Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Mamitzica, da a fost la gradi cam 1 an jumate. Fisele de acolo le facea ca "erau usoare". Zici ca nu-i problema cum scrie? Ca eu asa m-am stresat in week-end ca-i inca un motiv sa zica ca nu e pregatit de clasa 1.
Eveline, mai stii, poate om invata si flamanda.
Roxana, hai ca m-ai facut sa ma uit in programa. Din pacate o a doua limba straina o va face abia in clasa a 8a!!! Tarziu mi se pare mie. Ma mai gandesc cum va fi cu engleza. Momentatn, clar ne concentram pe franceza.



Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009


Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Buna ziua!
Manuela, cu stanga si dreapta este un pic mai greu pana isi dau seama ca stanga lor e dreapta celui care sta cu fata la ei. Eu i-am invatat la inceput sa-si lipeasca cartea, caietul pe piept (cu coperta lipita de ei) si asa uitandu-se in jos vad care-i stanga si care-i dreapta si pun un punctulet apoi intorc si coloreaza. In timp au invatat ca stanga lor e dreapta imaginii si invers.
Sunt si doamne care nu pun accent pe asa ceva si lasa dreapta lor=dreapta imaginii pornind de la faptul ca noi scriem de la stanga la dreapta.
Cel mai bine se invata stanga si dreapta la ora de educatie fizica.
La a doua problema din nou este interpretabil, dar eu nu ma iau dupa cioc si prima din imagine o consider prima, dar daca ratele merg catre cineva atunci se tine cont de directia de mers a ratelor.
Eu nu stiu de ce li se dau de pe acum cuvinte care contin si grupuri de litere ca doar acestea se invata la timpul potrivit, in lectii separate.
http://www.limba-romana.net/lectie/Fonetica--Vocale--Semivocale--Consoane--Clasificarea-sunetelor--literelor/69/ Acesta e un link unde se explica foarte bine cum stau lucrurile cu sunete, litere, grupuri de litere.
Pai, de le da cuvantul exercitiu sau examen cum le explica la inceputul clasei I cum x este redat prin cs sau gz...cred ca-i baga de tot in ceata. Acesta este si un motiv pentru care litera x se invata la finalul clasei I.
Noi avem stilou din acela cu printesa, dar nu-mi place, parca se intrerupe si mai are unul de la Carioca care-l are de la gradi si cu care scrie zilnic. Mie imi place ca nu scrie nici prea subtire, dar nici prea gros, ci numai bine pentru un copil de clasa I.
De-a lungul anilor am vazut ca de multe ori sunt stilouri ieftine care scriu foarte frumos. Anul trecut nepotica a fost clasa I si mama mea (ea o creste) i-a tot cumparat stilouri (ba era prea greu, ba scria prea subtire, ba prea gros) si-i luase intr-o zi unul din plastic care a fost doar 3 lei (am vazut eu la cativa copilasi la scoala)si a scris tot anul cu el si inca-l are si chiar scrie foarte frumos. E usor, nu-i oboseste mana, aluneca lin pe foaie. Eu cred ca la clasa I nu trebuie stilou metalic pt ca e greu, iar scrisul presupune pe langa efortul intelectual si efort fizic, iar daca mana oboseste prea repede din cauza unui instrument greu nu e bine.
Flaviutza, mai sunt stilouri ca cele chinezesti de pe timpuri,cu penita ingropata, dar in general acelea sunt metalice.
Eu verific seara rezerva si daca vad ca mai are putina cernela o schimb si la scoala ea nu mai are treaba cu rezerva.
Andreea, problema cu decupatul o poti rezolva jucandu-te cu el. Desenezi ceva (la inceput poti desena figuri geometrice), îi explici ca pentru a ajunge la desen trebuie sa taie din margine spre desen, nu sa intepe cu foarfecele intr-un punct si apoi sa taie si fiecare dintre voi sa decupeze precizandu-i ca trebuie sa taie pe linie, tu-i demonstrezi cum se face si mereu il astepti sa te ajunga din urma. Faci totul cu pasi marunti, iar in timp se va obisnui cu decupatul.
Chiar daca nu-i place sa coloreze e bine sa-l faci sa-i placa. Daca ai imprimanta, ia imagini de pe net si scoate-i fise cu obiecte mici pentru inceput (fructe, legume, figuri geometrice,...) si apoi cu personaje indragite de el. Afiseaza-i undeva in casa aceste fise si nu uita sa-l lauzi. Daca la inceput nu a colorat cum ar fi trebuit spune-i ca-ti place mult cum a colorat si ca esti convinsa ca data viitoare va colora si mai frumos. Colorand va invata sa manuiasca mai usor si instrumentul de scris, iar scrisul de mana nu va mai fi tortura.
Azi am luat Diana primul FB in catalog, la optionl. Au Traista fermecata (lit. pentru copii). Azi a recitat poezia Saptamana si a gesticulat exact cum a facut doamna cand i-a invatat poezia.

