Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

mamutz
Citat:
Eu mama denaturata mai dorm cu copilul in pat. Asta pentru discutiile controversate.


eu nu am vazut discutii controversate . de ce spui mama denaturata??????
eu am dormit cu dani, dar cand era maricel, adica dupa un an si 2 luni. nu am avut curaj cand era mai mic si nici el nu mi-a cerut. dormea linistit la el in patut.
dar ... nu l-as pune cu capul pe perna, nu as pune perne in jurul lui (repet, e piticul meu cu sufocarea) si as dormi cu grija (a se citi cu frica). dar asta sunt eu.
pufi ma bucur tare tare tare mult pt alaptat si luatul in greutate

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011

Poze Daniel

Mamici din Iasi


Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.


De cand am venit cu copilul acasa nu am mai dormit dusa, cred ca sunt in permanenta pe jumatate treaza, ii aud si respiratia. Nu stiu cum dar cred ca asa functioneaza toate mamele, e de la natura. Eu nu il pun pe perna. Am persoane in jur care ma judeca ca dorm cu bebe in pat. Adevarul e ca e asa de comod. In prima luna a dormit numai in cosulet si imi era mai greu ca nu il vedeam decat decat daca ma ridicam. In primele 10 zile ma uitam la el din 5 in 5 min, nu va imaginati cum dormeam, ma ridicam intr-un cot sa il vad si am facut o febra musculara de numai puteam.
Ramona si tati nostru dorme in alta camera.
A cumparat cineva videointerfon? Eu cam am nevoie, ca din camera lui pana in bucatarie e cale lunga, nu aud nimic.

LA MULTE LUNITE
MATEI de mariaruxi
ANDREI-SABIN de gogoshika10
AMIRA de omibaba!

si pentru ieri ANDRA MARIA de Crisspy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Crisspy felicitari pentru bilantul bun!
Asa rau imi pare pt micuta Antonia, sa o ajute Maica Domnului sa fie sanatoasa.
Cristelle imi pare rau pt intamplarea neplacuta.
Puffi mai povesteste ce minuni face bubu in luna a IVa sa stim si noi ce urmeaza. Ma bucur ca a luat in greutate si bobo a inceput sa mai puna pe el, ca in primele 2 saptamani din luna asta a luat in lungime, o sa vedem bilantul vineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Intrebare: cand nu mai e nevoie sa le sustinem capul? El si-l tine f bine, dar imi e frica sa nu tin o mana la ceafa preventiv. Si a inceput sa ridice capul cand sta pe spate ca si cum ar vrea sa se ridice. Ar vrea el. Cand in ridic trebuie sa am grija ca ridica capul si vine in fata ca bolovanul.
Am vazut in parca mamici cu bebei de 4 luni care nu le mai sustineau caputul, sa inteleg ca mai avem o luna? Si la 5 luni erau pusi in carucior sport nu in landou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Si multumim Laura pt informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogoshika10 spune:

Pupam toate fetele si bebeii!
Multumim pentru urari (avem doo lunitze!Yeahhh!!!) si ne cerem mii de scuze pentru raritatea aparitiilor noastre, poate cand mai creste bebe oi avea mai mult timp, dar nu stiu, zau.
Va stimam mult pe toate mamicile care va descurcati singurele cu mai multi copii, nu stiu cum faceti.Eu sunt zombiii mai tot timpul si am inceput sa cred ca sunt eu cea mai moscaita fiinta de pe planeta, ca nu mai timp de mai nimica si pace...Mama a plecat de mai bine de o luna si suntem singurei pana vine tati de la munca, seara.
Si Andrei doarme mai bine pe burtica si mai ales cu mami in pat
Acusica plecam la plimbarica - Andrei nu mai are rabdare deloc... Speram sa mai punem cateva pozici in curand.

Suntem cu gandul si rugaciunile alaturi de Alinuff si de bebica ei. Sa le pazeasca Dumnezeu si sa le tina sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca-28 spune:

Pufi ma bucur ca bebe a luat in grautate. Bravo tie ca nu ai renuntat la alaptat.

ANCA MAMI DE IUSTINA(6 ANI), STEFANIA(4ANI) SI NATALIA(6AUG2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Buna ziua

Si eu fac parte din categoria mamicilor care dorm cu bebelusii in pat.Alexia doarme la ia in patut toata noaptea dar dupa masa de dimineata o iau la mine in pat.Noi avem o chestie in care o pun sa doarma,este ca o paturica care are prinse in stanga si in dreapta 2 protectii,asa ca nu are unde sa plece.Strumfita noastra gangureste destul de des dar are zile cand nu scoate nici un sunet,cand rade cu pofta scoate un sunet inalt "ai" Jucarii avem o groaza dar o atrag numai cateva,are 2 pe care le si tine in mana si le linge
Noi ne tinem inca de program,adica papam pe la 8:30-9 la 9:30 baita, la 10 somn pana dimineata la 6:30-7

Mamutz si Alexia se ridica de cateva zile,isi ridica capul cat poate dupa care se prinde de pantaloni si se mai ridica un pic (am pus o poza pe FB in care se observa)se face ca o barcuta.

