Cele mai scarboase lucruri pe care le folosim

Cele mai scarboase lucruri pe care le folosim | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Punem mana pe ele zilnic, ne sunt indispensabile, dar in acelasi timp pot constitui un adevarat pericol pentru sanatatea noastra.

Afla care sunt cele mai scarboase lucruri pe care le folosim in fiecare zi.

Locul 10: Banii

Toata lumea iubeste banii, dar cu totii ne-am ingrozi daca am realiza exact cate bacterii sunt pe ei. Tinand cont de drumul banilor, de la banca, la directorii unor firme, la angajati, la vagabondul de pe strada, la magazine, banii aduna o gramada de microbi.
Doctorul Darlington, membru al Comisiei de Sanatate din New York, a descoperit peste 135.000 de bacterii, in urma spalarii unei singure bacnote.
Asa ca, singura solutie la aceasta problema, este sa ne spalam pe maini dupa ce folosim banii.

Locul 9: Intrerupatorul

Cineva trebuie sa stinga lumina si de obicei, acela este ultima persoana din camera. Asa ca, daca te afli intr-o astfel de situatie, fugi cat mai repede de acolo. A stinge lumina, in special intr-un loc public, este unul dintre cele mai scarboase lucruri pe care trebuie sa le faci.
Toate bacteriile acelea mici iubesc sa se invarta pe bucatica de plastic atinsa de mii de mani, mai mult sau mai putin murdare. Potrivit specialistilor, de-a lungul anilor se aduna pana la 217 bacterii pe centimentru patrat, pe un singur intrerupator.
Potrivit unei echipe de curatare a toaletelor publice, acesta este unul dintre principalele locuri in care bacteriile se aduna si se transmit mai departe.

Locul 8: Tastatura

Computerul a ajuns sa fie indispensabil in viata noastra de zi cu zi, insa tastatura este un adevarat pericol public, infestata de mii de microbi.
In cadrul unui studiu realizat in Marea Britanie, au fost luate ca proba de laborator 33 de tastaturi pentru a fi verificate. Dupa probele de laborator, in vederea depistarii microbilor si bacteriilor, patru dintre acestea au fost declarate un adevarat pericol pentru sanatatea publica. Una dintre ele avea chiar mai multe bacterii decat o toaleta.
Singura modalitate prin care putem scapa de aceste pericole de pe tastatura ar fi sa o curatam cu ajutorul unui tub cu aer comprimat si sa o stergem apoi cu o carpa inmuiata in detergent.

Locul 7: Telefonul Mobil

In ziua de astazi, telefonul mobil este “cel mai bun prieten al omului”. Daca te gandesti bine, atingi, mangai si te joci de mai multe ori cu telefonul decat cu animalul de companie.
Studiile facute de englezi arata ca telefoanele mobile sunt unul dintre locurile preferate de “intalnire” a microbilor, datorita caldurii pe cale acestea o genereaza, dar si datorita interactiunii cu manile si fata ta.
Asa ca, data viitoare cand iti folosesti telefonul mobil, ar fi indicat sa il stergi cu un servetel umed inainte de a raspunde sau de a suna pe cineva.

Locul 6: Colacul de Toaleta

Cu toate ca iti este foarte folositor in “vremurile grele”, colacul de la toaleta este un fel de parc de distractii unde se aduna tot felul de boli si virusuri.
Statisticile arata ca pe fiecare centimetru patrat al suprafetei toaletei exista in medie 295 de bacterii.
Daca stai sa te gandesti, nici nu e rau, tinand cont ca inauntru vaselor de toaleta se gasesc aproximativ 3,2 milioane de astfel de microbi urati.
Asa ca, data viitoare cand te intorci de la o petrecere cu prea multa bautura, sa nu iti odihnesti niciodata capul pe vasul de toaleta.

Locul 5: Cosul de cumparaturi

Ne pare rau sa va stricam bucuria de a va plimba printre rafturi in cautarea produselor necesare, dar pana si cumparaturile au deveni mai putin distractive.
Ganditi-va la toate produsele pline de bacterii pe care le atingeti, dar mai mult, la cate bacterii se gasesc pe toarta cosului de cumparaturi, multe dintre ele lasate de miile de cumparatori care le-au folosit inaintea voastra.
Un studiu efectuat la Universitatea din Arizona a descoperit ca un cos de cumparaturi poate fi plin de bacterii, saliva si pana si materii fecale, in cantitate mai mare decat ai putea crede. Un cos de cumparaturi poate contine mai multe mizerii decat o scara rulanta, un telefon public sau chiar si o toaleta publica.
Asa ca data viitoare cand mergi la cumparaturi ai putea sa iei cu tine si un gel antibacterial.

