Nu imi mai suport socrela

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana789 spune:

Mihaela, sunt de acord ca in viata faci multe compromisuri, in relatiile cu iubitul, cu prietenii, la serviciu...si eu dar si sotul meu am facut multe compromisuri in relatia noastra ca si el a trecut peste multe chestii nasoale de-ale mele si eu de-ale lui.
Dar asta nu inseamna ca pot sa-i oblig pe ai mei cu niste datorii peste puterile lor pentru ca asa vor socrii. Pur si simplu nu pot, cu riscul de a-mi pierde sotul. Socrii mei nu cer ca ai mei sa-si vanda apartamentul, pentru ca ei considera ca ai mei isi permit si au bani. Cineva mi-a spus recent. Oamenii care au bani si au avut intotdeauna nu-i pot intelege si nu-i vor intelege niciodata pe cei care n-au. Cu socrii mei nu se poate negocia cum ziceti voi ca ei sa plateasca 200 de meniuri si ai mei 20.Pur si simplu ei vor sa fie jumi juma si asa trebuie facut, nu alfel, punct.

Daca vedeti vreo solutie prin care sa-i multumesc si pe socri si sa nu-i ruinez pe ai mei, luand in considerare faptul ca socrii mei nu accepta alta varianta. Oricum nu ma vad traind asa toata viata, cand o sa am copii o sa aiba pretentia sa le pun nu stiu ce nume, sa-i creasca ei etc. oare o sa pot sa fac asta? O sa ma pot muta cu ei in casa (vila lor) daca imi vor cere asta? (bat niste apropouri) Compromisuri, compromisuri, dar pana unde?!? Si la serviciu poate treci peste faptul ca uneori seful e nervos, dar daca sare pe tine sa te hartuiasca, ce faci, accepti avansurile?

Faptul ca mama sotului tau la purtat in pantec si la crescut nu mi se pare un lucru pentru care trebuie sa accepti orice din partea ei. Ok, tu faci compromisuri, dar ea depune efort in acest sens, e si ea dispusa la compromisuri? Mama ta de ce nu e o scorpie? Ea nu te-a nascut si crescut pe tine? Nu mi se pare justificat ce face soacra ta.

Si repet, pot sa trec peste obrazniciile socrilor, sa nu-i bag in seama cand vorbesc aiurea, dar cand ma obliga la niste absurditati si imi mai cer sa-i implic si pe ai mei, nu pot.
Plus ca al meu sot nu-i suport pe ai pentru ca nu se baga in relatia noastra?!? De multe ori mi-a sugerat ca daca ai lui nu participa la un eveniment pentru ca suntem certati, sa nu participe nici ai mei. Pai mi se pare aiurea. Adica eu m-as certa cu ai mei pentru el, nici nu i-as baga in seama daca ar avea comportamentul socrilor mei si l-ar hartui pe al meu sot mereu cu tot felul de pretentii. Dar nu pot sa nu mai vb cu ai mei doar pentru ca asa vrea sotul, fara nici un motiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana789 spune:

Si Mihaela, daca fetita ta va avea o soacra ca a ta? Tu ce-ai sfatui-o? Sa stea si sa indure si sa faca tot ce-i cere soacra-sa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui emineasca9


primii doi ani de locuire cu soacra nu am avut proble.In al treilea an de casnicie am nascut,ceea ce a schimbat-o pe soacra mea intr-o scorpie.Mi-a zis de ce am facut copilu?.


Acum fara suparare,deci casa n-ai, masa n-ai ,stai la ea si faci si copil... ca e vremea asa consideri tu, desi nu ai de nici unele,pai normal ca reactzioneaza aiurea!
Eu stiu ca pe tine te doare,insa logic ea are dreptate!Nu suntetzi doar voi acum in apartamentul ei,mai e si-un bebe,care ...na' e bebe si-si cere drepturile!

Stiu ca voi isteriza iar trei sferturi din cititorii acestei sectziuni,insa voi cind v-atzi casatorit ,pe linga faptul ca banuiesc ca va iubitzi...atzi considerat asta necesar si suficient,intrind astfel in viatza si confortul altor oameni!Si consideratzi probabil ca, bineintzeles vi se si cuvine totul!

