Ce probleme pot sa ai cu un copil adoptat?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bendis067 spune:

Buna flory ana
din cate am citit si eu, prioritate vor avea cei cu domiciliul in Romania, de altfel, si celor care au domiciliul in tara li se va cere o declaratie pe proprie raspundere ca au locuit in ultimele 12 luni pe teritoriul Romaniei,deci....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

S_Elena, in sistem sunt oameni si oameni. Eu am pornit la drum cu echipa din Bucuresti, insa am fost sprijinita cu adevarat de echipa din judetul de unde era fetita. Psihologul din Bucuresti parea sa aiba ca singur tel sa ma convinga ca imi va fi cam imposibil sa cresc un copil singura, echipa din provincie ne-a fost insa alaturi (fetitei mele si mie) cu tot sufletul. Si acum ma intreb pe ce criterii o fi ales echipa din Bucuresti cele 2 fetite pe care mi le-a prezentat si le multumesc celor din provincie ca au stiut sa ma 'citeasca' atat de bine si m-au dus tintit la fetita mea. Pe scurt: am depus dosarul la finele lui ianuarie si la inceputul toamnei am adus fetita acasa. Daca stii sigur ca asta este ceea ce iti doresti, nu iti mai face atatea ganduri despre cum sunt oamenii pe care ii vei intalni, ce va zice unul si altul etc. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Analis, sunt curioasa cum ai ajuns la fetita din provincie? Ma gandesc ca mai multe sanse as avea in provincie decat aici. Parintii mei sunt din provincie si eu locuiesc in Bucuresti. Poti adopta si din alt judet ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Flory_Ana, da, ma simt frustrata si poate mai mult decat tine pentru ca sunt mai mare ca varsta si sunt constienta ca este foarte greu de acum sa mi se intample o asa minune, aceea de a ramane insarcinata. Voi merge in primul rand pe varianta adoptiei.Daca este sa apara si la mine sarcina, desi e putin probabil, ar putea sa creasca impreuna cei doi copii.N-ar fi o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Cred ca si acum e posibil sa trimiti cereri in tara. Eu am stat vreo 2 luni, timp in care mi s-au prezentat 2 fetite tare dulci, dar atat. Apoi am hotarat ca atata timp cat nu ma intereseaza etnia copilului, nu ma intereseaza nici judetul unde s-a nascut. Asa ca am trimis email-uri si un judet mi-a raspuns chiar a doua zi. Intamplarea a facut ca eu sa am drum pe acolo in aceeasi saptamana si ... mai departe am tot scris povestea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Analias, adica dupa ce ai dosarul gata ai putea solicita si altor judete sa-ti caute copil pe baza dosarului facut initial?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Eu am trimis email-uri dupa ce am obtinut atestatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Si eu am adoptat din alt judet tot pe baza unei cereri trimise pe e-mail, ne-am atestat in iunie, iar in decembrie ne-am adus baiatul acasa.
Elena, nu fii frustrata ca nu ai putut fi mama in mod natural, dupa ce vei avea copilul adoptat acasa, daca iti doresti intr-adevar sa adopti si sa-l privesti ca si pe copilul tau, toate gandurile cu nasterea iti vor disparea. Dupa ce am hotarat sa adopt, nici macar nu mi-am mai dorit sa raman insarcinata (nu stiu daca sotul ar mai fi fost de acord sa adoptam). Apoi mi-am dorit un bebelus ca sa pot trece prin cat mai multe etape de mama, si am adoptat un baiat de 5 ani. Imi pare rau ca nu l-am cunoscut de mic, dar il iubesc atat de mult, incat incerc sa nu ma gandesc prea mult la acest aspect si sa ma bucur de ceea ce imi ofera prezentul si sa nu ma gandesc la atepele din viata lui pe care le-am pierdut. Daca ar fi sa raman insarcinata (e posibil, neavand nicio problema medicala) as fi cea mai fericita, daca nu voi ramane insarcinata, n-am niciun regret pt ca acum sunt mama unui baietel superb.
Daca iti doresti cu adevarat sa adopti, toate gandurile cu nasterea iti vor disparea atunci cand vei deveni mama prin adoptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Referitor la intrebarea subiectului "Ce probleme poti sa ai cu un copil adoptat?" cred ca raspunsul ar fi: aceleasi probleme ca si un copil natural, problemele fiind, de fapt, ale adoptatorilor care nu-si pot privi copiii adoptati ca pe proprii copii si ii privesc ca pe niste copii adoptati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Erato, dar daca nu te oateprivi copilul ca pe propriul parinte? Sau daca vrea sa-si caute parintii reali si te respinge ulterior?

Mergi la inceput