Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihagrigore spune:

Rulada cu spanac
Ingrediente:
aluat:
150ml ulei
100 g faina
500ml lapte
4 oua (albusurile batute spuma)
1/2 lingurita sare
piper
umplutura:
500g spanac
400g telemea rasa
2 legaturi mari de marar
3 cepe mari
2 linguri de ulei

Mod de preparare: intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina,amestecand continuu,ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald,pus in mai multe transe,amestecand continuu pana se omogenizeaza.
dupa ce s-a racit amestecul de mai sus ,se adauga cele 4 galbenusuri ,sare,piper si la sfarsit albusurile batute spuma.
se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.
se baga in cuptorul preincalzit,si se coace 30 de minute,din care 10 la foc mare ,apoi la foc mediu spre mic,depinde de cuptorul fiecaruia.nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.
dupa ce s-a copt.asa cald, sa scoate aluatul cu hartie cu tot,se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.
rulada ,o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihagrigore spune:

Prajitura cu visine si zahar ars
6 oua, 1 l lapte, 2 pahare cu zahar, 1 plic de zahar vanilat.
Ingrediente pentru blatul de pandispan:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 praf de sare, 1 farfurie adanca cu visine fara samburi.
Mod de preparare:
Se pune un pahar de zahar la topit intr-o tava care merge la cuptor. Apoi se inclina tava dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 20 min.
Intre timp se face pandispanul:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul treptat. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se amesteca cu galbenusurile. La sfarsit se adauga faina cate putin, amestecandu-se cu lingura de lemn, de jos in sus, sa nu iasa aerul, iar la final se adauga visinele.
Cand crema de zahar ars este aproape gata se adauga peste ea compozitia de pandispan si se mai lasa la cuptor 10-15 minute.
Prajitura se tine la frigider pana a doua zi, apoi se taie si se decoreaza cu frisca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihagrigore spune:

Sufleu de brocoli
Ingrediente:
800 g broccoli,
sare,
60 g unt + unt pentru forma,
4 oua,
400 g branza de vaci,
piper proaspat macinat,
putina nucsoara macinata
Mod de preparare:
Sufleu de broccoli este o reteta simpla si delicioasa. Broccoli este foarte indicat copiilor, pentru ca e bogat in vitamine si minerale care ajuta in crestere.
Mai intai spalati bine broccoli-ul si il rupeti apoi buchetele. Dupa ce s-a scurs bine se pune la fiert pentru cateva minute in apa cu sare.
Dupa ce s-a racit putin se pune intr-o tigaie incinsa in care ati topit unt. Lasati la foc mic aproximativ 10 minute. Ungeti o forma cu unt si puneti broccoli-ul sotat inauntru. Amestecati branza de vaci cu galbenusurile, condimentati, dupa care cu foarte mare grija incorporati spuma obtinuta din albusurile batute bine.O data omogenizata si aceasta compozitie, turnati peste broccoli.Sufleul de broccoli se coace in cuptorul incins la 200 grade C, timp de 20 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Supa alfabet:
Cei ce aveti copilasi stiti desigur ca se intampla adesea ca micutii sa declare razboi unui anumit fel de mancare "just like that", fara motive logice.

In acest caz este imperios necesar ca noi parintii sa dam dovada de bun simt, rabdare, respect si ..... inventivitate cu carul. Din fizica de clasa a V-a am invatat despre principiul actiunilor reciproce, asa ca eu una din proprie experienta de mama de pana acum, spun clar ca micutii sunt capabili de a reactiona pe masura insistentelor adultilor :)

Iata ca dupa ce ani de zile supica buna de pui a avut un loc privilegiat in meniul micutilor mei, mai ales al lui Dan, acum a cazut in dizgratie, fara motive aparente.

Conform firii lui bine educate si blande, isi exprima refuzul doar prin a spune "nu doresc si supa, poate mai tarziu, poate maine"..... La inceput mi-am zis ca e doar o faza care va trece, asa ca nu am zis decat "bine".

Apoi fiindca timpul trecea si refuzul isi pastra aceeasi forma am inceput sa adaug pe langa acel "bine" si un "dar de ce?", raspunsul era o simpla ridicare din umeri si o explicatie simpla si la obiect "nu mi-e foame de supa".

Oftam si nimic mai mult, nu suport eu insami presiunile si insistentele cand ceva nu-mi place, asa ca aplic si cu ei aceeasi tactica, niciodata nu i-am fortat sa manance cat as fi crezut eu ca trebuie. Si nici nu am insistat sa manance un fel de mancare pe care l-au respins ferm.

