Recomandare

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyannna

http://www.cotidianul.ro/trei-judecatori-ccr-explica-de-ce-referendumul-trebuia-validat-192564/

Sa inteleg ca tu esti de acord cu aceste explicatii ,lucialu?...eu nu vad nimic nou,totul a fost explicat timp de 3 saptamani la antene...e un fapt ce frizeaza absurdul sa te apuci sa refaci listele electorale dupa ce procesul de votare s-a incheiat...pe USL ii va judeca istoria,va fi o pata neagra ptr aceasta coalitie modalitatea in care au incercat sa castige acest referendum,de acest lucru sunt ferm convinsa.





Nu, nu frizeaza absurdul. Era vorba ca ei sa ceara date exacte(intre timp i-a lovit amnezia), pt ca cine trebuia sa isi faca temele, nu le-a facut. Ori in instanta se lucreaza cu date certe. Victor Aliastar a explicat ft bine, dar pun pariu ca nu ai vazut ca a fost la Antene.
In fine, indiferent de sunt sau nu de acord cu ei, 3 judecatori CCR vad altfel lucrurile.
Cat despre USL, de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucialu
In fine, indiferent de sunt sau nu de acord cu ei, 3 judecatori CCR vad altfel lucrurile.

6 judecatori au un cuvant mai greu decat 3 judecatori!
Nu judecam noi ce si cum, altfel de ce ar mai exista Curtea respectiva? Si este normal si omenesc sa aiba uneori pareri divergente. De aceea se si voteaza. Altfel, daca toti judecatorii ar gandi tot timpul la fel Curtea s-ar putea reduce la un singur membru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Lucialu de acord cu tine,in instanta se lucreaza cu date certe iar ceea ce au primit ei de la guvern nu sunt nici pe departe date certe...cum sa modifice listele electorale permanente daca nu exista aceste date certe?...in baza datelor de la INS nu se poate ptr ca acesta a comunicat date statistice cum a si declarat institutia de atatea ori,plus ca INS are rezultate partiale momentan la care vor adauga tot statistic populatia aferenta celor 2,8% de locuinte nerecenzate(aprox 1 milion de persoane)Uite aici explicatiile lui Voineag,diector INS...citeste cu atentie declaratiile lui,ai sa vezi ca are o lista cu aprox 1 mil de persoane plecate de la domiciliu dar nu poate stabili daca acestea sunt plecate in strainatate sau in alte localitati din Ro.http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13059642-presedintele-ins-datele-privind-recensamantul-nu-legatura-validarea-sau-invalidarea-referendumului.htmCat despre romanii plecati la munca in strainatate,nici in acest caz guvernul nu a trimis liste cu numele persoanelor plecate si documentele care sa ateste acest lucru...a trimis tot informari statistice primite de la alte state...chiar Ponta a recunoscut public ca nu are liste cu numele persoanelor ptr ca se incalca Directiva europeana ptr protectia datelor personale( nu gasesc acum link-ul dar il mai caut)
Sa zicem ca accept decizia celor 3 judecatori in ceea ce priveste erata,ei au interpretat altfel legile si e dreptul lor ,dar nu pot sa accept ca acestia ar fi fost de acord cu modificarea listelor electorale FARA DOCUMENTE...nu mi-au explicat cum poate fi facut fizic acest lucru,doar cele aprox 34 000 de persoane (decedate.etc.) au avut documente ptr a putea fi radiate de pe liste,atat.PS: am vazut explicatiile lui Alistar dar nici el nu a spus in baza caror documente se radiaza persoanele de pe lista,fara documente nu se poate,e ilegal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.bursa.ro/sfaturi-de-la-fascistii-de-ieri-pentru-cei-de-azi-180565&s=international&articol=180565.html" target="_blank">Sfaturi de la fascistii de ieri pentru cei de azi de CALIN RECHEA
BURSA 30.08.2012

Citat:

