Menopauza si neplacerile ei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mona72 spune:

Pot spune ca dupa 2 ani de "pre" m-am obisnuit cu simptomele si mai ales m-am obisnuit cu ideea. So, sunt la jumatatea "drumului".
Intrebarea e: cum se inclina balanta avantaje - dezavantaje in substitutia hormonala ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frumoasa_70 spune:

Cand am implinit 40 de ani, brusc am ramas fara ciclu. Avusesem 5 ani sterilet Mirena, pe care l-am scos si dupa aceea, dr. m-a asigurat ca-mi va veni ciclul normal. Am asteptat acel ciclu normal si mi-a venit prima luna foarte putin, a doua luna deloc. Am fost si mi-am facut toate analizele hormonale, sufar si de hipotiroidism,care au aratat ca sunt din p.d.v hormonal postmenopauza. Soc total, bufeuri, stari depresive, insomnii si lipsa de concentrare la serviciu. Inainte de a se instala menopauza am ajuns si la psihiatru si la psiholog fiindca nu puteam sa redevin eu cea de dinainte. Am tinut tratamentul de substitutie cu plasturi, dostinex si medroxiprogesteron timp de trei luni pana cand , verisoara mea, care locuieste in Austria mi-a zis ca mai nou aceste tratamente pot creste riscul cancerului la san. Dupa sase luni am intrerupt orice tratament, timp in care am avut un ciclu firav, artificial. Dupa intreruperea tratamentului mi-a venit 3 luni ciclul normal, ca in vremuri bune, iar acum de o luna vad ca nu se intrevede nimic, insa starea mea este mai mult decat ok. Eu zic ca am trecut hopul, iar eu va sfatuiesc daca doriti sa tineti un tratament de susbtitutie hormonal, sa-l luati numai la recomandarea unui endocrinolog, dupa ce faceti toate dozarile hormonale.Este foarte important, sa faceti acest tratament sub indrumare endocrinologica fiindca ei fac toate investigatiile hormonale , ca la carte, atunci cand prescriu acest tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Eu am intrat la menopauza la 39 de ani
si am fost la medic,
am luat tratament de substitutie cu pastile si apoi cu plasturi, Erau pentru prevenirea instalarii osteoporozei
si atunci mi s-a atras atentia de catre medic ca este bine sa imi fac control anual la sani si uite ca au avut dreptate!

LA 50 D EANI AM FACUT CANCER LA SAN!!!

Mare atentie la tratamentele hormonale!!

Inca ceva,
eu nu am avut niciodata incredere in tratament naturist, insa cand nu am avut incotro, pentru ca mi s-au sistat hormonii si nu puteam suporta efectele menopauzei,
am inceput un astfel de tratament homeopat, care dupa aproximativ 2 luni au inceput sa isi faca efectul,
deci se poate si asa
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

http://www.efarma.ro/products.php?id=3895

Pt uscaciunea vaginala produsul de mai sus se recomanda.

Referitor la tratamentul de substitutie, evident ca se face dupa consult ginecologic, nu dupa ureche.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna fetelor,
eu am 33 ani si am facut o histerectomie totala cu pastrarea anexelor acum aproape 3 luni; dr. meu mi-a spus ca nu voi intra la menopauza clasica, adica pufeuri si alte neplaceri; pur si simplu nu voi mai avea sangerarea normala, dar schimburile chimice vor avea loc in organism, ovarele vor produce ovule.....si a spus ca nu este nevoie de nici un tratament hormonal inca.
In legatura cu uscaciunea vaginala, e adevarat ca se instaleaza, dar si asta e mai mult pe baza psihica. "Gelu" e si el alaturi de noi si cand eu am uitat sa-l "invit" sotul a spus ca l-a adus el si m-am linistit si sincer nu am avut nevoie de el.... Si asta nu s-a intamplat numai odata, de aceea spun ca tine foarte mult de psihic.
Eu ma simt mult mai bine acum, decat inainte de operatie si fizic si psihic. Viata intima e ca la 20 ani....
Oare ar trebui sa fac ceva tratament hormonal?
Multumesc si incredere in voi.
Laura


http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Cred ca ar trebui sa ma inscriu si eu pe lista,sau cel putin nu-s departe
Eu n-am avut inca niciuna din simptomele de care amintiti voi ,dar am deja 41,5 ani si maica-mea a intrat la menopauza la doar 45 de ani.

Voiam sa va intreb daca inainte de a ramane fara ciclu, l-ati avut dereglat.Eu l-am avut mereu regulat, la cca 26-29 de zile, ma tinea 3-4 zile,ma rog totul era in limite.Dar de vreo doua-trei luni a cam luat-o razna.Ba mi-a venit la 18 zile,ba a curs doar cateva picaturi pe parcursul unei saptamani,iar luna asta e de groaza.Mi-a venit pe 1 ianuarie si m-a tinut vreo 8 zile ,dar ca norocul ca nu curgea f. mult. Luni ,deci numai dupa vreo saptamana de pauza mi s-a pornit iar,primele doua zile a fost ok,dar acum seara mi s-a pornit o hemoragie cu multe cheaguri mari de nu-i adevarat Am mai patit doar odata ceva asemanator , la primul ciclu pornit dupa ce am nascut (nu mai retin la care dintre copii). La CT si eco facute recent s-a vazut un chist functional la ovarul drept,apoi ala a disparut si a aparut altul la ovarul stang cam de aceeasi dimensiune 4 mm.Nu stiu daca dereglarile astea au legatura doar cu chisturile (ca asa presupun) sau si cu varsta ,adica premenopauza,de aia va intreb daca ati patit si voi asa ceva. Nu de alta dar maica-mea m-a "incurajat" ca sigur de la viitoarea menopauza mi se trage .


MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmeen spune:

...si eu sunt (dupa spusa medicilor) intr-o pre-meno prelungita:)...fara alte neplaceri, decat, cu cateva luni in urma - ciclu neregulat si foarte abundent - am deja 46 de ani si o hipotiroidita, la fel, de vreo 4... am 3 copii, si ani intregi am inghitit anticonceptionale, la care am renuntat odata cu inflamarea tiroidei, sau mai bine zis, din cauza ei...eiiii, si numa' bine ca alt remediu impotriva simptomelor pre-meno, nu gasi medicul ginecolog, decat anticonceptionale , pe care le-am luat in sila, vreo 3 luni - dupa care, plina de reactii adverse - le-am aruncat... aflasem intre timp ca, din pacate, nu eram singura in aceasta situatie, si totusi, nu gasisem inca nici o alta solutie... pana cand, la sfatul unei prietene, am recurs la un preparat pe baza de plante, si unul pe baza de Ca, pe care le obtin in internet - singura greutate, ca si faptul ca nu sunt prea ieftine - insotite zilnic, de vitamina K, pe care o gasesc aici, doar sub forma de comprimate... amandoua preparatele sunt de la Vitabiotics - Menopace Plus si Osteocare - ma simt ca noua, ciclul a redevenit regulat si cuminte, totul pasnic... nu stiu cat va fi de folos aceasta informatie, am simtit insa nevoia sa va impartasesc experienta mea de pana acum, in aceasta privinta...va doresc numai bine si sanatate, la toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

am bufeuri, transpiratii de 7 ani iar insomnii si tulburari ale somnului de vreo 3.
si menstruatie max. 2 zile, putin dar la timp, fara alte complicatii.

nu am incredere in tratamentul hormonal medicamentos ptr. ca echilibrul hormonal este extrem de sensibil si prefer nu il deranjez.

de un an imi prepar tinctura - macerat de frunze de salvie in alcool, adica tuica de la tata
am incercat si extractul de salvie din comert dar nu se compara din p.d.v. al calitatii, de fapt al concentratiei.

iau cam 2 linguri de tuica cu salvie, f. concentrata, o data pe zi inainte de o masa cu jumatate de ora.
si dimineata iau 2 pastile de radacina de cimicifuga, adica black cohosh 540 mg/pastila
aici e o descriere
http://naturashop.ro/blog/beneficiile-plantei-black-cohosh/

si chiar are efect tratamentul asta, rar am bufeuri mici, ma mai trezesc noaptea, dar per total e pozitiv daca ma tin de "tras la masea" si hapalit pastilele

am apelat la tratament din plante ca sa fac totusi ceva, dar se pare ca are efect in anumite conditii de alimentatie normala, fara cafele multe, grasimi + carne multa.
mai multe verdeturi, legume, fructe crude si mai putine proteine de la fripturi

am facut si osteodensiometria, acum 1 an, si e f. buna, sunt la maxim de bine pe graficul ala.
acum iau si un complex de vitamine + zinc, calciu, magneziu.

evit genul de pastile descrise de Jasmeen, nu vad acum compozitia, dar caut intotdeauna concentratia cit mai mare per pastila

daca mai experimentati si alte plante, preparate sau pastile va astept cu exemple

p.s. nu am luat niciodata anticonceptionale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita69 spune:

of s-a ma inscriu si eu in grupul vostru cel vesel de 1 am sunt operata de fibrim uterin cu histerectomie subtotala cu pastrarea ovarelor si a trompelor dr mi-a zis ca nu voi avea motive de ingrijorare caci menopauza nu se instaleaza imediat si a avut dreptate am si hipotiroidism pt care ingit zilnic eutirox bufeuri nu am dar transpir in zona capului de nu ma suport si colac peste pupaza in 9 decembrie am cazut in bucatarie si am ambele miini fracturate ocazie cu care am aflat ca d-nle de peste 40 de ani cu istoricul meu medical si cu tipul meu de fracturi sunt suspecte de osteoporoza motiv pt care mi-am facut testul de osteoporoza si supriza am osteopenie aproape de osteoporoza deficit osos -2,2 si osteoporoza incepe de la -2,5 drept pt care dupa ce rezolv miinile trebuie sa incep tratamentul pt osteoporoza si problema mea e ca dupa operatie sexul nu mai e acelasi nu mai simt nimic noroc ca am un sot super intelegator si bun saracu nu spune nimic plus ca nu mai am pofta de sex au trecut poate si 1 luna si nimic doar ca fac ca sa nu sufera sotul dar eu sunt varza nu simt nimic si nici pofta nu imi vine ce ftat imi dati.acum de cind am miinile fracturate nici nu se mai pune problema de sex dar stau si ma intreb ca dupa atita perioada de abstinenenta ce o urma ?pt subiect

Mergi la inceput