Imi pare tare rau pentru Antonia, o sa spun si eu o rugaciune pentru ea!
Nu stiu daca mai tineti minte dar am scris si eu la un moment dat ca banuim ca Alexia are reflux gastro esofagian,am fost cu ea la eco si nu s-a vazut nimic dar dupa o luna de zile strumfita mea a luat in greutate doar 100 gr asa ca am fost sa vb cu doctorul meu de familie care mi-a recomandat un specialist asa ca maine mergem sa facem o radiografie cu bariu

Puuup toate fetele,ma duc sa bag vasele la spalat si sa intind rufe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Mamutz, mie la controlul de 2 luni mi-a zis sa ii sustin doar coloana imediat sub ceafa. cand o ridic din pat nu ii mai sustin capul deloc. intreaba medicul, chiar sunt curioasa ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Imi pare nespus de rau pt Antonia !

Ce consecinte are scoaterea rinichiului? Stie cineva?

Cristelle , pfff , ce nebunie! Imi pare tare rau !

Pufi ma bucur ca Eduard a luat in greutate!

Crisspy lamulte lunite Andrei si felicitari pt bilant!

Mamutz eu nu-i mai sustin capul...cel putin nu mereu. Doar spatele daca am cealalta mana libera, sau daca nu , il tin de manuta sa nu se dea pe spate.

Si el se incordeaza sa se ridice ...Daca ar fi dupa capul lui, ar sta in fund

Felicia te inteleg perfect!

Squirrel, eu mereu zic ca o sa ma apuc de exercitii, dar mereu gasesc altceva de facut

Roxy bafta maine ! Sa ne spui cum a fost !

Ireth Cred ca am fost o data in parcul ala. Este cel cu portile alea mari la intrare? Acolo este si statuia, ca nu mai tin minte!

Maine a ramas la ora 13?




Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Nou-nascutii nu au capacitatea de a-si controla muschii gatului. In primele luni de viata vor capata aceasta abilitate extrem de importanta care va reprezenta baza urmatoarelor miscari pe care le vor invata: statul in sezut, mersul in picioare.

Fiecare bebelus se dezvolta in ritmul sau dar majoritatea vor putea sa-si controleze muschii gatului abia la sase luni.
La nou-nascuti, muschii gatului sunt foarte slabi, deci va trebui sa sustii capul si gatului bebelusului tau, cel putin in prima luna de viata. Probabil ca acesta e felul in care natura apropia mama si bebele. Cand ii sustii capsorul, profita si uita-te in ochii sai minunati.

Pana la sfarsitul primei sale luni de viata bebele ar trebui sa poate ridica capsorul macar pentru scurt timp si sa-l poata intoarce dintr-o parte in alta atunci cand sta pe burtica. La 6-8 saptamani, bebelusii mai puternici isi pot ridica capsorul si atunci cand sunt intinsi pe spate. Daca il tii pe umarul tau, isi va putea ridica capul pentru scurt timp, cu miscari nesigure. De asemenea, ar trebui sa-si tina capul drept si atunci cand sta intr-un scaunel de masina sau intr-un carucior.

La trei patru luni, bebelusul este deja mult mai puternic si va putea sa-si controleze mai bine capul si gatul. Cand sta intins pe burtica poate sa-si ridice capul al 45 de grade si sa-l tina asa pentru mult timp. Pentru a-l ajuta sa-si exerseze muschii gatului, intinde-l pe spate si trage-l usor de manute in pozitie sezanda. Apoi lasa-l usor pe spate si repeta. La aceasta varsta ar trebui sa-si poata tine capul in aceeasi linie cu trunchiul, atunci cand il tragi de manute.

La sase luni, bebele va putea sa-si tina capul drept atata timp cat isi doreste si sa-l aplece catre in fata atunci cand il tragi de manute, ca mai sus.

Odata ce poate sa-si sustina si sa-si controleze capul fara proleme, bebelusul tau poate sa treaca mai departe, incercand sa stea in fundulet, sa se intoarca de pe o parte pe alta, sa mearga. Acum ca isi poate controla gatul, este gata pentru mancare solida si pentru premergator sau scaunel.

Exercitiul de mai sus nu este absolut necesar pentru dezvoltara musculaturii gatului. Este mai degraba o modalitate de a va juca impreuna. Nu trebuie sa faci mare lucru pentru a incuraja dezvoltarea muschilor gatului, dar trebuie sa fii foarte atenta, mai ales in primele luni, si sa-i sustii capul. De cate ori il ridici din patut, tine-i capsorul si gatul cu mana. Din cand in cand, aseaza-l pe burtica. Se va stradui sa-si ridice capsorul ca sa te urmareasca cu privirea si astfel isi va intari muschii.

De la trei luni poti incerca sa-l asezi cu capsorul mai sus, atata timp cat i-l sprijini cu perne. De asemenea, poti sa-l tii in poala si sa-i sprijini capul de abdomenul tau. Aseaza-l astfel in diferite locuri ale casei ca sa poata vedea mai multe lucruri. Asigura-te doar ca este intr-un loc sigur, nu prea aproape de marginea canapelei sau patului.

Daca bebeluslul tau nu se dezvolta atat de repede pe cat te-ai astepta, nu te ingrijora. Fiecare are propriul sau ritm. Unii se dezvolta mai repede, altii mai incet. In special prematurii pot sa atinga mai greu anumite momente importante. Pentru a te asigura ca este sanatos, mentioneaza aspectul care te ingrijoreaza la urmatorul control.


Mergi la inceput