Insa cu supica am incercat un miiiiic artificiu si in locul banalilor taitei de casa sau a galustilor de gris am cumparat de la sectorul de paste fainoase niste pastute "alfabet". Sunt niste litere minuscule si dragalase, literele alfabetului, si cum puii mei sunt fani ai desenelor animate cu "Martha, catelusa vorbareata" si cum Dan e clasa I si se ocupa foarte mult cu alfabetul zilnic, iata ca am avut noroc si am avut un succes colosal cu aceeasi supica de pui daaaar cu alte paste, cele ALFABET. Iuhuuuuuuuuu!!! Recunosc ca a fost o inspiratie ce mi-a venit in perindarile mele saptamanale pe la hipermarketuri, asa ca i-am spus lui Cristi ca nu degeaba stau eu 2 ore in magazin scotocind toate rafturile si citind etichete :)

Micutii mei au terminat supica intr-o atmosfera incantatoare, s-au distrat copios tot timpul cat au stat la masa cu nasucurile aplecate deasupra castronaselor contempland si pescuind litere prin supica:

Reteta este aceeasi ca la supa cu galuste ce am postat-o cu ceva timp in urma, singura diferenta o fac aceste micute pastute alfabet, de aceea micutii mei numesc de acum supa, "supica alfabet".

Va imaginati ce bucurie am simtit cand i-am auzit atat de veseli spunandu-mi "mami, de acum numai supica din asta sa ne faci, e cea mai buna!"

Morala: un mic detaliu face diferenta; gustul supei e nemodificat, dar in ochisorii lor supa are o cu totul alta imagine acum:)

Dupa succesul rasunator cu supica ALFABET am prins curaj si de la raionul de produse BIO am cumparat tot asa, intr-un moment de inspiratie, un borcan de mazare BIO, avand in minte un meniu sanatos si hranitor pentru micutii mei care au spus un NU hotarat de cate ori au vazut bobitele verzi de mazare in meniul lor.

Am pregatit insa de data asta un meniu excelent, si atat de mult le-a placut incat au cerut mazare doua zile la rand la masa de pranz :)
MANCARICA DE MAZARE BIO CU CARNE DE CURCAN

Iata de ce avem nevoie:

un borcan sau conserva de mazare bio D`Aucy
zarzavaturi (morcov, patrunjei, ceapa, ardei capia)
sare, piper
frunze de marar, optional
un cartof taiat cubulete
carne de piept de curcan, cubulete, 250 grame
o lingurita de faina
3 linguri de pasta de rosii
o jumatate de lingurita de zahar

Preparare: zarzavaturile curatate si spalate se dau pe razatoarea mare si se calesc in apa cu putin ulei pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea, se adauga apa, putina sare si piper si se continua fierberea. Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam cubuletele de cartof. Dupa inca 10 minute adaugam si mazarea scursa si clatita sub jet de apa rece. Intre timp punem intr-o craticioara putin ulei, o lingurita de faina pe care o rumenim usor si stingem cu pasta de rosii dizolvata in putina apa. Turnam acest sos in care am adaugat si jumatate de lingurita de zahar peste mancarea de mazare si mai clocotim cateva minute. La final adaugam fie frunze de patrunjel fie de marar. Eu n-am mai pus de niciunele, m-am grabit sa pun mancarica in farfurioare la racit pentru ca celor mici le era foame :)


Spor la gasit solutii mamicilor!
Sa va fie de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassady spune:

Pentru ca in general copiii fug de branza (sau ma rog ai mei :) am sa va prezint o reteta la care nici copii si nici restul familiei nu rezista ca sa nu mai zic ca este un aperitiv excelent daca ai invitati. Nu mai spun ca se face foarte rapid

Salata de branza cu chimen si ceapa de apa

-1 kg branza dulce de vaci
-1/2 kg telemea
-1 lingurita chimen
-3-4 cepe de apa
-200 g smantana
-200 g maioneza
-250 g cascaval ras

Se amesteca intr-un vas branza de vaci cu telemeaua, smantana si chimenul pana se obtine o crema omogena. Se aseaza amestecul intr-un vas yena astfel incat sa fie primul strat. Se toaca ceapa de apa marunt si se pune ca al doilea strat peste branza, se pune maioneza si apoi se rade cascavalul. Se da la rece pana la servire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Dorsilia - "mancarica de mazare BIO cu carne de curcan"

www.desprecopii.com/Images/Upload/dor2.jpg" border="0">

Dorsilia - "supa alfabet de pui"

www.desprecopii.com/Images/Upload/dor1.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

mihagrigore - "Rulada cu spanac"

www.desprecopii.com/Images/Upload/mrul.jpg" border="0">

mihagrigore - "Prajitura cu visine si zahar ars"

www.desprecopii.com/Images/Upload/mpra.jpg" border="0">

mihagrigore - "Sufleu de brocoli"

www.desprecopii.com/Images/Upload/msuf.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Desert cu mere si biscuiti pentru copii

