experiente mistice - (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

B.nica eu nu cred ca este vorba de nemultumiri privind ego-ul samd, cred ca este vorba de curiozitate. De dorinta de aprofundare de intelegere a necunoscutului.

In ceea ce priveste copiii indigo/crystal eu nu stiu ce sa comentez, dar asta nu inseamna ca subiectul nu imi suscita interesul. Cunosc exact ce am citit pe wikipedia.


Fiecare dintre noi avem trairi, sentimente si simtim diverse. Uneori nici noi insine nu ni le putem explica daramite sa incercam sa le transpunem in cuvinte pe intelesul celor din jurul nostru.
De cate ori n-am intrebat: de ce ai facut asta?
Si de cate ori nu am primit raspunsul: asa am simtit...?



Azi dimineata am gasit asta:
http://ellenamihaela.blogspot.com/2011/01/perspective-asupra-experientei.html

Nu stiu nimic despre acest blog, nu am aprofundat nimic din ce scrie acolo, nici filmuletele nu am avut timp sa le vad, deocamdata. Deci e pus aici sub semnul intrebarii si cu scuzele de rigoare in caz de...



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

B.nica tempereaza-ti postarile.


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

en_kevina..multumesc de explicatii!

Cat despre userul meu....fiecare cum nimereste!

Vine Mos Nicolae, hai la portocale !



30+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

B.nica, eu am citit cu interes topicul deschis de tine. Imi amintesc foarte bine de topicul tau. Mi-a facut deosebit de multa placere sa vad ca cineva pune atata suflet in acel subiect. Dar...nu am comentat cu nimic. De ce? Pt ca am citit FOARTE multe surse despre acest subiect. Inca de acum 10-15 ani cand era un subiect 'onortodox' in occident. 'inventat' de asa numitii 'oameni cu capul in nori'. Cel putin in Olanda, unde traiam pe vremea aceea. Deci informatii aveam MULTE: In schimb nimic concret cu care sa pot contribui la acel subiect. Ce pot sa spun este ca medicina occidentala 'scuipa si latra' la acesti termeni. Toti copiii cu ADHD si alte sinonime se trateaza DOAR cu medicamente din industria farmaceutica. Este un dezastru. Si daca un medic care practica si medicina alternativa incearca sa schimbe ceva, este linsat....Asa ca medicii, ca tine, care cred in mai mult, o fac pe cont propriu si nu ating tot publicul care ar putea fi ajutat. Tocmai din cauza mediei care linseaza pe oricine care crede in 'fluturasi de culoare indigo'. Ceea ce nu este credinta mea...ca sa ma fac inteleasa.
Am vorbit saptaman trecuta cu un coleg care sudiaza impreuna cu mine fiziologia si medicina necesara pentru a deschide un cabinet de terapie alternativa. El lucreaza momentan in invatamant. Mi-a spus ca toti copiii pe care ii are el in clasa au caracteristicile 'copiilor indigo'. Si ca este o adevarata provocare pt el de a le oferi de ceea ce au nevoie. Si asta pt ca SISTEMUL nu crede in asa ceva.

Scuze, dar trebuie sa ma opresc pt ca trebuie s aplec. Mai revin.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

En-kvinna, mersi pentru link. Nu am avut timp sa caut filmulete de pe youtube cu Dalailama si un alt mistic budist care preda la o universitate din Franta. Cuprinsul linkului dat de tine imi era cunoscut. L-am vizionat prin acesti doi mistici (asta sunt, cred..): Daca le gasesc le postez aici. Ce m-a lasat putin cu un mare semn de intrebare este perioada in care budistii cred ca se produce reincarnarea. Mie mi se pare mult prea repede....si nu cred ca voi crede acest lucru pana nu voi gasi undeva explicatia acestui timp.

Viviana, chiar ma gandeam la nenea asta de pe blogul pus de tine. Uitasem cum il cheama. Sotul e fascinat (printre altele) de el. Chiar a preluat cateva din tehnicile lui. Sotul, ca sa explic putin, este o amestecatura de ateu, budist, freelancer in spiritualitate, 'eu apartin universului'. Si critic la religii, s-a nascut intr-un cuib de protestanti-baptisti.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Amonar, tipul care vorbeste pe blogul pus de viviana, despre decorporalizare, este William Buhlman, acelasi care a scris cartea la care am tot facut referire in paginile anterioare:The Secret of the Soul : http://www.scribd.com/doc/62967735/44576108-William-Buhlman-the-Secret-of-the-Soul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cred ca ati auzit oameni spunand "suntem ceea ce gandim" . si este adevarat. pentru ca totul incepe la nivelul mintii.


va amintiti poate, omul primitiv comunica altora experientele si ideile lui, prin imagini, facand desene pe peretii pesterilor sau pe nisip. prin urmare imaginile dainuiesc. mai tarziu in istorie oamenii au creat literele si limbile pentru a simboliza imaginile, iar mintea umana inca se adapteaza la aceasta evolutie. probabil pe parcursul timpului adaptarea se va desavarsi, dar pana atunci retinem ca gandim si concepem mai mult in imagini decat in cuvinte.

omul s-a adapatat si a invatat sa se autoprogrameze cu informatii. pe care apoi le proceseaza si in situatii limita/urgenta mintea pune in aplicare informatiile adecvate. se cunosc destule cazuri in care o persoana ajunsa intr-o situatie limita a reactionat rapid salvandu-si viata. atitudinea mentala este cheia comportamentului. o minte antrenata pe un "anume domeniu" va avea reusite externe pe care in mod obisnuit nu le poate avea.

