Mamici din Grecia (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Buna dimineata.
Da, Carmen 9 euro este pretul la film pentru copii.Nu-mi imaginez de ce Grecia la salarii mult mai mici decat belgia sau Germania are preturi mai mari dar asta e.
Despre incredere asa e, trebuie castigata insa daca bate cineva la usa e vorba de instinct doar.Si asta din nefericire este altul atunci cand locuiesti intr-un oras super dezvoltat dar cu nspre mii de straini, hoti, etc fata de oraselele mici"necivilizate" asta voiam sa spun.Adica, aceeasi persoana are un alt obicei in Grecia intr-un sat sau un oras mic fata de Athena, Bucuresti, Bruxelles.Chiar si eu de exemplu aici deschid daca cineva bate la usa fara probleme in orasel la noi pe cand la mama acasa in bloc in Bucuresti nu o fac fara sa cunosc.Este un stres in plus indus de maile civilizatii ce trebuie inghitit dar bineinteles si diferentele in bine exista in orase mari si astazi sunt definitorii.Civilizatia aduce dupa ea educatie buna copiilor,medici competenti aproape, etc.
Sora-mea sta in Bruxelles insa nu are timp nici sa-si vada capul.Adica lucreaza 8-1o ore pe zi si are trei copii(dintre care ultimul are doar 5 luni, e un scump)deci tot timpul ei liber e pentru copii pentru ca in rest sunt ori la scoala ori cu bona.
Eu acum mai nou am o problema pe care nu prea stiu sa o rezolv cu fiica-mea cea mica (are 10 ani)pentru ca ei acum in clasa a cincea au inceput a doua limba straina. Ei bine, ea a optat pentru franceza(asta cred pentru ca ii tot aude pe ai sora-mii in vacante vorbind franceza si ii place mult limba) insa limba majoritara pentru care au votat copiii de la noi din scoala este germana asa ca a intrat germana. Ma rog, dupa plansuri si suspine la inceputul anului am convenit amandoua ca o las sa schimbe limba la gimnaziu cu conditia ca astia doi ani a cincea si a sasea sa invete totusi la germana pentru scoala.Asa a facut, adica pe primul trimestru are deja 10 la germana, doamna a zis ca invata, deci noi,conform promisiunii incepem sa ne interesam sa ii luam in particular franceza primii doi ani pentru a putea -o cere apoi la gimnaziu. Si acum vine bomba: ne-am uitat impreuna ieri pe preturi si ni s-a facut rau.Costa 800 de euro anul ceea ce este o nebunie din punctul meu de vedere fiind nivel mic.In final,o sa incercam sa o convingem sa invete acasa dupa materiale si sa o duc doar la "cursul de pregatire pentru examen"care este 165 euro.Acum, ce vreau eu sa va rog este: daca aveti idee de resurse bune pentru a incepe sa invete(deci nivelul prim A1 si A2) de pe net sa imi dati un semn si mie.Saptamana viitoare o sa ma reped eu acolo sa intreb ce anume puinctual trebuie sa stie pentru a intra doar la cursul respectiv.Aici sunt preturile: http://www.ift.gr/fr/LF/tarifs.htm (asta ca sa stiti ce va asteapta peste cativa ani )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Buna dimineata!


Mami pe mine m-a ajutat foarte mult sa invat limba greaca (oricum sunt departe de a ma numi ;vorbitoare fluenta;) acest sit

http://www.livemocha.com/

Are cam tot ce-ti trebuie pt a invata o limba: gramatica, fonetica,pronuntie..

O zi buna
Ps: fa-ti un cont acolo si alege limba de baza!..presupun ca fetita ta vrea sa invete franceza avand ca baza greaca,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Multumesc mult Esthera, da din greaca vrea iti dai seama.
O sa imi fac acum cont.
Va pup

