Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (23)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Deci mi-a dat acu niste picioare ala micu...Acu nu stiu, or fi fost picioarele lui, o fi fost un muschi care se zbate...Locul in care simt se potriveste cu locul pe unde ar avea el picioarele(asa s-a vazut la eco)si simteam asa ceva si inainte sa stiu ca acolo are picioarele. Eu pana la sarcina asta n-am avut niciodata muschi la burta care sa se zbata, o fi posibil asa ceva? O fi fost nazdravanul? Ma enerveaza ca nu-mi dau seama! Of, ce proasta sunt! O sa ajung ca alea care merg la spital cand le vine sorocul si nici nu au avut habar ca sunt insarcinate. Cred ca pana sa ma lamuresc eu cand e bebe si daca e bebe o sa ajung la 38 saptamani. Sa dea Domnul sa mearga totul bine pana atunci si sa ajungem sanatosi la momentul ala.

Andreea, 18+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

andreea, cu siguranta a fost bebita. Din cate stiu eu, nu se zbat muschii de la burtica. Nu te mai gandi atat si savureaza momentul! Vei vedea ca in curand, ti se vor "zbate muschii" tot mai des! Nu se intampla nimic rau cu bebita, stai linistita. Unii copii misca mai repede, altii mai tarziu. Nu sunt toti la fel.
Cum te mai simti? Cum stai cu greturile? Ai grija ca stresul nuntii poate provoca oboseala, deci si greturile. Eu la nunta mea, eram insarcinata in 12 sapt si aveam 49 de kg..am slabit 5 kg in 2 luni.
pupici

Irina 24+ cu Kinder surprise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

shosho incearca sa iei vitaminele, chiar daca sunt mari si miros urat... din trimestrul 2 incep sa apara carentele si este important sa te vitaminizezi corect!
cat despre trombofeblita matusii tale, sunt de caord cu elly... depinde ce analize i-au fost recomandate... nu se "vede" mereu tromboflebita si, asa cum a spus si elly, se poate activa doar in sarcina... sunt anumite profile de trombofilie care se fac pentru a identifica problemele.

elly mie mi-a spus sa iau tratamentul cu nospa ori scobutil la 4 ore, indiferent de dureri sau lipsa acestora... intreab-o si tu pe dr ta daca trebuie sa faci la fel sau nu!

andra deci si puii tai sunt "munciti"...
sa fie sanatosi si sa creasca mari!!! ce frumos ca ai pereche!!!

andreea eu as astepta targul... in 3 saptamani cu siguranta au timp sa ti-o modifice daca este cazul... mai ales ca acum nu e ca vara cand sunt foooarte multe nunti si sunt toti aglomerati!
si eu zic ca pe bebe l-ai simtit! dar nu trebuie sa te ingrojorezi! el e inca micutz acum... pe al meu bebe abia la 17 sapt l-am simtit... la inceput se misca mai rar si pe masura ce crestea il simteam si eu din ce in ce mai mult! ia sa vezi tu ce va dansa la nunta!!!

mirina si eu sunt foarte activa!!! cei care ma cunosc stiu ca sunt ca un titirez... al meu a zis ca voi innebuni stand in pat!!! dar rezist ca daca trebuie, trebuie!

ella am citit ca si tu ai stat in pat la prima sarcina! si m-a incurajat mult faptul ca tu si ai dus sarcina la termen!!!
iti tin pumnii sa nu se scurteze colul si la sarcina asta, nu e obligatoriu sa se intample daca s-a intamplat la prima asa!!!

fetelor nu trebuie sa fiti ingrijorate in privinta colului!!! sunt sigura ca medicii vostri il urmaresc, nu este o chestie lipsita de importanta si cu siguranta v-ar fi spus daca ar fi fost probleme! deci relaxati-va si bucurati-va de burtici!!!

cat despre contractii, nu inseamna ca sunt numai din cele periculoase!!! exista si contractii care sunt normale si care pregatesc uterul de nastere... deci nici in legatura cu astea nu trebuie sa va ingrijorati...


Contractiile Braxton-Hicks sunt numite astfel dupa medicul englez care le-a descris pentru prima oara. In anul 1872, John Braxton-Hicks a investigat stadiile finale ale sarcinii si a notat existenta unor astfel de contractii la multe dintre femeile aflate in aporierea datei de nastere. Acest proces era in mod obisnuit nedureros dar determinau confuzie printre gravide, cu privire la evolutia lor catre un travaliu real. De atunci s-a descoperit ca aceste contractii, Braxton-Hicks, pot trece si fara sa fie remarcate, ca niste contractii de exercitiu, pe cand cele reale nu pot trece neobservate.

