Strugurasi de Sept-Oct2011 *34*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 210xy spune:

Citat:
citat din mesajul lui elly_b[/i

Rox hai sa-ti explic eu ca sunt mai odihnita si mai nescrisa de ceva vreme. Mesajul tau a sunat a “uite ca eu pot”. Ori printre mamicile la primul bebe, unde e dificil de controlat zenul e cam greu de digerat mesajul tau. Aici toate ne descarcam nervii, ne spunem problemele, iar cele care se tin mai tare in anumite situatii sau momente dau sfaturi, fac sugestii sau consoleaza pur si simplu.
E adevarat ca starea mamei influenteaza copilul. Dar si mamele si copii au personalitati diferite. Probleme de ordin emotional diferite. Si un alt factor important este starea de sanatate. A copilului. Dar si a mamei. din sarcina si pana ... se discuta despre.
Adunand toti acesti factori in relatia mama-copil, iti vei da seama ca nu exista 2 situatii asemanatoare. Nici macar in relatia aceeasi mama-al doilea copil.
Revenind la zen, de data asta al forumului; daca mesajul tau ar fi fost formulat “si eu trec printr-o chestie asemanatoare. Dar eu am facut asta si asta si am reusit sa depasesc momentul. La mine a functionat. Poate va ajuta si pe voi.” Imi pun capul jos ca fetele alea care au fost “acide” te primeau bratele deschide.



mami fericita de 2 comori
Annelies (30.06.2005) si Ronald (21.09.2011)



Multumesc elly_b.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Seara buna



Povestea cineva de faptul ca bebe scoate cu limbuta afara ce i-a dat, nu am citit atenta si oricum... la cat am de recuperat nu mai revin. Ma intreb doar daca nu e vorba fix de reflexul acela natural care ii protejeaza cat sunt inca nepregatiti pentru diversificare. De fapt, pierderea acelui reflex e unul din semnele obligatorii de indeplinit inainte de diversificare. pentru mine ala si capacitatea de a intoarce capu si eventual sa imbinga cu mana...



Mami fericita de Mihnea si de Tudor



hmmm ... la asta nu m-am gandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

May, cand incepi sa-i dai lui Beatrice si lapte praf? Dar diversificarea? (stiu ca ai scris candva cum vei face, dar nu mai tin minte unde si cand).

Si matza mea da afara cu limbuta picaturile de VitD, in fiecare zi si se stramba :)))).

Mamica ANTONIEi (26.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns broome spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariasophia2
si totusi sophia de ce se irita?o tin in putza goala de 2 luni,am baxul de scutece intreg, dar ea cum face stropi cum se inroseste indiferent cu ce crema o dau. jur ca nu mai pot,am ajuns la limita. pun doar un impermeabil si o bucata de scutec de bumbac sub ea ca sa o pot lasa asa.salteaua oricum a facut-o varza,va dati seama ca nu sta locului,imi e si mila de ea saracutza...eu in casa nu pot face nik,stau toata ziua si spal pelinci si stau cu ea,ca nu sta deloc singura nici in scaun de masina,carucior sau ce o mai fi.mancare fac seara la 8 cand vine sotul,curatenie doar in weekend .sotul se trezeste la 5 sa mai faca ordine in casa...eu ininte fii obsedata de curatenie acum toata casa e dezordine...macar sa nu mai sufere fata de la iritatii ca nu mi se pare normal sa faca asa incontinuu fara ca vreo crema sa dea rezultat si chiar daca ii trece , ea iar cand face stropi se irita...scuzati-mi incoerenta dar stau cu ochii pe fata si scriu si am capul in 10000000 de locuri

mami de maria sophia 28.10.2011

lumineaza-ne Doamne calea in tot ceea ce facem


maria
, ma bag si eu sa-ti zic desi cred ca faci asta deja. am avut si noi o singura data o iritatie/basicute la fundulet dupa o diaree urata reactie la vaccinul de 2luni. Eu am ajuns la urgente atunci cu el pt ca facuse febra doua zile si nu-i mai trecea, si pediatra mi-a zis legat de iritatia de fundulet dupa ce-l spal sa-l usuc fffff bine si apoi sa-i dau cu o crema cu oxid de zinc (eg Sudocrem). I-a trecut in cateva ore iritatia.

