cat mai costa o bona in Bucuresti?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Asa e, mai fetelor, mai lasati-le incolo de necazuri, hai sa ne mai si relaxam pe-aici...
Teuta a aruncat un bat in balta si s-a dat cu totul la fund, daca n-o fi fost si la misto, iar noi ne chinuim sa-l scoatem...
Ina, da, iti ridic eu statuie, repejor, cu a treia mana, cu primele doua tin copilul cand o ia la goana, cand arunca linguritle prin casa, cand imi trage niste palmute duioase, cand culege pietricelele si scamele de pe jos... cand...

Hai sa fimi sanatoase si fericite si sa ne bucuram de copii, cu sau fara bone!

Mami de Robert (07.07.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Cred ca pierdem din vedere copiii... in cazul teutei care ne-a zis multe, dar nu cum si ce a comunicat cu cei doi copii despre bona. Macar cu cea mare, cred ca asta era aspectul esential.

Pe de alta parte, exista gandiri diferite despre educatia copiilor, motivatiile pentru care devenim parinti etc. Stiu ca decizia de a deveni parinte e una egoista, insa sa nu iti faci un minim plan de actiune dupa ce il ai pe al mic imi pare gresit; asta e doar pentru mine.

Pe de alta parte, cam suntem platiti sa fim parinti; eu nu, dar asta inseamna indemnizatia aia, iti dau bani ca, in loc sa muncesti, sa ingrijesti un copil, nu?
Oricum, nu mi-am pus niciodata problema cat sau daca sa fiu platita pentru a fi mama,ce, pe fi-miu il plateste careva sa ma suporte? Suntem familie sau facem afaceri?

Am citit diverse, cum ca un copil ajunge sa iubeasca o bona mai mult decat un parinte... asta inseamna necunoastere a ceea ce inseamna un parinte pentru un copil, poate aerul e la fel de important pentru el, cam atat. Mi-a mai spus cineva acum 1 an si vreo 3 luni ca fi-miu o sa ajunga sa tina la bona mai mult ca la noi, asa o aberatie n-am mai auzit; nu discutam despre parinti lipsa din viata unui copil cand exista sanse de alienare si, chiar si asa, copilul tot la parinti viseaza, nu la bona/bunica etc.

In toate cazurile, sper ca fiecare sa isi gaseasca un echilibru interior cu solutia adoptata si, atata timp cat perecem destul timp cu copiii nostri, nu mai conteaza bona/cresa etc. Pana atunci, pace in suflete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina08 spune:

Buna ziua.Sunt noua pe forum, dar am citit ce s-a scris pana acum la acest subiect.Spuneti-mi si mie va rog ce anume a-ti vrea sa faca exact o bona ca sa merite 1000 lei, spre exemplu?Eu am lucrat ca bona cu un copil de 1 an jumate,caruia trebuia sa ii explic totul,asa cum am facut cu copilul meu, ma jucam cu el,il plimbam si m-am atasat de el,pentru ca imi plac copiii si chiar daca sunt platita sa stau cu ei, eu pun suflet, incerc sa ii inteleg, sa ii ajut sa inteleaga lumea in care traim,nu e doar un job la care nu te mai gandesti cand ajungi acasa.Acum am grija de doua fete mai mari, la scoala,care sunt destepte,curioase,dar prea dependente de calculator sau televizor ca sa mai aiba rabdare sa descopere lucruri,sa invete ceva nou.Eu am incercat,dar abia isi fac temele,ce sa mai lucram suplimentar sau sa invatam ceva nou.Si imi pare tare rau ca nu reusesc sa le starnesc interesul pentru alte activitati, pentru ca sunt destepte si sunt sigura ca le-ar placea daca ar vrea macar sa incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina08

Acum am grija de doua fete mai mari, la scoala,care sunt destepte,curioase,dar prea dependente de calculator sau televizor ca sa mai aiba rabdare sa descopere lucruri,sa invete ceva nou.Eu am incercat,dar abia isi fac temele,ce sa mai lucram suplimentar sau sa invatam ceva nou.Si imi pare tare rau ca nu reusesc sa le starnesc interesul pentru alte activitati, pentru ca sunt destepte si sunt sigura ca le-ar placea daca ar vrea macar sa incerce.


Am scris, am sters, iar am scris, iar am sters....am zis ca mai bine tac, dar intr-un final am cedat tentatiei de-a posta! cristina s-ar putea sa intuiasca de ce. La teorie sunt incredibil de buna, practica in schimb ma omoara !

Nu stiu ce sfaturi utile pot da, pentru ca tot ce-am incercat eu nu a mers. Insa cu siguranta schimbarea trebuie sa porneasca in primul rand de la parinti, trebuie mai multa consecventa din partea lor, si mai mult timp petrecut cu copii.

Astept cu interes sfaturile voastre .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Este dificil spre imposibil sa dai sfaturi astfel, da mai multe detalii: varsta fetelor, nivelul scolar, diferenta dintre ele, caracter, la ce folosesc calculatorul, cat timp, atitudinea parintilor, timp liber in familie etc. Nu prea stim nimic.
Sa modifici obiceiurile unui om inseamna sa schimbi obiceiurile gospodariei in care traieste, ale tatalui, ale mamei, ale surorii.

Stiu copii care socializeaza pe net, in rest calculatorul le e inutil, nu stiu sa caute idei pentru un referat, sa foloseasca biblioteci online etc. Sa le arati varianta temelor la calculator ar functiona la unii...

Sunt de acord ca trebuie sa plece din alta parte schimbarea, din obiceiurile familiei...

Despre meritat: nu stiu ce poate face o bona sa merite generic o suma x, cert e ca implicarea pe care o arati mie imi demonstreaza ca esti o bona deosebita.
In psihologie, mai ales la varste fragede, analistul nu face diferenta intre bunica, bona sau parinte daca toti acestia au grija, activ, de copil. Pentru copil, influienta si importanta este aceeasi, cu diferenta unui atasament afectiv marit pentru parinti. In rest, influienta in schimbarea sau adaptarea personalitatii micutului om e tot aia. Exista un atasament aparte pentru bunic, unul aparte pentru bona, fiecare avand caracteristicile sale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina08 spune:

Una din fęte e clasa I(7 ani),iar cealalta e clasa a III-a(9 ani).Problema aici este ca ele nu se inteleg deloc.Cea mare a fost la after school 2 ani si acum cand stau impreuna de la 12 cand ies de la scoala pana vin parintii seara se tot cearta.Nu pot sta amandoua in aceeasi camera sa faca teme, trebuie sa fac teme cu ele separat.De multe ori cand face una teme cealalta ii da tarcoale, o sacaie pana o enerveaza si ajung sa se certe.Cea mare este mai linistita, ii place sa stea singura, cealalta in schimb este exact pe dos si nu vrea niciuna sa lase de la ea din cand in cand.E o lupta pentru putere acerba care ma uimeste, avand in vedere ca sunt doi copii.Oricat le-as explica una din ele tot se simte nedreptatita si nu reusesc sa le fac sa inteleaga notiunea de toleranta.Drept urmare se refugiaza amandoua la televizor sau la calculator, cu certurile de rigoare.La scoala se descurca bine, iau note mari, acasa e problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Au varste apropiate, sunt concurente, e normal. Pe atentia ta, pe a parintilor, pe cum sunt vazute in scoala, familie.
Jocurile de rol adaptate la varsta lor, un sistem de rasplata sau manipularea, ar ajuta.
Cu manipularea... suna tare urat cuvantul, insa face parte din educatie, din pacate. De exemplu, sa faca temele la calculator sau suplimentar la calculator. Uite, intr-o zi una e pedepsita fara calculator (presupun ca se mai intampla, nu?), ii spui ca nu are voie la calculator decat daca face tema x acolo sau exercitii sau scriere dupa dictare, o compunere etc. Adaptat pe varste, adica la cea mica nu e cazul de scriere dupa dictare ca la clasa I-a trebuie sa isi formeze scrisul de mana, insa o compunere (unde scrisul e auxiliar) poate merge.
Sau teme de cercetare, spre exemplu merg la ziua cuiva unde au vazut baloane cu heliu ori un experiment chimic ori o alta minunatie; va puteti documenta despre lucrul respectiv. Trebuie sa le placa ceva, magie, Barbie, ceva. Sa stie ca sunt biblioteci online, ca netul foloseste, e util.
Asta numesc eu manipulare, altii deturnarea atentiei, altii educatie.
Nu mi-ai spus cu ce se ocupa pe net, e important.
Poate isi scriu bancuri pe messul parintilor, atunci o cautatura de bancuri ar fi utila si tot asa.
Despre timpul de teme, ai putea face un program: de la x la y stati la calculator/tv DACA temele sunt facute, pana atunci nu. Nu sunt facute (pentru ca nu au lucrat in acelasi timp) aiurea, una sta la tv, cealalta la teme si maine sau peste o saptamana isi va reevalua prioritatile. Plus ca in timpul cat e de teme nimeni nu sta la calculator/tv.
Poate poti folosi in mod util concurenta dintre ele (nu iti faci teme odata cu sora ta, ca stii ca le termina mai repede) cu explicarea fairplayului, exersarea lui, ca sa nu ajunga la o concurenta exagerata, e distructiva. Eu ma bucur la jocuri si cand pierd si cand castig (asa sunt eu) si a descoperit si fi-miu (care are luni de zile de cand conteaza sa fie el primul, te darama, iti ia masina daca il intreci) ca e mai misto sa razi.

Nu stiu multe detalii, sunt doar idei, le poti adapta, le poti rasuci dupa situatie. Daca fiu-miu nu mananca, eu il las in pace (adica il intreb de 20 de ori :)), ii spun ca o sa-l doara burta, ca o sa se trezeasca din somn mai devreme, cand se trezeste infometat ii spun ca n-a vrut sa manance si de-aia e ciufut...); bona mea ii numara picaturile de vitamina C, aranjeaza sticlute cu el si ii da sa manance in paralel.
Majoritatea mamelor pe care le cunosc ar adopta metoda bonei, mie imi pare o forma de manipulare; ambele metode cred ca functioneaza bine. A ei pe termen scurt, a mea pe termen mai lung (poate, insa nu am dovada ca asa e).

E nevoie si de concursul parintilor, e musai. Fara sa discuti cu ei, sa modificati impreuna obiceiurile casei, e inutil sa te zbati, vei face valuri in paharul cu apa. Ar trebui sa stati de vorba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgentieBone spune:


#536;tim cât de greu este s#259; g#259;se#537;ti persoana potrivit#259;, nu doar pentru îngrijirea copilului tau, ci #537;i pentru educa#539;ia lui. Înc#259; din primele luni de via#539;#259; un copil trebuie s#259; descopere lumea într-un mod pozitiv, el are nevoie de o persoan#259; echilibrat#259;, care s#259; îi insufle optimismul #537;i curiozitatea. De aceea, alegerea bonei solicit#259; un maxim de responsabilitate #537;i, mai mult, un maxim de rigoare.
Agentia ProBona foloseste proceduri de evaluare #537;i selec#539;ie* a bonelor pe care nu le g#259;se#537;ti la nici o alt#259; agen#539;ie. Inscrie-te aici si vei beneficia de Servicii Gratuite! https://sites.google.com/site/agentiebone/home

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Din pacate nu sunt in masura sa dau sfaturi legate de educarea unor copii atat de mari, pentru ca abia invat meseria de mamica. Insa din unghiul din care privesc acum educatia copilului meu, vreau sa cred ca atunci cand el va avea 7-9 ani nu va avea acces nici la tv nici la calculator cata vreme noi nu suntem acasa. Sunt atatea carti frumoase pentru copii care abia asteapta sa fie citite, atatea povesti audio care asteapta sa fie ascultate, incat e pacat sa-si piarda copilaria in lumea adultilor. Au toata viata inainte sa-si strice ochii (si mintea) la calculator sau tv. Dar cine stie, peste 7 ani s-ar putea sa gandesc radical diferit, asa ca...

Am intervenit in acest subiect pentru ca am nevoie de sfaturile celor care au deja o bona. Urmeaza sa angajez pe cineva sa stea cu piciul meu cata vreme sunt la servici (de la 8- la 18) si nu stiu de la ce suma sa incep negocierea salariului. Nu vreau sa dau 3/4 din salariul meu bonei, dar totusi prefer ca persoana care sta cu copilul meu sa nu aiba nemultumiri care sa ma aiba pe mine ca sursa.
Asadar: pentru o bona care sta 10 ore pe zi cu un copil de aprox 11 luni si se ocupa de tot ce tine de el (mai putin gatit - mancarea i-o voi lasa congelata, va trebui doar s-o incalzeasca), iar in timpul cat copilul doarme se ocupa de curatenie si calcat.... care este salariul corect?
Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns consi_s spune:

cred ca 1200 ar fi ok. eu plateam 1000 lei pt cam aceleasi servicii (in loc de calcat de ex facea mancare la bebe), 8 ore/zi

Mergi la inceput