experiente mistice - (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
ar fi bine daca fiecare copil autist dus in desert s-ar intoarce vindecat...as fi pornit pe jos acolo in 2004; din pacate realitatea e cu totul alta.

Se poate parafraza fara a i se pierde deloc valoarea de adevar:
"Ar fi bine daca fiecare bolnav de cancer dus la saman/vraci/terapeut alternativ/specialist in ceaiuri/[completati voi] s-ar intoarce vindecat; din pacate realitatea e cu totul alta."

Corelatia este aproape zero, ceea ce stiintific exclude descantecul/vraja/terapia alternativa/ceaiul/[completati voi in functie de ce ati completat mai sus] drept cauza a vindecarii. Dar nu este zero prin jocul coincidentelor. Tocmai prezenta acestei rezultante nenule intretine speranta atator si-atator necajiti si alimenteaza iluzia vindecarii. Unii vindecatori chiar cred ca au puteri miraculoase, chit ca nu le "iese" decat intr-un caz dintr-o mie. Altii sunt sarlatani care speculeaza comercial infima rata de succes a vindecarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul


O sedinta de psihiatrie cu o introspectie controlata a trecutului, sub hipnoza, ar fi scos la lumina poate acel episod acum negat.




eu spun mai simplu. partea subconstienta a mintii are ascunse in ea informatii si amintiri. ascunse e un mod de exprimare. amintirile din subconstient, ies atunci cand visam noaptea sau ziua in momente de relaxare profunda. sau in momente de concentrare mentala maxima.

un amic neamt, pedagog specializat pe spectrul autist, imi povestea odata, ca atunci cand calatoreste cu avionul, in starile de atipire ii apar in minte idei noi. omul studiaza de aproape 29 de ani problema autismului si a facut cateva descoperiri folositoare/inovatoare acelor copii.

duminica seara am (re)vazut filmul "A beautiful Mind" . m-am suparat cand am constatat ca DL cu palarie era doar in imaginatia lui John. am fost convinsa ca e cat se poate de real. uneori granita dintre imaginatie si real e mai subtire ca firul de par.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Capcaun, medicina aleopata se bazeaza si ea pe 30% placebo. Intreaba orice medic, acest lucru se invata inca de pe bancile scolii. In plus inca nu exista explicatia la faptul ca de exemplu un antibiotic administrat la un anumit numar de oameni 'vindeca' doar o parte din ei. Antibioticul omoara bacteriile la toate persoanele la care a fost administrat. Deci bacteria nu mai exista. De ce, de exemplu, copiii sau batranii totusi mor? Cine ii vindeca pe restul? In orice caz, nu antiobioticul. Corpul insusi o face.

Despre medicina alternativa mai bine sa nu incepem discutia. Batalia asta o duc de ani de zile si exista o multime de exemple de vindecare prin medicina chineza (inclusiv fitoterapia). Doar un orb nu vrea sa vada. Atata doar ca medicii alternativi recunosc ca vindecarea o face corpul insusi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Bun, eu inteleg ce spuneti, insa am o intrebare: cum va explicati, stiintific vorbind visele premonitorii. Eu am ff des asemenea vise, unele in care primesc informatia prin diverse simboluri, de multe ori neintalegand exact la ce se refera decat dupa un anumit timp, sau primesc mesajul direct, necodificat. Si dau un exemplu: sotul meu a avut o bunica pe care eu am vazut-o o singura data in viata mea, traia in celalalt capat al tarii, intr-un sat izolat de lume. Am visat intr-o noapte ca bunica respectiva a decedat si sotul meu trebuia sa mearga la inmormantare. M-am trezit, i-am spus sotului visul si..dupa 2 ore a sunat telefonul. Murise bunica in noaptea aceea, trebuia sa mergem la inmormantare. Subliniez totodata nu fac exercitii de decorporalizare sau altele asemenea, visele..pur si simplu le am. Cu decorporalizarea, m-a facut lady sa zambesc, ca eu am pus cam aceeasi intrebare intr-o discutie (eu fiind un om f pragmatic, organizat), am zis: Bun, ies..da UNDE MA DUC, CE FAC, CAT STAU CAND MA INTORC
Totodata, mai am o intrebare, o curiozitate, cum vedeti voi urmatoarea chestiune (ca nu cred ca vreunul din noi detine adevarul): in urma cu vreo 15 ani, m-am intalnit in circumstante aparte (fara sa caut eu aceasta intalnire) cu un om care avea capacitatea de a spune ce s-a intamplat si ce se va intampla. Un om care traia izolat pt ca cei din societate il exclusesera (le-a spus unora niste chestii rele care s-au adeverit intocmai si oamenii, oameni simpli de la tara, au zis ca de fapt el e de vina, pt ca a trimis blesteme). Eu treceam in perioada respectica intr-o perioada urata din viata mea, in recuperare dupa un accident auto in care persoana de langa mine a murit pe loc. Vreau sa spun ca tot, absolut tot ce a spus omul respectiv, pe o perioada de vreo 15 ani cred s-a adeverit. Mi-a spus atunci niste chestiuni de care eu chiar am ras atunci..dar asa a fost, unele nici nu le-am retinut ca nu mi se parea verosimil la acel moment. Si vorbesc la modul cel mai serios, nu vb de mama omida si din astea.Precizez de asemenea ca nu lua bani, nu le spunea oamenilor ce si cum (repet, traia in izolare) si nici nu dadea in bobi, carti sau alte chestii din astea. S-a uitat doar in ochii mei si a zis, atat. Cum explicati voi asta?
Legat de perceptia mortii...mda, in accidentul mai sus mentionat am simtit acea liniste. Dupa impact, masina a mai rulat un pic (practic cat a trecut pe contrasens si s-a oprit in sant), cateva fractiuni de secunda, presupun, nu avea cum sa dureze mai mult. Insa eu am perceput acele secunde...atemporale si de o liniste desavarsita. Nici azi nu stiu sa descriu senzatia aceea, dar stiu doar ca am simtit o liniste si o pace desavarsita. Nu mi_am pierdut cunostinta, am fost constienta tot timpul. Insa acceasi senzatie am avut-o saptamana imediat urmatoare accidentului. Eram in tren si in compartimentul in care eram un om a facyt stop cardiac si a murit. Desi, dupa cum e lesne de inteles, in tren era agitatie mare in zona respectiva, eu am avut aceeasi senzatie profunda de liniste si pace..din aceasta perspectiva, inteleg de ce oamenii care trec prin experiente traumatizante isi schimba perceptia asupra sfarsitului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Capcaun, medicina aleopata se bazeaza si ea pe 30% placebo. Intreaba orice medic, acest lucru se invata inca de pe bancile scolii.

Am intrebat. Raspunsul este NU la 1, NU la 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Din 7 miliarde de oameni care dorm intr-o noapte, vreo 3 miliarde nu-si aduc aminte vreun vis, alte 50 milioane viseaza ca zboara, vreo jumatate de miliard isi viseaza parintii, circa 10 milioane ca acestia mor.
Din ultimii 10 milioane, pentru un milion parintii mor la peste 10 ani dupa vis, si tot pentru vreun milion parintii mor in urmatorul an.
Din ultimul milion 5 mii vor asista in urmatoarea zi la moartea unuia din parinti. 5 din acestia vor fi sunati intr-o ora dupa trezire pentru a fi anuntati de deces. Tu ai fost unul din cei 5.
Pentru alti 9999995 de oameni care viseaza ca unul din parinti moare telefonul nu suna si visul va fi repede uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

amonar, sistemul imunitar al omului e foarte complex, cu multe, foarte multe lucruri nedescoperite. Anul acesta premiul in medicina a fost acordat pentru descoperiri in studiul imunitatii, inca sunt multe mecanisme ce stau sa fie descoperite.

Corpul lupta singur impotriva agentilor patogeni(virusi, bacterii, etc.). Acolo unde el nu poate, e ajutat de antibiotice.