Contractile Braxton-Hicks sunt contracture ale muschiului uterin care dureaza unul sau doua minute si se considera ca ajuta organismul sa se pregateasca pentru nastere. Nu toate viitoarele mamici au aceste contractii. Se crede ca sunt o parte a procesului de stergere si subtiere a cervixului in vederea pregatirii travaliului si a nasterii. Pe masura ce se apropie momentul nasterii, poti simti ca abdomenul si/sau uterul se contracta pentru 20- 40 de secunde.

Contractiile Braxton-Hicks apar de regula in trimestru 3 de sarcina, dar pot uneori aparea si in trimestrul 2 sau mai devreme. Contractiile Braxton-Hicks le poti resimti ca pe o senza#355;ie de strangere generalizat#259; a uterului, ca ai cum ar vrea sa iasa de la locul lui, sau po#355;i avea senza#355;ia ca fatul face tumbe in uter. De obicei, contracaiile acestea nu sunt dureroase si aproape intotdeauna se opresc dupa aproximativ o ora. De#351;i toate femeile prezint#259; contrac#355;ii Braxton-Hicks, unele femei, în special cele care au primul copil, pot sa nu le simta deloc.

Uneori, contractile Braxton Hicks sunt atat de puternice si dureroase, incat este destul de greu sa le diferentiezi de contractiile travaliului adevarat. Sunt multe femei care au mai avut o nastere si se prezinta la spital crezand ca travaliul a inceput, dar defapt au doar contractii Braxton Hicks,
Ceea ce face ca acest tip de contractii sa fie greu de diferentiat fata de cele din travaliul propriu-zis este ca ele pot fi uneori regulate (cu durata de 30 de secunde la fiecare 5 minute, tinand chiar cateva ore). Se considera ca travaliul propriu-zis incepe atunci cand intr-un interval de 10 minute ai 5 contractii puternice, fiecare avand o durata de 50-60 de secunde, contractiile din travaliul propriu-zis sunt insotesc de dureri de spate, dureri pelvine sau dureri abdominale.

Deshidratarea poate determina spasme musculare, determinand contractii, si este considerata ca fiind un factor de extindere a contractiilor Braxton-Hicks. Hidratarea adecvata poate fi ameliora contractile Braxton-Hicks. Bea cate 250g de apa sau sucuri naturale la fiecare cateva ore, pentru a preveni deshidratarea, care ar putea face uterul mai „iritabil". O vezica urinara plina poate declansa uneori Braxton-Hicks, astfel incat urinarea poate determina o contractie de acest fel

Ce trebuie sa faci in cazul contractiilor Braxton-Hicks- In primul rand stai linistita si nu intra in panica, contractiilor Braxton-Hicks sunt ceva normal
- Respiratia ritmica poate ameliora disconfortul dat de contractiile Braxton-Hicks.
- Stand intinsa pe o parte puteti ajuta la ameliorarea durerii contractiilor.
- Uneori, o miscare usoara, poate face contractiile sa dispara.
- Bea multe lichide, deoarece deshidratarea poate cauza contractiile uterine de timp Braxton Hicks
- Daca contractiile nu dispar in cateva ore este recomandat sa mergi sa consulti un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:



Irina, da, daca ti se intareste burtica, alea sunt contractii nedureroase.
Ce trebuie sa stii insa este ca atata timp cat ele nu sunt insotite de dureri si nu sunt regulate sau foarte dese, sunt normale. Se numesc contractii Braxton-Hicks si apar de obicei dupa 20 de saptamani. Ele pregatesc uterul pentru travaliul de la finalul sarcinii.

Problema e ca la mine au aparut foarte devreme, de la 2-3 luni, si vad ca deja au ajuns sa fie destul de dese si incepand de ieri si usor dureroase Nu e ok, pt ca mi se poate scurta sau deschide, Doamne fereste, colul din cauza asta.
Eu am uter spastic, de unde si contractiile astea necontrolate.

Ella, acelasi lucru si pt tine. Atata timp cat nu sunt dese si dureroase, nu trebuie sa-ti faci griji. Sunt normale pt varsta asta a sarcinii.

Oricum, e bine sa vorbiti cu medicii vostri si sa le spuneti de ele. Ei sunt specialistii


Elly 24+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Ninge ca in povesti si noi trebuie sa stam in casa..plus ca tati e plecat pana luni asa ca am ramas singura cu Luca si mi-e atat de greu daca ma credeti..nu vreau sa ma plang dar cum e bonavior saracul ma plange mai toata ziua vrea in brate, ma doare spatele rau, nu mijlocul putin mai sus in parti..

referitor la intaritul burtii sa stiti ca sunt normale aceste contractii intr-o anumita masura, atata timp cat nu dor si nu tin foarte mult..eu am avut si la Luca doar ca atunci parca nu au inceput asa devreme sau nu mai tin eu minte dar oricum am avut si am dus sarcina pana la final..

Mi=e somn rau ca nici nu mai pot sa scriu..revin mai tarziu..

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:



Laura gand la gand suntem
Se vede ca stam acasa si informatia e la putere:)))))))))))

O sa vorbesc cu dr mea sa vedem ce schema imi face, dar o sa ajung la ea abia pe 1 februarie. Pana atunci trebuie sa iau situatia in propriile maini: repaus total si antispastice.

Astazi vad ca ne-am simtit cat de cat ok. Am mai avut vreo 4-5 contractii dar usoare si au trecut repede. Doamne ajuta, ca sunt tare necajita din cauza asta.
Reusesc sa ma mai inseninez doar cand il simt pe bebe cum se joaca prin burtica

Andra nu stiu de la ce iti amortesc picioarele. Nu m-am confruntat cu asta. Poate te ajuta altcineva.



Elly 24+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Shoshonik
Am si eu o intrebare, pt cunoscatoare: de ce matusii mele i-au iesit bune analizele in trim 1 si nu s-a depistat tromboflebita? Azi o externeaza, trebuie sa faca 2 injectii pe zi, Clexane.
Pupici.

Mihaela21+ cu Eduard-Flavius


Nu ca as fi prea cunoscatoare... Banuiesc ca te referi la trombofilie
Sa iti spun povestea mea. In 2007 am ramas din prima luna de incercari insarcinata cu Eva mea scumpa. O sarcina ca in povesti, un copil minunat care imi lumineaza viata. Din iunie 2009 pana in mai 2011 am tot incercat ptr bebedoi dar nu iesea nimic. Nu iti spun, depresii, intrebari, nu stiam de unde sa apuc treaba... In fie, fericire maxima in mai 2011 cand am ramas insarcinata, dar la un moment dat am simtit ca ceva nu este in regula, nu mai aveam greturi, nu imi mai era somn, ce sa mai, simptomele fugisera. Intr-o duminica am obs un chegulet de sange pe chilot si mi s-a pus pata, am gasit un ecografist, nu stiu prin ce minune care nu i-a depistat bataile inimii. A doua zi dra mea a confirmat oprirea din evolutie a sarcinii. Placa de rigoare, nu va ingrijorati, se mai intampla, bla, bla... Iti dai seama ca nu aveam liniste. Imediat cum m-am refacut fizic si cat de cat si psihic mi-am facut la synevo pachetul ptr depistarea trombofiliei ereditare, mi-am facut si listeria, am repetat si RH-ul, ca m-am gandit sa nu fi fost gresit la prima sarcina, etc. Toate analizele au iesit perfecte... inafara de mutatiile de la semnatura mea. Prin urmare, clar trombofilie dubla heterozigotie responsabila ptr avorturi in luna mica de sarcina. Fuga la Fundeni, unde mi s-a prescris un tratament pregatitor si... surpriza, bebedoi nu s-a mai lasat asteptat doi ani ci a venit dupa doar doua luni de incercari! Concluzia - si raspunsul la intrebarea ta: trombofilia nu se depisteaza inafara sarcinii, poate nici chiar la inceputul ei, deoarece si la femeile sanatoase se modifica coagularea pe perioada sarcinii. Ea poate fi depistata clar doar dupa ce se fac analizele genetice (mutatiile).
Intrebarea mea a fost alta: cum de am dus o sarcina la capat fara niciun fel de tratament??? Raspunsul (dat de hematolog): Ai avut noroc Eu am citit ca pot fi duse la capat sarcini si in lipsa tratamentului, procentul acestora fiind 30%. Si poate chiar am avut noroc si m-am numarat printre aceste cifre.
Multa sanatate si bafta cumnatei, bebe sanatos si la termen. Vezi ca va trebui sa intrerupa clexane-ul inainte de nastere (dar asta ii va spune medicul - numai sa nu uite ea sa il atentioneze ca e sub tratament cu anticoagulant, ptr ca altfel risca hemoragie la nastere)
Pup.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor am luat 97% la test ...uraaa.
Shosho eu, in urma unei caderi de calciu in liceu am ramas cu hiba ca nu mai pot inghite pastile oricat de mici ar fi. Cum vitaminele sunt monstruos de mari le rontai ca pe bomboane...in mare se absorb ele, dar ce e drept anumite vitamine se absorb la nivelul intestinului subtire si trebuie protejate de bariera acida a stomacului.
Ylari m-am indragostit de acei chiloti cu sustinere pentru burtica, sa vad cum gasesc pe aici. Eu mi-am luat 2 perechi din bumbac fara sustinere de la H&M, mi-a placut modelul cu 2 fundite si faptul ca sunt inalti si tin cald lui bebster.
Aever si eu simt niste chestii ciudate prin burtica, dar se pare ca nu e neaparat bebs, din cauza uterului marit acum se simt si gazele din intestinul subtire si fluxul sanguin propriu din burtica, mai ales cand stam intinse pe spate. Si mie tot asa imi spune lumea ca acum bebe se simte ca o mangaiere nu ca si cum se plimba ceva prin burta sau ca o lovitura. Eu cateodata vad si cum se mai ridica burtica...ma ingrijorez si eu ca bebs e f lenes la ecografii, am vazut cum misca din manute dar din picioruse nu. Doctorita a spus ca deocamdata nu pare nimic in neregula si nu toti copiii misca la fel.
Diana iti tinem pumnii stransi si te asteptam cu vesti bune!!!

Elena 19+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Neata burticute dragi!
Iar v-ati pus la taclale rau de tot!

Fetelor, apropos de cafea..eu nu beau cafea, nu am baut niciodata, de ieri insa m-a lovit pofta - am baut una ieri si una azi! Eu am citit ca poti consuma pana la 200 mg cafeina pe zi, ceea ce inseamna 2 cesti de ness sau una de naturala (am ramas surprinsa, pt ca si eu am stiut dintotdeauna ca ness-ul e mai puternic!).

Despre povestile cu copilasi, pe mine una ma fascineaza de-a dreptul, este magic cum copiii simt chestii de care noi nu avem habar. Ilinca se bucura enorm de fiecare data cand imi vede burtica, o mangaie si o pupa, se pune cu gurita pe ea si striga a,a,a sau imi sufla aer pe burta in joaca. Eu credeam ca e doar o reactie a ei asa aiurea, glumeam zicand ca ea stie ceva-ceva... Aaa, si inca o chestie..cand aveam doar cateva sapt de sarcina (deci nici urma de burta vizibila), vorbeam cu fetele de burta(grasime), nici vorba de bebelusi sau alte chestii de genul- nepotica mea a venit catre mine si m-a mangaiat pe burta zicand ''bebe'' - nimeni nu pomenise nimic de bebe, nici atunci, nici inainte, ea nu stia ca sunt insarcinata (de fapt..se pare ca stia). E incredibil, e magic, mi se pare foarte frumos!

Elly, si eu am avut contractii de la bun inceput in ambele sarcini, nu am luat niciun fel de medicament, doctorul mi-a zis ca sunt normale - sa stau doar linistita in pat cand ma ''apuca'' si sa beau apa cat de multa ca sunt normale si trec.

Diana, te asteptam cu sufletul la gura!

Aever, sigur e nazdravanul! Bucura-te de fiecare miscarica!

Pupicei tuturor!

Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor neuronul meu gravid si-a amintit despre ceva ce dorea sa scrie ieri. Nu mai stiu cine spunea de vergeturi si capilare sparte in zona sanilor. Prietena mea de aici, o doamna cu bust, mi-a spus de la inceput sa port tot timpul o bustiera elastica pentru a preveni lasarea sanilor, aparitia vergeturilor si a capilarelor sparte, pe langa datul cu o crema.
Eu nu beau cafea de felul meu, dar de cand cu bebster la cutiuta, am dezvoltat o pasiune pentru coca-cola.

Elena 19+ poate cu

Mergi la inceput