Hidrocefalie

Hidrocefalie | Autor: Dinu_Alex

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu o mare problema. Matusa mea a nascut un bebelus, prematur cu atrezie de esofag si cu hidrocefalie. As dori sa stiu si eu mai multe detalii despre aceste lucruri va rog frumos..
P.S: stiti cumva ce este exact acea privire numita " privire in apus"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dinu_Alex

Buna, am si eu o mare problema. Matusa mea a nascut un bebelus, prematur cu atrezie de esofag si cu hidrocefalie. As dori sa stiu si eu mai multe detalii despre aceste lucruri va rog frumos..
P.S: stiti cumva ce este exact acea privire numita " privire in apus"


Despre hidrocefalie este un subiect mare aici: br / http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107007&nm=hidrocefalie

" privire in apus" inseamna ca irisul ochiului este coborat asa cum e soarele la apus - este un semn clar de hidrocefalie si de presiune intracraniana. Bebelusul este in suferinta iar creierul sau este inghesuit de lichid. Are nevoie de ajutor (chirugical) cat mai repede. Exista tratament si cu cat se intervine mai repede, cu atat bebelusul isi va reveni mai usor si nu vor exista urmari negative.

Trebuie sa mearga de urgenta la un medic neurochirurg bun. IN baza ecografiei transfontanelare sau a unui CT (a unei tomografii) sau a unui RMN (investigatie prin rezonanta magnetica) va evalua starea creierului si a bebelusului si cum este mai bine sa intervina .

Eu ii recomand pe Dr. Sergiu Stoica de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Slodowska Curie" din Bucuresti.

Daca aveti nevoie de un numar de telefon trimiteti-mi mesaj privat.

Il sunati dimineata si vedeti ce va spune. Are zile de consultatii, dar la urgenta vede pacientii oricand atat timp cat nu este in operatie.

Au sectie de terapie intensiva nou-nascuti unde se preocupa de prematuri, deci sunt foarte in masura acolo sa se ocupe de bebelus, numai sa fie vazut de medicul acesta neurochirurg care il are alaturi pe un coleg foarte bun, medic neonatolog, Dr. Carstoveanu.

Despre atrezie de esofag poate stiu alti parinti, dar oricum medicul neonatolog va poate spune sigur mai multe.

Mergeti la ei cu mare incredere, mi-am lasat de ani de zile baiatul pe mana acestui medic neurochirurg si am rezultate deosebite, multumesc lui Dumnezeu.
Iar medicul neonatolog este un specialist si un om deosebit, ca si colegul sau.
Oameni inimosi, care-si fac meseria fara sa fie stimulati financiar, ci doar din propria alegere. Cititi pe subiectul de mai sus mai multe, caci am scris in fiecare an de dansii, iar in ultimele mesaje gasiti si interviuri cu medicii neurochirurgi pediatri de la "Budimex".

Daca are nevoie de suport moral sau detalii de la o mamica ce a trecut prin ceva similar, lasati-mi mesaj privat si va dau numarul meu de telefon. Nu are de ce sa se ingrijoreze cat timp asculta de medicul neurochirug si se intervine cand trebuie.


Andrea




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dinu_Alex spune:

Va multumesc foarte mult. O sa ii spun matusi mele despre acel doctor si o sa o rog sa il il sune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luluka spune:

Ce s-a mai intamplat cu bebelusul? Un copil cu hidrocefalie trebuie operat de urgenta iar momentan in Romania singurii care asigura sistemele de drenaj necesare operatiilor sunt cei de la Asociatia Romana de Spina Bifida si Hidrocefalie. Medicii recomandati mai sus sunt foarte buni. Sper ca este bine copilasul.Multa sanatate!

Mergi la inceput