Prematurii-Esente tari se tin in sticlute mici 23

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

crina,
faza cu greutatea pe mine ma arunca direct pe culmile disperarii.
cred ca 8.1 kg maxim 8.2
are in jur de 77 de cm.

eu nu il mai cantaresc ca iar plang ca proasta o saptamana.

la locul d ejoaca se gasesc tot timpul binevoitare care sa imi spuna: are 11 luni?are un anisor?

unde au vazut ele copil de 11 luni sau un an care sa alerge,sa se catere, sa vb cuvinte 2-3 legate si care sa il spuna pe r in cuvinte?
ultima replica a mea a fost pe masura:da doamna, are 11 luni si e deja in MENSA! asta pt ca strumf , in timpul asta tot striga cat il tineau plamanii:agrrrrrrriiii, agrriii,(alearga), grrrrrrreu! e rarait,dar la logoped ajung abia prin vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetcrina spune:

Te inteleg perfect Histamina! Si eu disper cand vad ca Maria abia are 7,8 kg si 72 cm, iar Ana sta un pic mai bine, 77 cm si 8,6 kg! Si eu ma enervez cand mi se spune " vai, saracutele, ce mici sunt", imi vine sa le dau cu ceva in cap! Acus vine caldura si vom sta mai mult pe-afara, si trebuie sa ma pregatesc psihic de afirmatiile oamenilor, iar o sa mi se spuna ce mici sunt, pricajite, saracutele de ele, dar vai, stiu sa gangureasca? Ele merg, inteleg ce le spui, spun cuvinte, fac o gramada de lucruri. M-am saturat sa dau explicatii! Anul asta am sa ma prefac ca nu aud ce spun binevoitorii!!

Crina, mami fericita de Ana si Maria, 18 dec 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

nici nu vreau sa ma gandesc la vara,cand si-o arata mandrete de betisoare,ce-i drept numai fibra. asa musculatura conturata,rar am vazut si are carnea tare.

nu mai merge pe varfuri decat extrem de rar.

sora mea e mai tare ca mine. raspunde invariabil cu :da,are un an si-l citeste deja pe Eminescu.

cel mai tare m-a enervat o tipa cu un strumf cu 10 cm mai scund ca strumful meu.
ea mi-a spus ca strumful meu are 11 luni,ca e mai mic fata de copilul ei(nu era la inaltime) si al ei a fost nascut la 7 luni jumatate!
eu pe asta nu am inteles-o.
deci,daca ai un prematur in casa, cum ,beep, sa mai dai replici de astea???????????
e drept ca strumful ei avea vreo 10 kg, dar fusese hranit din prima zi numai cu LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasima spune:

Fetelor ar fi trebuit sa ne imunizam deja la afirmatii din partea binevoitorilor din jurul nostru.....dar chiar daca incerc sa nu ma las prea afectata si pe mine ma necajesc.
Ultima a fost ceva de genul asta: eram cu Filip la pediatru cind a facut viroza, doctorita ne-a trimis sa ii recoltam analize, asistenta de la recoltari( o tipa cam la 50 si de ani, deci ar fi trebuit sa stie mai multe si sa fi intilnit tot felul de copii in "cariera' ei, deci asistenta spuneam , a observat ea ca vene lui sint foarte intepate si se mira de asta, eu ii spun ca da sint intepate ca a fost prematur si am stat mult in spital, iar raspunsul ei "mi s-a parut mie ca are o forma asa de prematur, am vrut sa va zic de cuml-am vazut".Am tacut din gura, dar m-am tot intrebat dupa, oare cum are forma un prematur, mai ales unul care e mai marisor, cind sint mici, da se vede diferenta...dar chiar nu stiu ce a vrut sa zica.

Dar pe de alta parte, am fost cu Carina sa-i cumparam de incaltat, in magazin o alta mamica cu o fetita, putin mai marunta decit Carina, la fel de slabuta....si cum vorbeau ele si se jucau , mamaica m-a intrebat cit are Carina, i-am zis un an si opt luni, si imi zice: da, dar e putin mai dezvoltata ca fetita mea ca si dumneavoastra sinteti mai inalta.Fetita ei avea 2 ani si 4 luni.
Deci copii pot fi si mai mari si mai mici , nu trebuie sa se incadreze neaparat intr-un grafic chiar atit de riguros de greutate si inaltime.Eu sint foarte fericita cind fac tot feluri de lucruri haioase, si mai ales lucruri care imi demonstreaza ca am copii mai mult decit normali pentru virsta lor.

Ma intreb insa, lipsa asta a apetitului nu s-o datora cumva si prematuritatii,?Copiii pe care ii cunosc eu si care sintnascuti la termen, parca nu le-am auzit pe mame sa se plinga ca nu vor sa manince.
Noi sintem de doua saptamini aproape iar cu Sanzyme si Polyvital, dar nu exista nici o imbunatatire, dimpotriva.

Dana si comorile ei Filip Alexandru (2.06.2010) si Carina Maria(2.06.2010)
http://s1122.photobucket.com/a
lbums/l521/Daniela_Marin/
Am mai crescut putin- http://s1122.photobucket.com/albums/l521/Daniela_Marin/vara%202011%20si%20putin%20mai%20mari/?action=view¤t=IMG_0101.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Fetelor, Karla are perioade cand mananca de ma intreb unde incape atata in ea si are alte perioade cand nu mananca nimic.
Dar de asta va zic eu ca creste. Are tre ani si jumatate, 12 kg si 97 cm. Mie mi se pare mare.
La gadinita e in grupa mijlocie-mare ca nu a vrut la grupa mica. Toti sunt mai mari decat ea dar se simte asa bine.
Nu va mai ganditi neaparat la greutate. Bucurati-va de niste copii vioi, inteligenti si puternici.
Daca binevoitorii au de zis ceva nu ii bagati in seama. Copilul vostru e special. Copilul vostru nu a avut totul din start, a luptat el insasi pentru el sa aiba si a reusit.
Noi am avut serbare de opt martie si vreau sa va zic ca am plans cand mi-a spus poezia si mi-a dat o felicitate mazgalita de ea. Am realizat ca am un copil mare si din ce in ce mai independent. Imi e dor de vremea cand depindea mai mult de mine....



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasima spune:

Ai dreptate, Joklk cred ca trebuie sa ne bucuram de ei si sa nu ne mai facem chiar atitea griji.
Sincer eu nu ma mai gindesc prea mult la greutate, dar nu mi se pare normal si firesc sa nu vrea sa manince absolut deloc la o masa in conditiile in care timp de 4 ore nu mincasera absolut nimic inainte.
Dar poate ca organismul lor e altfel decit ne-am gindi noi ca e logic, si stie cel mai bine cind are nevoie de energie in plus.
La noi perioadele cind au mincat acceptabil sa zic , le pot numara pe degete si mi se pare ca au durat atit de putin.

Trebuie sa fie foarte frumos sa iti vezi copilul la serbare si mai ales la cea de 8 martie, dar probabil si noi cind vom ajunge acolo , vom tinji dupa perioda de acum, ca asa e in firea lucrurilor.
Eu sincer , am inceput de pe acum sa ma interesez de gradinite, cit mai aproape de casa, si mi se parea ca am parcurs un drum urias pina aici, de unde mai ieri imi notam 50ml de lapte pe care ii mincau la o masa, si cind aveau scaun intr-o zi.
Cred ca trebuie sa ne amintim permanent de perioda de inceput pentru a nu uita cit de speciali sint copiii nostrii.

Dana si comorile ei Filip Alexandru (2.06.2010) si Carina Maria(2.06.2010)
http://s1122.photobucket.com/a
lbums/l521/Daniela_Marin/
Am mai crescut putin- http://s1122.photobucket.com/albums/l521/Daniela_Marin/vara%202011%20si%20putin%20mai%20mari/?action=view¤t=IMG_0101.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetcrina spune:

Sunt de acord cu fiecare cuvintel scris de tine Dana! Parca am scris eu ;)! Fata de alte mame, eu nu am fost niciodata obsedata cu mancarea, adica daca mancau era ok, daca nu mancau era la fel de ok! Dar acum nu vroia sa manance nimic, absolut nimic! Ieri a mai ciugulit ceva, azi la fel, poate mergem pe drumul cel bun si ne revenim! Joklk, trebuie sa fii tare mandra de Karla, imi si imaginez cum te-ai simtit cand ti-a spus poezia si cand ti-a dat desenul! Bravo! Fiecare etapa cu frumusetile ei! Ieri am plans cand am vazut ca Ana s-a dus la Maria si a imbratisat-o cu atata dragoste, ii facea mai mai, m-am topit langa ele!