sa exemplific putin, ca poate m-am pierdut in explicatii. cand copii erau mici, am scos televizorul ptr cativa ani. in acea perioada am evoluat cu totii mult, in sensul ca ne-am ocupat de carti si citit foarte mult. eu personal nu am privit la tv nici in afara casei, n-am citit stiri negative, nu am dat curs discutiilor negative si fara folos. mi-am ocupat mintea numai cu carti, am citit, am conspectat, am studiat. copii mi-au urmat exemplul. fiul meu a dezvoltat atunci pasiuni ptr istorie si stiinta. dupa un an si ceva am constatat ca aveam un bagaj de informatii imens. stiam sa scot la lumina lucruri pe care cu un an in urma nu ma credeam capabila. in anii aceia am crescut enorm, din toate punctele de vedere. am realizat ca orice mi-as propune pot realiza. ca nimik nu-mi este imposibil. am invatat ca trecutul nu este important iar viitorul este ce voi hotara eu sa fie.

dupa ani, pot sa spun ca in mare parte tot ce am hotarat in aspecte importante ale vietii a fost asa cum eu am hotarat.

ideea este ca totul incepe la nivelul mintii, in gandire. acolo este marea batalie. acolo incepe totul. mintea umana e nemarginita, in imaginatie pot avea loc tot felul de intamplari, absolut tot ce ne dorim sau credem. din ganduri se nasc actiunuile externe. la nivelul gandurilor incepe de fapt actiunea, acolo se petrece prima data. acolo ia forma pe care o dorim.

si ceea ce mie imi pare interesant este ca, sunt totusi actiuni la nivelul mintii care niciodata nu vor iesi afara. de ex a zbura, sau a pluti, sau a face sa infloreasca o floare, sau a schimba cursul unei ape, sau multe alte lucruri de neschimbat in real life. cred ca cei care au avut astfel de experiente au fost doar la nivelul subconstientului, in momente de relaxare profunda sau la granita dintre somn si trezire. un domeniu pe care constienti, nu-l controlam.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
si ceea ce mie imi pare interesant este ca, sunt totusi actiuni la nivelul mintii care niciodata nu vor iesi afara. de ex a zbura, sau a pluti, sau a face sa infloreasca o floare, sau a schimba cursul unei ape, sau multe alte lucruri de neschimbat in real life. cred ca cei care au avut astfel de experiente au fost doar la nivelul subconstientului, in momente de relaxare profunda sau la granita dintre somn si trezire. un domeniu pe care constienti, nu-l controlam.

Orice incercare a "trairilor psi" de a lasa un semn vizibil in lumea reala a fost pana acum sortita esecului. www.skepdic.com/randi.html" target="_blank">Premiul de un milion de dolari este neatins de peste zece ani.

Concluzia este aceeasi ca a ta, ca aceste zboruri, decorporalizari, incursiuni in lumea de dincolo, calatorii in viitor sau in trecut, premonitii samd, au loc exclusiv in interiorul mintii, intr-un decor fabricat ad-hoc din patternurile stocate in memorie. Trairile sunt cat se poate de intense pentru ca ele sunt rezultatul unei activitati electrice si chimice furibunde, ceea ce sporeste iluzia ca ar fi reale pana la paroxism. Persoana care a experimentat aceste trairi refuza sa accepte ca ele sunt pur imaginare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Light, ce coincidenta. Chiar ma gandeam la acest caz, azi. Eu stiam despre ei de pe vremea cand locuiam in Olanda. Parintii acestui copil au fost interviati de un renumit om de televiziune olandez, Ivo Niehe. Copilul lor a fost vindecat de un shaman in Mongolia. Tatal povestea ca foarte greu au ajuns la el pentru ca shamanul respectiv nu prea vroia sa fie cunoscut de lumea din afara. Au intervenit niste localnici ca sa ajunga copilul lor acolo. Dupa cum am inteles din poveste, shamanul respectiv i-a curatat aura copilului. Parintii, apropo, sunt oameni de stiinta, ea psiholog iar el antropolg sau ceva de genul asta.
Cred ca si eu as fi procedat la fel daca copilul meu ar fi fost in starea aceea. Incerc absolut totul fiindca oricum nu mai am nimic de pierdut. Este de la sine inteles ca parintii au incercat toate medicatiile si terapiile vestice posibile inainte de a face acea calatorie. Totul a pornit de la un cal








Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Capcaun, nu stiu precis de ce nu a castigat pana acum premiul dar eu stiu ca sunt pe lumea asta doua persoane care pot lucruri extraordinare. AM vazut odata un documentar cu un barbat din America Latina (nu stiu exact daca Mexico) care putea tine in mana electricitate cu care se alimenta reteaua unui cartier. Oamenii de stiinta l-au cercetat, l-au puricat si nu au putut sa gaseasca nici o explictie. Documentarul a fost pe Discovery daca nu ma insel.

Celalalt este un olandez care are control total aspura corpului lui, de exemplu poate sta intr-un butoi cu gheata (pe tot timpul unei emisiuni TV)fara sa se intample nimic cu el.
Am sa-i caut pe net.



Mergi la inceput