Nici eu nu-l dau cu crema dupa schimbat de scutec, de fapt cred ca nu i-am mai pus crema de vreo luna, ii pun doar atunci cand e putin rosu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns broome spune:

Ma tot tin sa va intreb, la bebelusii vostri le creste parul?? Al meu tot 1mm lungime are de cand s-a nascut... Jade tu ziceai ca si T e chel? Cand incepe sa le creasca parul? sau nu e regula si e la fel ca si cu dintii, unii la 3 altii la 9 luni?:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns broome spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria
Una peste alta IERI am fost sa povestesc mamicilor despre alaptare. Sper sa repet curand figura pentru ca mi s-au parut interesate, receptive. ,


Iti doresc mult succes Ionela in noua profesie(?), sunt convinsa ca o sa prinda si incet incet consultantii de alaptare o sa devina la mare cautare. E un lucru extraordinar ca si proaspata mamica (sau nu neaparat) sa stii ca e cineva acolo la care poti sa apelezi oricand si care sa te incurajeze ca faci bine ceea ce faci sau sa ajute sa nu renunti la disperare!!

Noi avem si consulatanti de lactatie si de somn (platiti de catre consilii din taxele noastre), vin stau cu tine pana reusesc sa-ti adoarma copilul, te suna periodic sa vada cum te mai descurci, daca e nevoie te poti duce pt o zi sau o saptmana la centre unde ai ajutor profesionist 24 din 24..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns broome spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Imi place mult ca a primit sfatul sa dea alimente DUPA alaptare. Eu nu am indraznit sa va zic asta. Va impusca pe jumatate cel putin medicii din Ro daca le spuneti asa ceva. ... Ca na, cand e santul ce mai mananca. Problema e ca ei invata sa manance si abia mai tarziu ajung sa si foloseasca nutrientii. deci scopul nu e sa le umplem stomacul cu alimente pe care nu le folosesc ci sa fie hraniti ( asta = lapte) si sa descopere lingurita, cum e cu mestecatul, cum e cu gusturile noi


Exact asta ne-a zis la motivul pt care se da dupa masa de lapte la 15 min!!!

Ne-a mai zis o chestie cu oul dar n-am fost f atenta (ca rumegam la altceva). ca cica pana acum 4-5 luni sfatuiau sa se dea ou abia de la 9 luni si se incepea cu galbenusul moale, dar acum s-a schimbat si poti sa-i dai inca de la 6 luni? Stiti ceva de asta?

Si am inteles ca poti testa daca are reactie la ou punandu-i putin ou pe obraz, daca se inroseste = alergie deci se amana...

Editez ca sa mai adaug ceva :)

Cand mancam noi e bine sa-i punem si pe ei undeva langa noi sa vada ce si cum facem, sa invete tehnica!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Doamne, cat ati scris

elly, super cute povestesti

va , ma bag in pat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

Buna seara,

La multe lunite sarbatoritilor carora iar nu le-am urat(offf imi cer scuze insa mereu ma grabesc cu poastatu si uit :((
si pentru 09/02/2012: ALEXIA MARIA de Elena2706
PETRU SEVERIAN de Hellena_d
Nourah de Alayna

nanna_mika, la riscul asta ne expunem din moment ce postam pe un forum public, un forum pe care il poti citi si fara sa fii inregistrat(numai pentru a posta ceva ai nevoie de inregistrare.
E aiurea stiu si eu uneori ma gandesc de 2 ori daca sa postez cate ceva destul de personal pentru ca da, poate fii citit de oricine(vecina carcotasa de la et 3 inclusiv rude cunostiinte etc.)

Lali nici eu nu ii dau cu cremuta decat daca e iritata, nu prea are ea problemute din astea slava domnului.

maria cum iti spuneau si fetele fuga la un specialist pentru ca totusi poate fii vorba de altcva, sa nu dati in mai rele, mai ales ca tu o si protejezi atata si tot se irita(a mea sta peste noapte si 12-13 ore fara sa schimb pampers si e totul ok.

