Recomandare

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Cei zece care au ingropat Romania

Citat:
CEI ZECE CARE AU INGROPAT ROMANIA: Traian Basescu, Valeriu Stoica, Decebal Traian Remes, Radu Berceanu, Alexandru Athanasiu, Mugur Isarescu, Sorin Fodoreanu, Radu Sirbu, Ovidiu Grecea si Costin Borc

Cine controleaza trecutul, stapaneste viitorul. Cine stapaneste viitorul, detine trecutul. George Orwell demonstreaza un alt fapt important- cu cat stim mai multe despre trecut, cu atat vom sti mai multe despre viitor. Pentru ca daca exista un lant cauzal de evenimente, atunci viitorul este de cele mai multe ori cauzat de trecut si de prezent.

Acest material reprezinta un demers argumentat, bazat pe surse jurnalistice citate la final si va demonstra, in cele ce urmeaza, punctual, faptul ca Memorandum-urile semnate de dl Basescu in calitatea de imputernicit al guvernului Romaniei in relatiile cu FMI si Banca Mondiala au produs efecte dintre cele mai grave (nu doar in privatizarile fortate din industrie, din sectorul bancar, in privarea agriculturii de resurse sub pretextul acelorasi economii pe care dl presedinte le ordona si azi, dar, cum ati putut observa, in starea caii ferate, a Metroului etc.). În mandatul 1997-2000, Basescu a fost seful echipei care s-a ocupat de administrarea banilor de la Banca Mondiala, în toate guvernele CDR.

Personajele-cheie care, in cardasie cu Traian Basescu, au ingropat Romania sunt usor de identificat. Conform HG 374/1999, aparuta in Monitorul Oficial nr. 219/18 mai 1999, pe care el insusi o contrasemneaza, Traian Basescu conducea un comitet de coordonare, din care mai faceau parte Valeriu Stoica, Decebal Traian Remes, Radu Berceanu, Alexandru Athanasiu, Mugur Isarescu, Sorin Fodoreanu, Radu Sirbu, Ovidiu Grecea si Costin Borc.

COMPONENTA
Comitetului de coordonare a implementarii acordurilor
de împrumut PSAL si PIBL (CCI)

1. Traian Basescu - ministrul transporturilor, presedintele CCI
2. Valeriu Stoica - ministrul justitiei
3. Decebal Traian Remes - ministrul finantelor
4. Radu Berceanu - ministrul industriei si comertului
5. Alexandru Athanasiu - ministrul muncii si protectiei sociale
6. Mugur Isarescu - guvernatorul Bancii Nationale a României
7. Sorin Fodoreanu - presedintele Agentiei Române de Dezvoltare
8. Radu Sârbu - presedintele Consiliului de administratie al Fondului Proprietatii de Stat
9. Ovidiu Grecea - presedintele Agentiei de Valorificare a Activelor Bancare
10. Costin Borc - consilier al primului-ministru.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Originalul era prea lung, de articol zic, asa ca am trecut direct la comentarii, sa vad daca a prins cineva esenta . Erau pline de hulituri, asa ca nu le mai reproduc.
In plus site-ul respectiv e plin de articole anti-basescu (cel putin dupa titlurile de acolo), de unde trag eu concluzia ca poate fi banuit de orice, numai de impartialitate nu!

PS: acesta este un comentariu off-topic, opinia mea nu se bazeaza pe continutul articolului, mult prea lung si plicticos de citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Nu-l vad pe Iliescu daca el nu apare pentru mine cel putin clasamentul n-are nici o valoare .
El singur a facut mai mult rau Romaniei decat toata acea lista luata la un loc .Situatia in Romania este cea care se vede in urma indicatiilor lui pretioase .

Discutiile in rest nu isi au sensul.

Pentru cine vrea sa vada discursul unui politician adevarat care a facut puscarie-fara sa-si puna fular Burberry la gat

http://www.youtube.com/watch?v=BPiQJqRTClI

Si lui asta tot Iliescu i-a venit de hac-minerii au gasit droguri si dolari la sediul de partid ! Drept pentru care au spart, au distrus si dupa aceaa Iliescu le-a multumit ca au plantat flori !

