Suflet sfasiat.

Suflet sfasiat. | Autor: mamaluiRalph

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti.

In 2010 eram asa de fericita de venirea pe lume a celui de al 2-lea baietel al meu Timon Cristian.
Un dolafanel de 3975g.
Bucuria nu a durat decat 3 saptamani, apoi au inceput problemele,Timon se oprea din respirat (toata povestea am scris-o in aceea perioada sub titul,,Dolafenelul meu Timon" )
Am stat prima perioada 20 zile cu Para echo virus infecti apoi 10 zile acasa si iar 10 zile in spital cu RS virus.
Timpul a trecut este un mancacios crestea bine a mai avut cate o raceala i-au mai dat de frica sprei pentru astm (nu au mai fost chear probleme).
Mergea la gradinita avvea chear o,, prietena'' si multi alti prieteni si prietene.
Pe 30 Decembrie 2011 la petrecerea de ziua lui bunicul seara nu a mai vrut sa manace, noaptea a vomitat (am zis asa se mai intampla) a doua zi am ramas la bunici in alt ors 1,30h de unde locuim noi.Timon a mai vomita de cateva ori eu am inceput sa am greturi si crampe aa am ajuns la concluzia ca ceva nu a fost tocmai bun in mancarea de pe 30 dec.
Pe 31 decebmrie 2011 la ora 23:00 timon a incept sa tipe cand l-am luat din patut se uita intr-o parte speriat foarte tare.
Eu am intrat in panica , i-am luat temperatura 39,9 am ajuns la medicul de garda diagnosticandul cu infectie intestinala(din cauza febrei uitanduse asa speriat).
Duminica am plecat acasa si a dormit tot timpul in masina ceea ce nu mai facea de mult.Intre timp sotul a inceput sa aiba acelas sintome ca mine greata,frig si crampe.
Timon a mancat seara cu noi supa de pui dar a si vrut imediat sa doarma.Dimineata m-am trezit pentru o zi normala(ultima dimineata normala din viata mea). S-a trezit Ralph (fratele mai mare( 4ani) a lui Timon. La 08:10 l-am trezit pe Timon am facut ritualul de dimineata cu spalat pe fata ,pipi la wc., spalat pe dintisor ,imbracat si uite cum stateam eu cu baieti la micul dejun Timon a inceput sa se uite in sus intr-o parte si cu gatuletul cam intepenit.
L-am scos din scaunel si am realizat ca nu mai vede ca se orienteaza dupa sunet.
Am plecat cu ei inorce caz trebuia sa il duc pe Ralph la gradinita ca sa pot sa ma ocup doar de Timon.
La gradinita Timon a inceput sa planga probabil pt ca isi auzea prieteni si nu putea sa ii vada.Am intrebat educatoarele cum li se pare Timon( - nu este Timon cum il cunoastem noi)Am plecat l-am sunat pe Robert(sotul meu)el era deja pe drum ca nu se simtea bine.
Ca sa trec peste micile detali am ajuns via medicul de familie la spital.
A trecut prin multe analize;
-sange
-I-au luat din coloana (fara anestezie)maduva.
-EEG
Si veneau diferiti specialisti si il consultau.
Intr-un moment Robert m-i spus ca nu este bine pt ca toti medici si asistentele erau extrem de draguti.
Pe la ora 4 ne-au spus ca ei sunt depasiti de situatie si ne trimit cu ambulance la spitalul de copii UMC unde Timon facuse istorie deja(este unul sintre cele mai bun spital de copii din Europa)
Si aici incepem din nou serile de analize cu Sange, MRI, Oftamologic,Auz, Neurologic,Fyzioterapie, EEG.
La MRI sa gasit la a doua uitare doua pete negre forte mici.
Miercuri a fost deconectatde la aparate de masurare a functilor vitale.
A fost Bunica cu Robert si cu Ralph la noi.Am incercat sa facem situatia cat mai usoara pentru ca Ralph are doar 4 anisorim asa ca am ers cu ei la camera de joaca de relaxare tot ce am incercat pentru Timon nu a fost nimic frumos.In zilele astea ne-am dat seama ca toate cuvintele lui(si in 2 limbi)nu le mai pronunta, spunea doar Mama,Papa, Nani.
Sa revin la Miercuri seara, Au plecat acasa toti trei.Timon am reusesc sa il linistesc si sa faca nani, am intrebat-o pe mamica cealalta din salon daca vrea un ceai ca merg sa imi iau e la dozator(totul a durat cam 2 minute si cand am venit in salon Timon al meu ingerasul meu se zbatea cu o mana atarnadu-i printre gratile de la patut si cu capul impins puternic in grati.
M-am repezit in disperare la el Era tot vanat si incordatam fugit cu el pe hol la asistente si Timon a inceput sa vomite,nu stiu cum am reusit sa il duc in brate pana la camera de tratament am reusit sa il pun pe pat si atunci m-am prabusit de durer de neputinta de a-ti vedea copilul in ghearele morti.Au reusit sa il reanimeze.Am sunat la Robert si a venit imediat la noi.
Decat a venit Robert si iar a facut o criza de epilepsie cand toti spuneau ca nu se intampla una dupa alta.Asistentele au facut totul sa revina repede la starea din nainte.
Am plecat pana la toilet si cand am venit(nu a durat mai mult de 3 minute)Cealalta mamica rea mutata cu patutul fiului ei in cea mai mare graba atunci nu am stiut cum sa ajung mai repede la salon si intreadavar a fost a 3 criza de epilepsie si a durat o ora sa il stabilizeze.
Durerea pe care am simtit-o ne-a prabusit la pamant, corpusorul acela micut de 1 an si 10 luni se zbatea in in convulsi care ar fi doborat un adult si totusi el s-a agatat de un fir de viata.
Asistentele si doctori au facut eforturi dumnezeiesti de mari Daca nu era fiul meu acolo asi fi crezut ca ma uit la un serial(spitalul de urgenta).
A fost de inteles ca fiul nostru este epileptic, acum foarte important este cauza.
S-au strans cu toti doctori de copii specializati in diferite domeni si au analizat impreuna rezultatele analizelor.
Vineri am primit cele mai dureroase vesti.
-stiu ca este epileptic
-Stiu ca nu va fi un copiil normal ci va avea probleme mintale
(acum pe mine ma striga bunica si pe Robert Bunicul si in rest scoate sunete dar nu mai reuseste sa pronunte nici un cuvant bine)
-s-ar putea sa aiba probleme locomotori
-Cel mai dureros a fost sa auzim ca ,,uni pot ajunge si adulti".
Acum doarme Timon si ma gandesc cum va fi viata mea de acum inainte si cum voi putea face sa nu gresesc fata de Ralph care plange si spune ca ma iubeste pe mine si pe Timon si ne vrea acasa.
Ralph este foarte suparat pe doctori ca l-au pus pe Timi a lui in patut cu grati mari.
Povestea nu se termina aici, saptamana viitoare urmeaza alte seri de analize.
Noi vom primi ajutor de specialitate sa ne invetecum va trebui sa traim de acum inainte.
Cel mai frica imi este sa il pierd pe inerasul meu scump si drag.
Si ma doare sufletul cand il vad prin cata durere trece cand nu ii gasesc venisoare sa ii faca perfuzi sau sa ii ia sane.
Imi lipseste asa mult vocea lui cea scumpa cand striga ,MAMA'si acum imi zice bunica.
Spranta am in Bunul Dumnezeu sa faca o minune cu copilasul meu iubit.


