in cautarea necunoscutului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Mie imi suna cum ca drumul tau are nevoie sa o ia spre interior acum. Ai bifat lucrurile exterioare ce ai considerat tu ca trebuie bifate, iar acum trebuie sa te indrepti spre tine.

Sunt multe emisiuni TV mainstream care au discutat si au dat raspunsuri subiectului, vezi seriile cu Oprah si Eckhart Tolle sau Byron Katie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Saskia, cred ca eu te inteleg, cam asa simt si eu... Adica... ma surprind gandindu-ma ce as putea face sa... 'simt ca traiesc', parca orice ma plictiseste... Ooofff, nu stiu, cred ca ar putea fi un pui de depresie? Ma gandesc si eu ca mai am cam jumatate de viata, cam ce-oi face de-acum inainte cu mine, in afara copilului, lucrului, familiei...
Mai cred o chestie: cine nu trece printr-o asemenea stare nu prea are cum s-o inteleaga, o vede ca pe 'ti s-a urat cu binele'

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)


Da cam asa...

Rall chestia cu intoarcere spre interior suna bine dar am facut-o inainte de 40, am citit si Secretul si Tolle, Oprah mi se pare un pic superficiala, ma rog nu chiar superficiala, dar la un nivel mai scazut un pic.

Nu am nevoie sa mi se spuna anumite lucruri pe care deja le stiu, mai mult, simt ca etapele astea le-am "ars" ca sunt dupa ele. Adica echilibrul interior e acolo, am principii bine stabilite si nu sunt in cautarea "mea", ci faptul ca "ceva" (nu spiritual) lipseste.

Precum Scarlet care zicea ca umbla prin ceata . Bine la ea era iubirea, Rhett Butler, ok, minunat. La mine e un fel de ce a spus si Eleni, I've been there, done that...si acum?

Da, ma gandesc ca o fi si oboseala, o fi si depresie, o fi si ceva de premenopauza (adica ceva hormonal care probabil ca incepe mai devreme decat menopauza propriu-zisa).

Uneori mi-as dori sa imi placa sa gradinaresc, ceva asa cam cum au unele prietene ale mele, diferite hobbyuri mai fizice, gatit sau orice altceva care sa ma oboseasca sau sa consume mult timp. Ar fi mult mai simplu. Stiu ca probabil fara ajutorul unui specialist, cine stie daca voi afla vreodata. Sau cum a venit va si trece.

Daca va zic ca e confuza treaba .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Saskia, la un endocrinolog ai ajuns ?

Schimbarile hormonale provoaca depresie, nemultumire. La fel si carenta de anumite minerale si vitamine.







allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Saskia ,
foarte interesant. Am mai intalnit o persoana care tot asa imi zicea: am realizat tot ce mi-am dorit, sot de treaba, 3 copii, casa mare cu piscina. Dupa 2 ani si-a parasit sotul .

Eu sunt in extrema cealalta, am atatea planuri si odata ce am reusit sa obtin ce mi-am dorit, imediat am alt plan . Si eu mi-am dorit clasicul: casa, curte catel si pisica pentru copii. Dar imediat ce le-am avut mi-a venit alta idee: vreau o ferma cu mult pamant, vreau sa imi produc curentul de pe panouri solare, sa colectez apa de ploaie, sa imi cresc legumele si fructele, sa fiu pe cat posibil independenta. Asta ma va tine ocupata pentru urmatorii 10-15 ani . Cateodata am senzatia ca nu pot sa ma asez, ca nu sunt multumita cu ce am. Nu sunt neaparat chestii materiale. Mi-am propus sa slabesc, am reusit si am vrut sa slabesc mai mult . Dar orice plan am pun o gramada de efort si ma bucur de fiecare pas, de fiecare etapa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Saskia, am vrut sa te intreb de ieri, dar mi s-a parut prea directa intrebarea, dar te intreb totusi astazi ca sa nu-mi para rau ca nu te-am intrebat: cu iubirea cum stai?

Daca stai bine, atunci e clar ca ai nevoie de un proiect nou. Daca ai fost mereu obisnuita sa le ai si le-ai dus cu bine la sfirsit pe toate, e greu sa stai fara, sa te bucuri numai de ce ai. Sint oameni care o pot face, altii care au mereu nevoie de provocari noi ca sa se simta bine.

Si nu in ultimul rind, verifica daca fizic e totul in regula. Daca e totul bine (si iubirea!) nu vad de ce ar fi o depresie, insa daca organismul are anumite lipsuri pe undeva sau o glanda nu mai functioneaza cum trebuie, atunci poti avea stari din astea de apatie.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Saskia, daca ai mai avea putin timp de trait (vin extraterestrii si trebuie sa pleci cu ei, ca sa nu facem scenarii triste) ce ai face?
Acum , oricati bani ai avea, oricat de perfecta ar fi familia, locul de munca, vecinii, masina, vremea si ramura din fata geamului, pe toate nu le poti face decat daca ai avut niste teluri nu extrem de inalte.
Daca ai vrut o familie si un loc bun de munca, poate poti spune ca e gata, ce naiba mai faci. :)))) da-ti demisia si porneste-ti o afacere proprie (nu neaparat in ordinea asta).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

si io am perioade din astea ... vin si trec ... si atunci vreau sa traiesc senzatia de libertate :)

poate esti un spirit nonconformist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Eu cred ca daca ai pierde brusc unul dintre lucrurile enumerate si care iti dau senzatia de confort, ai revedea totul cu alti ochi.

E o stare trecatoare, o sa treaca !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

1. zici ca nu ai timp de psiholog. se contrazice nitzel cu disponibilitatea ta de a face altceva. Poate chiar nu ai nevoie.

2. eu cred ca tu stii de fapt ce vrei. vreau sa zic, odata ce se contureaza ideea ca vrei si altceva, subconstient cred deja stii ce vrei. trebuie doar sa cauti bine in adancuri :)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Parintii ortodoxiei numesc aceasta stare "akedia" sau demonul plictiselii.
Pe linkul asta gasiti mai multe detalii: http://www.buzzle.com/articles/akedia-or-the-demon-of-boredom.html

Mergi la inceput