Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Bine ai venit Bia !

Vreau sa imbratisez toate fetele care au problemele cu somnul... imi pare rau pentru voi si noptile albe sau sculatul des... recunosc ca cel putin pana acum am sarit bucata asta... dar am experienta ultimelor luni cu Bu cand am facut prurit de sarcina si stateam noptile treaza si ma scarpinam pana plangeam . Pana acum dorm binisor in sensul ca nu ma ridic din pat... dar ma fatai de innebunesc ... amortesc repede de pe o parte pe alta... inainte de sarcina dormeam pe burta... acum e chin.

Apropo unde este Dara? Ne lipsesti

Amy si eu am probleme cu hainutele...nimic nu ma mai incape cred ca ar fi tragedie daca ar tb sa ma duc undeva gen botez/nunta... cred ca in salopeta as ajunge. Oferta e asa limitata si scumpa... eu o sa-mi mai iau niste bluzite de la miniprix ieftine numere mari si cu asta sper sa ajung la capatul sarcinii... dupa ce nasc nu ma ingrijorez de la agitatie+stres slabesc ca un iepure

Mai am 7 zile lucratoare ... simt ca nu se mai termina o data ...nici ca nu fac multe dar sculatul dimineata devine stresant.. Oricum pe 23 ianuarie am intalnire cu bebe

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wali spune:

Amy n-ai dormit nici macar un pic? Poate reusesti pe ziua . Eu mi-am trimis sotul la servici, am hranit bunica, pisica, catelul si acum cred ca ma voi mai intinde putin, ca-s tare racita. Azi noapte am transpirat de numa', numa' dar n-am luat inca paracetamol. Poate razbesc eroic fara medicamente, Doamne ajuta. Ronina, tu cum te mai lauzi cu boala?
Dara, toata lumea te vrea !!!!!!
Monica, multumim ptr capitol

29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

hitoC, io-s nasa! Daca nu eram, nu mergeam deloc...

Walli slabe sanse sa mai dorm, am acum o pregatire cu o nepoata a sotului de clasa a 8-a si daca am bafta sa raman treaza trebuie sa fac si ceva de mancare ca sotul pleaca azi de la servici mai devreme direct la Bucuresti sa-si aduca fratele operat si banui ca apare acasa mai devreme.

Apropo de tensiune, eu zic sa monitorizati cat mai des cu putinta deoarece este importanta in trim 3 si chiar daca nu simtim putem trece usor limita de 13 cu 9, limita impusa mie cel putin. Eu am noroc ca mi-o ia sotul si am tensiometru acasa.
Aveti grija cu tensiometrele gen bratara caci dupa un an dau erori sunt super testate si astea din Romanica si din afara. Nu dau raspunsuri foarte bune.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wali spune:

Am pus poze pe Piacasa facute ieri, de fapt unicele de cand sunt insarcinata. Ca am tot amanat sa ma pozez, din superstitie, cred. Si aseara mi-a facut sotul cu telefonul, asa ca nu-s foarte profi. Dar facem si altele, abia acuma am prins gustul.
Va pe toate.

29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Wali, am tras cu ochiu repede in picassa....si am vazut o graviduta tare frumoasa si fericita
Chito, tinem pumnii sa treaca repede cele 7 zile lucratoare.
Tala, imi place va vorbesti cu mare lejeritate despre kilogramele acumulate...te admir. Asa vorbea si Nicoleta Luciu in timpul sarcinii cu tripletii...chiar mi se pare ca asta e atitudinea potrivita in sarcina....mai ales ca se slabeste dupa, daca exista vointa
Ati mai luat hainute pt bebei? pe unde mai sunt reduceri?as mai avea de cumparat salopete si pantalonasi cu botosel si niste combinezoane cu deschidere pe burtica si picioruse, caciulite cu manusele si bavetici..

Miha, mamica fericita de Rares si 27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna
Wali pup garviduta frumoasa, super pozele.
Fetelor azi am schimbat si noi semnatura, maine mergem la eco s-o vedem
pe piti cum mai este si sper sa fie totul in garfic.
Am cumparat pana la urma rennie si sau mai calamat arsurile dar am avut o noapte alba de m-am foit cand pe o parte cand pe alta am dormit decat vreo 4 ore toata noaptea, off si acum sunt chiauna de oboseala dar nu pot dormi.

apropo fetelor maine ajung la Bucuresti pt. eco vreau sa dau si eu o tura prin magazinele cu hainute de copii, imi puteti spune pe unde sunt reduceri

31+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania82 spune:

Buna fetelor!