Asa ca dragi parinti daca va observati copilasul ca nu mai pronunta cuvinte care le putea pronunta nu stati pe ganduri cauti ajutor.
Timon a mers si tarziu in picioare si se impiedica foarte usor.

Va doresc sanatate
Dv si la copiilasi Dv.


O mama cu suflet sfasiat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Stau si plang si nu stiu ce as putea sa-ti spun ... stiu ca nimic nu te poate ajuta, nicio vorba nu te poate consola ... nu o sa-ti spun ca o sa fie bine ... nici nn o sa-ti spun ca asa a vrut nu stiu cine pt ca mi se pare oribil sa spui asa ceva unui om in suferinta ... ai intrat in alta lume si vei avea nevoie de mult timp si putere ca sa inveti sa traiesti cu asta ... si vei invata pentru ca nu ai de ales. Uneori iti va fi bine, alteori foarte greu, insa nu vei abandona niciodata.


Sper ca medicii sa gaseasca repede un tratament care sa ii stabilizeze epilepsia, e inca micut si putem visa ca stiinta va face pasi mare in urmatorii 10 ani. Da, noi suntem parintii care ne punem toate sperantele in stiinta. Intre timp probabil ca va face foarte multa recuperare pt a nu pierde toate achizitiile pe care le face. Si mai exista posibilitatea sa fie un episod pasager pe care sa il uitati repede. Va urez din tot sufletul sa fie cat de bine se poate, eu nu stiu sa scriu mesaje cu valoare literara, dar le scriu din suflet.

Edit: am sters o parte din mesaj, e prea intim ca sa ramana aici, dar multumesc celor care au citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:


Draga mama,

Ce noroc imens pe Timon sa aibe o astfel de mama.
Ma rog pt. voi ca Dumnezeu sa va intareasca , sa va dea puterea sa luptati pt. baietelul vostru cel mic si pt el ma rog sa aibe o viata calitativ buna si nu uita ca stiinta face progrese uriase , sa ne rugam sa se descopere medicamentele necesare sa le usureze viata celor care au nevoie, sa poata functiona normal , iar repercursiunile sa fie cit mai limitate.
Dumnezeu sa va aibe in paza lui, minunile lui(chiar daca acum este greu de crezut...) sint enorme.

te rog incearca si o a doua opinie privitor la medicamente , tratamente etc... iti recomand Leuven.

