Si azi citim. 2

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

monixy,eu cu bianca burta cernat am facut ceva ce nu se cam face ( dar in cazul de fata ...merge) : am inceput lectura nu de la pagina 1,ci am intrat in miez cu "studiile de caz",de la pagina 100,deci am sarit peste fixarea contextului,la care m-am intors ,desigur,dupa ce m-am rasfatat cu toate istoriile acelor doamne; foarte interesat de citit despre cella serghei atat de indragita pentru "panza "ei.
volumul acesta mi-a mai adus un castig : analiza autoarei pe opera( foarte clara si accesibila in ciuda anumitor termeni de exegeza la care recurge) e un exercitiu excelent de receptare si intelegere a tuturor elementelor care fac dintr-o carte ceea ce este .
pentru viviana ,de la nemira/ariel ricaud - "pretty man",o carte pe post de prozac,pe mine m-a remontat grozav;nu te speria ca e in colectia "glosey" ,e scrisa bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Oh, mersi de sfaturi.
Mi-am amintit de O. Henry - Niciun fel de povestire - pe care il prefer lui Jerome K Jerome.



Inseamna ca esti un pic masochista .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Oh, mersi de sfaturi.
Mi-am amintit de O. Henry - Niciun fel de povestire - pe care il prefer lui Jerome K Jerome.



Preferata mea este cea in care ea se tunde si vinde parul ca sa ii cumpere lui un lant de ceas si el isi vinduse ceasul deja ca sa ii cumpere ei agrafe dar nu mai stiu cum se numeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Tot Viviana - incearca 'Jurnalul lui Bridget Jones' - e usurica si amuzanta si traducerea respecta limbajul colorat in care a fost scrisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monixy

Revenind in prezentul editorial , a aparut o carte pentru tinerii cititori si , eventual , scriitori in devenire , "Ce poti face cu doua cuvinte" , o antologie coordonata de acelasi Liviu Papadima , care a initiat colectia Arthur de la editura Art , cu "Care-i faza cu cititul" .
In cea cu cele doua cuvinte gasiti o invitatie cu instructiuni la un concurs de creatie a unei povesti sau a unei ilustratii , pentru copii cu varste intre 9-15 ani (mai multe detalii sunt de gasit pe site-ul editurii) .
Simpaticele perechi de cuvinte care au fost deja folosite si dau capitolele umbrela ale cartii sunt : aripi-lacrima , cocolos-explorator , tatuaj-pelerina , si sunt combinate in tinute de poveste de 18 scriitori cu chef de joaca .
Ilustratiile si formula grafica a cartii cu marginile paginilor colorate in functie de capitole sunt minunate .




Multumesc Habar nu aveam de ea si mai mult ca sigur Mariuca va fi interesata de concurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Galisia multumesc pentru recomandare !
Chiar e pe gustul meu aceasta carte ; imi place foarte mult si coperta cu fotografia , iar de citit , am inceput si eu de altundeva decat de la inceput ( cu cartile de non-fictiune sau de povestiri incep de unde se deschide cartea , citesc pana la sfarsitul capitolului si data urmatoare tot asa , pana cand la un moment dat o iau de la inceput intr-un fel de citire-recitire).

Roxana , sa stii ca m-am gandit ca ti-ar putea placea/interesa .
Cum merge cu facultatea , ceva carti interesante de recomandat si celor din afara ?
Mie imi place Irvin Yalom , si cred ca e pe cat de bun terapeut (psihiatru) , la fel de bun si scriitor . Am citit o carte a lui despre moarte , Privind soarele in fatza , care are ca intentie impacarea omului cu finalul , atat printr-o abordare culturala (filosofica) , cat mai ales prin actiunea de alegere constienta si responsabila a propriului sens individual .











Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Monixy si mie imi place Irvin Yalom, e terapeut existentialist, asa ca e foarte focusat pe intampinarea si acceptarea mortii.
Nu stiu ce carti ti-as putea recomanda, interesante "din afara". In ultimul timp stau extrem de prost cu timpul, citesc doar de specialitate si ceva beletristica, cand apuc. O sa revin cu recomandare cand dau peste ceva interesant.

Ca sa fiu ontopic, am inceput O iubeam de Anna Gavalda. Am ales-o asteptandu-ma sa fie o lectura facila si placuta, ca nu sunt in stare de altceva zilele astea. A terminat Ioana cu febra, a inceput Mariuca, care si-a pierdut si vocea, aseara abia respira... laringita.

De facultate sunt dezamagita, deja o consider o pierdere necesara de timp si de resurse. In rest merge bine, iau note mari - motivez copiii . Noroc cu formarea, acolo chiar invat ce-mi doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

monixy,se pare ca avem gusturi comune.
Yalom este unul din favoritii mei."Calaul dragostei " a fost pentru mine startul spre explorare interioara,povestile din acest volum sunt realmente extraordinare,in proportii mai mici,la cu totul alte dimensiuni, oricine regaseste ceva din el acolo,si reuseste poate sa se inteleaga mai bine.
Exista si un "Yalom Romanian Club" - site in care un medic psihiatru roman a incercat sa promoveze figura autorului american.Merita sa treci pe acolo .Umanismul profund pe care si-a fundamentat munca si viziunea este cred elementul definitoriu la acest specialist,dincolo desigur de pasiune si rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Roxana , sanatate fetelor si succes in ceea ce iti place !

Galisia , intr-adevar ne plac aceleasi carti


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Am inceput 'Viata incepe vineri' a Ioanei Parvulescu si a doua zi mi-a venit una dintre cartile de parenting a Francoisei Dalto. Asa ca acum le combin - iarna pe ulitele Bucuresciului cu simbolistica si adevarurile in dezvoltarea copiilor. Wish me luck!


Mergi la inceput