Jade bestial bebe T cu lingurita lui:)))) mi-l si imaginez:)) scumpu de el


Ionela bafta cu dintii ( stiu ce inseamna.. acum am in lucrare 3 masele pe care le-am tot amanat dinainte de sarcina, in timpul sarcinii si dupa pana n-am mai putut....si mai nou o sa am si un dinte ca s-a gandit el ca trebuie sa faca si el carie...), succes la acreditare, te vei descurca de minune sunt sigura, esti pregatita si gandeste-te numai cate mamici alapteaza datorita tie! Thank you very much !!!

Sei felicitari pentru mei tai sau cum ii spune ca nu mai stau sa caut postul:) ma bucur ca ti-a iesit(bine ca nu ai "omorat"masina de cusut ca sigur o vei mai folosi.

Lali ti-am admirat tzatz;))) si mi-ai cam facut pofta de tort ehhehe dar cu maselele astea ale mele greu pot manca si ma urc pe pereti sa imi intre cv dulce acolo....

Ce program au unii strugurasi, superb... a mea si l-a cam stricat si se trezeste plangand direct peste noapte, insa pe la 9:30 se trezeste dimineata manaca o schimb, povestim radem gangurim tipam se face in jur de 12 mananca si adoarme iar 1 ora 1 orajumate...apoi iar mananca putintel si sejoaca se invarte prin pat trece timpul se face in jur de 4-5 si mai baga o tura de somn(de multe ori adoarme singura fara sa ii dau sa suga sau fara prea mult scandal, si mai are un somnic pe la 7-8 tot de vreo ora si cv.. somnul de noapte incepe pe la 12 si cu cateva treziri peste noapte(cate la ce ore n-am nici cea mai mica idee ca adormim amandoua la loc(sau cel putin eu)

Mi-am amintit pentru fetele la al doilea copil... cum faci un copil de 5 luni sainteleaga sa nu mai muste de sfarcccccccccc? nu mai potttttttttt ma termina hahahha(ce m-oi face cand ies dintii? grrrrrrrr

vroiam sa incep si eu diversificarea(cu mar cop) saptamana asta insa cum sunt cu dentistul nu am timpul necesar sa o urmaresc(eu o vad cel mai des deci eu as stii daca e ceva schimbat la ea)
plus ca am lasat-o la soacramea alaltaieri si azi (ieri a vrut tati sa stea cu ea si dupa 2 ore ma suna disperat ca sa vin acasa ca l-a capiat de cap si numai daca o tine sustinuta de subtiori in picioare se calmeaza...)

Intr-un fel as incepe diversificarea in altul as amana-o cat mai mult... mai ales ca eu am tot citit si am tot spus ca imi voi face o schema cu ceva tabel plus undeva sa scriu si ce reactii a avut(ca la ce memorie am in ultimul timp as uita precis)

As mai scrie multe insa observ cat de tarziu s-a facut pffffff (si sapt viitoare am programarile la dentist la 8 dimi, cum ma voi trezi nu am nici cea mai mica idee)

pupiciiiiiiii si somnic pufos:)


Cea mai fericita mamica de Kate Rina 28.08.2011

http://burchiu.ro/botez_burchiu_kate_rina

Ispravele piticei: http://burchiu.ro/kate-rina-burchiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Maria Sophia

Am avut problema funduletzului rosu de care te plangi. Care au fost la noi declansatoarel:
- mancarea mea. Am scos pui, citrice, lactate din alimentatie. Erau prea acide, adica ii faceau Clare kk acid. Am mancat curcan, vita
- am inlocuit sapunul cu care i spalam la funduletz. Nu ii mrrgea cu shower cream de la waleda, cel cu galbenele. Am spalat doar cu apa, ulterior cu bubchen
A, uscat-o cu pheonul dupa spalat, sear lasatcu fundul gol catmai mult, pus sudocrem. Dar astea le faci si tu. Vezi atunci poate alimentatia ta e problema!

Sa va faceti bine curand!

Mergi la inceput