Eu stiu ca in general faci pasul asta cind...ai niste perspective,voi statzi deja de doi-trei ani la soacra,atzi facut un copil si...ceretzi socoteala soacrei ...ca exista!

Nu pot intzelege asemenea mentalitatzi!Sincer!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit


andacos, dar soacra aia nu crezi ca ea, fiind mai inteleapta, ar putea sa "joace" altfel? daca i-a primit la ea in casa, trebuia sa se gindeasca ca vor face si copii, nu?
e usor sa judeci, sa strici, sa arunci cu rosii/noroi/pietre, dar cit e de greu sa construiesti, mai ales in romania de azi? cite cupluri stau cu parintii/socrii din lipsa perspectivelor? stii bine ca in ro nu e deajuns sa lucrezi ca sa poti sa fii independent, asa ca las-o mai moale cu judecata chibitului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana789 spune:

Scuzati-mi greselile gramaticale gen "l-a purtat'', "l-a crescut''. Scriu in graba si mai fac si alte chestii in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana789
Cu socrii mei nu se poate negocia cum ziceti voi ca ei sa plateasca 200 de meniuri si ai mei 20.Pur si simplu ei vor sa fie jumi juma si asa trebuie facut, nu alfel, punct.

Daca vedeti vreo solutie prin care sa-i multumesc si pe socri si sa nu-i ruinez pe ai mei, luand in considerare faptul ca socrii mei nu accepta alta varianta.



Daca vorbesti cu sotul tau si platiti voi 50% dupa nunta? Dar sa nu le spuneti socrilor, ei sa creada ca au platit parintii tai? Sau sotul Nu ar fi de partea ta nici asa? Sau sa ia parintii tai imprumut si sa plateasca inainte de nunta si apoi dupa nunta le dati voi banii inapoi sa-si plateasca datoria? Nici asa?

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

dana789, cred ca problema principala porneste de la sotul tau, in sensul ca el le permite exagerat de mult parintilor lui sa se amestece in relatia voastra.
De ex, si soacra mea este f f posesiva, dar sotul meu nu ii permite sa se bage intre noi, fiindca stie ca m-ar pierde pe mine.
Spui ca soacra va calculeaza mereu veniturile si iti reproseaza ca esti prea cheltuitoare!!! Pai de unde si pana unde stie ea veniturile voastre? Ok, daca le stie, nu ar trebui sa o intereseze pe ea cum administrati voi banii. Soacra mea stie ce salariu avea fiu-su in urma cu 9 ani, cand statea la ea in casa, dar de atunci, habar nu mai are ce venituri avem noi...Sigur, e curioasa, din cand in cand ne strecoara intrebarea asta, dar noi evitam mereu raspunsul. Cata vreme nu ii cer ei nici macar un capat de ata, nu vad de ce sa stie cat castigam si ce facem noi cu banii.
Legat de nunta, sunt absolut socata de pretentiile socrilor tai! Cei care isi doresc intr-adevar nunta, trebuie sa fiti voi, nu parintii sotului.
Noi nu ne-am permis nunta la vremea respectiva si nu am facut-o; normal ca soacra mea ar fi vrut sa facem, sa ne imprumutam pt asta, etc, ca sa fie ea soacra mare si sa se faleasca. Am facut cununia civila plus logodna la biserica - nu am cerut nimanui parerea despre asta, doar am comunicat decizia. Fara nici o petrecere sau masa la restaurant sau mai stiu eu ce. La cununie am avut prajiturele, piscoturi, suc si sampanie si asta a fost tot. Atata ne-am permis noi ala vremea respectiva si atata am facut. Ce conteaza ce a vrut soacra sau mama sau te miri cine? Noi am facut ce a fost mai bine pt noi doi.
Acum ne-am permite sa facem nunta, dar nu mai are farmec, asa ca nu facem.
Nici soacra mea nu este o soacra ideala. Ea nu m-a placut de la inceput, fiindca sunt olteanca (iar ea unguroaica), mai mare cu 4 ani decat fii-su si eram si saraca la vremea aia (asa era si fii-su, asa ca nu inteleg de unde atatea pretentii de la ea). Plus ca imediat ce mi-am dat seama ce baiat bun e fii-su, i-am propus sa se mute cu mine in chiria "mea", stricandu-i astfel soacra-mii toate planurile ce le avea cu banii lui fii-su (el lucreaza din anul 2 de facultate), ea sperand la vremea aia sa o tina in puf pt tot restul vietii ei, sa ii renoveze tot apartamentul, etc. Decat ca...eu nu am fost de acord cu mai mult decat a-i da mamei lui lunar o suma pe bani (pe care defapt o punem intr-un cont la banca, sa aibe la nevoie) si sa ii renoveze baia, ca aia apucase sa i-o promita inainte sa apar eu. Evident ca mamei lui nu i-a convenit, dar sotul meu a fost foarte ferm cu ea, explicandu-i ca trebuie sa strangem bani pt apartement si masina.
Nu zic, este foarte mamos, merge saptamanal la ea, ori de cate ori are nevoie o ajuta, dar nu ii permite sa se amestece in viata noastra. Nu o consultam in absolut nimic, adica decidem singuri ce cumparam, unde mergem in concedii, nu ne viziteaza decat extrem de rar si asta se intampla cand o invitam noi, deci nu vine neinvitata (nu vad de ce ar face-o des, din moment ce fiu-su merge saptamanal la ea).
Dupa cum vezi, mai sunt si alti baieti mamosi (si nu e nimic rau in a fi mamos, daca sunt niste limite), dar unii stiu sa isi protejeze sotiile de soacrele prea bagarete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

