Adoptia unui copil de 5 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flory_ana spune:

Privite dintr-un anumit punct de vedere vestile ar fi imbucuratoare sa ne putem atesta in strainatate si apoi autoritatile de acasa sa ne gaseasca copiii potriviti.
Dar totusi cum ramine cu egalitatea de sanse oferite fiecarui roman, caci pina la urma suntem toti cetateni romani...ca sa nu mai zic de copiii care vor ramine in continuare in sistem pe motiv ca trebuie sa treaca acei doi ani de la deschiderea adoptiei.
Poate de aceea pt. noi, care vrem mai devreme sau mai tirziu sa na intoarcem in Romania, sa aplicam direct din tara dupa ce vom locui acasa 12 luni consecutive. Inca nu stim ce vom face...oricum este destul de complicat si nu ma gindeam ca va fi asa pt. a adopta un copil...

Dar ma voi informa pt. ambele cazuri si ulterior vom decide pe ce drum o luam....e bine totusi sa mai impartasim informatii din domeniu, pe mine ma ajuta tare mult.

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antibes1970 spune:

buna dimineata ,

nu am mai venit de mult pe forum ...
am citit azi dimineata , unele dintre voi si-au gasit copilasul, altele inca asteapta...

Noi am trecut aici in Franta de toate testele ( cele mai "infricosatoare" au fost cele cu doctorul psihiatru, un om care ne-a pus greu la incercare....Dupa prima sedinta am iesit deprimati ,ne tratase de parca eram criminali iresponsabili, nu viitori parinti adoptivi , insa asta a fost o tehnica de-a lor ,sa vada daca suntem tari).
Asteptam sa ne iasa in martie atestatul definitiv, care va fi trimis in Romania.
Deci peste 2-3 luni ,o sa intram pe lista de asteptare.

V-am mai intrebat ,insa cu riscul de a parea cicalitoare as vrea sa ma mai ajutati cu sfaturi , mai ales cele care au adoptat copii maricei ( peste trei ani, asa cum va fi din punct de vedere legal in cazul nostru):
-cum le-ati explicat adoptia ?
-cum le-ati explicat de ce mama lor sau familia lor i-a abandonat ?
-cum trec cei mici peste acest abandon?
-cum sa facem sa treaca usor , sa depaseasca acest eveniment trist din viata lor ?
-ce intrebari " grele" v-au pus copiii vostri la inceput ? si cum ati stiut sa raspundeti?

Am fost aici in Franta la intalniri cu familii care deja au adoptat , ce-i drept copii veniti din Africa , Asia , copii care nu intelegeau limba si s-au simtit dezradacinati total. Sper din tot sufletul ca pentru copilul nostru sa fie mai usor , pentru ca noi suntem romani amandoi si in casa vorbim romaneste.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Buna antibes1970,

Eu incerc sa-ti spun punctul meu de vedere pt.simplul motiv ca a trebuit sa aduc copilul in strainatate si sa traiasca intr-o alta tara unde a trebuit sa invete o noua limba , unde au fost nevoie de schimbari majore pt.care copilul a trebuit sa fie pregatit cit de cit.
Spun asta nu pt.ca acolo nu avea tot ce-i trebuia unui copil de virsta lui insa nu avea o fam. chiar daca era iubit de toti cei care l-au crescut pina cind am ajuns noi.
Unui copil mai mare nu stiu daca este asa de greu sa-i spui tu multe lucruri despre faptul ca a fost abandonat pt.ca el deja stie ceea ce sa intimplat cu el.Poate ca o sa fie el ,daca doreste simte si vrea sa va povesteasca ceea ce a trait el pina cind ati ajuns voi la el.
Cred ca cel mai bine e sa-l pregatiti pt.ceea ce va urma ,faptul ca o sa trebuiasca sa invete o noua limba unde oamenii vorbesc altfel decit in Ro,unde o sa aiba posibilitatea sa mearga la scoala unde o sa intilneasca copii cu care o sa lege prietenii ,ca o sa aiba o noua casa si ca in sfirsit voi il luati acasa unde o sa -i oferiti multa dragoste ,o sa-i fiti mereu aproape si o sa formati impreuna cu el o fam.pt.totdeauna.
Cred ca e important sa-l faceti sa se simta sigur pe voi si pe el.
PT.asta va trebui ceva timp ,eu cred ca a sta cu el in tara pt.o luna nu este prea mult pt.ca sint f.multe schimbari intr-un timp relativ scurt .O sa primiti multe carti si sfaturi de la As. si psihologii cu care o sa colaborati.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

In general copii mai mari care sunt declarati adoptabili de mai multe ori sunt informati cu privire la adoptie si ce presupune acest lucru.In marea majoritate ei sunt dornici de a avea o familie doar a lor , sa se simta ca apartinand unei familii.
Trecerea nu este usoara dar nici imposibila.Cu dragoste si blandete se poate face sa fie foarte bine pentru copil dar si pentru parintii adoptatori.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antibes1970 spune:

Va multumesc mult pentru participare !
Si pentru sfaturi!
As dori sa vad si eu poze cu copiii vostri , oare de ce nu pot accesa albumele voastre ? e vreun code ceva ?

Despre dragoste si blandete, eu cred ca avem amandoi, ca doar de asta am pornit pe drumul acesta ! Plus ca sotul meu este asa un om pozitiv , vesel , parca la toate problemele le-ar gasi rezolvare si ar gasi chiar partea "umoristica " in ele !
Sper sa ne ajute Dzeu sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna Antibes
Si eu sunt in Franta si am vrea sa ne depunem dosarul pentru atestat. In mare ne este clar cum trebuie facut, insa mi-ar place daca ai vrea sa discutam despre asta. Inca mai aveam incercari in PMA, insa am vrea sa mergem in doua directii.
Poti sa imi dai un PM, ca sa discutam pe email?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antibes1970 spune:

buna dimineata

sigur , sau da-mi tu un email
si da-mi adresa te personala , iti voi scrie acolo
trebuie sa fug la serviciu
te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Da, as fi incercat sa iti dau email sau PM, insa nu se poate. Nu ai PM-ul activat si din profil nu ai optiunea sa iti dau email.
Apasa tu pe butonul rosu cu PM din postul meu si trimite-mi ori adresa ta, ori un cuvant oarecare si iti dau eu reply cu adresa mea. Sau activeaza-ti PM-ul

Supor la munca, eu sunt in pauza de masa (se si vede ca nu am fost deloc coerenta mai sus)

Mergi la inceput