Sa aveti o saptamana usoara!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

flaviuta brrr, ce posetesti tu acolo!

Despre rautati ...
Eu am invatat-o pe Ioana de mica sa nu rada de copii, sa nu judece pe nimeni dupa cum arata/e imbracat, etc. Si totusi ...
In clasa e o fetita grasuta. Toti copiii o ocolesc, nicio fetita nu vrea sa vorbeasca cu ea, colegul de banca o striga 'graso", spre marele amuzament al celorlalti. Sta chiar in spatele Ioanei.
Intr-o zi mi-a povestit ca ea si colega ei au ras de n-au mai putut ca baiatul respectiv i-a luat fetitei mancarea si i-a zis "graso, nu mai manca atat".
I-am spus "Ioana, de ce razi, nu ti-am spus ca nu e frumos? Tu ce ai zice daca cineva ti-ar face asa? Nu te gandesti cum se simte biata fetita?'
Mi-a raspuns "mami, dar eu sunt slaba" "Bine si daca ar rade de altceva?"
"Pai, eu sunt draguta, am haine frumoase, nu am ochelari, de ce sa rada?'
M-a lasat masca, nu credeam ca fata mea poate gandi asa.

In alta ordine de idei deja si-au facut "gascuta" de fetite si nu le baga in seama pe celelalte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:



La multi ani Ioana - Alexandra !!! Sa ai calea luminata de soare si sa-ti implinesti toate dorintele !!! !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yula94 spune:

Andreea noi suntem in clasa a treia si am inceput deja flamanda,asa ca pregati-ti-va....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Naty La multi ani! pentru fetitza. Sa fie sanatoasa.
Pana la urma ce cadou i-ai cumparat?
Aparatul nostru este mobil (din acela care se scoate noaptea), este roz cu sclipici :) si a costat 700 lei.
Abia astepta sa i-l pun caci mai vazuse la o verisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Naty, la multi ani Ioanei, sa fie sanatoasa si sa aiba numai bucurii!

Andreea, cred ca putina rabdare o sa rezolve problema. Plus ceva mai multa implicare - din pacate - din partea ta. Daca trebuie musai franceza, atunci trebuie sa studiezi si tu si sa il ajuti. In plus probabil trebuie lasat sa taie si acasa, ar trebui sa colorati impreuna. Uite eu am crescut copiii diferit. Pe Alex am ferit o de forfecuta pentru ca era nazdravana si imi era frica. Andrei a avut primul contact cu forfecuta inainte de 2 ani, la o grupa mult mai mare de la Fastrackids (povestea e lunga de ce a ajuns in acea grupa). Si uite asa Andrei decupeaza acum incredibil, cu o dexteritate uimitoare, pe care Alex abia acum o are (daca o are). Eu cred ca totul se recupereaza, uite fie-mea abia scotea 2 vorbe in engleza cand am inscris o la scoala si am perseverat si dupa jumatate de an, la test, a ajuns la avansati. Trebuie doar lucrat mai mult...si musai cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Va rog mult, vreau si eu culegerile la f_hanciu@yahoo.com
multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

naty, LA multi ani Ioanei, sa fie sanatoasa, fericita si iubita, si sa aibe parte de tot ce e mai bun in viata! Uite cum se fac mari, parca ieri ne povesteam nasterile si primele luni din viata.....

Roxana, nu esti singura cu mult de munca, eu azi am avut un ritm nebun dar, vorba ta, tot omu are dreptul la o pauza, nu?

Al meu iar are muci, fratilor, dupa ultimul an la gradi unde a mers super bine vad ca incepem in forta cu racelile si mucelile...spre sa ramana doar la stadiul asta, dar cumva sunt mai linistita, daca ii curge nasul, e clar o raceala ...superioara, nas-gat, slabe sanse de tuse si haraiala.

Deci, dupa apx o luna de scoala in care nu a uitat mai nimic, ce credeti ca a uitat fiul meu vineri? Taman hartiuta in care trebuia sa semnam pentr vaccin . Am aflat azi de la o mamica-colega ca da, nu doar le-a zis verbal, ci le-a dat si hartiuta. Va spuneam ca sunt contrariata, se pare ca nu era cazul. Pana la urma am decis sa il facem la cabinetul pediatrei, nu la scoala. oricum la ce muci are nu-l vaccineeaza acuma, in rand cu clasa..

Tot vineri mi-a spus care-s orele care ii plac cel mai putin: desenul si lucrul manual . Ca el nu poate sa faca desene si planse asa frumoase ca alti copii. Saracu, daca ar sti ce planse urate faceam eu la varsta lui, si ce rusine mi-era ca NIMIC nu statea lipit in plansa mea....i le duceam maica-mii cu sacosa, nu tinute in mana pe tava ca alti copii....I-am explicat si eu ca nu are cum sa fie bun la toate, dar ca asta nu e motiv sa nu participe la acele ore sau sa nu ii placa. Ca omul cat traieste invata, ca sa stie, nu ca sa exceleze in toate. Si abia azi dim s-a dezlegat misterul, am vazut in clasa ca erau expuse cateva planse de la lucrul manual de vineri (a lui nu erau, erau 5-6 doar, e drept mult mai frumoase decat a lui). Probabil de aia a ajuns la concluzia ca nu i place ora....INsa, spre lauda lui, el mi-a astras atentia ca au expozitie in clasa, cam cu juma de gura, dar mi le-a aratat.

In rest nimic nou, tot cu creionul scrie, tot fb=uri ia pe scris (desi, cum ziceam, eu tot as crede ca e loc de mai bine, mai ales la ce poze frumoase de caiete am vazut pe aici), tot entuziasmat e de toate cele.

Na, cam atat cu noi, ma intorc la ale mele, mai povestesc maine...

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Naty, sa-ti traiasca fata si sa fie sanatoasa!

Multumesc pentru incurajarile cu aparatul dentar. Ca sa raspund la toate intrebarile deodata :
- eu nu am fost cu fiica-mea la ortodont, a fost taica-su si el nu stie nimic din ce-l intreb, doar ca "am dat o caruta de bani"
- asadar, nu stiu daca e fix sau mobil, nu stiu daca e colorat, nu stiu cate ore trebe purtat, nu stiu nimic
- a costat 900 de lei
- este aparat pentru largirea maxilarului/mandibulei
Miercuri sau joi o sa i-l monteze si probabil o sa merg si eu cu ei si o sa aflu si eu mai multe...

Vineri seara am primit si eu mutarea-n plic: hartia pentru vaccin. Am semnat ca da, sunt de acord. Fiica-mea nu s-a vaitat, nu a comentat, a fost ok - "doare un pic si trece" .
Am instruit-o ca daca nu vede cu ochii ei ca asistenta scoate acul din ambalaj, sa faca stanga imprejur si sa spuna clar si raspicat "Mami a spus ca acul trebuie sa fie nou!"... sper sa nu fie cazul!


Mergi la inceput