Crina, mami fericita de Ana si Maria, 18 dec 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

fetele mele,
haideti ca toate mamicile de esente au intrat in faza lacrimoasa.
nici eu nu puteam face exceptie.

am ajuns acasa si m-am descaltat. strumf dispare si reapare cu papucii mei in manute, papuci pe care mi i-a pus pe fiecare in dreptul piciorului respectiv.

mi-au dat lacrimile!
am baiat mare!

Doamne ce minune! si cand ma gandesc ca la 3 sapt verigheta mea ii intra pe glezna!

fetele, am o propunere pe care va rog sa o analizati si sa dati un raspuns.
nu e pt acum,ci pt cand se doreste.

ce ati spune de o intalnire, uneva, in tara, a mamicilor de esente?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Nu va mai stresati atata cu greutatea... si nu mai bagati in seama rautatile.V-ar conveni mai mult sa fie niste grasunei care sa nu se poata misca? Vi se pare ca ar fi mai sanatosi asa?
Noi nu am avut probleme cu mancarea, decat in perioadele de raceala..si dupa cate vreun vaccin.Dar tot timpul am fost in grafic pe partea de slab.
Pe de alta parte voi sunteti si in perioada de crestere a caninilor si maselutelor....
Atata timp cat cresc , chiar daca mai incet, si sunt vioi e totul in regula.

Si noi am avut serbarea de 8 martie...Aveam impresia ca visez cand l-am vazut pe "bebelusul" meu prematur cum a salutat printr-o reverenta si a spus poezia tare si clar.
Felicitarea care am primit-o a fost o inima rosie si pe interior amprentele manutelor lui....
Si apropo de independenta, duminica trecuta am fost cu el la biserica la impartasit.Daca pana acum mergea cineva cu el acum mi-a spus inca dinainte ca nu e nevoie sa mai merg cu el ca se descurca.
Am fost foarte mandra dar m-a si durut ca a trecut atat de repede timpul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasima spune:

Ce frumos mi se pare cind citesc despre cit de mindre sint mamacile de pitici care au fost foarte mici cind acestia cresc.Parca uitam toate grijile, tate temerile si fricile pe care le-am avut cind i-am vazut pentru prima data.

Si eu pot sa ma "laud" ca am niste copii nemaipomeniti care ma uimesc zilnic.Intotdeauna cind nu gasesc ceva, o jucarie, un biberon, hainute sau te miri ce , trebuie doar sa zic"Nu stiti voi unde este lucrul asta?" si imediat pornesc amindoi si imi aduc ce le cer.Eu poate uit unde am pus respectivul lucru dar ei au o tinere de minte fantastica.Mai nou am invatat sa ducem rufele murdare la spalat si le pun in cosul pus special pentru ei.Poate sint lucruri banale dar mie mi se pare extraordinar ca fac asta si de multe ori imi amintesc vorbele doctoritei care i-a facut cezariana, si care a doua zi cind a venit la mine dimineata mi-a zis"poate ca va fi bine dar nu stiu ce sa va zic, fetita este atit de micuta si are un capsor mic"Si uite ca fetita asta s-a facut o nazdravana si jumatate.

Nicole, ce ma bucur ca esti cu initiative asa de frumoase.Mie mi-ar placea sa ne intilnim ...cindva, si daca tot ai venit tu cu propunerea asta, pot sa vin si eu cu una:daca mai asteptati cam un an, ma ofer sa fiu eu gazda intilnirii, poate pina atunci vom termina si noi casa, si avem o curte destul de mare pentru niste pitici dornici de joaca.


Mergi la inceput