experiente mistice - (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

capcaunule, n-am stiut de premiul de un milion de dolari

in urma cu mai mult de 12 ani, eram in concediu, la mare undeva in lumea asta. fara copii. intr-o zi stateam pe saltea, in apa langa malul marii. sotul inota in apropiere. nu mai stiu cum dar m-am rasturant de pe saltea si am cazut in apa. nu stiu sa inot, asa ca m-am dus ca bolovanul catre adancuri. in clipa cand am cazut m-am gandit ca nu-i nici o problema sunt aproape de mal. n-am avut timp sa privesc in jur, doar am simtit ca ma tot duc si nu ating nisipul. cand eram deja in apa mi-am dat seama ca voi muri inecata. m-am gandit la copii. si simteam ca ma sufoc, imi intra apa prin toate orificiile.

cred ca am incercat sa ma ridic, am tot dat din maini...apoi sa asternut tacerea. dintr-odata nu mai eram in apa, urcam pe o carare, totul era alb in jur. pomii, frunzele, florile, absolut alb.
am urcat am urcat pe carare si ma intrebam unde voi ajunge. departe am zarit o poarta mare. cand ma apropiam de poarta am inceput sa simt o greutate in piept, ceva ma apasa.
ajunsa la poarta am incercat s-o deschid, dar mi-a fost imposibil. am mai incercat inca o data, si inca o data. o voce din spatele portii mi-a spus "trebuie sa te intorci la copii tai" .

intre timp....un salvamar ma vazut cum am cazut in apa si a alergat si m-a scos afara la mal. imediat a inceput manevrele de resuscitare. greutatea ce-o simteam ca ma apasa pe piept era masajul cardiac pe care mi-l facea salvamarul. am deschis ochii si am vazut o multime de capete aplecate asupra mea, apoi strigate de bucurie.

mai tarziu salvamarul mi-a spus ca nu trecusera decat maxim 7 minute de cand a sarit dupa mine si pana mi-am revenit. si nici macar nu eram departe de mal, dar apa era adanca acolo. ce s-a intamplat in acele minute, 4 sau 5 poate cat am fost inconstienta, nu stiu. nici n-am cautat explicatii. tin minte ca, dupa ce mi-am revenit eram foarte linistita. ma bucuram ca traiesc. nu doream sa mor si sa las copii fara mama.
cararea alba mi-o amintesc perfect si acuma, la fel si usa acea mare. am fost la granita dintre viata si moarte? e posibil avand in vedere ca puteam sa ma inec.

cu si mai multi ani in urma, am avut un accident auto din care am scapat in mod miraculos. am mai povestit pe forum. politia desfasurase deja sacul mortului si se pregateau sa ma scoata dintre fiare si sa ma bage acolo. din clipa cand s-a petrecut accidentul si pana am fost scoasa dintre fiare, am fost tot timpul constienta si foarte foarte lucida. si acum imi amintesc detalii pe care le-am vazut sau auzit atunci.
la cateva zile dupa accident, am gasit calea prin a ma impaca cu mine insumi. nu vreau sa vorbesc despre asta, doar sa spun ca am gasit pacea. si de atunci incolo am avut grija sa-mi ramana in suflet acea pace dupa care fiecare alearga. o am si astazi, e tot acolo unde a inceput sa fie acum mai mult de douazeci de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Capcaun, nu stiu precis de ce nu a castigat pana acum premiul dar eu stiu ca sunt pe lumea asta doua persoane care pot lucruri extraordinare. AM vazut odata un documentar cu un barbat din America Latina (nu stiu exact daca Mexico) care putea tine in mana electricitate cu care se alimenta reteaua unui cartier. Oamenii de stiinta l-au cercetat, l-au puricat si nu au putut sa gaseasca nici o explictie. Documentarul a fost pe Discovery daca nu ma insel.

Celalalt este un olandez care are control total aspura corpului lui, de exemplu poate sta intr-un butoi cu gheata (pe tot timpul unei emisiuni TV)fara sa se intample nimic cu el.
Am sa-i caut pe net.






Amonar, a fost la Das Super Talent acum cateva saptamani un tip care s-a congelat de-a dreptul. ma rog, nu stiu daca exprimarea e cea mai corecta.
caut linkul si il pun aici. sper sa-l gasesc.
foarte interesant, a stat in acel cub de gheata aproape 20 de ore (cred ca tin bine minte). apoi pe scena la Das Super Talent a fost "descarcerat" si a aparut in toata splendoarea lui. numai ca na impresionat juriul deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Kariguld, nu stiu daca a fost el:

http://www.innerfire.nl/en-home



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Kariguld, frumoase experiente!
In legatura cu accidentul acela. Am citit povestea unei olandeze care avusese un accident de masina. Adica ea era pe bicicleta si fusese lovita de o masina. Povestea ca la un moment dat s-a trezit pe trotuarul celalalt de unde privea un corp pe jos si o multime de oameni ce se adunase in jurul acelui corp. Vazuse si ambulanta care sosise si vazuze tot ce a facut echipajul ambulantei. Si-a amintit multe detalii despre cum aratau oamenii aceia, ce vorbeau samd. La un momentdat a simtit un fel de vant care a luat-o. In fine, se pare ca a fost intampinata de niste oameni. De fapt era un strabunic pe care ea nu il cunostea. El i-a aratat un inel cu o pecete pe el. A revenit la constienta si s-a revalidat.

Cand i-a povestit mamei ei despre acel inel, mama ei a incremenit. Numai ea stia despre acel inel cu pecetea.
Ma rog, nimeni nu a vrut sa o creada, a avut timpuri grele. Lumea a considerat-o nebuna....vechea poveste. Dar si ea vorbea de acea pace pe care a dobandit-o si pierderea fricii de moarte.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Prezenta aici a dragei de Ana Stroe mi-a zgandarit niste rani.
Fata de suferinta unor mame care nu stiu ce sa faca in fata unor copii care ar putea sa fie minuni ale acestei lumi, dar sunt considerati handicapati, sunt unii care bat campii!
Am mai deschis pe undeva pe aici, nici nu mai stiu cand, subiectul despre copiii Crystal si Indigo.
A fost un fiasco.
Cand vad ca un subiect absurd ca acesta pt. ca nu poate si nici nu cred ca isi doreste sa ajute pe cineva, pt.ca un subiect potrivit pe un forum DC chiar si pe PN, cu copii care sunt mai altfel dar CATEGORIC NU SUNT AUTISTI SAU CU SINDR. ADHD, a dat candva nastere la atatea controverse, dati-mi voie sa spun ce cred fara sa-mi mai pese de consecinte.
Initiatoarea subiectului, singura in masura sa critice afirmatiile mele de mai sus, poate sa ma contrazica aducandu-mi drept argumente motive care sa ateste importanta subiectului ei fata de alternativa prezentata de mine mai sus.


b.nica, depinde ce intelegi prin "mai altfel"; daca un copil este ne-functional, nevorbitor, incapabil sa fie lasat in colectivitate, copilul respectiv are nevoie de interventie si tratament medical, in locul cimpiilor verzi indigo sau cristal; daca e vorba de un copil capabil sa functioneze dar cu capacitati/aptitudini speciale, atunci e altceva;
am vazut si eu documentarul despre copilul autist din Mongolia...ar fi bine daca fiecare copil autist dus in desert s-ar intoarce vindecat...as fi pornit pe jos acolo in 2004; din pacate realitatea e cu totul alta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Kariguld, nu stiu daca a fost el:

http://www.innerfire.nl/en-home






nu este el. era un tip mai tanar si foarte aratos. am tot cautat, sunt o gramada de videouri acolo. tre sa-l intreb pe copil cand vine acasa, ca el are tinere de minte mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana


Inainte de '90, pe vremea cand ma interesau asmenea chestii circula o carticica trasa la copiator, scrisa tot de un doctor, insa trata subiectul din celalalat punct de vedere. De fapt era mai mult o descriere a trairilor si fiecare era liber sa creada ce vrea.



Raymond Moody, Life After Life/Viata Dupa Viata. Un studiu efectuat pe pacienti (100+) care au suferit moarte clinica. Moody detine un PhD in filozofie, un PhD in psihiatrie si titlul de MD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Merci, Iulianm. Chiar nu reuseam sa-mi amintesc numele cartii.
Am gasit-o in format PDF in engleza si in romaneste pe scribd.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

In legatura cu NDEs, recomand si cartea doctorului cardiolog Pim van Lommel (olandez iarasi). El si-a publicat cercetarea in renumitul jurnal medical britanic The Lancet.
El sustine ca constiinta exista in afara creierului. Si ca creierii sunt doar antene care faciliteaza constiinta. Cand moare creierul, constiinta ramane.
Bineinteles ca a fost si el linsat de colegii lui dar se pare ca studiile lui nu pot fi combatute asa de usor.
Imi amintesc ca povestea cum o pacienta de-a lui ii povestise ca in timpul plutirii in spatiu, ajunsese deasupra acoperisului spitalului si vazuse acolo un pantof aruncat. S-au dus pe acoperis si au gasit pantoful ala care statea acolo cine stie de cand. Asta e unul din exemple. In rest el face apel la modelele mecanicii quantum ca sa argumenteze studiile sale.

http://www.pimvanlommel.nl/?home_eng



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
El i-a aratat un inel cu o pecete pe el. A revenit la constienta si s-a revalidat.
Cand i-a povestit mamei ei despre acel inel, mama ei a incremenit. Numai ea stia despre acel inel cu pecetea.

Clasic. Refuzul cu obstinatie al unui fapt care nu se potriveste cu scenariul indragit pana-ntr-acolo incat i se neaga existenta. Mama i-a povestit demult despre inelul cu pricina, dar acum amandoua personajele refuza (nu neaparat constient) sa accepte realitatea, fiindu-le mult mai linistitoare ideea unei intalniri cu spiritul strabunicului.

O sedinta de psihiatrie cu o introspectie controlata a trecutului, sub hipnoza, ar fi scos la lumina poate acel episod acum negat.

Pentru a evita orice subiectivism de genul asta, care nu poate fi validat (cum sa demonstrezi ca mama NU a povestit in copilarie despre inel), cercetatorii (aia seriosi) care studiaza fenomenul decorporalizarii folosesc generatoare de numele aleatoare (sau pseudoaleatoare daca nu se poate aleator 100%).

De exemplu in unele sali de operatie este montat pe un dulap, cu cadranul in sus (deci nevazut tuturor celor din sala), un afisor digital cu 3-4 cifre, in genul ceasului electronic, cu cifre mari, de vreo 20-30 cm cifra, sa se vada de la o posta. Afisajul este strident, dar tavanul mat pentru a exclude posibilitatea oricarei reflexii. Culoarea cifrelor in contrast puternic cu alb-griul salii. Afisaj intermitent. Absolut totul pentru a atrage instant atentia oricarui suflet lipit de tavan. Un pacient care sustine ca s-a decorporalizat privind operatia din vreun colt al tavanului, descriind cu lux de amanunte cine intra si iese din sala, ce instrumentar e pe tava samd, este IMPOSIBIL sa rateze cadranul afisorului. NIMENI, NICIODATA nu a relatat ceva despre cadran, sau, dintre cei care probabil auzisera de el, n-a fost in stare sa spuna numarul afisat. PUNCT.

Mergi la inceput