Locul 4: Telecomanda

De cate ori nu ati varsat inghetata sau nu ati scapat alte mancaruri pe telecomanda si nu ati bagat de seama, sau mai rau ati incercat sa o stergeti, intinzand mizeria intr-un strat care nu se mai vede?
La toate astea adaugati bacteria precum MRSA (bacterie antiborezistenta de Stafilococus aureus), VRE (Vancomycin-resistant enterococcus) sau chiar si SARS (Bacterie care provoaca boli respiratorii), care se pot transmite foarte usor prin folosirea telecomenzii.

Locul 3: Cada de baie

Sigur, dupa baie esti curat, dar cu baia cum ramane? Cada de baie este una dintre locatiile preferate ale bacteriilor toxice, care este de cele mai multe ori ignorata.
Printre bolile pe care le poti lua din cada de baie se numara: infectii cu stafilococi, infectiile de tract urinar, pneumonie, septicemia sau diverse boli de piele.
Va vine sau nu sa credeti, dar bacteriile lasate langa scurcerea de la cada de baie sunt mai toxice decat cele gasite in vasul de toaleta.
Prin spalarea cazii de baie o data pe saptamana poti inlatura insa aceste pericole.

Locul 2: Chiuveta de la bucatarie

Contrar a ceea ce se crede in general, bucataria ar putea fi cel mai murder loc din casa.
In medie, doar in chiuveta de la bucatarie se gasesc aproximativ 500.000 de bacterii pe centimentru patrat, asa ca va puteti imagina ce este in restul incaperii.
Pentru a rezolva aceasta problema, ati putea folosit o metoda traditionala: varsati in scurgere o jumatate de pahar de otet alaturi de cateva lingurite de bicarbonat de sodiu, iar apoi dati drumul la apa calda.

Locul 1: Buretele de spalat vase

Desi pare incredibil, este adevarat. Acelasi burete care te ajuta sa speli vasele si chiuveta este cel mai murdar dintre toate. Buretele de bucatarie, care a devenit ceva indispensabil pentru fiecare familie, este un loc in care microbilor le place sa se adune cu gramezile.
Umiditatea si micile crapaturi din el il fac foarte greu de dezinfectat, asa ca, in loc sa cureti suprafetele cu el, nu faci altceva decat sa transferi microbii dintr-o parte in alta.
O solutie rapida la aceasta problema, in afara de schimbarea constanta a buretelui, este sa il pui la cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde.

Interesant, nu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danutza26 spune:

foarte interesant si bine de stiut
dar din pacate nu prea se pot evita,daca stam sa ne gandim bacterii si microbi sunt peste tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Asa. Si? Concluzia? Ma duc sa-mi desinfectez globul de sticla.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Laura, este doar o informare, foarte utila dupa parerea mea, nu e cazul sa devenim sarcastici.

Multe le stiam, cosul de cumparaturi era ceva intuitiv oarecum. De asta preferam sa nu luam fetita cu noi la cumparaturi, norocul nostru e ca avem cu cine sa o lasam.

Multumim de info !

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ahhh...netul asta!

Apa face minuni dragilor,iar de unele chestii te potzi lipsi!

Surprinzator nu a fost amintit tocatorul(fundul de bucatarie)care in general conducea detasat in asemenea totpuri!

S-or fi facut alte studii intre timp!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ca mi-am amintit!

Persoanele panicoase(hai ca nu-mi iese cuvintul in limba romana) nu ar trebui sa citeasca subiectul asta,ca cine stie in ce alte fobii mai dau!

Am vreo doua cunostintze care in urma lecturii pe net a unor asemenea informatzii stau cu cirpa in mina,spala zilnic(poate chiar si de doua ori pe zi)intrerupatoarele si clantzele usilor,in toata casa,iar una chiar le face "toaleta"(intrerupatoarelor)cu betzisoare de curatzat urechile!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Informarea ar fi fost utila daca ni s-ar fi spus si cate ore supravietuiesc bacteriile in diverse medii, in ce conditii de temperatura mor sau se dezvolta necontrolat.

Daca ni s-ar fi vorbit si de capacitatea naturala de aparare a organismului.

Care este procentul imbolnavirilor urmare a folosirii scarboaselor dispozitive.

Si tot asa...

Apa si sapunul sunt sfinte!

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Va spun eu, cea mai scarboasa chestie e gura sotului pe care-o pupam cu mare drag. Daca ati vedea ce colcaie pe-acolo...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Cristel merçi pt subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

e nostim ca intrerupatoarele pe care pui mana numa' tu acasa (probabil curata, ca te mai speli din cand in cand, ma gandesc) si pe care le mai si cureti din cand in cand sunt pe lista, iar barele de la mijloacele de transport, balustradele sau mana curenta de la scarile rulante, unde pune omu' mana cu de toate (inclusiv grasimi de la merdenele, gume de mestecat mestecate & muci suflati in mana ca batista era acasa) nu-s.

sau la punctul 3 cu cada - ma gandesc ca tot omu' isi spala cada dupa ce face baie, nu la o saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap


sau la punctul 3 cu cada - ma gandesc ca tot omu' isi spala cada dupa ce face baie, nu la o saptamana


Eu o si flambez!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput