Nasterea la Maternitatea Regina Maria(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monykka spune:

Am fost la control ieri si bebicu nu e pregatit deloc sa vina Este cu capul in jos , pozitie buna doar ca nu e coborat si colul e lung si tare si un travaliu indus iese din calcul :(.Astfel ca ne vom mai vedea sambata odata cand facem 41 de saptamani si daca tot asa se prezinta colul , vom face cezariana duminica sau luni .Mentionez ca baietelul nostru are deja 4 kg .
Nu stiu daca eram pregatita ptr o asemenea veste ,incerc sa ma ac omodez cu ideea mai ales ca e cel mai bun lucru ptr gandacelul nostru .M-ar ajuta niste pareri ale mamicilor cu cezariene : ati trecut repede de perioada de recuperare ,ati avut laptic , burtica se retrage mai greu ?
Va pup .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Minykka, incearca sa faci plimbari lungi, sa urci si sa cobori scari, etc. Poate se declanseaza nasterea. Ar fi cel mai bine pentru tine si copil.
Experienta mea nu a fost una tocmai fericita. In general, primele 3 zile dupa cezariana sunt cele mai grele, a doua zi fiind cea mai grea, ca sa zic asa. Trebuie sa te mobilizezi, sa mergi, etc. Daca ti se pastreaza cateterul, atunci poti primi calmante pe acolo si se usureaza situatia. Cam 2-3 saptamani a durat la mine pana am scapat definitiv de durere, nu mai tin minte exact. Insa lucrurile se usureaza considerabil dupa prima saptamana. Oricum, nimic nu se compara cu ceea ce se simte in primele zile. Important este, insa, sa mergi, sa te ridici. etc.
Lactatia se instaleaza si ea putin mai greu de obicei, exista insa si femei carora le cuge colostru inca dinainte de nastere si atunci totul se simplifica. Poti cere sa fie alimentat copilul cu seringa, pentru a evita eventuale ulterioare refuzuri de-ale lui bebe din cauza biberonului. Oricum, cei de acolo o sa aduca copilul la sanul tau. Si poti cere sa faca asta cat mai des. Pentru ca, cu cat suge mai des, cu atat se declanseaza lactatia mai repede.
Burtica se retrage si ea in functie de materialul clientului, ca sa zic asa. Eu am nascut de 4 aluni aproape si burta este tot la locul ei. Depinde si de numarul de kilograme luate. Am prietene insa care au scapat relativ repede de burtica.

Poate reusesti totusi sa nasti natural. Eu stiu ca se poate astepta pana la 42 de saptamani daca testele nu arata suferinta fetala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykka spune:

Multumesc Beca ptr raspunsuri .Problema la noi este ca nu avem contractii si din aceasta cauza , colul e la fel ca la inceput .Chiar daca s-ar declansa nasterea , sansa sa finalizam natural e foarte mica deoarece colul e lung si tare si copilul nu coboara ca sa nu mai vorbim de faptul ca bebe ar putea suferi din cauza unui trvaliu lung si din cauza contractiilor..Plus ca daca asteptam pana la 42 de saptamaniva ajunge probabil la 4,500 kg ceea ce iarasi ( nu e obligatoriu ) ne poate conduce la o cezariana..
Cred ca pana la urma , nu e usoara nici una din variante si ca totul trece la un moment dat .Cel mai important e sa fie micutul bine la pieptul mamicii.
Va pup cu drag !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Monyka, nu stiu ce ai facut intre timp, eu insa am venit deja cu bebelina acasa.

Amelia s-a nascut in noaptea de luni spre marti la 00:47, nastere naturala fara anestezie , 3150 g, 47 cm, Apgar 10. Am intrat in maternitate la 18:45, la 00:47 am nascut, joi la 14 am iesit. Din pacate a fost nevoie de ceva cusaturi la epiziotomie.

Tot respectul pentru dr. Celus Tarpan si echipa (cele doua moase, imi cer scuze ca nu le mai stiu numele, dr. Dobrescu-nenonato, din fericire de anestezist si ATI nu am avut nevoie), s-au miscat super profesionist si m-au ajutat foarte mult.

Multa bafta in continuare aspirantelor la titlul de mamica !

Dana & pisica atomica (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

DANA, multe felicitari! Si pentru copilas si pentru o nastere reusita! Cum ti s-a parut nasterea naturala? Chiar asa cum se tot spune in jur din ce in ce mai des? Este cumplita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Nu, nu e deloc cumplita. Eu credeam ca am o toleranta mai mica la durere, am aflat ca nu e asa. Ce-i drept, dupa fiecare contractie imi venea sa cer epidurala, dar...a mers si fara.

Depinde foarte mult cu ce mentalitate pornesti la drum. Inclusiv azi la prima vizita a pediatrei am fost intrebata direct "cezariana?" - toata lumea ma priveste ca pe un fel de elefant alb cand aude de nastere naturala, mai ales din cauza varstei.

Esential e insa sa ai langa tine si oamenii care sa stie ce sa faca - doctorul a ajutat practic la dilatatia colului de la 3 cm la 10, a rupt el membrana cand a vazut ca nu "se rupe apa", moasele au fost alaturi de mine si m-au invatat cum sa imping, sa evit atacurile de panica...la un moment dat am avut o cadere de tensiune, ajunsesem la 8, dar m-am redresat si totul a fost bine pana la urma.

Un sfat util: daca va internati in rezervele dinspre str. Brodina, cereti sa vi se schimbe, daca e posibil. In timpul caniculei, dupa-masa sistemul de ventilatie nu facea fata si caldura era insuportabila.

Dana & pisica atomica (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykka spune:

Felicitati Ch_Dana !Sa-ti traiasca micuta , sa fie sanatoasa , sa va bucurati de ea !
Si noi am venit acasa , am nascut luni pe 13.06, la 10.36 , un baietel sanatos , de 54 cm si 3,690 kg , a primit scorul 9/10 la nastere .
Am nascut prin cezariana pana la urma la 41 sapt si o zi , bebe era tot sus si nu avea de gand sa vina nici peste 2 saptamani si nici bine nu avea sa ii mai fie - lichidul deja incepuse sa se inverzeasca , astfel ca am luat decizia cea mai buna si la timp ajutata de medicul nostru.
M-am recuperat extraordinar de repede , nu am mai avut nici un fel de durere dupa 36 de ore de la operatie, ba chiar am putut sa cobor si pe scari .Si in mare parte recuperarea mea a tinut si de echipa minunata din maternitate .
Acum suntem in perioada colicilor si mai avem ceva probleme cu alaptatul , in sensul ca devine cateodata nervos la san ptr ca nu ii curge repede lapticul iar el e mancacios.Dar ne vom coordona noi in curand , pana atunci mai dam cate un supliment la mesele unde este flamand si nu poate suge .

Va pup si bebici sanatosi la toata lumea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Intrebare pentru cele care au nascut la Regina Maria : la externare, li s-a eliberat si biletul de externare al mamei ? Nu al copilului, subliniez, ci al mamei.

Multumesc.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykka spune:

Da, Eu am primit bilet de externare cu toate datele si situatia mea de la internare pana la iesire .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia84 spune:

Buna fetelor,

Am incheiat si noi contract la regina Maria si as vrea sa nasc natural. A mai nascut cineva anatural in ultima perioada acolo?
Noi avem DPN la jumatatea lui octombrie dar sarcina a coborat de ceva timp si colul e sters. Joi incepem saptamana 36 dar stau cu frica sa nu se declanseze travaliul inainte de 38 de spatamani. Apropo, stiti cumva cat costa spitalizarea la maternitate in cazul bebeilor nascuti prematur?

Va multumesc anticipat si astept raspunsul vostru.

Mergi la inceput