experiente mistice - (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

LA MULTI ANI!! Anul 2012 sa va aduca sanatate si realizari.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Exclusive, am vazut acum vreo 2 sau 3 ani un documentar pe Da Vinci learning Tv foarte interesant. O cercetatoare din Australia a fost aproape de a dovedi ca exista adn in pietre/stanci. Pt ca a trecut ceva timp de cand am vazut acel documentar, nu mai stiu exact ce si cum. Tin minte ca tipa la fiecare cercetare obtinea aceleasi rezultate, adica gasea adn, dar lumea de stiinta ii tot baga bete in roate. Ba ca e 'infectata' cercetarea cu alt adn, adica nu-si facea destula curatenie in laborator.....ba alta, samd
La un moment dat a venit un investitor din America cu milioane sa o ajute sa-si termine cercetarea. La un moment dat ala s-a retras, nu mai stiu de ce.
Pana la urma ea spune ca adn-ul ea l-a dovedit, dar ca cercetarea nu indeplineste conditiile puse de lumea stiintifica (asa considera colegii ei).
Am incercat sa o gasesc pe Internet dar nu dau de ea. In orice caz ea a spus ca asta e misiunea vietii ei, sa dovedeasca ca adn-ul se gaseste si in pietre, adica 'materie moarta'.

....................................




LA MULTI ANI!
Amonar cred ca vei avea o surpriza placuta "de pe la noi" daca faci o cautare pe trovanti.
Poate auzim comentarii de la tine!
Edit. ai aici ceva, dar nu inseamna ca nu trebuie sa mai cauti:
http://www.descopera.ro/natura/3584190-trovantii-misterul-pietrelor-vii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

b.nica, tu crezi ca stafia lui Vlad Tepes suge sangele vizitatorilor castelului Bran ce se-ncumeta sa ramana peste noapte?
Asa si cu trovantii. Unii cred ca au viata si se misca. Altii au speculat aceasta credinta si scot bani frumosi din ea. Asta-i tot. Piatra tot piatra fara viata ramane.

Nu m-ar mira ca maine sa aflu (din Click sau Libertatea) ca nus'ce "cercetator" a descoperit ca telefoanele celulare au ADN, responsabil de evolutia acestora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Uf! Ce rau imi pare ca nu se fac pariuri si la noi ca in Anglia!
Eram sigura ca tu vei raspunde primul!
Acum, ca expert, nu vrei sa ne dai niste explicatii rezonabile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

In alta ordine de idei, crezi ca asa cum suntem aratati ca "Tara lui Dracula"(apropos, un documentar recent excelent documentat baga "pisica vampira" in curtea vecinilor austro-ungari, recte catre printesa Elisabet Erszebet of Bathory cu moaste "descantate" inafara cavoului familiei!), este mai comercial pt. Romania decat ciudateniile, perfecte ca estetica si ca inexplicabil, care se pare ca au fost inspiratie pt. marele Brancusi?
Ma deceptionezi daca nu explici clar si doct fenomenul, sunt convinsa ca esti persoana potrivita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Bnica Uite ca nu stiam nimic despre trovanti! Dupa cum citesc in acel articol acestia se extind pe mai multe continente. Ce ma intriga este faptul ca oamenii se stiinta au emis ipoteze care sa poata sa fie verificate in laborator dar nu au adunat certitudini. Care e cauza? Dotarea technica, necunoasterea? Pai daca pana acum s-a dovedit ca in lumea mineralelor numai cristalele cresc, inseamna ca nu s-a facut nimic despre trovanti. As intelege ca specialistii romani nu se pricep sau nu au posibilitati, dar cei din America sau Australia, ce motiv au?
Deci deocamdata se ramane la intelegerea ca trovantii nu sunt pietre vii dar ei cresc.....

Dar eu vin cu o alta idee, acum ca tot e criza, de ce nu ne punem capul la contributie si sa incepem sa construim 'case care cresc singure'? Poate ca trebuie numai sa le udam si sa le incadram in forme facute de noi, matrite. Glumesc bineinteles, dar creativitatea nemarginita nu poate fi stavilita

Apropo de australianca respectiva, nu o mai gasesc nicidecum pe net. Acum vreo 2 ani ii gasisem siteul unde scria exact ce si cum. Stiu ca si sotul meu s-a uitat cu mine la acel documentar, deci ea exista. Nici el nu-i mai da de urma pe net. Numai daca fac o cerere programului Da Vinci learning Tv sa imi transimta datele ei. Ea se ocupa numai de DNA gasit in roci, nu de trovanti. Sunt sigura de asta.
Apropo, eu sugerez oricui cine are copii sa-si instaleze acest minunat canal de TV. Noi cand ne uitam la Tv, ne uitam la Discovery, National Geografic si Da Vinci learning. Pe ultimul exista in fiecare zi, dimineata un program de educare si informare special pt copii. Temele dezbatute sunt foarte ample, de la istorie, religie, la geologie, cultura, muzica, stiinta, etc. Uitati-va pe siteul lor, eu il recomand oricui, este o initiativa extraordinara. Provine din Germania.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Eu sunt suprinsa ca unii cred despre trovanti ca ar fi pietre vii. Eu stiu ca trovantii sunt niste pietre, bolovani, adesea de forma sferica, sau ceva curbat, niciodata cu linii frante, formatii din gresii. Ei se formeaza print-un proces de''aglutinare'', adica au un ''miez'' in jurul caruia se depun gresii, depunerea este una sferica, adica roata-n-mprejur. Procesul de depunere este conditionat de natura ''miezului''. Gresia inainte de cimentare este defapt nisip. Conditia e ca nisipul sa fie foarte porops, astfel permitand patrunderea apei cu substante minerale. Cu timpul substantele minerale din apa devin cristalizate si ''lipesc'' granulele de nisip, formand ''miezull'', procesul fiind unul continuu si de durata, mai ales pastrandu-se conditiile, pietriclele vor creste ( adica la ''lipiciul'' miezului vor adera alte si alte granule de nisisp) in pietre mari, apoi bolovani etc. Dar sa nu uitam de factorii exogeni ce modeleaza suprafta trovantilor, dandu-le astfel diverse forme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Mai vreau sa adaug:
- si stalactitele si stalagtmitele cresc
- si ghetarii cresc sau scad dupa caz
- si muntele creste sau scade dupa caz. Zona Vrancei este o zona cu un astfel de proces de crestere, nu mai stiu cat , oricum de ordinul milimetrilor. Cauza e ca subplaca moesica intra sub cea dinspre Transilvania(nu-i stiu numele) si sub platforma est-europeana. Sau poate placa moesica trece peste celelalte. Oricum asta e cauza cutremurelor si a ''cresterii'' muntilor si zonei din subcarpati.
- si Himalaya ''creste'' odata cu Tibetul fiindca sub-continetul indian intra cu putere sub lantul montan.
- iarna piatra ''creste''. Dalele din curte iarna crescuse intr-un fel de atunci cand poarta era deschisa efectiv zgaria, desi vara nu erau niciun fel de probleme. Asta pt .ca in nisipul de sub dale dar si in dale in fisurile si microsifurile acestora patrunsese apa, iar iarna a inghetat marindu-si volum si ducand la o expansiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

@b.nica, amonar: deci ce sunt trovantii pana la urma? chiar sunt un fel de troli?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

@b.nica, amonar: deci ce sunt trovantii pana la urma? chiar sunt un fel de troli?

Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits.


Citeste articolul. Eu nu am mai multe informatii. Dar trolii ce sunt? Pitici ce umbla prin padure?



Mergi la inceput