Se moare din diverse motive: ori antibioticul nu e bun, ori organismul slabit din alte motive si nu poate lupta alaturi de antibiotic, ori tratamentul e acordat tarziu, e mult mai complicat decat simplu.

Placebo nu merge la infectii si complicatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si ca sa ma bag si eu in seama ...eu am un citat care imi place tare mult: somnul ratiunii naste monstri.

Pana sa-l cunosc pe sotul meu(un om super rational cum ii sta bine unui barbat ) eram si eu fascinata de lumea de dincolo, de fenomene mistice, vedeam stafii si corpuri de fum care se invarteau in jurul patului meu noaptea inainte sa adorm...auzeam zgomote prin casa si desigur ca erau asociate cu tot felul de imaginatii. Pentru ca ratiunea adormise si imaginatia era in floare. Nu ca e ceva rau, dar pentru oameni fricosi ca mine, e de preferat ca ratiunea sa domine.

O intamplare simpla care imi vine acum in minte...eram inca in Ro, acum vreo 6-7 ani. Aveam in dormitor o veioza cu senzor. Super misto, o atingeai se aprindea, o atingeai iar si se stingea. Pana la un moment dat, cand a inceput sa se aprinda noaptea, spontan. Sigur ca primul gand a fost ca "cineva" face misto de noi. Un spirit, un duh, o stafie, you name it! Sotul meu a spus clar: s-a stricat! A scos-o din priza si nu s-a mai aprins spontan. Apoi i-am mai dat cateva sanse veiozei, sigur ca la fel facea, aproape noapte de noapte, parca la ora fixa, in plus a inceput sa nu mai raspunda la comenzi...nu se aprindea daca o atingeai, nu se stingea...sigur ca se defectase. Am aruncat-o.

Cam acum un an, povestea o colega la serviciu, aici in Suedia. Foarte impresionata de "cine" se joaca noaptea in dormitor la ei, de le aprinde veioza cu senzor. Eu radeam pe sub mustata, erau atat de absorbite toate sa dezbata subiectul, de fenomenul supranatural ce se intampla...ca nu am intervenit. Nu mai stiu ce s-a intamplat ca intre timp nu mai merg la munca, dar m-a amuzat.

Cum va spuneam, din momentul in care am devenit rationala si nu m-am mai gandit la stafii, fumuri si alte lucruri totul a intrat in normal. Nu mai vad si nu mai aud nimic iesit din comun. Toti monstri au plecat subit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
Capcaun, medicina aleopata se bazeaza si ea pe 30% placebo. Intreaba orice medic, acest lucru se invata inca de pe bancile scolii.

Am intrebat. Raspunsul este NU la 1, NU la 2.


Probabil ca programa scolara este altfel in alte tari.

In anii 50, 60 in occident se administrau, in mod constient,de catre doctor, la 30% din pacienti medicamente placebo. Incepand cu anii 80, 90 cand societatea a evoluat si a intervenit cuvantul 'etica' si in medicina, acest mod de 'tratament' a fost stopat. Bineinteles ca s-a diminuat si sansa vindecarii prin placebo. In Olanda medicii sunt obligati sa specifice pacientilor ce inghit si nu au voie sa minta. Aceasta responsabilitate definita prin lege nu mai permite continuarea acestui procedeu. Dar din moment ce un experiment se opreste asta nu inseamna ca rezultatele obtinute in trecut nu raman valabile.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
In anii 50, 60 in occident se administrau, in mod constient,de catre doctor, la 30% din pacienti medicamente placebo. Incepand cu anii 80, 90 cand societatea a evoluat si a intervenit cuvantul 'etica' si in medicina, acest mod de 'tratament' a fost stopat.

Stii tu ceva, ceva, dar hai sa-ti spun cum au stat lucrurile in realitate.
Foarte multe cercetari medicale presupun studierea efectelor diverselor medicamente pe un grup de pacienti in comparatie cu un alt grup caruia i se administreaza ceva neutru. Odata cu evolutia societatii civile acest gen de cercetari si studii a fost foarte clar restrictionat, astfel ca in prezent el se face numai pe baza de voluntariat.

Mergi la inceput