cam aceasi problema avem si noi -eu sunt mai mare cu aproape 4 ani si sunt olteanca . Eu am studii superioare , el nu .Nu pot sa spun ca socrii sunt mai avuti decat ai mei , dar cred ca problema este alta : eu sunt romanca si el este italian. Soacra-mi ii stau in gat pentru ca nu sunt italianca , chiar daca nu a batut niciodata apropo eu oricum o "simt"

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/15Ottobre2011FotoGiuliTunsulica?authkey=Gv1sRgCMS3KHyIr72AE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Anne, sa va traiasca 'tunsulici' E frumos tare.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana789
Cu socrii mei nu se poate negocia cum ziceti voi ca ei sa plateasca 200 de meniuri si ai mei 20.Pur si simplu ei vor sa fie jumi juma si asa trebuie facut, nu alfel, punct.

Daca vedeti vreo solutie prin care sa-i multumesc si pe socri si sa nu-i ruinez pe ai mei, luand in considerare faptul ca socrii mei nu accepta alta varianta.


alta varianta ar fi sa organizati nunta voi doi fara implicarea parintilor si achitati meniurile din dar (ca doar la romani nunta e cu dar in bani nu in obiecte), varul meu asa a facut anul trecut si nu a plans nimeni, a iesit chiar foarte bine, nu au scos profit, dar si-au scos cheltuielile....sau soacra isi vrea inapoi si contributia dar si profitul scos de la invitatii ei??!

daca nu se poate asa ... faceti doar jumatatea de nunta a socrilor mari... in loc de 220 de invitati sa vina 110..si sa achite soacra mare tot (adica jumatea aia de la o nunta "intreaga")... chiar nu vad alta solutie...e o treaba comerciala ce vor socrii tai si e complicat de rezolvat

Nina, 32s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ego71 spune:

eu am impresia ca de fapt te mariti cu socrii...iar sotul tau e obiect de decor.sincer,daca i-ar pasa cat de cat de ceea ce simti tu,ar avea o discutie deschisa cu parintii lui,cu cartile pe fata.ceea ce se intampla acolo la voi,intre voi,cu toata nunta asta,nu-i decat ceva de tot rasul,fara suparare!
mai fata draga,ori pui piciorul in prag, ori iti pui parintii sa faca datorii sa te marite,ca sa intri in randul lumii cum vor socrii tai.
problema e simpla.voi doi,tu si sotul tau o complicati,nu socrii.asta daca iti surade ideea de a fi mereu la cheremul lor toata viata!

Mergi la inceput