Clasa I * 2011 - 2012 * [15]

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Va citesc desi nu prea scriu...Imi place mai mult aici,in spatele ecranului...

Si noi am inceput semestrul doi cu bine.Tot citesc dezbaterile voastre,realizarile scolareilor,evolutia lor...si imi spun inca odata ca fiecare copil este unic.Si de acest lucru ar trebui sa se tina seama cand se acorda un calificativ.

Dar,probabil,este foarte greu ...Baietelul meu a avut o evolutie extraordinara in aceste luni!Ceea ce simt eu,insa,nu se noteaza evolutia fiecarui elev in parte ci rezultatul la un test,automat prin comparatie cu ceilalti.

El nu scrie foarte frumos...nu respecta linia de baza,unele litere sunt largite,"r"-ul este prea inalt(noduletul nu-l face imediat suprarand),ovalul nu este oval...in schimb,dupa atatea luni,scrie din ce in ce mai corect gramatical!Stiu ca este foarte important si sa scrie frumos,ingrijit(azi am gasit o pata de cerneala pe caiet),citet si corect din punct de vedere gramatical.

Daca" ëstetica"scrisului tine si de anumite calitati ale subiectului,scrierea corecta se deprinde numai printr-un exercitiu permanent.Si din acest punct de vedere ma declar multumita.Este mult mai greu sa scrii corect decat sa scrii frumos.

La o dictare a luat B.Din motivele prezentate mai sus.De maine,caligrafiem!

ochi verzi



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

iahim, ma bucur pentru rezultatele voastre! Cu exercitiu veti reusi sa imbunatatiti si caligrafia. Imi amintesc ce disperata erai la inceput...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Antoemma,ma bucur ca n-ai somn.Am citit ce ai scris...Important este ca noi sa ne apreciem foarte obiectiv copiii!

Da,m-am mai linistit putin,dar am lucrat cu el foarte mult in vacanta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Felicitari LORA pentru Iustina!A avut o evolutie extraordinara de la inceputul anului din ce povesteai tu. In ceea ce priveste ritmul...jur ca e identica cu a mea...

Vad ca vorbiti despre textul problemelor la matematica: la fata mea in clasa de multisor toate problemele se scriu obligatoriu cu text, de exemplu ieri pe langa exercitii au avut de compus 4 probleme pe marginea unor imagini, daca nu ma insel de la pag 71 din manual (niste rate pe lac..tot vin unele, altele pleaca). In general au de compus fara imagini, acum a fost prima data cand au trebuit sa se inspire. E un exercitiu extraordinar pentru romana, sa gandeasca dita mai problema doar din literele cunoscute. In fiecare zi ma bucuram ca a amai invatat o litera si putem face mai ok textrul problemelor. Acum deja "curg" binisor textele. Singurele locuri unde fac prescurtari sunt: Re-_-_-re (rezolvare) si R. (raspuns/rezultat)...in rest text in toata regula.
Nu stiu cum sa mai procedez, uita sa puna punct la sfarsit de propozitie si puncte pe I, caciulite pe a si liniute la t...nu toate insa tot uita. I-am explicat ca nu exista propozitie fara semn de punctuatie la sfarsit, sa fie atenta...acum ii zic in secunda 2 scrie propozitia fara nimic. I-am cerut dupa ce scrie fiecare cuvant sa revina asupra lui sa vada daca nu are de pus vreun punct sau caciulita...vreo 2-3 cuvinte se executa apoi nu....stiu ca in timp se va corecta, Ii dau si eu dictari acasa...dar cate sa ii dau?! Si uite asa s-a pricopsit cu primul B la dictare, jale mare...tot din cauza asta...a uitat puncte si caciulite si liniute. Ma bucur ca nu e ceva mai grav dar ma enerveaza ca e ceva atat de stupid...daca ma intelegeti....

Azi au zi de teatru, vor face doar o ora sau doua (cred ca una jumate totusi)...si merg pe jos pana acolo. La noi sunt nameti si ger de crapa pietrele...sper sa nu se aleaga cu vreo raceala


mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Pe aici sunt niste nameti cumpliti si totul ar mai fi cum ar mai fi, dar bate ticalosul asta de vant de te zboara... Cred ca azi nu-l mai duc la after ca nici nu vreau sa ma gandesc cum se circula pe stradutele alea unde e gradinita.



Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu nu am putut iesi din cartier, am mers pana la poarta si ne am intors. Si plecasem si mai devreme ca ma gandeam ca se circula greu astazi. De fapt, nu se circula deloc, aici la noi e zapada de 1 metru pe sosea , asa ca azi stam acasa. Si daca se desfunda acum ,pana ajungem noi in centru se face 12. El e bucuros ca sta acasa, eu nu neaparat, ma simt aiurea cand stiu ca sunt blocata si nu pot iesi niciunde de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:


Anda pentru tine, de incurajare ! ... si eu eram gata sa patesc la fel ca tine ... "am inotat" cu masina prin zapada ... am crezut ca nu mai ies de acolo ... am ajuns la scoala la 8.10, noroc ca are sportul la prima ora, i-am spus sa ramana in clasa, sa nu mai mearga in sala de sport ... deja miorlaia ...

Numai de vantul asta sa scapam ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Buna dimineata!

Reaparem si noi...am avut un inceput de semestru groaznic (un inceput de an groaznic...pe plan familial.....dintr-o familie vom ajunge doar mama si fiu...., dar asta e alta poveste) deoarece Deian a avut in ultima saptamana de vacanta o bronsita care s-a complicat cu infectie cu stafilococ auriu, care s-a manifestat sub forma de bubite care au colectat puroi in jurul guritei si pe maini plus febra maaare care nu vroia sa scada....a lipsit prima saptamana si prima zi din saptamana aceasta. Deci am avut de recuperat o gramada..noroc ca am copil constiincios si a reusit sa ajunga in ritm cu clasa.

In vacanta a avut o gramada de teme atat la matematica cat si la abecedar, dar toate la nivelul celor lucrate in clasa, au fost date pentru consolidarea cunostiintelor.

A vrut sa se inscrie la cangurasul matematician...l-am lasat mai mult ca sa aibe experienta unui concurs.Cred ca va fi mai mult de forma dar daca a avut initiativa de ce nu.

Scormonind internetul am dat pe diverse site-uri de scanari dupa urmatoarele culegeri pentru clasa I

Matematica 2000 11/12- competente si performanta, ed paralela 45 Mariana Mogos
Matematica distractiva pentru ciclul primar- ed Sigma
Matematica pentru concursurile scolare- ed. paralela 45
Sa scriem corect – ortograme – ed paralela 45


Daca cineva le doreste le urc pe transfer si vi le trimit pe mail...sunt foarte dragute, chiar completeaz#259; ceea ce fac la clasa.

In rest...merge la scoala cu placere, totul decurge lin si fara stres.Sunt foarte multumita de doamna invatatoare si de ceea ce face cu ei.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna fetele, suntem cu totii f incantati de vremea de afara, parca ne-a mai inseninat zilele, prea erau mohorate.
am iesit ieri de la gradi si after si echipati corespunzator am stat o gramada afara la joaca.
semestrul 2 pt noi a inceput cu bucurie mare, mie nu imi venea sa cred cat de fericita era ca incepe scoala din nou. Este adevarat ca au stat numai in casa, la noi sau pe la bunici, nu am plecat nicaieri si s-a cam plictisit.
Pe 16 l-am operat pe cel mic de polipi, eu am fost ff stresata, dar am trecut cu bine si si-a revenit repejor.
Ei trec azi la P de mana, la mate fac exercitii greute zic eu, pornire e mai grea apoi merge bine.
De citit citeste bine, atunci cand sta cu ochii in carte si nu inventeaza ea cuvinte avea de citit pom si pomii , ea tot citea pomuri dar era cu ochii afara pe geam, pana m-a iritat infiorator.
Si mai are oaresce scapari de 2 zile o tot pun sa scrie aer si aerian , inca ii mai scapa aierian si aier.
A luat -fb la romana (uraaaa) si fb la mate, un I la scris , au deja deja primele evaluari inca nu stim notele.
Nu stiu ce e cu mine ca m-a destresat rau de tot, o las in pace, verificam temele, reparam unde a gresit, ma uit cu ea totdeauna ce fac in ziua urmatoare sa nu fie neplacut surprinsa
Caietul de teme are invariabil( cu o exceptie cred) SCRISUL, SCRIE MAI FRUMOS
O sa va pozez sa vedeti.
Este deja obosita, desi a inceput cu mare entuziasm scoala, i-a cam trecut, tuseste rau, seamana a laringita, sper sa nu fie mai urat de atat.
Pupici si o zi excelenta


Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Scoala noastra e aproape asa ca ieri si azi a dus-o sotul cu sania. Era tare fericita... Saptamana viitoare merge clasa ei la schi asa ca vor avea zapada din belsug. Numai sa nu fie foarte frig. Eu nu am lasat-o sa mearga pentru ca mi se pare scump rau, iar cei care nu merg raman cu colegii din clasa a treia.

Mergi la inceput