Clubul "babelor" FIV-oase 27

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

sami,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

sami, cand ai timp, eu te astept cu reteta de drob din curcan si muschiulet de porc (le-am pregatit locul la colectie..)..muschiuletul, as vrea sa-l incerc chiar acum, de Pastele Ortodox si eu, anume dupa reteta ta (daca ne-o scrii, evident..->> acum in disperare: pls, pls, scrie, m-am laudat deja la hubby ca o sa manance something special, anume muschiulet by sami..)
Sabi, scrie PM cu intrebari, cum sa nu (e examen, da? e pe locuri? sunt si cu plata? e mai greu ca la rezi'?) hai, ti pup
tannoo

le: retetele, RETETELE (!), ca sunt doua, cred.. si nu se fac impreuna

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Ralu, Ady btw, hai, ca-mi asum eu toata rusinea..eu am doi furnizori de papa, mami si socrela..(socrela e pasionata de-a dreptul de bucatareala)..comandam (eu sau hubby, depinde de cine-i furnizorul in cauza) si ajung mai repede decat medicamentele de la pharmaexpress, anume: sarmale, zacusca (a lui mami e cea mai buna), ciorbe, supe, fripturi, clatite (socrela -> tone), muraturi, bulion, vinete coapte si gata tocate etc...n-am facut ever, vreo conserva, de iarna..deci, ce sa mai zic..gatim doar asa, for fun



to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

muschiulet de porc marinat

4 muschiuleti
4 catei de usturoi zdrobiti
1 ceapa rosie mare-taiata julien
1 legatura de patrunjel tocat mai mare
piper boabe:alb,rosu,verde si negru...sa fie boabe si boabele sparte mai mare in mojar inainte de prepararea marinatei.
zeama de la 4 lamai
50 ml sos de soia
1 pahar cu vin alb de buna calitate
-3-4 linguri de ulei de masline extravirgin

se face un baitz din toate aceste ingrediente si se ung muschiuletii cu el.
se lasa carnea in baitz 48 de ore si se mai intoarce din cand in cand.
muschiuletii se curata bine de toate condimentele din baitz-verdeata,ceapa,usturoi ca sa nu se arda in cuptor.
zeama se trece prin sita si se arunca tot ce e solid.
se pun muschiuletii intr-o tava pe hartie de copt si se lasa la 170-175 de grade timp de 40-50 minute.
din cand in cand se mai intorc si s emai ung cu sos din ala strecurat.

drob de curcan

-1 kg ficat de curcan
-1 kg pulpa de curcan
-0,5 kg ciuperci proaspete
1 morcov,1 telina,o ceapa
-ceapa verde
-usturoi verde
-marar
-patrunjel
-oua crude si fierte
-sare,piper

ficatul,carnea le pun la fiert cu morcovul,ceapa si telina in apa cu sare.
ciupercile le pun la fiert taiate in bucati mici.
le scurg bine si le bag la tocatorul electric insa nu le fac pasta..le las mai mari.
toc la cutit ceapa,usturoiul,verdeata.
omogenizez compozitia de carne cu verdeata si oua batute-cam 5 oua la cantitatea asta.
potrivesc de sare si piper.
intr-o tava de cozonac pun hartie de copt si torn jumatate din copmpozite.
peste pun oua fierte intregi si acopar cu cealalta jumatate de compozitie.
las la cuptor 30 de minute la 175 grade.








Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

femeie la anul vreau sa te vad la master chef!
de necrezut
dar lasa ca le citesc mai bine si ti le modific:))


lara

LE: n-am ce modifica. suna super. sa traiesti sami. eu una multumesc frumos petru retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

Samira chapeau ,cred ca am sa incerc si eu drobul tau,oare as putea sa-l fac din ficatei de pui?
fetele,cine are o reteta buna de pasca,sa nu fie prea complicata?
eu am facut candida,ma duc sa-mi cumpar ceva,ca nu mai pot Am luat antibiotice 5 zile dupa hsg nu stiu daca asta o fi cauza,dar am cam folosit servetele umede,nu stiu ce m-a apucat,le-am cumparat si am zis ca sa le folosesc .Nu mai fac.
Silicoane ,vreau si eu,daca o sa termin cu fiv-urile,o sa-mi pun si eu,ma fac pameloasa


c`est la vie,pas le paradis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Wow, suna tare bine retetele , Sami!


Si eu fac muschiulet de porc pentru sotul meu si ii place sa il manance si rece, feliat foarte subtire. Si il mai fac si umplut uneori. Iarna invariabil bag carnat in el, iar alteori ciuperci si cascaval.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Doamne, Tanoo, da' te-ai chinuit ceva si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Sami
sar'na de retete! suna absolut senzational! deja i-am "povestit" la hubby reteta (retetele), o facem neaparat
again, multumesc frumos


to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaasta

Doamne, Tanoo, da' te-ai chinuit ceva si tu!

si eu? vrei sa spui si eu, ca barbat?
ca, in rest, toti de pe DC cred ca se chinuie...

Mergi la inceput