La noi in Satu Mare nu sunt foarte multe magazine cu haine de bebe, de accea imi e destul de greu sa prind reduceri. Dar am fost intr-o zi pana la mall in Baia Mare unde erau reduceri la magazinele de profil, si ieri erau reduceri in Real. Nu erau foarte multe hainite din care sa alegi, dar am luat cate ceva. M-am orientat in primul rand sa fie usor de imbracat. Adica din sugestiile voastre. Ca eu sunt la primul copil, si nu am avut copiii prin preajma, asa ca habar n-am cat de greu sau usor de schimba hainitele. Nu mai vb de scutece.
La spital va trebui sa-mi duc si mie si lui bebe de toate, nu asigura ei nimic.
In rest suntem bine. Pe mine ma mai doare sub burtica, mai ales cand ma ridic, si asta dupa ce stau mai mult pe scaun. Spre fericirea mea nu ma trezesc noapte pt baie. Imi ajunge ca adorm tot mai greu.
La servici mai vin luna asta sigur, in febriarie probabil doar cateva zile.
Fetelor v-ati facut analize in perioada asta? Eu am intrat in trim 3 si medicul de familie mi-a zis ca ar fi un set de analize care trebuie facute. Maine dimineata am programare sa vad despre ce e vorba.

Va pup!!!

Tania 28+ cu Stefan Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Eu am ajuns acum de la control. Mi-a facut si ecografie (plus tranvaginala) si galusca mea are 1400g, putin mai avansanta decat data ultimei menstruatii (cu cateva zile), am un col urias, de 4,5cm (asa scap si de uscosin si arefam) si e totul f bine. Mai merg dupa 30 cand am programata morfofetala de trim 3.
Gabi sincer nu stiu pe unde mai sunt reduceri (banuiesc eu ca vor fi iar la Carrefour in curand, adica dupa 15, de 75%, insa nu stiu cand si nici sigur). Spunea cineva la topicul deschis aici despre solduri ca ar fi (sau ar fi fost) la Metro la imbracaminte(eventual suna si intreaba). Daca nu gasesti reduceri mergi totusi in carrefour pt ca nu au preturi mari (comparativ cu magazinele de fite) si sunt bune calitativ hainutele de bebe.
Amy, nu, nu glumesc . La prima sarcina asa am luat incepand cu 4 luni jumatate cate 1 kg pe saptamana (indiferent daca si cat mancam). La asta am inceput sa depun mai devreme si spre deosebire de prima am si o pofta de mancare si de dulciuri.....
Miha sunt asa relaxata pt ca oricum n-am ce face (mi se pare o prostie sa te gandesti la diete in sarcina - exceptand cazurile speciale). Sper sa patesc ca la David cand am slabit 15kg in prima saptamana si sincer sper sa nu dau jos tot ce am pus pt ca abia acum arat si eu normal.
Eu nu stiu ce se intampla cu mine, Am asteptat momentul cand sa pot intra in prenatal si acum (cand as putea) nu mi se mai pare asa de grav sa vin la munca. Insa, cum spuneam, am noroc pt ca toata lumea ma cocoloseste si imi este f usor (ma omoara distanta casa - munca - fac cel putin 2 ore dus intors cu masina). Plus ca e adevarat, asa ma mobilizez mai bine.
Am am gasit solutia pt insomnii: ma culc mai tarziu sa fiu chiar obosita (azi noapte am pictat pana la doua, desi activitatea asta nu ma oboseste deloc, si m-am trezit natural la 8)
Am dat ieri din nou o raita prin Ikea si mi-am luat doua seturi de prosopele mici, 1 set de pelincute de finet (f calitative), inca doua cearceafuri de bbc cu elastic si niste prosoape mari (pt scos bebe din baita).
Eu mai am de luat salteaua de patut, scaunul de masina si cam atat. In we facem comoda, abia astept sa v-o arat
Ma duc sa vad poze acum si sa completez cu nr de tel
Sper ca Dara sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

neata..la 12 ca sunt inca buimaca

Bine ai venit BIA avemm acelasi dpn tare..oare cine da startul ??
eu de fapt daca stau sa ma gandesc si mie doctorul prima data mi-a zis pe 6 martie si apoi pe 2,nu stiu ccare o fi adevarat dar cert e ca dupa 14 februarie pot sa nasc linistita,recunoasc ca mi-ar place pe 29 februarie,si nu as vrea pe 1 martie de ziua mea,dar cum o vrea Dumnezeu.
Chiar ca Dara de cateva zile nu a mai scris sper ca e bine.

Eu declar inca o noapte de insomnii,nu reusesc sa dorm ,pt mine somnul e sfant,ma da peste cap complet lipsa de somn,ma pun in pat la 12 11.30 si la 3 sunt treaza si ma foiesc si iar ma foiesc,la 5 ma duc sa il duc pe sot la munca,ma intorc inapoi si ciuciu somn,azi dimineata am adormit pana la 9 ca m-am apucat de citit o carte si m-am mai odihnit cat de cat.e rau inca o noapte asa si o iau razna.

am montata ieri patutul,m-am apucat de spalat hsainutele,cat sunt de mici nu pot sa cred, imi trebuie jumatate de ora sa le pun la uscat la cat de multe intra in masina de spalat.

va pup o zi buna

mada 32+ MAYA-ELENA
AMR <8 saptamani!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Bun venit Bia!

Tala, bine ai revenit cu vesti bune - ma bucur ca scapi de medcamente.

Am revenit si eu de la dr. cu vesti...mixte.
Bebelina e ok, a crescut - are 1,1kg (cred ca in decembrie n-am auzit eu bine cat a zis dr.); poze tot n-avem ca "se ascunde in spatele manutelor" ...parca-ar fi sora cu Adriana, care tot asa facea.
De azi dimineata in sfarsit simty si eu ca lumea miscarile bebelinei - adica daca tin mana pe brtica se simte bine de tot cand se misca; cred ca si-a mai schimbat pozitia; pana acum era tare ciudat ca simteam miscarile in burtica, dar spre interior (cumva inspre spate, eventual in jos ...dar in nici o directie in care sa poate fi perceputa miscarea din exterior).
Azi chiar a fost in forma pana acum ...zi de zbenguiala

In ceea ce ma priveste ...
Sunt din nou in concediu medical.

1. colul e tot scurt si cam moale - dar asta mi-a zis data trecuta ca asa ramane, dar nu-i o problema; e inchis ... DAR daca ma apasa pe burtica se deschide (cf. echo) => trebuie sa evit statul in pozitie verticala ca apasa bebe si exista riscul sa se deschida.

2. tensiune ... sunt cam de la inceputul sarcinii la 14/8; azi era 16/9 (ma oboseste tare deplasatul, si cum am intarziat am intrat direct, si eram si stresata ca am intarzit); dupa 20 de minute era 14/9, DAR ... inseamna ca daca imi vad de activitatile mele zilnice, gen job, tyensiunea creste, si e prea mare; => reapaus momentan; control saptamana viitoare si daca nu scade macar un pic-> cardiolog

3. probleme de circulatie venoasa -> ideal e din nou sa nu stau in picioare sau asezata prea mult; si mai adaug la lista de pastile de luat zilnice inca ceva ...

4. trebuie sa refac testul pt diabet de sarcina (n-am inteles de ce, ca pana acum glicemia a fost foarte ok, inclusiv la o ora dupa glucoza) dar in forma cea mai completa posibila, a 30, 60, 90 si 120 de minute de la luat glucoza, + varianta cu insulina => o sa fie pernuta de ace intr-una din zilele astea...inca nu m-am programat la laborator.

5. kg ... nasol ... adica s-a pus 7.5 pana acum (1.5 de la ultima consultatie) ceea ce nu e tare mult, dar dr zicea ca tinand cont de unde am pornit (103) ar fi fost indicat sa pun in total 3-4 kg in toata sarcina (eu ma gandeam ca daca reusesc sub 10 e relativ ok).

6. ma enerveaza ca imi tot spune ca sunt mai multi factori de risc - gen varsta si kg in plus - de acord cu kg in plus, dar varsta e mereu primul factor; azi imi spunea ca n-are cum sa ma faca cu 10 ani mai tanara ... inca n-am nici macar 35, nu e ca si cum as avea 45-50; deja sunt chiar asa de batrana??? pe-aici sincer majoritatea mamicilor au peste 30, chiar bine peste 30, de ce ar fi 34 chiar asa de problematic?

Uff... in principiu nu e nimic grav, dar deja nu mai pot asa, la o consultatie e ok, la urmatoarea nu e ok, apoi iar e ok, apoi iar nu mai e ... oricum sunt ca intr-un fel de roller-coaster emotional (mai dau vina si pe hormonii de sarcina), si cu stilul asta simt ca o iau razna.
Si acum oscilez intre:
- concediu - calm, relaxare, mai mult timp de studiat ce face bebelina si povestit cu ea ...si
- intrebari de genul "si daca se intampla ceva nasol?" ...etc.
Cred ca in final stand acasa imi fac mai multe griji decat daca imi vad de alte activitati care ma tin ocupate si n-am timp sa ma gandesc la prostii

Cel putin ce certificatul medical nu mai scrie "risc de avort tardiv", ci "risc de nastere prematura" ... nu c-ar suna prea bine si linistitor la 27 de saptamani de sarcina, dar tot suna mai bine decat inainte .


Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput