Clasa I * 2011 - 2012 * [17]

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Anka,
La intrebarea 1: eu cand am iesit cu fi-miu din tara, chiar la bulgari a fost prima iesire, i-am facut pasaport. Pe care, ca tot mi-am adus aminte de intamplare, mi l-au gresit, l-au trecut Matei Cosmin in loc de Matei Costin. Si dna de la Politie incerca sa ma convinga ca .... ce-are doamna, e asemanator, nu conteaza. Mda, da fimiu e blonziu - saten, si atat eu cat si sotul suntem bruneti. Copilu seamana bine fizic cu noi, culoarea a imprumutat-o de la bunicul patern. Enfin, cu circ si scandal mi s-a emis un pasaport corect si la granita ghici ce? Mi-au cerut vamesii si pasaportul copilului si ale noastre siiiii....certificatul de nastere, ca se vedea pe fata lor ca nu ne cred ca e al nostru.
2. nici eu nu consider normal sa se intre in curtea scolii cu masina, poate doar profesorii ca ok, trebuie sa o parcheze undeva. Asta teoretic, ca practic fiecare face cum ii dicteaza logica si bunul simt .....
3. NU, nu e normal sa se intre cu astfel de texte in clasa si ar fi bine sa nu se (mai) intample. Tot respectul si toata compasiunea pentru cazul umanitar respectiv dar nu asa se prezinta unor copii de 7 ani.

Fi-miu e mai bine, are fluierul piciorului la stanga cam faultat (nu ii ies vanatai, seamana cu mine, poate sa ma calce masina si tot nu ma invinetesc desi doare locul loviturii). Cred ca mai sifonat a fost orgliul dar sper sa se refaca si asta.
Am fost la scoala si am vorbit cu invatatoarea, mi s-a spus ca din pacate dumnealor nu pot supraveghea tot copiii, permanent. Am explicat cat am putut de frumos ca nu despre asta e vorba ci de comportamentul si nivelul de educatie al acelor copii, nici nu ar trebui sa fie supravegheati permanent ca sa se comporte normal. Sa spunem ca de data asta ma multumesc cu explicatii si cu promisiunea (destul de vaga si nefondata, la urma urmei) ca nu se va mai intampla. Data viitoare insa discutam altfel.

Si stau si ma gandesc, care e solutia? Sa-l invat sa dea si el? Nu cred, nu consider ca la violenta trebuie raspuns cu violenta, cel putin nu la nivelul lor. Pe urma vine jumatatea aialalta de creier si se intreaba daca e normal ca fi-miu s-o incaseze doar fiindca e un copil linistit si l-am educat pacifist. Of. Sper sa nu mai fie cazul......


Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:


Neata,

Mai stiti problema cu bomboanele din culegerea de Angela Calugarita, m-am uitat la raspunsuri : "Raspuns: 2 bomboane. Exista numai o singura solutie." ... si atunci de ce mai intreaba copiii "cate solutii are problema ?" ?!! ca sa-si framante creierii bietele mamici ?!!!

Mada,
cand am fost racite si cu muci dar fara febra, eu am trimis-o la scoala; i-am dat tratament dimineata si seara si peste zi i-am dat la ea vitamina C si occilococcinum; si la orele de educatie fizica a stat in clasa, era f incomod sa alerge si sa-si tot stearga nasul ... de altfel, nici nu aveam cu cine sa o las acasa, doar sa-mi iau eu concediu; cazuri mai grave cu febra nu am avut. Sanatate multa !