Într-o scurta lectie de istorie, DiLorenzo ne aminteste ca "fascismul economic din Italia si Germania în perioada interbelica a permis existenta proprietatii si a companiilor private doar în conditiile unui control strict din partea statului, pentru a servi "interesul public".
Fascismul a trecut, bineînteles, cu mult dincolo de domeniul economic. "Conceptia fascista despre viata pune accentul pe importanta statului si accepta individul doar în masura în care interesele sale coincid cu cele ale statului", scria Mussolini în "Doctrina fascismului" din 1932.
Modul în care se încearca acum rezolvarea crizei economice si financiare globale, doar prin masuri etatiste pentru repararea extraordinarelor greseli, tot etatiste, care au condus la declansarea crizei, arata ca autoritatile, chiar daca nu l-au citit pe Mussolini, sunt profund patrunse de spiritul învataturilor sale.
Profesorul DiLorenzo nu a uitat sa aminteasca si de "contributia" bancilor centrale la actuala stare de lucruri în capitolul "Bancile centrale ca motor al coruptiei", unde îl citeaza pe Murray Rothbard, care scria despre cel care a sustinut crearea primei banci centrale din Statele Unite ca "nu dorea decât sa organizeze si sa conduca o banca centrala care sa îi ofere credit ieftin lui si aliatilor sai".
Se pare ca nimic nu s-a schimbat în ultimele secole, în conditiile în care creditul ieftin este promovat ca o solutie sigura pentru stoparea unei crizei financiare generate de explozia creditului ieftin, pe fondul manipularii generalizate a dobânzilor de pe piata. Iar banii acestia ieftini ajung prima data, desigur, la "sindicat".
Restul populatiei trebuie sa se multumeasca cu supravietuirea în conditii de accentuare a presiunilor inflationiste. Când acestea nu mai pot fi suportate si ameninta cu declansarea violentelor sociale, guvernele dau vina pe speculatori si impun controlul preturilor.
Efectele acestei politici dezastruoase sunt documentate de Robert Schuettinger si Eamonn Buder în cartea lor "Patruzeci de secole de control a preturilor si salariilor".
Autorii arata ca "pentru nazisti, controlul preturilor si salariilor nu a fost doar un tratament neplacut pentru o problema inflationista temporara, ci o parte integrala si permanenta a sistemului economic colectivist proiectat sa dureze cât Reichul".
Câta lipsa de imaginatie! Oare ce ar fi crezut arhitectii Reichului, daca ar fi stiut ca înclinatia spre controlul preturilor si salariilor a devenit endemica si în "democratiile" postbelice?
..
Göring i-a declarat ziaristului de peste Ocean ca "America dumneavoastra face multe lucruri în domeniul economic care noua ne-au creat atâtea probleme. Încercati sa controlati salariile oamenilor si preturile - munca oamenilor. Daca faceti aceasta, atunci trebuie sa controlati si viata oamenilor. Si nici o tara nu poate sa o faca doar partial. Am încercat si am esuat. De asemenea, nu poate fi facuta nici în totalitate. Am încercat si asta si am esuat. Nu sunteti planificatori mai buni decât noi. As vrea sa cred ca economistii dumneavoastra vor citi despre ceea ce s-a întâmplat aici."

Poate ca au citit, dar majoritatea economistilor nu a învâtat nimic din esecul planificarii economice, desi exemplele sunt abundente, atât în cazul fascismului, cât si al socia-lismului.
La multe decenii dupa terminarea razboiului, aceeasi majoritate încearca sa ne insufle convingerea ca doar mai multa planificare si restrictii suplimentare asupra pietelor reprezinta singura speranta de învingere a crizei.
Astfel, au oferit si raspunsul la întrebarea adresata de Göring lui Taylor: "Va fi oare asa cum a fost întotdeauna, adica tarile nu vor învata din greselile altora si vor continua sa faca aceleasi greseli mereu?"
..
Noi birocratii vor fi înfiintate pentru impunerea preturilor reglementate, iar statele "democratice" vor mai face un pas catre eliminarea completa a libertatii economice, în numele binelui comun.
Acest "bine comun" iluzoriu este folosit acum drept acoperire si pentru "unificarea" Europei, dar nimeni nu explica popoarelor europene cum statele falimentare vor reveni la normalitate sub umbrela unui cosmar birocratic si totalitar sau cum va functiona controlul centralizat al cheltuielilor bugetare.
..
Cu sau fara teorii ale conspiratiei, prin împingerea statelor europene catre o uniune "mai perfecta", fara nici macar o tentativa de mimare a procesului democratic, autoproclamatii lideri ai Europei îl vor face invidios pe Hitler, indiferent în care cerc al Infernului se învârte acesta.
Iar pe Göring îl vor determina sa zâmbeasca satisfacut, înainte sa caute modalitatea cea mai simpla de a rechizitiona pentru colectia sa tabloul "The Scream" a lui Edvard Munch, cea mai scumpa pictura din toate timpurile.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/ce-este-mai-important-pentru-germani-europa-sau-democratia-193486" target="_blank">Curtea Constitutionala va decide soarta guvernului Merkel
Ce este mai important pentru germani: Europa sau democratia?
Cotidianul - Calin Marchievici

Citat:
Dupa Al Doilea Razboi Mondial, Germania s-a bucurat de doua daruri: democratia si o Europa integrata a natiunilor libere.Problema este ca democratia împiedica salvarea rapida a euro, în timp ce salvarea euro submineaza democratia. Referendumul este singura solutie câstigatoare pentru democratia germana, scrie Der Spiegel.


