Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Concursuri la Desprecopii.com

Retete sanatoase pentru copii sanatosi (concurs)

Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 23
cristinamy
cristinamy



3 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Friptura de pui la cuptor cu sos de ciupercute :(poza pe mail)

Ingrediente :600 g copanele pui,300 g ciupercute champignion proaspete,1 cutie rosii cherry decojite,1 legatura patrunjel ,1 legatura usturoi verde ,4 -5 linguri ulei de masline,sare si piper dupa gust. Preparare:Se spala bine copanelele de pui si se cresteaza usor ,pentru a le baga la cuptor.Se ia o tava pentru friptura si se tapeteaza cu ulei de masline ,condimentam apoi copanelele si le asezam pe tava ,apoi introducem la cuptorul in prealabil incins .Curatam apoi ciupercile ,le spalam si le taiem felii ,dupa 20 min scoatem tava cu copanelele si asezam ciupercutele peste ele si acestea de asemenea condimentate.Spalam patrunjelul si usturoiul verde dupa care le tocam marunt.Desfacem cutia de rosii decojite ,le rasturnam intr un bol si le amestecam cu patrunjelul si usturoiul tocat cu condimente(sare,piper) si 2 linguri ulei de masline.Spre finalul fripturii turnam acest sos deasupra si mai lasam 10 min la cuptor.Pofta buna!


Mergi la inceput
cristinamy
cristinamy



3 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Mini Tarte Cu Fructe de Padure(foto pe mail)


Ingrediente:pentru aluat: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 2 oua, un praf de sare. Pentru umplutura:2 plicuri budinca de vanilie,400 ml lapte ,300g fructe de padure proaspete.Preparare:Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta,apoi se imparte in bucati in functie de numarul de mini tarte dorite.Se ung formele de tarte cu unt si se tapeteaza cu putina faina ,dupa care asezam aluatul si il modelam dupa forma.Bagam apoi la copt pentru 20 de min.Dupa ce s au copt scoatem mini tartele si le lasam la racit.Se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic ,dupa care umplem cu aceasta mini tartele.Fructele de padure se spala si se lasa putin la stors.Deasupra decoram cu fructele de padure in functie de imaginatie.Pofta buna!
Mergi la inceput
cristinamy
cristinamy



3 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui(foto pe mail)

:Ingrediente:600 g carne tocata de pui,1 ou,1 legatura ceapa verde,5 linguri orez,boia,piper,sare ,1 legatura patrunjel verde,1 legatura marar,frunze de vita de vie ,1 rosie,1 cana de bulion. Preparare: Intr un vas, punem carnea cu oul, boiaua, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata marunt, orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmalele. Am preparat cam 28 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele,patrunjelul, mararul ,adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana .Pofta buna!
Mergi la inceput

cris_09



2259 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite cris_09 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Tort diplomat
- 5 galbenusuri
- 200 g. zahar
- 1, 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
- 500 ml. lapte
- 10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
- 250 g. frisca lichida
-fructe(eu am pus,pere,struguri,banane,kiwi)
- 200 g. piscoturi de sampanie
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si le puneti in multa apa rece; daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele)
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cca. 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie sau pe foc foarte mic, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele
Pe fundul unei forme rotunde se pune folie transparenta iar peretii si fundul formei se imbraca in felii de fructe.
Se toarna jumatate din compozitia racita deasupra fructelor,se presoara felii de banane si se toarna cealalta jumatate de compozitie.
La sfarsit se pune un strat de piscoturi insiropate in sirop de ananas.
Se acopera forma cu folie si se lasa la frigider pentru minim 4-5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi), dupa care se rastoarna cu grija pe platoul de servit
Se poate orna cu frisca batuta, dar mie mi s-a parut foarte aspectuos asa simplu.




Cris,mami de Sebi,copil poznas,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010



Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
cristinamy - “Mini Tarte Cu Fructe de Padure”

www.desprecopii.com/Images/Upload/cmini.jpg" border="0">

cristinamy - “Friptura de pui la cuptor cu sos de ciupercute”

www.desprecopii.com/Images/Upload/cfrip.jpg" border="0">

cristinamy - “Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui”

www.desprecopii.com/Images/Upload/csar.jpg" border="0">




Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
cris_09 - “Tort diplomat”

www.desprecopii.com/Images/Upload/citort.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput
angi_ionut26
angi_ionut26



2 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Mazare cu pui

Se pune la fiert un piept de pui taiat cubulete, se spumeaza bine si dupa ce nu mai este nici un pic de spuma se adauga 1 kg mazare congelata foarte fina,1 ceapa tocata foarte fin, 2 morcovi rasi, 1 radacina patrunjel rasa, 2 rosii decojite si tocate marunt, 2 ardei grasi tocati marunt si se lasa la fiert la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga 1 legatura patrunjel tocat foarte fin si se potriveste de sare si piper( dar nu foarte mult).

Pofta buna!
Mergi la inceput
angi_ionut26
angi_ionut26



2 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Ciuperci Umplute la cuptor

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 50 ml ulei Unisol, 1 leg ceapa verde, 1 leg marar, 1 leg patrunjel, 1 rosie mare, 5 catei usturoi, 200 gr kaizer, 100 ml vin rosu, sare, piper, cascaval sau telemea pt ras.

Ciupercile se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cantitatea de apa a ajuns la jumatate se scot, se clatesc bine si se pun la scurs. Intr-o tigaie punem 50 ml ulei Unisol si calim 1 legatura ceapa verde, 5 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 rosie mai mare si 200 grame kaizer mai slabut taiat cubulete mici. Punem sare si piper dupa gust si stingem cu putin vin rosu. Cu compozitia obtinuta umplem ciupercile si le dam la cuptor intr-o tava unsa bine cu unt sau margarina. Cand s-au rumenit un pic scoatem tava si radem pe fiecare ciuperca putin cascaval sau telemea si dam iar la cuptor pana la rumenire. Se servesc reci sau calde in orice moment al zilei.
Pofta buna!
Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
angi_ionut26 - “Mazare cu pui”

www.desprecopii.com/Images/Upload/amaz.jpg" border="0">

angi_ionut26 - “Ciuperci umplute la cuptor”

www.desprecopii.com/Images/Upload/aciu.jpg" border="0">



Va doresc o zi buna !

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Mergi la inceput

minutza82



2 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Ciuregale

1kg faina tip ooo
1cub drojdie
2 0ua
putina sare
100 gr zahar
o lamaie rasa
100 ml ulei
lapte cat ai nevoie
se framanta un aluat pana ce nu se mai leaga de maini si ultima data adaugi si uleiul caldut , lasi sa dospeasca cam o ora si pe urma incepi sa iei cate putin intinzi o foaie cam de 1 cm grosime si tai asa bucati faci o gaura in mijloc si bagi un capat de aluat si il scoti pe partea cealalta pui pe foc aproape 1 litru de ulei si le pui sa se coaca cand uleiul este incins bine sunt super pofta buna !!Campean Cosmina
Mergi la inceput
Pag. din 23 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com