Exista oare vreun anotimp care sa nu se potriveasca cu aroma merelor coapte in felurite prajiturele? De mere este bine sa profitam in fiecare zi, fie consumate ca atare, fie in combinatii cu biscuiti, cu iaurt, fie, cum am spus in prajiturele; care prajiturele la randul lor le putem oferi copilasilor ca si gustare intre mesele principale langa un paharel de lapte, de iaurt sau pur si simplu, la desert. Aceasta reteta este speciala pentru copii dar, din proprie experienta pot spune ca prinde de minune si la adulti :)

Pentru a obtine 12 portii avem nevoie de urmatoarele:

Pentru blat:

4 oua
4 linguri de faina
4 linguri zahar de care preferati
1 praf de copt

Pentru umplutura:

400 grame de biscuiti macinati/zdrobiti cu sucitorul (am luat Bio de la DM)
50 grame unt
2 linguri smantana groasa
6-7 mere ionatane
4 linguri de zahar pudra
o lingurita de scortisoara

Pentru glazura:

3 linguri de gem afine sau capsuni, un gem mai astringent mai acrisor se potriveste (eu am avut de caise facut in casa si a fost foarte potrivit pentru ca nu l-am facut foarte dulce)
optional migdale, vreo 2 linguri, eu nu am avut in casa si deci nu am folosit :)

Preparare:

se curata merele de coaja, indepartand casutele cu samburi si se taie cubulete mici-mici. Se amesteca cu zaharul pudra si cu scortisoara si se lasa deoparte vreo 30 de minute amestecand in ele din cand in cand cu o lingura de plastic. Eu le-am lasat doar 15 minute si a fost ok si asa.
intre timp mixam ouale cu zaharul, uleiul si adaugam faina, praful de copt, pana rezulta un aluat omogen
scurgem merele de zeama prin presare usoara
jumatate din cantitatea de biscuiti macinati, deci 200 grame, o asezam pe fundul unei tavi de 25/30 pe o hartie cerata, turnam jumatate din aluatul de mai sus, punem deasupra aluatului merele scurse de zeama, acoperim cu restul cantitatii de biscuiti, stropim cu smantana si intindem aluatul ramas
punem tava cu prajitura in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute.
inainte cu 10 minute de a fi gata scoatem tava si ungem suprafata prajiturii cu gem si presaram migdalele sfaramate (daca avem, nu-s obligatorii, nu influenteaza gustul final si oricum migdalele nu sunt pe gustul tuturor)
scoatem tava, o lasam la racit, si apoi feliem prajitura.

Este o delicatesa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Delicioase multe dintre ele,dar eu ceapa calita in ulei nu as da unui copil...preferam lucrurile simple,aranjate frumos.
Prajitura cu visine:
6 oua(de tara)
6 linguri de zahar(brun,nerafinat)
6 linguri de faina
visine..de preferat puse special pentru prajitura,daca nu...din comert
1 praf copt(optional),iese mai inalta cu el.
Se bat albusurile bezea cu zaharul,se adauga faina,galbenusurile,praful de copt,se ameteca foarte bine,se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt,apoi se runca deasupra visinele,amestecate cu pesmet,putin,sa nu fie foarte zemoase.
Se da la cuptor timp de max.20 minute,la 200 grade.E gata cand iese scobitoarea fara aluat.

Daca vrem mai dulce,pudram cu zahar...



Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyrozy spune:

Ciorba de sfecla rosie
Ingrediente: -2 sfecle rosii, 1 morcov, 1 ceapa, 2 rosii, 1 ardel gras, 4 cartofi, telina, pastarnac, sare ,piper, verdeata, o lingura ulei.
Separat se fierbe sfecla rosie intreaga, cu coaja, pt a nu-si pierde proprietatiile. Legumele toate se curata, se spala si se taie in cubulete, apoi se pun la foc intr-o oala cu apa. Spre finalul fieberii se adauga sare, piper, ulei, sfecla fiarta si data pe razatoare si verdeata. Se mai fierbe, 1-2 minute. Se poate servi cu smantana. Pofta buna!

Mergi la inceput