@ construit CASA ! (14)

@ construit CASA ! (14) | Autor: ariadna33

Link direct la acest mesaj

Laura, pe noi 180 mp de tabla tip lindab ne-a costat 11000 ron materialul (inlcusiv burlane si alte accesorii) si 2350 ron manopera. In plus ne-a mai costat 3466 ron materialul si manopera pentru pazie, saciac, bait, etc. Referitor la izolarea mansardei, asta ne-a costat pentru circa 100 mp cam 1500 euro cu celuloza (nu mai retin exact nici suprafata dar nici pretul, dar oricum pe acolo...)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Multumesc, ariadna! Imi vine sa zic 'scump, maica, scump ... dincolo era mai ieftin'



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Pe noi la 160mp de acoperis, ne-a dus 6.000 lei tabla cu acesoriile: coama, suruburi, carlige pentru burlane, spintecatoare de zapada, insa fara burlane, 1.500lei manopera. Tabla este mai no name (Blachdom), insa ne-au dat garantie la ea, ne-am grabit ca venise iarna si acoperisul provizoriu nu a rezistat, erau peretii uzi ( pusesem role din alea de bituminate pana sa facem rost de bani, nu mai stiu cum se numesc, insa au fost puse cam degeaba).

Felicitari pentru casa, sa o stapaniti sanatosi.

Noi ne-am dat termen pana pe 15 februarie ce avem de gand sa facem, sa vindem si casa si apartamentul si sa ramanem cu credite, dar sa luam o casa mai in oras, sau sa vindem apartamentul cumva cu o clauza sa ramanem in el pana terminam casa si sa ne mutam mai repede, din aceste motive ma tot gandesc si razgandesc cum ar fi mai bine...sunt intr-o nebuloasa... Chiar vroiam sa deschid un subiect separat...

mama de fulgulet din noiembrie 2006 si de fratiorul acesteia octombrie 2010!

Ce fac eu cu timpul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cu recomandari de la cunostinte, am gasit un specialist care va veni sa vada ce-i cu acoperisul. Deocamdata facem schite si planuri . Va tin la curent.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Laura, da tabla aia jos...haina ca haina, dar caciula si cizmele sunt de baza!

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdala spune:

Buna seara, constructori si constructoare,
Ne cam bate si pe noi gandul sa incepem constructia unei casute in viitorul apropiat/departat,
Momentan suntem cu gandul si cu o multime de intrebari...
Cei/cele care sunteti cu casa la gri, ati putea sa-mi dati un pret estimativ per/m2 al constructiei? Imi puteti spune daca aveti si utilitatile trase in acest pret? Presupun ca aici nu ar trebui sa difere foarte mult preturile, avand in vedere ca de obicei finisajele variaza mult la pret, in functie de optiunea fiecaruia, iar cimentul, polistirenul...etc sunt cam la fel la pret.
Va multumesc tuturor celor care puteti raspunde, ne-ar fi de mare ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdala spune:

Citat:
citat din mesajul lui onitza

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

pun si eu 2-3 poze cu etapa la care suntem cu exteriorul casei. probabil pe sfarsitul saptamanii viitoare ajungem la decorativa, culoare. http://www.flickr.com/photos/21607085@N03/6227192983/in/photostream/lightbox/


mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)



Nu pot vedea pozele.

Va multumsc pentru sfaturile voastre pretioase. Pana la urma am tencuit interior si la exterior punem polistiren si se va tencui peste, am inteles ca asa se face peste polistiren, apoi dam culoare. Intr-o sapt -doua speram sa o inchidem la rosu, sa ii putem face receptia. La sf sapt vine lindabul si sapt viitoare termopanele. Uaf, greu la deal cu boii mici. Poate tragerea transei nr 3 va fi mai usoara de realizat ca ne-a mancat sufletul. NU mai sfatuiesc pe nimeni sa construiasca cu banca, e fff greu.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana , mami fericita de Paul Constantin (28.11.2004) si Daniel Alexandru (10.02.2010)


Onitza, te rog, crezi ca imi poti spune si mie cam cat te-a costat casa pana acum?
Ne bate si pe noi gandul sa incepem o casuta mica - dupa buget - si nu stim incotro sa o apucam intai, daca reusim sa ajungem pana la un stadiu in care sa incepem sa mai facem singuri din lucrari (nici eu nici sotul nu avem experienta la din astea .
Am citit cateva capitole in urma, dar preturile si marimea caselor difera, iar noi ma gandesc daca ne-am permite ceva mai micutz, de fapt cat mai micutz.
Multumesc mult de raspuns.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Stiu pe cineva care si-a facut casa in regie proprie in 2010-2011 si la rosu ajunsese la 130-140 euro/mp.A fost ca la carte, materiale f bune. Dupa asta, costul final ti-l faci dupa buget. Una e sa pui parceht masiv, alta e laminatul de 15 lei/mp, sa iei sanitare se 200 lei sau unele de 800-1000, sa pui gresie de 15 lei in loc de 100, sa imbraci scara in gresie sau in lemn... si exemplele ar putea continua.
Din experienta proprie, ca sfat- intindeti-va atat cat sa va permiteti dupa un trai decent si sa nu fiti cu banii mereu la limita. Adica, dupa constructia casei puneti in vedere utilitatile, tot timpul e ceva de facut. Si nu faceti rabat la calitate ca de regula multe lucruri asa raman ani multi.
In plus de cheltuielile constructiei luati in calcul racordurile la gaz, enel- care nu sunt ieftine deloc (mii de euro si nu putine!), racordarea la apa sau forajul fantanii, imprejmuirea(gard) si amenajarea curtii si a gradinei(aici nu ma refer sa faca asta o firma specializata, insa sigur iti doresti niste lumini exterioare, ambientale prin gradina, gazon frumos si curat, plante si copacei frumosi...care costa).
Daca exista terenul, fara cel putin 70.000 de euro nu reusesti.
Am uitat sa includ si manopera diferitilor care de multe ori nu este de neglijat.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdala spune:

Multumesc mult pentru raspuns, gogosel.
Trebuie sa recunosc insa ca bugetul dat de tine ma cam descurajeaza, nu dispunem de unul atat de mare. .
Iar sfatul tau de a nu cheltui mai mult decat ne permitem este foarte bine primit
Orice sfat e bine primit.
Va doresc tuturor un weekend cat mai placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdala spune:

Abia astept sa mai citesc vesti de la cei care construiesc, ce au mai facut. Spor tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am si eu cateva intrebari:

- pentru o casa de 140mp, la rosu ( acoperisul este cu tabla), ne ajung 20.000 de euro sa o facem locuibila? ( deci, fara lux dar conditii decente),
- tot in banii de mai sus, reusim sa tragem utilitatile ( care sunt la 40 ml?
- cat timp dureaza sa o facem locuibila de la stadiul de rosu, in cazul in care o echipa lucreaza si nu ne incurca? si cand se poate incepe lucrul cu vremea asta de afara?


Lumea mea

Mergi la inceput