Ei va dati seama cat am evoluat daca acum sunt posibile scene de genul

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/se-drogheaza-sub-ochii-nostri-407179.html

Din pacate oameni asemnea lui nu mai sunt , care sa zaca in puscarii pentru un crez politic, care sa aiba idealuri si pentru care cuvantul tara sa nu declanseze imaginea unei vaci cu ugerul plin si bun de muls !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Adio suveranitate. Cât de ieftin ne vindem tara. Si cine viseaza razboi civil

Citat:
Prin noiembrie anul trecut, fostul premier grec Georgios Papandreou a avut nastrusnica idee sa organizeze un referendum legat de acceptarea masurilor de austeritate. UE, în frunte cu Merkel si Sarkozy, au luat foc si au apasat pâna dincolo de podea pedala de frâna. Papandreou a fost nevoit sa dea înapoi, sa anuleze referendumul si sa renunte la functia de premier. Dar nu a facut-o oricum. Ci în schimbul a stergerii a 50% din datorii si pentru un nou împrumut de 130 de miliarde de euro. Acesta a fost pretul renuntarii anularii suveranitatii poporului grec. Nu stiu daca e mult sau putin, pentru ca, la scara istorica, pierderea suveranitatii e greu (de fapt, imposibil) sa fie estimata în bani. Cu siguranta însa este mult, mult mai mult decât primesc sau vor primi românii.

Indiferent de explicatii, sofisme, declaratii ori mizeriile USL, anularea sensului si semnificatiei votului popular este echivalenta cu pierderea suveranitatii unei tari. Ca le place sau nu unora sau altora, ”pulimea” este singura detinatoare a suveranitatii nationale. Nu Basescu, nici Ponta-Antonescu, nici oricine altcineva se întâmpla sa nimereasca la un moment dat la Putere. Iar ”pulimea” are un singur instrument, o singura arma, prin care îsi exercita suveranitatea. Votul. Ca exista 16 milioane de români cu drept de vot sau 18 milioane are o prea mica relevanta. Prin numarul celor care si-au exercitat acest drept si modul în care s-a votat, sensul si semnificatia votului din 29 iulie este foarte clar: Basescu trebuie sa ramâna la garaj. Ori sa plece pe mare. Neprezentarea la vot (boicotul) reprezinta o renuntare de buna-voie la suveranitate.

Când Merkel si Sarkozy au reusit sa blocheze si sa cumpere suveranitatea grecilor am afirmat ca este semnul dincolo de orice dubiu înspre ce ne îndreptam: Statele Unite ale Europei. Ceea ce nu reprezinta, neaparat, un lucru rau. Cu câteva conditii. În primul rând sa fie un proces asumat transparent, atât de catre cei care îl impun, cât si de catre cei care îl accepta. Renuntarea la suveranitate nu se poate face decât pe picior de egalitate. Indiferent cât de mult ar avea de platit pentru asta cel care o impune. Altfel, se transforma în ocupatie, iar Statele Unite ale Europei va fi un Imperiu, nu o Uniune, cu toate conflictele care se vor naste din asta.

Sunt convins ca Merkel si Barroso sunt constienti de costurile pe care le implica un proiect ca Statele Unite ale Europei. Cât costa suveranitatea pentru fiecare tara si popor în parte. Si ca îsi freaca mâinile de bucurie când vad ca românii renunta în mod gratuit la ea. Fara nicio garantie ca în viitoarea constructie vor avea parte de acelasi statut cu restul cetatenilor europeni. Ca nu vor fi altceva decât o colonie numai buna de muls de resurse, furnizoare de mâna de lucru ieftina pentru Imperiu.

Din pacate, asta ne e destinul, incapabili sa învatam ceva din mitul fondator al poporului român, cel cu Decebal si Traian. Ce s-a ales din daci dupa ”civilizare” nu se prea stie: au mai ramas câteva cuvinte mostenire din limba lor si tot felul de teorii fantastice. În schimb se stie ce s-a ales din ”civilizarea” Daciei. Dupa ce a au exploatat la maxim ce se putea exploata în acele vremuri, Roma a ajuns la concluzia ca nu se mai merita sa apere provincia. Si-a strâns legiunile si a plecat acasa. Civilii care au vrut sa plece (daca au avut unde) au fost luati si ei. Restul, Dumnezeu cu mila si cu gotii, cumanii, pecenegii, hunii si ce-au mai fost sa fie. Cam asta e destinul unei colonii.

Asadar, si ”ai nostri” si ”ai lor”, daca au ajuns la concluzia de ”adio suveranitate”, atunci e cazul sa deschida gura mare si s-o spuna explicit. Iar ”ai nostri” sa faca bine sa negocieze la sânge. Si macar pe cât au obtinut grecii sa obtina si ei. Si mai mult decât bani si stergere de datorii.

***

Chiar eram curios care tabara va fi prima care va deschide cutiuta ”razboiului civil”. Sincer, ma asteptam ca primii care sa arunce piatra sa fie ”ciutacii” USL-ului. Pentru ca inconstienta legata de efectele unei asemenea catalogari trebuie dublata si de o supraevaluare a sustinerii populare de care crezi/ îti închipui ca beneficiezi. De ”razboi civil” ai parte atunci când se confrunta doua tabere relativ egale. Ei bine, ”ciutacii” nu s-au riscat si nu au facut gafa sa confunde si sa puna semnul egal între blamarea lui Traian Basescu si sustinerea fata de USL. Sustinatorii lui Basescu chiar ajung însa sa creada în propria minciuna: cea conform careia toti românii care nu au votat la referendum ar fi de partea lor.

Spre binele lor si al românilor sper sa îngroape urgent povestea asta cu ”razboiul civil”, pentru ca efectele s-ar întinde pe termen nelimitat. Altfel, de încaierare avem parte si acum. Si asta e singurul lucru care ma distreaza în toata povestea asta: ca vad ochi vineti si nasuri sparte în ambele tabere. Ca targa umbla si în stânga si în dreapta sa scoata combatanti din viata politica. Si nici cei care ramân în ring nu se simt prea bine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Deceneus cu asta chiar m-ai lasat masca !
Cine mai crezi tu ca crede in suveranitate in anul de gratie 2012 ?
cand toate economiilk elumii sunt interconectate , cand derapajul unei tari poate provoca derapajul vecinilor si prin contagiune al unei intregi zone?

De ce lumiivestice i-a fost bine si noua esticilor desi faceam parte din Tratatul de la Varsovia , rau?
Lumea e un lant de aliante in care cedezi din suveranitate, din orgoliu, din bani ca sa le pui la o masa comuna.

Din copilarie cedezi din suveranitate de cand esti indemnat la locul de joaca sa dai din jucariile tale si altui copil , care e mai neinzestrat.
Si atunci despre ce vorbim?
A...vorbim despre cum

http://www.youtube.com/watch?v=WIQ_qF0bV0U-te rog ai rabdare si asculta discursul.
Ti se pare cunoscut?
sa mor era mai elaborat politic decat ce zice Antonescu acum.El e doar un biet plagiator, o marioneta...
Si atunci te intreb

De ce au murit oamenii aia in decembrie , ca sa schimbam originalul cu un maimutoi?
Ca rusii chiar sa aiba mana libera -cu tovarasul si-au cam luat-o in barba de cateva ori?

E simplu-ridicarea nivelului de trai la un nivel pe care tarile si oamenii nu si-l puteau permite a dus la criza actuala.
Si vorba Monica C -e mai greu de la Bentley la autobuz decat invers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@ligeea - cei doi, provizoriu la putere, nu ofera speranta de credibilitate, dar cel suspendat a facut o groaza de concesii, fara sa obtina nimic la schimb, cu execeptia sustinerii sale la putere.

A acceptat scutul, a accepta sa trimita militari in Irak in conditile in care UE era mai retinuta, a incercat sa cumpere avioane scond-hand de la SUA, a vandut energie la pret redus la ALRO si a cumpart gaze la preturile cele mai mari de la rusi. Ce a obtinut pentru noi pentru toate aceste concesii facute si la SUA si la Rusia?
A obtinut sustinerea PC si PSD la guvernare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

De ce a fost suspendat Traian Basescu - Ciprian Siulea

Citat:
Este Basescu o victima? Poate o victima a jocului creat de el însusi, care e în parte un joc al demagogiei anti-comuniste si anti-stînga, pe modul de gîndire aberant preluat de la diversi liiceni, în parte un joc al puterii personale care ocoleste partidele. Traian Basescu a identificat corect problema sistemului de partide si a democratiei disfunctionale, dar solutia lui, de a le înlocui printr-un regim personal de mîna forte, si nu de a da substanta democratiei prin întarirea conditiilor egalitatii formale si materiale, a fost, din pacate, complet gresita.

Pentru mine nu e o victima, ci un vinovat. E vinovat de esecul lui politic, de faptul ca a mizat pe succesul lui cu libertatile altora, ceea ce nu ar fi trebuit sa faca din principiu. În plus fata de asta, a si pierdut.

Acest regim personal nu avea cum sa supravietuiasca pierderii puterii personale. Putem si trebuie sa criticam abuzurile USL, dar pierderea mandatului unui presedinte care a jucat mai mult un rol de premier este cît se poate de logica în acest moment, în conditiile antagonismului politic puternic generat chiar de Traian Basescu. Presedintele a pierdut puterea executiva prin pierderea lui Emil Boc, demis de cei reuniti în iarna în Piata Universitatii. Aceasta pierdere a devenit si mai grava cînd PDL, eliberat de Emil Boc, si-a recîstigat indenpendenta.

Caci nu doar USL se razbuna acum pe presedinte, ci si PDL-ul pe care l-a tinut atît de mult sub papuc, prin intermediul lui Boc. Sigur, PDL se declara alaturi, va sustine, va rupe etc. etc. De fapt, Vasile Blaga afiseaza o plictiseala enorma fata de Basescu, si un enorm interes de a recuceri partidul. #350;i e normal sa fie asa.

Dincolo de dramoletele si istericalele generate de suspendare, acest eveniment înseamna doar revenirea la jocul sistemului de partide politice, dupa esecul previzibil al unui experiment de ocolire a acestuia printr-un regim puternic personal. Din pacate, nici sistemul respectiv de partide nu are, într-adevar, în acest moment, aproape nici un orizont.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Ca basescu va fi desfiintat de colegii de partid , nu e nici o indoiala.
Indiferent daca va reveni sau nu la presedentie, e ca o piatra de moara legata de gatul PDL-ului,antipatia populatiei pentru el ,ii costa multe procente.
Cred ca basescu intuieste foarte bine ce ii vor pregatii colegii de partid , de aceea se si simte un iz de disperare in atitudinea lui.

Putem sa ne dam seama si cat de mult si-a subordonat justitia,dupa toate manevrele procuraturii,CC,care uite ce promt raspund cand apasa pe butoane suspendatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

hai sa-ti zic despre concesii ca vad ca ai uitat


Vanzarea tuturor combinatelor-da chiar si alro ca -ti sta pe limba cine a facut-o
-toate rafinariile,Apa Nova, Enel, GDF , Romtelecom, aud ceva ?
-bancile mari , (nu mai zic de alea duse la faliment0il mai tii minte pe Nastase cum venea el ca suport moral la Parchet pe vremuri ?)
-maretul contract cu Bechtel cine ni l-a lasat mostenire ?
-si nu in ultimul rand ai auzit de Trita Fanita, de dizolvarea CAP -urilor, de faramitarea proprietatii agrare, de lipsa de perspectiva a oamnilor de la sate , de copiii ramasi singuri in grija bunicilor pentru ca parintii lor -aia care nu mai sunt romani sa voteze dar sunt romani sa trimita bani cu Western Union -au fost nevoiti sa plece sa lucreze in strainatate ?

Si despre NATO-pai in Irak au trimis trupe toate statele , e o solutie discutabila dar revin-intr-o alianta faci si ce-ti dicteaza fratele mai mare nu numai ce vrei tu.

Daca tu ai impresia ca din toamna vom avea gaze mai ieftine ,sau ca Basescu putea sa le cumpere mai ieftin , sau ca Basescu ca persoana , la modul general conteaza pentru americani sau rusi atunci esti esti ...credul!

Orice are un pret noi am fi putut sa ne vindem mai scump dar acum , dupa ce ne-au ,,violat" in grup nu prea mai poti sa zici ca esti ,,fata mare "

repet-dezastrul a inceput in mod sistematic si organizat pe vremea bunului Iliescu cel ,,sarac si cinstit " , ,,liver cugetator "

Restul e istorie de doi bani.Pe care tu o desfaci , o restartezi si crezi ca din hard diskul nostru de memorie or sa iasa fum si apoi un ,,blank".
De aia eu ma grabesc ca in maxim doi ani sa nu mai fac parte din marele circ , pentru ca sa -ti las mana libera tie si altora asemnea sa demonstrezi ca marixsm leninismul chiar exista si chiar poate fi aplicat .
Problema pe care nu o intuiesti-desi fara tagada ca esti un individ destept e ca nu va ramane chiar nimic , si daca o sa strigi iti va raspunde tacerea.
Aia care care au nevoie de chilu de ulei vor fi oale si ulcele iar tinerii care vin ,fie vor proceda ca mine fie vor sta acasa sa le dea statul.
De unde , de la un UE demonizat , de la o America basista ?
Chiar ii crezi prosti?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Si cam ce manevre a facut parchetul si curtea de casatie,nu era normal sa depisteze votul la sapte maini, nu era normal sa ancheteze un ministru care incearca sa modifice listele electorale in mod ilegalsi dupa incheierea procesului de votare?...vad ca in opinia unora trebuia sa-i felicite pe bravii cetateni care au votat vitejeste cu nspe stampile ptr demiterea dictatorului,sa le dea o medalie ceva,asa-i?PS: eu si sotul meu nu putem uita anul 1998 cand sotul a fost acceptat intr-o companie americana proaspat intrata pe piata romaneasca, ptr noi a fost mana cereasca,am reusit sa facem nunta singuri, ne-am cumparat casa...sotul meu nu poate uita perioada in care alerga in fiecare zi disperat sa-si gaseasca un loc de munca...as vrea sa-i vad pe toti cei care acuza acum UE si SUA ce ar face daca acestia si-ar retrage investitiile din RO...oare s-au interesat al cui e capitalul companiilor care i-au angajat?...noi nu vrem sa ne intoarcem sub nicio forma in anii 95 indiferent cat de mult il urasc unii pe Basescu...noi,desi am fost majoritatea tacuta la acest referendum ,am hotarat ca nu vom mai tace indiferent de repercursiuni!

Mergi la inceput