Azoospermie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elbereth spune:

Citat:
citat din mesajul lui cardozzo

Am fost pana acum la 3 endocrinologi: un prof. univ., un conf. univ. si un simplu medic specialist de la care am inteles mai multe. mi-a spus ca nivelul ridicat de FSH indica lipsa spermatogenezei si ca orhita urliana pe care am avut-o a cicatrizat, fibrozat celulele spermatice iar limitele actuale ale medicinei nu permit un tratament reconstructiv, afetarea tubilor seminali fiind practic ireversibila. in legatura cu hiperprolactimia si cu hipotiroidia constatata mi-a recomandat inca o dozare de prolactina la alt laborator, un ATPO si o ecografie de tiroida pe care o fac sapt. viitoare. Din ce am inteles, cel putin aparent, aceste 2 probleme nu au legatura cu insuficienta testiculara.
Iar ca sa fac FIV/ICSI trebuie sa am spermatogeneza, ceea ce cred, la momentul de fata, ca numai minune o poate face sa fie prezenta, motiv pentru care sperantele mele sunt numai in Dumnezeu. Ceea ce e suficient pana la urma.
Ma ingrijoreaza scaderea nivelului de testosteron, foarte mic pentru varsta de 30 ani, dat fiind faptul ca genetic la capitolul asta ar fi trebuit sa fiu pe la limita maxima. Si din cate vad, din pacate, acea orhita m-a afectat si aici, LH ridicat sugerand ca functionez cu turatia la maxim si ca dezvolt o putere (testosteron) mica. Tratamentul cu testosteron substitutiv poate sa genereze, din cate am citit, o scadere si mai mare a activitatii testicolului, ca urmare a faptului ca in corp intra testosteron din alta sursa. Nu stiu care ar fi solutia....
Multumesc pentru raspunsuri si incurajari.


Scuze, acum am vazut ca ai scris si acest mesaj. Punctie testiculara ai facut? Chiar daca tesutul spermatogen este afectat, poate se mai gasesc inca si portiuni bune, unde se mai pot produce spermatozoizi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

Citat:
citat din mesajul lui elbereth
Din fericire (daca pot spune asa in asemenea situatie), azoospermiile de natura secretorie (hormonala) au totusi cele mai mari sanse de a obtine imbunatatiri la capitolul spermograma (evident, cu tratament sustinut).



sigur ca da !!
el macar stie unde e "buba"
altii au azoo iar analizele le sunt perfecte

si poate fi chiar mai usor de atat : la valoarea de 900 nici nu cred ca se pune problema de prolactinom
secreta doar mai multa prolactina si "atat"
fff. simplu tratamentul si cu rezultate imediate

bine, inteleg ca mai sunt si alte probleme cum ar fi orhita, dar tratate si daca reusesti sa faci testicolele sa produca aveti sanse uriase pt. ICSI

va tin pumnii

scuze, o mica intrebare : fumezi ?
daca da, uita de ele

Despre infertilitate si nu numai :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

a, si eu o mica recomandare pt cardozzo in cazul in care dupa tratament reusesti sa obtii o imbunatatire si partenera nu e pregatita pt FIV, poti sa congelezi sperma pentru a o avea cand si daca va (mai) fi nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

injectare - literele sunt aproape j-f . am gresit . e voie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

QiaoBing cred ca trebuia sa faci testul de beta . cum a iesit sau nu ai avut curaj inca ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

gabriela e devreme abia pe 11 ar trebui. si de facut il fac chiar cu 1-2 zile mai repede, nu de alta, dar daca e sa fie cu ochisori vreau sa pot lua masuri repede daca o fi nevoie de ceva (dozare antiFXA), daca nu, nu are rost sa ma hormonizez aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

cardozzo,

Sotul meu a reusit sa ajunga la o concentratie de aproape 100000/ml cu urm. hormonale :FSH 38 U/i, LH 10,48U/i, Testosteron 3,88 ng/ml.
Desi in literatura de specialitate se spune ca la un FSH de peste 3 ori limita maxima normala, spermatogeneza nu mai exista, la sotul meu totusi se mai produce ceva, si a fost suficient pentru ICSI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

cea mai recomdata tehnica in azoospermie neobstructiva este micro-TESE , uite un studiu care arata procente egale de reusita indiferent de nivelul FSH :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18973887

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

QiaoBing am tinut minte ca luni -marti dar nu si care luni-marti . succes si sa fie cu BB pe care stiu ca ti-l doresti . doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cardozzo spune:

Analiza RMN a hipofizei mi-a fost pusa in atentie de endocrinolog insa mai intai am refacut prolactina la alt laborator sa vad dc se mentine aceeasi valoare ridicata.
Din pacate, pana acum, niciun medic nu mi-a dat vreo sansa sa am spermatogeneza. Asta pentru ca orhita pe care am avut a facut ravagii; testicolele sunt in prezent de 3-4 ori mai mici decat volumul normal, si asta, mi s-a spus, a determinat, cel mai probabil atrofierea tubilor seminali. Consistenta scazuta a testicolelor, valoarea ridicata a FSH-ului sunt pentru medici argumente in lipsa spermatogenezei. Insa sunt uluit cata incredere imi puteti da.
Nu sunt adeptul injectarii cu testosteron pentru ca am si o infectie prostatica cu E coli de care nu prea reusesc sa scap si nu vreau sa creez probleme si mai mari.
Ceea ce este ciudat e ca am dureri in zona de suprafata a testicolului, desi la ecografie nu apare nimic anormal, si mai tot timpul testicolele au temperatura mai ridicata decat ar trebui; devine chiar deranjant pentru ca tot timpul am senzatia ca se intampla ceva acolo.
Chestia cu "endocrinologul bun" e foarte relativa. Am fost la multi si am senzatia ca sunt superficiali, ca le este simplu sa spuna "nebido" fara sa se gandeasca la consecinte pt mine.
Multumesc foarte mult pentru incurajari si sfaturi...

Mergi la inceput