Va imbratisez,
Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

Dumnezeu sa va ocroteasca!


stelele mami
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluiRalph spune:

Eu am doar credinta si speranta intr-o minune Dumnezeiasca.
Astazi s-a trezit ,,cantand" este atat de frumos sa il aud ca este vesel si totusi atat de dureros pentru ca nu isi mai poate canta cantecelul lui('k zag twee beren)preferat cum facea in urma cu 2 saptamani.
A mers putin pe holul spitalului a mai dormit apoi 1 ora (am stat si m-am uitat tot timpul la fetisoara lui nevinovata si este frumos ca un ingerasi)si cand sa trezit a zambit asa frumos la mine ca si cum cineva m-ar fi trezit din cosmarul asta unde ma aflu si pentru cateva secunde am simtit ca m-am intors in fericitul trecut, in care Timon se trezea mereu cu zambetul pe buze de ne facea pe toti fericiti.
Cand ia vazut astazi pe Robert, bunica si Ralph a inceput sa planga de bucurie si parca incearca sa faca contact si totusi undeva se rupe legatura.
Eu scriu ca sa ma mai descarc putin.
Si doresc tuturor parintilor multe bucuri si sanatate cu si pentru copii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Mi-au dat lacrimile cand am citit postarea ta..si nu-mi gasesc cuvintele..
Ma rog pentru ca Dumnezeu sa va dea mult putere si sanatate


Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
*********************
Fluturasul mic
*********************
Povestea Printesucai
*********************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ce veste frumoasa ca va zambeste si ca s-a putut plimba pe hol! Azi vreau sa-ti spun ca va fi bine, cred asta din suflet si mai ales pt ca al doilea tau mesaj nu mai suna atat de disperat. Va va zambi, va canta si va elolua frumos, o sa vezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluiRalph spune:

Chuny,Timon are acum perioade cu urcusuri si coborasuri.
Pana acum 2 saptamni era un copilas de 1 si 10 luni in mintea mea cu o dezvoltare normala nu prea repede la mers sau la vorbit dar nici prea incet de aceea pt mine era un copiil normal.
Dar acum are mentalitatea unui bebe de nu stim cate luni si nu stim cat de mult se va intoarce nu stim cata memorie ii va ramane nici cum va putea avansa.
Au fos vecini nostri dupaamiaza si cand ia vazut a avut foarte cidate reacti de foarte multa agrsivitate la mine si cand se uita la ei incepea sa planga.
L-am sunat pe Robert sa aranjeze sa nu mai vina nimeni in vizita pana nu vom sti ce avem de facut si cum trebui sa procedam.
Incepand de maine incep zile foarte lunigi si dureroase pt Timon fizic si pentru noi sufleteste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Esti o mamica puternica si asa vei ramane pentru puiutii tai totdeauna. Dumnezeu iti va arata calea si te va ajuta, iti va ajuta baietelul si o sa fie bine.
Nu iti pierde speranta. Cand vorbesti cu puiul tau si ii spui ca o sa fie bine, sa si crezi ce spui. E greu dar trebuie sa crezi cu adevarat. Doar asa se va intampla. Cunosc multi oameni care nu l-au acceptat niciodata pe 'nu' si au luptat. Si voi puteti. Baietii te au pe tine alaturi si asta este primul pas spre mai bine.

Sa va ajute bunul Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

esti o super mamica,esti puterinica si trebuie sa ramai asa pentru strumful tau.
stiu ca noi putem scrie doar vorbe,ca durerea din suflet nu ti-o ia nimeni,dar cum scria si gianni, ai puterea de a crede in minuni, in Dumnezeu!
a doua zi dupa ce mi s-a nascut baiatul,au venit dr si mi-au spus ca are sanse f mici si ca ,oricum va avea retard psihic si fizic toata viata si au tinut-o asa trei saptamani.
imi dau seama ce e in inima ta,pt ca stiu ce a fost in sufletul meu atunci.
numai ca de noi Dumnezeu s-a indurat si a facut o minune.
ai o lupta grea de dus.majoritatea nu te vor intelege sau,daca vei spune despre boala copilului tau,vor spune ca le ceri mila,insa tu stii ca o faci doar dintr-o imensa iubire pentru el si ca tu nu iti mai apartii,traiesti doar pentru puiutii tai.
bucura-te de fiecare zambet al lui.
spune-mi te rog, numele voastre d ebotez,complete,ale intregii familii,pentru a da un pomelnic(daca esti ortodoxa) sau a da la Sf Liturghie la noi(daca esti catolica,protestanta).
sunt alaturi de tine din tot sufletul meu.
Dumnezeu e Cel la care se afla izvorul tau de putere,viata si liniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

va doresc din suflet numai zile senine, cu Timon zambind, sa treceti cu bine peste toate incercarile grele.

si mai sper ca se vor descoperi tratamente pt toti copilasii bolnavi.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput