Adoptia unui copil de etnie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raman la opinia mea. Nu are nici o legatura sorgintea unui copil si insasi ideea de a-ti pune o astfel de intrebare pentru mine reprezinta un alt raspuns. Nu esti pregatita pentru o adoptie. Nu e nici o suparare este doar o opinie.



Oricine poate sa aiba orice fel de necazuri oricand nu trebuie sa le cauta noi singuri nici pe ele nici explicatiile aferente.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Deci...eu inca spun ca e usor ipocrit sa spui ca te gindesti numai la binele copilului. Sunt atitia copii bruneti fara sa fie rromi, atitia rromi blonzi...Nu stiu, eu am avut colegi inclusiv rromi si nu a ris nimeni de ei niciodata. Ba chiar in 5-8 cel mai admirat coleg era rrom, si toate fetele eram picate in limba dupa el. Sa fim seriosi, nu ii scrie in frunte copilului ca e rrom sau nu !



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cklaudya spune:

E adevarat ca toti copiii sunt COPII, dar mi-as dori nespus sa aflu parerea unui parinte care a adoptat un copil de etnie; mai mult, as dori sa stiu cum au decurs lucrurile dupa adoptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Printre noi mai sint si oameni rautaciosi , depinde insa in mare parte de parinti cum stiu sa pregateasca copii pt.astfel de situatii.
Atunci cind incepem procesul de adoptie e normal sa avem multe intrebari fara raspuns si sa tinem cit de cit cont de cei care ne inconjoara ,copilul adoptat nu este la fel ca copilul biologic ,are multa nevoie de protectie .
Atunci cind o mamica naturala sau o fam.decide sa aduca pe lume un copil nu este obligata sa faca teste psihologice ,nu merge nimeni sa intrebe daca familiile sotilor,fratii ,cumnatii, sint de acord sau accepta viitorul copil ,nu cere nimeni caracterizari de la prieteni si vecini ,de la servici si tot ceea ce trebuie sa faca o fam.care adopta.
Odata adus copilul(adoptat) acasa ,oamenii ,rudele,vecinii sint atit de curiosi,de multe ori trebuie sa ne aparam si sa ne justificam in fata unor oameni care de multe ori inventeaza lucruri neadevarate ,asa ca noi cei care adoptam trebuie sa fim pregatiti pt.orice.
Ca adulti ne putem descurca ,mai mult sau mai putin ,insa copilul singur ,la o virsta de 4-5 ani ,nu stie sa raspunda la toate intrebarile care-i vin puse.
Mie personal ,dupa ce am adus copilul acasa ,in RO.iesind cu copilul in fata blocului ,anumiti copii care probabil au auzit vorbindu-se in casa despre noi ,despre copilul nostru adoptat ,m-au intrebat daca este adevarat ca l-am cumparat.
Am ramas socata de aceasta intrebare pusa de un copil de 7 ani ,i-am spus clar ca copii nu sint de vinzare ,deci ca nu l-am cumparat .
Probabil ca mamica la unul dintre acesti copii sau mamicile unora ,erau atit de limitate .
Copilul meu era prea mic ca sa inteleaga insa ma gindesc ca daca avea 5-6 ani si era singur ,cine stie ce reactie ar fi avut auzind aceste lucruri grave.
De nenumarate ori am auzit ...aveti grija sa nu va dea vreun copil de tigan ...stiti ca ei au microbul in singe.Probabil ca teama ta vine de la astfel de discutii si de la mentalitatea acelor oameni care nu stiu care este rostul si rolul lor in societate.

Mami di MARCO


Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Ce-i aia copil de etnie? De ce nu scrieti de etnie rroma, roma sau tiganeasca, sau cum vreti sa ziceti? E rusine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Nu ,nu este rusine ,cine scrie de obicei la adoptie stie despre ce este vorba ,daca tu ai vreo nelamurire o sa incerc eu sa-ti spun ca, atunci cind depui actele pt.adoptie , ti se prezinta sau ti se vorbeste si despre copii room ,cei de la directii (nu stiu daca peste tot ,la noi in judet ,da )se exprima /foloseste ,termenul-etnie-
De aceea si noi sintem obisnuite sa folosim aceasta expresie ,fara nici un fel de problema.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

De ce credeti ca este vorba de ipocrizie? Ati fost cumva pusi intr-o asemenea situatie? Ati fost pusi in situatia in care ati spus ca acest copil este adoptat, si cei din jur sa se uite la dvs . de parca ar fi fost un ciudat? Ati fost pus in situtia in care ati fost intrebat " Ce aveti de castigat de la stat daca ati adoptat copilul?"
Nu este ipocrizie, si in general cand faci o asemenea alegere , te gandesti in primul rand la cel mic si cum sa-i faci sa-i fie lui bine. Nu traim intr-o lume perfecta si nici nu putem sa ne izolam de ceilalti din jur. Eu una apreciez foarte mult parintii care au adoptat un copil de etnie, si chiar sunt niste copilasi deosebiti. Sunt niste copii deosebiti, frumosi si educati si as fi mandra sa fiu mamica lor. Acuma asa gandesc, la inceputul procesului de adoptie nu si asta nu din ipocrizie.
Si iar nu este o ipocrizie si nici discriminare pentru ca asa sunt impartiti copii de la inceput. Este o impartire neofociala dar peste tot se vorbeste" Parintii care au depus actele vor copii mici si nu de etnie" . Stiu ca cei mici nu se impart in doua categorii, stiu ca toti au dreptul la adoptie, dar acest lucru il inteleg acuma, dupa ce am vazut ce frumosi sunt acesti copilasi, dar in continuare ca sa-i fie lui bine as ascunde faptul ca este de etnie, si asta ca nu toti suntem atat de deschisi sa acceptam acest lucru. Asta este parerea mea, ipocrizie sau nu... fiecare avem dreptul la o parere buna sau rea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Nu, nu scriu de obicei la subiect.

Dupa mine si cred ca nu numai, e important sa pronunti cuvintele pentru constientizarea deplina, inclusiv pentru tine, a sensului celor pe care vrei sa le transmiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Sustin punctul tau de vedere, Danaionela.

mai ales ca tocmai cei care nu au copii adoptati sunt cei care catalogheaza ca "ipocrizie" faptul ca un viitor parinte de copil adoptat isi pune o intrebare legitima si normala, avand in vedere ca adoptia nu e ceva de moment, este o decizie pe viata. si desi ne straduim sa ne punem dinainte multe intrebari despre cum va fii, raman multe lucruri care pot sa ne surprinda,incepand de la reactiile celor din jur.

de fapt, daca se citea corect postarea lui Lili era f clar ca spunea: "Imi doresc sa citesc povesti de-ale voastre, cei si cele care sunteti in aceasta situatie; simt nevoia sa aflu ca se poate si ca va fi bine"

ca sa ajungi sa pornesti pe acest drum minunat inseamna ca deja ai un suflet deosebit si ca iubesti enorm copiii, ca vrei sa fii mama. draga Arde2010, faptul ca iti pui pb "etniei" in modul enuntat de tine inseamna ca deja vei fi o mama minunata, te gandesti la binele viitorului suflet care va va intra in viata voastra.

iti doresc numai bine si daca tu simti ca ai putea iubi un copil de etnie atunci totul va fi bine.

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:


Citat:
Nu, nu scriu de obicei la subiect.

Dupa mine si cred ca nu numai, e important sa pronunti cuvintele pentru constientizarea deplina, inclusiv pentru tine, a sensului celor pe care vrei sa le transmiti.



terishkaDe obicei cine scrie aici nu scrie sa faca observatii si critici pt.ca adoptia e un lucru mai mult decit serios ,cine vrea sa inteleaga ceea ce scriem noi intelege .


Poze

Mergi la inceput