Anka
1. nu stiu
2. nu este in regula, ar trebui sa le interzica, este f periculos; la noi toate masinile se parcheaza pe strada, nu este acces pt masini in curte.
3. Doamne, dar chiar nu au limite ? poate intra oricine in scoala ? nu au paza ? ... sau cineva primeste "ceva" sa-i lase in scoala ? ... mi se pare de neconceput sa le prezinte cazuri de-astea copiilor la scoala

Mina
urata intamplare ... si din pacate de-astea se tot intampla in scoli ... invatatoarele de obicei nu pot face prea multe; doar noi sa-i invatam pe micuti sa evite pe cat se poate conflictele si sa se apere "neagresiv" ... cred ca mai mare este trauma psihica decat cea fizica; sa ne spui daca s-a luat vreo masura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

anka:
1. Nu
2. Nu
3. Nu

mina tare urata intamplare, imi pare rau. Si eu am aceeasi dilema.

mada eu am dus-o racita de regula dar azi a ramas acasa, desi nu avea febra se simtea tare rau, ii curgea si nasul si ochii, o durea capul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Asa as raspunde si eu la intrebari:
1 NU
2 NU
3 NU

1.La sedinta s-a luat in calcul o tabara in Bulgaria... de aici discutia legata de pasaport, au fost parinti care sustineau sus si tare ca se poate fara pasaport, mie mi se pare total aiurea... certificatul de nastere al copilului nu are poza, nu poti dovedi ca ai cu tine chiar copilul tau! Pai asa, oricine imi poate copilul din tara... In fine, ei ziceau ca s-au interesat si se poate, eu i-am facut pasaport si vamesii ni l-au cerut pe unde am fost.
2. Legat de masinile din curte...uneori e o adevarata parcare acolo, iar parintilor li se pare absolut normal, pe considerentul ca "cine intra cu masina in curtea unei scoli e atent la copii" Si sotul il duce dimineata cu masina, parcheaza pe strada, duce copilul la intrarea elevilor (ca pe acolo e normal sa se intre) si asta e. Cred ca nici prin cap nu i-a trecut sa intre cu masina in scoala...Mi-a placut argumentul unei mamici..."pai sa-mi las masina in strada!" nu frate, du-l cu masina in clasa!
3. In scoala nu intra oricine, nici noi, parintii, nu intram decat cu n explicatii si motivatii - lunar platim taxa pt un curs suplimentar si mereu avem probleme cu intratul in scoala - paznici sunt...cred ca aproape la fel de multi ca invatatorii... De asta zic eu ca s-a intrat cu acordul lor si/sau al conducerii. Le-am propus ca atunci cand scoala doreste sa sprijine campanii de genul asta sa ne contacteze pe noi, parintii, direct, nu prin intermediul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Si inca ceva...aveti camere de filmat in clase?
La fiimiu e, sunt pornite atat in timpul orelor cat si in timpul pauzelor (fara sonor)...sunt supravegheate insa de Paznici (la intrare profesorilor, banuiesc eu ca ei pot urmari doar holurile si intrarile , dar nu sunt sigura) si din cancelarie, de profesorii de serviciu si de cine se mai nimereste pe acolo.
Culmea, cand le-au fost sparte dulapioarele de catre colegii mai mari, n-au mers camerele...cand s-au batut doi copilasi intr-o clasa alturata...nu i-a vazut nimeni. Pai si atunci care e rostul camerelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Sa raspud si eu la intrebari:
1 - sigur NU
2 - nu, evident; scoala fiica-mii are 2 curti, una mica si una mare; cea mica e imediat langa intrarea elevilor, cea mare ocoleste scoala si da in terenul de sport si spre cealalta intrare a elevilor, dinspre terenul de sport; curtea mica au transformat-o in parcare la noi...la modul ca au pus un gardulet ce delimiteaza o alee dinspre strada spre intrare si separat, restul curtii a devenit parcare pr maxim 10 masini..e ok, inra masinile acolo, lasa copii, pleaca si tot asa; pana sa permita accesul masinilor in miniparcarea asta ia ghiciti cum se desfasura traficul in zona?? Inedit, ca la noi la nimeni: in fata scolii este o trecere de pietoni; toti parintii ce-si aduceau copiii la scoala cu masinile, opreau la trecere, cobora copilul, traversa prin fata masinii parintelui, acesta il urmarea pana intra in curtea scolii si apoi pleca....nu va zic cam ce a fost la gura mea cand ma nimeream in zona, la volan, la ora aia; asta in timpurile in care imi duceam fetita la gadinita, prin apropiere si apoi pe acolo ma indreptam spre servici...stateam la trecerea aia de pietoni si cate 15 minute....
3 - Nuuuu...si acum ca ai povestit mi-am adus aminte ca si la noi s-a intamplat; mi-a povestit fata, vizibil marcata cum a venit o tanti si le-a povestit ca strange bani pentru un copil bolnav; ea n-a dat ca n-avea dar toti ceilalti copilasi ce aveau ceva pe la ei au dat.

Mina - of, imi pare rau, nici nu stiu ce sa zic; intr-un fel ar trebui sa reactioneze si baiatul tau, nu poate sa incaseze intr-una...ma gandesc ca am si eu baiat si nu stiu inca cum sa-l indrum in sensul asta, aceleasi dileme le am si eu; poate tatal sa aiba o discutie cu el...sa-i explice cam ce facea el la scoala in situatii similare;
La noi nu sunt camere insa in fiecare zi este cate o invatatoare de serviciu; in fiecare pauza din ziua respectiva sta pe culoare si supravegheaza sa nu aiba loc incidente de felul asta - cat de cat ma gandesc ca au macar un pic frica elevii ca ar putea fi vazuti...macar astia de a I-a ca cei mai mari nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi a fost o campanie umanitara de martisor, fetita din clasa I alaturata este foarte, foarte bolnava si copiii mai mari au confectionat martisoare le vindeau tuturor. Deci era o actiune in cadrul scolii.
Insa e tare aiurea si sa intre masinile in curtea scolii si sa intre oricine strain sa le vorbeasca elevilor , in clase ...

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Da, ar trebui sa reactioneze si-al meu dar nu m-am lamurit inca ce abordare sa ii sugerez. Si cu asta trebe sa ma descurc eu, ca din experienta lui tat-su la aceeasi varsta nu castigam nimic iar ieri reactiile lui (ale sotului adica) variau de la "asta e, sunt copii, se mai intampla" la "ma duc peste ei sa discut cu parintii ca-i dau in judecata daca se mai ating de copilul meu" .

Interesant ca multi dintre cei din jur m-au dascalit ca trebuie sa-l invat sa dea si el, sa nu stea ca mamaliga, "sa-l dau la un sport" (de parca a incasat-o ca e ne-dezvoltat, adica e un fel de lupta unde-s eliminati cei slabi), sa-l invat sa-si faca o gashca de prieteni, etc. Ce naiba?

Mi-au trecut toate dilemele, mi-e clar ca NU trebuie sa-l invat sa dea si el, insa trebuie sa ia atitudine si sa incerce sa nu mai intre in astfel de conflicte. In fine, o sa vad....poate fac mult caz pentru un conflict de nimic....


Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu i-am aratat Giuliei unde este cancelaria si sa aiba tupeu sa foloseasca acel loc daca se intampla ceva rau. sa mearga`n gura mare daca doamne fereste e lovita sau agasata.
dar stiu ca acesti copii sunt catalogati de multe ori chiar de profi ca sunt paraciosi. ei bine, mai bine paracios decat maltratat. nu ?

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

eu i-am aratat Giuliei unde este cancelaria si sa aiba tupeu sa foloseasca acel loc daca se intampla ceva rau. sa mearga`n gura mare daca doamne fereste e lovita sau agasata.
dar stiu ca acesti copii sunt catalogati de multe ori chiar de profi ca sunt paraciosi. ei bine, mai bine paracios decat maltratat. nu ?

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.


Corect! O prietena draga are o vorba: "mai bine sa zica despre mine ca-s rea, decat sa zica ca-s proasta!".

Nu stiu cum se face dar, in ultima vreme, imi vin din ce in ce mai des in cap vorbele astea......

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput