Eutanasia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

M-ai facut totusi curioasa si am cautat putin pe net. Interesant ce am gasit aici: http://www.scribd.com/doc/13721497/EutanasiaRecente-evoluii-legale

Edit ca am gasit doua articole care confirma ca Dignitas sunt.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/monopol-elvetian-sinuciderea-asistata-o-afacere-de-milioane-de-euro-125933.html

http://www.qmagazine.ro/extern/extern-social/sinuciderea-intre-mantuire-si-pacat/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Intr-o tara ca Romania cred ca ar fi extrem de greu, daca nu imposibil, de legalizat eutanasia. Sa nu uitam ca BOR are un rol important in statul roman (chiar daca o sa-mi spuneti ca suntem un stat laic si alte "texte" de-astea), iar BOR este cu siguranta impotriva implementarii unei astfel de masuri.

Sondajul acesta imi aminteste de filmul Dr Death.
Mi se pare ffff dificil si delicat sa trasezi niste limite ca sa hotarasti cine are sau nu dreptul sa se considere destul de grav bolnav incit sa "merite"sa fie eutanasiat. Mi-e greu sa ma gindesc la halul de suferinta in care trebuie sa ajunga o fiinta umana ca sa hotarasca sa isi invinga teama de necunoscut si mai ales dorinta de a mai petrece inca o zi, sau doua, sau zece alaturi de cei dragi. Mi se pare extrem de greu pentru cei ramasi in urma, sa accepte decizia bolnavului, mai ales daca acesta nu sufera sa spunem de dureri crunte si rezistente la orice tip de analgezie, ci daca este vorba "doar" despre boli degenerative care ii fac total dependenti de cei din jur.

Cred pe de alta parte ca orice om are dreptul la o viata si o moarte decente. Insa nu as vrea sa fiu nici in pielea medicului care ajunge in postura de a decide daca solicitarea de a fi eutanasiat a pacientului sau este sau nu intemeiata...



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)



Nu ete greu deloc de stabilit, in fctie de analize, de starea generala, de stadiul bolii se poate face asta.
Iar bolnavul semneaza inainte sa ajunga in faza terminala ca vrea sa fie eutanasiat. E ca si DNR-ul, care e si la noi. Pacientul refuza resuscitarea, semneaza asta si cand intra in stop nimeni nu incearca sa il salveze, ca el a spus ca nu vrea.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ok Xio, cespui tu e foarte "conform protocolului medical" si este corect din acest punct de vedere.
Eu m-am referit mai degraba la latura umana, afectiva, emotionala a deciziei. Pentru ca de cele mai multe ori nu cred ca exista "medicul care decide eutanasiile" si atit, in cazul respectiv este implicata o echipa, de ceva timp, si oricit de rational si de cu singe rece ai fi, atunci cind in mina ta sta pixul cu care decizi finalul vietii unui pacient cu care ai vorbit, cu familia caruia ai discutat de cine stie cite ori...poate e mai dificil. Nu stiu, mie mi-ar fi.



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Nu stiu altii cum sunt, dar daca eu as fi in situatia in care sa decid sa cer sa fiu eutanasiata, as aprecia ca familia sa-mi respecte decizia si medicii la care as face apel sa judece cerera mea rational si umanitar mai degraba decat pe alte considerente.

Am avut parte de o durere insuportabila la un moment dat, nici nu-mi imaginasem vreodata ca asemenea durere poate exista. Din fericire, acea durere a durat doar 40 de minute. Dar daca ar fi sa stiu ca voi avea de suportat o durere similara in fiecare zi, basca sa stiu ca oricum n-am de trait mai mult de cateva zile sau luni, intr-o stare de neputinta totala, n-as ezita o clipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pisigri, nu medicul decide daca pacientul sa moara, medicul decide daca pacientul are motive sa i se indeplineasca rugamintea.
Sa spunem ca X afla ca are cancer, nu se mai poat face nici un tratament. X poate semna o hartie ca atunci cand intra in coma, cand are dureri insuportabile, cand tratamentul medicamentos nu-si mai face efectul, sa fie eutanasiat.
sau stai langa un om si il vezi cum moare chinuindu-se, sau stai langa el si-l vezi ca moare linistit, pregatit si impacat.
cred ca a doua varianta e mai buna.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ice_Queen spune:

Ati eutanasiat vreodata un ciine? Eu da, si l-am iubit tare mult. Cred ca daca oamenii ar reusi sa iubeasca la fel de altuist precum ciinii, eutanasia ar fi singura optiune la problema in discutie. Dar nu suntem capabili de asa daruire, ne e frica de moarte, si de-asta e mai complicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Eu a votat Nu. Binenteles. Pot sa si explic aici de ce, dar astept sa ma invitati sa o fac. Intre timp ...... sa vina rosiiiile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Eu a votat Nu. Binenteles. Pot sa si explic aici de ce, dar astept sa ma invitati sa o fac. Intre timp ...... sa vina rosiiiile


Maria cred ca din cauza ca te-ai tot contrat cu lumea pe la alte subiecte esti sensibila acum. Si eu am votat nu, si nu ma astept la nici o rosie. Nu cred ca e cineva acum in expectativa sa vada ce votezi tu :). Ba parca te si vad turandu-ti motoarele si asteptand "invitatia" la polemica

Edit ca sa scriu ceva si on topic : fara o legiferare stricta s-ar da nastere la abuzuri. Si chiar si cu o legiferare stricta...tot nu sunt de acord ca ne putem hotari singuri moartea. ca si in cazul avortului. Sunt impotriva pentru mine nu am facut nu as face, Doamne fereste sa fiu pusa in situatia sa aleg sau sa fiu in orice situatie acolo unde am o parere puternica...pentru ca nu am fost. Asa ca imi pot da doar o parere neavizata.

Mergi la inceput