Edit: Am intrat in site , e foarte bun. Are si filmulete pentru a auzi cum se pronunta , asta voiam foarte mult pentru ca de citit si scris o mai putem ajuta insa cu pronuntaia...Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

neata fetelor
Draga mamica11 eu vreau dar nu am cum sa te ajut....am invatat franceza de la 5 ani pornind cu romana...dar daca vrei pot sa vorbesc cu ea in franceza pe mess...chiar imi va face placere!
Cum doriti eu va stau la dispozitie!
Sau se apuvca ea de treaba si apoi o trimiti la sora ta unde sa vorbesca numai franceza!
Trebuie profitat de oportunitatea de a avea pe cineva in B.
===========================================================
Ieri nu am facut mare lucru am ^preparat scoicile si catre seara am iesit la o cafea care s a sfirsit si cu faptul ca am mincat un filé american
Azi trebuie sa fac maigretul ala de canard(adica pieptul de rata dezosat)o sa l fac prajit si in singe putin...vreau acum sa ies sa vad daca gasesc un sos(coulis) de smochine
Vreau sa asortez asta cu putin carofi rosi nature si o salata
Binenteles ca eu pap 20% din carne restul omu caci nu pot tot!
Mamica ai dreptate cu usile si increderea!
Va pup!
Morokule buna ...draga mea eu in chestia aia cu cistigat bani folosind netul nu cred
Anoukule,Esthera;Oana,fetelor o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Mai Carmaw...ma ucizi cu termenii tai!!! Jur ca n-am mai auzit pe nimeni sa gateasca asa ca tine!!! salivez mereu si nu ai pic de mila de dieta mea!...si daca tot esti AS in bucatarie (eu sunt sigura ca sotul tau e fan nr. 1 al mancarurilor tale)am si eu o umila intrebare: Vreau maine sa fac ardei umplu cu carne tocata de pui!...ingrasa rau?
Mami ma bucur ca ti-am fost de ajutor!


Eu insist cu o intrebare: de Andreea stie cineva ...ceva???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui Esthera2011


Mai Carmaw...ma ucizi cu termenii tai!!! Jur ca n-am mai auzit pe nimeni sa gateasca asa ca tine!!! salivez mereu si nu ai pic de mila de dieta mea!...si daca tot esti AS in bucatarie (eu sunt sigura ca sotul tau e fan nr. 1 al mancarurilor tale)am si eu o umila intrebare: Vreau maine sa fac ardei umplu cu carne tocata de pui!...ingrasa rau?
Mami ma bucur ca ti-am fost de ajutor!


Eu insist cu o intrebare: de Andreea stie cineva ...ceva???

Nu Esthera nu ingrasa(dar vezi sa nu pui ff mult orez)
Oricum poti sa faci la vapori asta
Sa nu maninci asa fara sos ..poti face un sos dietetic de tomate.

Sau salata de spanac proaspat cu thon in apa , capere masline,lamiie si putintel ulei piper
Asa pt diversificare!

Sau filé american dietetic(carnita de boeuf cruda tocata ff marunt ,sare piper capere,sos tabasco(adica de ardei iute) sos soia, putintica maioneza light dar si cu multe muraturi maruntite
Reteta in original nu prea e asa(am scos un sos Worchester si maioneza)si se maninca cu salata si cartofi prajiti.Uneori se inlocuieste maioneza cu un ou crud...dar ::))) uita ce am spus!!

Am zis de astea caci stiu ce trista e viata fara diversificare mai ales la dieta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna ziua, fetele mele!
Dau o cafea mai tarzie si o felie de pizza imediat ce iese din cuptor!

Pe aici s-a cam stricat vremea, dar tot ne-am lipit de iesit la aer. Acu' s-a culcat cupilu' ca am curatat o parte din curte impreuna cu el si era rupt de oboseala. Nu, nu chemati Protectia Copilului, nu l-am pus sa dea cu sapa, doar plimba niste lemne dintr-o gramada in alta.

Carmaw, foaaaaarte apetisant ce povestesti tu, iar printre denumirile super ultra elegante dibuiesc o mancare foarte usoara si gustoasa. Sa-ti priasca in continuare civilizatia si sa savurezi fiecare clipa de stare de bine!
Stiu ca intrebai la un moment dat de banda aia de camatari.. Sunt doar niste tapi ispasitori ca normal ca trebuie sa raporteze la UE si ceva activitate anticoruptie.

Esthera, facem in continuare galerie ca sa mentii ritmul de gimnastica si trai sanatos.

Mamica, eu inclin sa cred ca germana o va ajuta mai mult decat franceza. Cel putin unde locuiesc eu, asa e. Pe mine una m-ar fi ajutat mai mult daca stiam germana in loc de franceza. Franceza cred ca am folosit-o.. o data. Pe cand germana m-au tot intrebat daca stiu.
Daca ai sora in Belgia, o s-o ajute enorm daca merge in vacanta acolo, avand bine-nteles si un mic vocabular de inceput (macar chestii din jurul ei: masa, scaun, apa).

Ca intreba cineva de Andreea.. nu mai stiu nici eu de ea, ca nici pe facebook nu e prea activa (nu ca eu as fi..). Sper sa intre pe aici si sa ne zica macar ca e bine. Acleasi lucru si pt Theo!
Nu prea am vreme sa mai scriu acum ca as vrea sa calc (bleah..).
Vreau sa va zic ca fi-miu e mortal! Bem cafeluta impreuna de dimineata! Eu am cafeaua mea, iar lui ii fac o ciocolata calda foarte diluata (pe care o numim tot cafea ) si stam amandoi la masuta lui si o savuram.
Deja povestim, imi zice multe cuvinte relativ corecte (normal ca nu pronunta inca sunetele grele de genul ro, gama, delta), dar zice multe multe chestii.
Va pupic si va doresc cat mai putina ploaie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Ana ai baiat mare deci,. Eu sunt fericita ca de 4 zile si nopti, nu i-am mai dat suzeta Fanoulei...:d o mai cere ea micuta, mi se rupe inima dar nu i-o dau. Esthera mult succes in continuare cu gimnastica!!! face bine
Carmaw frumoase locuri vezi tu...te invidiez
Alex ti-am vazut printesa pe fb. ce se bucura ea de zapada!! Va invidiez, eu cat am stat nu a dat un fulg...
Mamica pupici si tie, Andreea si Theo sper sa ne dati un semn in curand.
Cam atat fetelor...Eu am bagat niste peste la cuptor in folie de aluminiu, si astept sa vad ce iese:d pupicei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Neata fetelor
Va pup pe toate
anoukule si micul tau partener de cafeluta:)
Esthera cu vointa ta bravos!
oana cu noile ei proiecte!
mamina 11 pupic sau bisou ...da germana o s o ajute mai mult pe fetita ta...asta e!
Andreea,Moroko??
Eu ieri am fost sa scimbam programul la hotel( am aranjat ca familia sa aibe camere alaturate...si le am facut un program...ptt seara vor avea toti menu uri fara pret si din cartea de vinuri am ales ceva ce va merge de la inceput pina la sfirsit(are bule,e seaca si roz...dar eu o sa am problema caci nu pot sa beau gazoase ca imi fac rau...deci SUC:((...)
Apoi am servit menu ul zilei(8.50E...snitel,salata din germeni, paste cu sos;sticluta de apa plata,cafea)
Am aranjat si cu coaforul miine deci in fine ok si am gasit la Bloekher(un magazin cu de toate pt bucatarie...identic CASSA)niste forme de pus orezul ,piurel pe farfurii(dif marimi,patrate,rotunde si triunghiulare din inox)
.....
si mi am gasit.... pantofi (erau la 30 de la 90E) sunt cu 2 nuante de maron crem cubaretuta ,spanioli...
Binenteles ca la cumparaturi am fost singura caci nu suport sa le fac pe fuga....intre timp omu' sa perfuzat cu bere neagra de aia de la minastire!
Hmmm traiasca veselia pe urma...dificil de condus naravasa.
Azi nu am nimic in program da gasesc eu.
++++++++++++++++++++++++
VOI?????????????????????????
+++++++++++++++++++++
Pupici la gascuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Fanoula, lasa suzeta ca esti don'soara mare de-acum! Mamica de Fanu, tine-te pe pozitie ca o s-o uite cat de curand. Cum ai facut de i-ai scos-o din program?

Carmaw, ma-nnebunesti, fato! Primiti si-o nebuna cu un puradel in gasca voastra?

Hai bonjour. Revin dupa ce isi face efectul cafeaua.


Mergi la inceput