Dupa Al Doilea Razboi Mondial, Germania s-a bucurat de doua daruri: democratia si o Europa integrata a natiunilor libere. Ambele daruri sufera astazi enorm de pe urma încercarii de a folosi moneda unica pentru integrarea europeana. Saptamâna viitoare, Curtea Constitutionala de la Karlsruhe va decide asupra politicii Germaniei în privinta salvarii euro. Problema este ca democratia împiedica salvarea rapida a euro, în timp ce salvarea euro submineaza democratia.
Ce este mai important pentru germani: Europa sau democratia? Aceasta este întrebarea fundamentala la care Curtea va trebui sa raspunda, scrie Der Spiegel.

Salvarea zonei euro a schimbat structura de putere în Germania. Cancelarul negociaza la Bruxelles în spatele usilor închise, acolo ia decizii. Aparatul cancelariei este cel mai puternic, acolo sunt putinii oameni care Stiu ce se înâmpla si ce trebuie sa se întâmple. Parlamentul a fost redus de Merkel al un grup de noua deputati care sunt uneori consultati. Plenul Bundestagului este consultat doar în chestiuni care de multe ori au fost deja puse în aplicare la nivel european, scrie Der Spiegel.

Acolo unde parlamentul, si prin urmare opozitia, pierde din rolul sau, Curtea Constitutionala este câstigatoarea, scrie Der Spiegel. Când vine vorba despre politica europeana, Curtea de la Karlsruhe a devenit un organ al guvernului. Politicienii si cetatenii nemultumiti ca vocea lor nu se aude prin intermediul parlamentului, se îndreapta catre Curte.

Si mai exista si un al treilea actor, care nu a fost inclus în teoria democratiei: pietele fianciare. Ele sunt cele care determina actiunile politicienilor, de parca traderii si nu poporul ar fi sursa puterii politice si a autoritatii. Principul calauzitor al pietelor este lacomia, iar Merkel a promis deja ca va lucra pentru o democratie care sa se supuna pietei, scrie revista germana.

În toate cazurile, cel care pierde este poporul. Într-o democratie reprezentativa, alegatorii au puterea asupra parlamentului si când parlamentul pierde, atunci poporul pierde.
Pentru a face lucrurile si mai rele, oamenii au fost ametiti de evenimentele politice. Ce este Mecanismul European de Stabilitate? Cu ce se deosebeste de Fondul European pentru Stabilitate Financiara? Care este relatia dintre cele doua si dintre acestea si Banca Centrala Europeana? Cine controleaza aceste birocratii? Politicienii au creat în spatele usilor inchise o structura pe care nimeni nu o mai întelege. Iar când alegatorii nu mai înteleg nimic, ei se bazeaza pe sentimente, care nu sunt cel mai bun fundament pentru decizii.

Prin urmare, democratia germana si cea europeana sunt in pericol, scrie Der Spiegel.

Parintii fodatori ai UE au folosit emotiile unor europeni abia iesiti din razboi pentru a propune un proiect european. Proiectul a fostul unul al elitelor, dar a functionat prin apelul la sentimente si la memoria recenta. Acum, apelul la sentimente este mult mai dificil. Spaima razboaielor între europeni a trecut. Tânara generatie este una globalizata. si a devenit foarte limpede greseala de a nu crea o uniune fiscala în moentul introducerii euro.

În aceste conditii, singura solutie este consultarea poporului. Indiferent de rezultatul unui referendum german pentru Europa, democratia este învingatoarea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/secretele-puterii-politice-dupa-an-chomsky-193621" target="_blank">Ca sa întelegem ce ni se întâmpla:
Secretele puterii politice dupa A.N. Chomsky

Citat:
Secretele puterii politice dupa A.N. Chomsky

Preluare adaptata din mediul internet

Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreaga pentru activitatea sa politica, îndeosebi în ceea ce priveste critica vitriolanta la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar si a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat si o personalitate marcanta a stângii politice din Statele Unite.

Noam Chomsky a identificat si a explicat, într-o formulare pe întelesul tuturor, regulile de baza ale manipularii pe care se bazeaza puterea politica în criza de legimitate si pe care el le numeste strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

Decalogul Chomsky

1. Poporul trebuie sa aiba mereu mintea ocupata cu altceva decât cu problemele lui adevarate


Pentru aceasta: Sa distragi permanent atentia de la problemele sociale reale, îndreptând-o catre subiecte minore, dar cu mare impact emotional.

2. Poporul trebuie sa perceapa conducatorii drept salvatori ai natiunii

Pentru aceasta: Inventeaza false amenintari, ori creeaza probleme grave, care îngrijoreaza real si angajeaza opinia publica, iar apoi ofera solutiile.

Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetatenilor, apoi guvernarea providentiala salveaza natiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu pretul limitarii propriilor libertati democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregatit pentru mai rau

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficiala, integral asumata de guvern), “gri” (partial asumata) si “negre” (niciodata asumata) trebuie sa promoveze imaginea unui guvern în permamenta preocupat pentru ameliorarea conditiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rau devine suportabil daca e administrat în portii anuale, conform unui program anuntat.

4. Poporul trebuie sa creada ca si ceea ce guvernele îi pregatesc spre a trai mai rau este tot pentru binele sau

Pentru aceasta: Sa obtii acordul de moment al poporului pentru masuri economice dure din viitor. Omul se obisnuieste cu ideea si înghite tot, daca e prevenit si amânat.

5. Poporul trebuie sa aiba o gândire care sa nu-i permita sesizarea legaturii dintre cauze si efecte

Pentru aceasta: Sa te adresezi oamenilor ca si cum ar avea cu totii o gândire infantila. În felul acesta, îndrepti multimile spre un tip de gândire superficiala, naiva si cu predispozitie la intoxicari informationale.

6. Poporul trebuie dezobisnuit sa problematizeze realitatea si sa actioneze sub impulsul emotiilor


Pentru aceasta: Sa faci tot timpul apel la sentimente si la reactii glandulare, nu la ratiune. Sa încurajezi reactiile emotionale, pentru ca sunt cel mai usor de manipulat.

7. Poporul trebuie obisnuit cu satisfactii ieftine, care sa-i ocupe timpul si sa-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare


Pentru aceasta: Un sistem de învatamânt corupt si nefunctional este instrumentul ideal de a tine cetatenii în ignoranta si a manipula opiniile colective dupa bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie sa aiba acces la mijloace de informare completa, exacta, corecta si obiectiva


Pentru aceasta: Sa încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masa care îndobitocesc publicul si îl tin legat de emisiuni si seriale vulgare, ce trag inteligenta în jos.

9. Poporului trebuie sa-i fie indus spiritul turmei


Pentru aceasta: Sa stimulezi sentimentul individual de culpa, de fatalitate, de neputinta. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma si sunt usor de controlat.

10. Poporul nu trebuie sa creada în existenta strategiilor si mijloacelor oficiale de manipulare

Pentru aceasta: Sa apelezi la toate cuceririle stiintelor pentru a cunoaste punctele slabe din psihologia individului si a multimilor. În acelasi timp, sa discreditezi aceste cunostinte prin mass-media, astfel ca poporul sa nu creada în mijloacele si strategiile statale de manipulare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

www.cotidianul.ro/secretele-puterii-politice-dupa-an-chomsky-193621" target="_blank">Ca sa întelegem ce ni se întâmpla:
Secretele puterii politice dupa A.N. Chomsky
Citat:
Secretele puterii politice dupa A.N. Chomsky

Preluare adaptata din mediul internet
[...]



Daca cei de la Cotidianul si-ar face temele mai bine, ar constata ca materialul e un hoax. Nu se poate gasi nici o sursa serioasa pe internet in care sa apara Noam Chomsky drept autor al materialului citat.

Regulile jurnalismului onest spun ca o informatie trebuie verificata din cel putin trei surse independente. Preluare adaptata din mediul internet ca sursa pentru un articol de ziar ar fi de ras, daca n-ar fi de plans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Cei de la Cotidianul citeaza frecvent subiecte anonime de pe net sau primite pe e-mail. Probabil considera ca sursa nu este atat de importanta cat continutul.

Metodele apar si in 2011 pe un blog care citeaza un articol din Chronique de la France asservie et……résistante (Cronica a Frantei subjugate si……… intrate în rezistenta, N° 2993 – 1-aprilie 2011 – RIVAROL):
http://saccsiv.wordpress.com/2011/04/06/evreul-noam-chomsky-zece-strategii-de-manipulare-a-poporului/

Probabil asemenea surse sunt mai multe si mai vechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

O alta opinie atribuita lui Chomsky, cu care nu sunt de acord, pentru ca eu consider concentrarea capitalului drept cauza a crizei, si rezolvarea este faramitarea colosilor multinationali si a puterii centralizate. Ceea ce au facut dealungul istoriei reformele agrare.

Noam Chomsky: Singura solutie pentru iesirea din criza este reintoarcerea catre ideologia de stanga

Citat:

Sistemul capitalist are o singura sansa pentru a iesi din actuala criza economica: reintoarcerea catre ideologia de stanga, cu sindicate si un "bine general", sustine Noam Chomsky, lingvist si intelectual de marca american. "Fanatismul" eficacitatii pietelor si puterea crescanda a sectorului financiar au precipitat criza globala, a carei gravitate este data nu de prabusirea pietelor, ci de "imposibilitatea sperantei", spune Chomsky, intr-un interviu acordat publicatiei franceze Les Echos.

Prezenta criza mondiala nu are precedent nici macar in Marea Depresiune a anilor '30:

"In vremea crizei din '29, membrii familiei mele erau muncitori, toti in somaj. Dar aveau speranta (...) ca lucrurile se vor ameliora", spune Chomsky, cunoscut pentru orientarile sale de stanga.

Mai mult, in capitalism, individul se instraineaza de umanism, de cultura:

"Era o vreme in care, chiar daca nu mai mersesem de mult timp la scoala, cultura era prezenta chiar si in randul claselor modeste. Ascultam Quartet din Budapesta si discutam despre meritele lui Freud."

Societatea zilelor noastre, in viziunea lui Noam Chomsky, se prezinta astfel: oamenii nu mai sunt agenti ai schimbarii, ci doar victime ale sistemului, muncitorii sunt lipsiti de activism si nu se solidarizeaza, iar singura dihotomie permisa de piata capitalista este "bogatii contra multimii dezorganizate".

"Evident, muncitorii ar putea incerca sa-si ia destinul in propriile maini si sa produca. Nu o fac, dar nu din ratiuni economice, ci din ratiuni sociale." Cat despre economie - institutiile financiare au ramas singurii actori importanti: "Au fost eliminate pana si partidele politice, ramanand doar partidul afacerilor", completeaza Chomsky, care nu crede ca lucrurile se vor schimba.

Nimic nu se va schimba

"In loc de zece banci vom avea doua, dar sistemul se va conserva, pentru ca beneficiaza de protectia guvernului. Consumul si datoria, cauzele majore ale crizei economice, vor fi in continuare prezervate de sistem, de vreme ce ele reprezinta motorul economiei de tip capitalist", conchide intelectualul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Citat:

Cei de la Cotidianul citeaza frecvent subiecte anonime de pe net sau primite pe e-mail. Probabil considera ca sursa nu este atat de importanta cat continutul.

Citarea corecta a sursei este una dintre regulile de baza ale jurnalismului. Cum este o regula de baza a cercetarii stiintifice. Doar Ponta afirma altceva . Acum vad ca si tu.
Citat:

Metodele apar si in 2011 pe un blog care citeaza un articol din Chronique de la France asservie et……résistante (Cronica a Frantei subjugate si……… intrate în rezistenta, N° 2993 – 1-aprilie 2011 – RIVAROL):
http://saccsiv.wordpress.com/2011/04/06/evreul-noam-chomsky-zece-strategii-de-manipulare-a-poporului/

Probabil asemenea surse sunt mai multe si mai vechi.

Materialul citat de tine nu difera de cel din Cotidianul. Se mentioneaza ca sursa Noam Chomsky, dar nu exista nici un link catre ceva publicat anterior si care sa poarte semnatura lui Chomsky. Asa iti pot da si eu un link unde se spune ca adevaratul autor al materialului este Sylvain Timsit.

Sa prezinti un material despre manipulare atribuindu-l unei persoane cu notorietate, fara ca acea persoana sa fie implicata in redactarea materialului, mie imi suna tot a manipulare .

Mergi la inceput