Retete sanatoase pentru copii sanatosi Editia 2-a

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui madlene_87

Soricel de branzica

Deoarece baietelului meu nu-i place branzica am decis sa- l pacalesc putin si sa-i atrag atenti de la ceea ce mananca prin modul de prezentare a preparatului din farfurie. De aceea am decis ca branzica proaspata de vaci ( 100 gr) sa o amestec cu 2 lingurite de margarina si cu putina sare. Se omogenizeaza foarte bine pana se obtine o pasta fina, apoi se toaca putin marar sau patrunjel si se adauga in pasta de branzica.

Nu ar trebui sa fie vorba de retete sanatoase? Margarina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Fetitei mele ii place foarte tare humusul pe care il prepar in casa. Cred ca este originar din Liban. Mi se pare a fi un fel de mancare sanatos si gustos pentru intrega familie.
Se poate folosi naut la conserva si atunci termini treaba mai repede, sau sa fierbi acasa.

HUMUS

300g naut
100ml tahini (crema de susan)
2=3 catei de usturoi
4-5 linguri ulei de masline
zeama de lamaie
sare si piper (dupa gust)

Se pune la inmuiat nautul de cu seara. Astfel va fierbe mai repede. Eu il fierb intr-o olicica cu capacul pus, ca sa grabesc fierberea. Isi va mari volumul dupa ce a stat o noapte la inmuiat. Se pune la fiert nautul in apa, care trebuie sa-l acopere cam de 2 degete. Periodic se verifica daca s-a evaporat apa si se pune apa calda in continuare. Veti stii daca nautul e fiert in momentul in care bobul de naut se paote strivi intre degete. Se scurge si se pastreaza zeama.
Nautul fiert si racorit se pune in blender impreuna cu tahini, sare si piper, usturoi. Se mixeaza bine si apoi se aduaga incet si uleiul de masline si apa in care a fiert nautul. Se adauga si un pic de zeama de lamaie dupa gust.
Se obtine o crema fina care se aranjeaza pe o farfurie si se decoreaza cu putin ulei de masline si/sau diferite seminte (de susan, de pin, etc), boia. Se lasa la frigider 1 ora.
Se serveste cu lipie/toast/crackers/matzes etc






www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Iarna 2012&page=31" target="_blank">VA rugam votati ku1 si ku2. Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Ultimele 5 zile !



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asmin spune:

Cartofi copti cu sunca si cascaval
Ingrediente:
8 cartofi medii de fiert
Pentru umplutura:
100 g.sunca fiarta
200 g.cascaval
1 legatura ceapa verde
1 rosie
2 linguri ulei
sare si piper alb macinat
Pentru sos:
300 ml.iaurt
1 arpagic
1-2 catei de usturoi
Preparare:
Se spala bine cartofi si se freaca usor coaja,iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste interiorul cu o lingurita,astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
Se taie sunca si cascavalul in cubulete.Se curata ceapa verde si se spala apoi se taie rondele mici.Se opareste rosia se decojeste si se toaca.Se preincalzeste cuptorul la 180*.
Se prajeste sunca in ulei fierbinte,pana devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un timp scurt.Se ia de pe foc,se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza jumatatile de cartofi intr-o tava unsa cu unt si se umplu din belsug cu amestecul de sunca.Tava se tine la cuptorul incins la 200* timp de aprox. 50 de minute,pana cand cartofii se inmoaie,iar umplutura devine aurie.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic alaturi de cartofi fierbinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asmin spune:

Tort de mere cu caramel
Pentru aluat:
200g.faina
100g.unt rece
50g.zahar pudura
1 praf sare
1 lingura otet
1 ou
Pentru umplutura
750g.mere acrisoare
1 lamaie
20g.unt
100g.zahar,2 linguri suc de mere
Preparare:
Se cerne faina pe un tocator si se face o adancitura in mifloc.Se adauga untul taiat,zaharul,sarea,otetul si oul batut si se framanta.Se omogenizeaza cu un cutit cu lama lata,iar apoi manual pana se obtine un aluat neted.Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa 30 de minute.
Se curata merele,se taie in partu si se indeparteaza cotorul.Se taie sferturile in feliute,iar deasupra se stoarce lamaia.
Se preincalzeste cuptorul la 2000*.Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina,pana se obtine o foaie rotunda.Se aseaza aluatul in forma de tort si se apasa usor cu degetele,lasand o margine de 2 cm.Se inteapa cu furculita.
Se acopera aluatul cu feliute de mere,iar deasupra se presara bucatele de unt.Se introduce la cuptor si se coace timp de 20 de minute.
Se topeste zaharul intr-un vas mic,la foc redus amestecand continuu.Se adauga sucul de mere si se fierbe pana se caramelizeaza,amestecand continuu.
Se scoate tortul din cuptor.Se creste temperatura cuptorului la 250*.Se toarna caramelul peste tort si se coace inca 8 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asmin spune:

Paine iepuras
aluat:
700g.faina
2 lingurite sare
1 lingurita rasa de zahar
420 ml.lapte
7 g.drojdie deshidratata
50 ml.ulei de masline
pentru uns si finisat:
50 ml.ulei de masline
1 galbenus
seminte dupa gust
Preparare:
Framantam aluatul si il lasam sa creasca.Dupa ce aluatul a crescut il rasturmam pa planul de lucru uns cu ulei il impartim in 3 parti (una foarte mica cat pentru un nasuc) celelalte 2 inegale dar nu cu mare diferenta intre ele.Bucatile mari le impartim in cate 5 bucati mai mici egale intere ele.Ungem cu ulei si suprapunem 4 dintre bucatile provenind din partea cea mai mare,carora le dam o forma cat mai rotunda.
Din a cincea bucata provenind din partea cea mare decupam cu un pahar 2 cercuri,ungem suprafata bucatilor superioare cu ou batut si apoi suprapunem si bucata decupata.
Bucatile provenind din partea medie le modelam in forma de triunghi (aproximativ) si la fel le ungem si suprapus pe primele 4.Din a cincea bucata decupam 2 forme elipsoidale.Ungem cu ou partea superioara a bucatilor suprapuse si apoi asezam deasupra pe cea decupata.
Tava o pregatim cu hartie de copt asezam partea rotunda ,iar apoi partea cu cele doua forme elipsoidale o pozitionam deasupra capului.
Presaram seminte pe ochi si urechi si dam la cuptor pana se coace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

asmin - cartofi copti cu sunca si cascaval

www.desprecopii.com/Images/Upload/ascartofi.jpg" border="0">

asmin - tort de mere cu caramel


www.desprecopii.com/Images/Upload/astort.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

dankutza - Salata de humus

www.desprecopii.com/Images/Upload/dhum.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

asmin - Paine iepuras

www.desprecopii.com/Images/Upload/aspaine.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Pilaf cu porumbel

un porumbel
150 g orez
o radacina patrunjel
un pastarnac
o ceapa mica
2 morcovi
o lingura ulei
sare

Se fierbe porumbelul. Dupa ce da primul clocot se arunca apa si se pune iar la fiert. Se spumeaza. Se adauga sare si legumele curatate si taiate. Se spala orezul in mai multe ape. Se pune ulei, cand s-a incins adaugi orezul spalat si uscat. Se caleste repede pe foc, cam un minut si se stinge cu supa de la porumbel. Se adauga supa calda pana este gata pilaful. LA final se pun bucatele de legume taiate mic si sare dupa gust. Carnita de porumbel se curata de oase si de piele. Pieptul este mai consistent ca din copanele nu se alege mare lucru. Eu, uneori ii tai marunt carnita, dar cele mai multe ori le fac cu piciorul Brown.
Carnita de porumbel are o consitenta mai atoasa, mai spre vanat. de aceea prefer sa o fac pasta si sa o amestec cu pilaful.

Mie imi creste tata cate un porumbel pentru copil, pe balcon . Carnita e curata. Este hranit numai cu boabe si paine si sta numai in cusca. Cel pe care il prepar eu, este un soi de porumbel mai mare, un fel de gainusa pitica.



www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Iarna 2012&page=31" target="_blank">VA rugam votati ku1 si ku2. Multumim

Mergi la inceput