Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(60)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

LAURA, eu nu ma enervez sau supar asa de usor! Pot sa citesc/ascult cu usurinta pareri pe care nu le impartasesc si sa raman la fel de calma Asta poate si datorita profesiei mele ptr. ca sunt obisnuita sa ascult mai multe parti/persoane cu care nu sunt de acord, dar intre timp sa tac si la final sa decid ceea ce cred eu ca e bine sau, ma rog, ce spune legea. Insa mai stiu foarte bine un lucru: nu cred ca cineva a descoperit inca reteta PERFECTA in cresterea copiilor. Sunt constienta ca asa cum reteta mea are plusuri si minusuri, la fel are si a ta sau a alteia dintre fete. Dar noi suntem aici, pentru a ne impartasi gandurile, experientele, pentru a invata una de la cealalta si de asemenea, pentru a ne sustine una pe cealalta. Nu cred ca aici isi au locul nervii, supararile sau ideile impuse. Parerea mea .

In rest, sa aveti o seara perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-ptr ca a treb sa stam in casa- suntem plini de muci, punem ser, apa de mare, aspiram, si tot asa, plus panadol,ieri mi-au mai venit alte ganduri..eu cred ca laura- dc te-as intalni, mi-ar place mult de tine.uneori insa in scris- tonul nu se aude-uneori e un dezavantajptr ca inflexiunea vocii poate fi melodioasa,incarcata de emotie, si unele lucruri spuse direct,suna altfel. vorbesc eu- o tipa ptr care a nu vorbi diorect- este o corvoada
- de ex. ieri ii pupam pe talpici- si ma gandeam- luatul in brate nu e singura optiune de a dovedi afectiunea, sau a-ti manifesta afectiunea catre cineva in general, copii-in principal.cum sa-mi umplu timpul, nevoiti fiind sa stam in casa sechestrati macar 3 zile? uneori stau singurei in patul mare inconjurati de cateva jucarii, pana se plictisesc, apoi cand vad ca se termina bateriile, intervine mami- ii pupa -pe talpite , pe obrajori, pe ceafa, pe bulanase, in coltul gurii, pe nasuc si palmute..pe burtica, ooooooo..da.ne imbratisam si ne strangem strans-strans, sau pur si simnplu eu ma tolanesc si ei ma calarescunul imi suge pijamaua, celalalt ma trage de breton.e mirific.devine din ce in ce mai frumoasa viata cu gemeni.incep sa-si vorbeasca pe limba lor,sa se joace cu aceasi jucarie, sa alerge in tot patul mingea, sau sa se chinuie sa ajunga primul la telecomanda sau tel. mobil- cele mai fantastice jucarii, alalturi de pampersi si pungulita cu servetele
- sonia de-abea asteapta sa il prinda pe sergiu dezbracat, ca trage de pampersul lui, il suge, il trage de creasta- acolo are si el par mai mult, iar sergiu e fascinat de urechea cu cercelusi ai soniei.am reusit sa fac o poza- sergiu isi sugea degetele de la un piciorus, iar celalat piciorus cu degetele aferente era un gurita soniei
-am avut odata un moment de cumpana in viata- de care mi-am adus aminte ieri, cu lacrimi in ochi- dc as fi regretat ca pierdeam ceva din lumea asta, astea ar fi momentele de acumdc mereu m-am intrebat de ce, sau ce rost am eu in aceasta lume,in care balanta inclina mai nmult catre nemultumire si uneori suferinta, acum am inteles- trebuia sa traiesc aceste momente.ptr ca nu pot fi egalate cu nimic din ce am trait pana acum.cred ca e minunat sa-ti inconjoare gatul 2 maini pufoase si mirosind a lapte, dar s-o faca 4 maini, e bestial. e misto.este de o dulceata, care te face sa uiti oboseala, foamea, si tot ce a fost pana atunci. nu poti trai decat prezentul, care e dulce-da, asta e cuvantul potrivit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy2 spune:

nu am mai intrat de ceva timp pentru ca am mai fost o data internata in spital si pana la urma mi-au facut serclaj pentru ca exista riscul de nastere prematura.
Vinerea asta facem 26 de saptamani,fetitele stau bine,se dezvolta normal,sper sa ajung macar la 35 de saptamani.
Chiar daca dupa serclaj mi s-a spus ca pot sa ies putin pe afara nu vreau totusi sa profit,incerc sa stau cat mai mult in repaos.
Important este sa nu ridic greutati si totul cred ca va fi bine.
oricum sa stiti ca citesc tot ceea ce scrieti si incerc sa imi fac idei de ceea ce va urma,sunt foarte increzatoare si optimista.
Si noi vom fi singuri,pentru ca parintii lui nu pot veni din Sicilia,au spus ca au probleme de sanatate,iar eu nu am pe nimeni din partea mea,am ramas complet singura,dar nu ma panichez,cu siguranta voi face tot posibilul ca fetitele sa fie bine.
Va pup si mai intru sa va dau noutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

Vai ce frumos ai scris, VISS! Mi-au dat lacrimile. Sunt in totalitate in asentimentul tau, iar orice comentariu este de prisos. Chiar daca ai mei sunt inca prea mititei sa se joace cum o fac ai tai, promitem sa nu ramanem prea mult in urma .
ROXY, ai grija de tine si de minunile din burtica si totul va fi ok. Crede-ma!

Va pupacim toti 3!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-da,a cum 2 nopti sergiu s-a trezit- o data, i-am dat sa manance, a adormit, apoi peste 10 minute-iar, era in stinghii.peste inca 10minute era iar intors invers, dupa alte 3 treziri in interval de 1h, l-am luat la noi in patm-am gandit ca ceva il agita, nu? resp[ira nitel mai greu, dar si-a revenit.e miraculos cum patul matrimonial vindeca tot-chiar si durerile date de ghips-cand avea fata la 10 zileurmataorea seara-am iesit afara, in parc, la intaorcere s-a pornit o Niagara din nasul lui Sergiu..am dat panadol,si aspirat la greu, din 30 in 30 minute, ptr ca-i curgea din nas spontan..muci si bale, un amestec soc
-intrebarea mea- cum sa procedez? de azi ii dau panadol si soniei.ca a stranutat si ea, doar de 2 ori, dar..fara sa-i curga nasul. dar dc unul e racit, treb tratat si celalalt, nu? macar cu doze reduse, preventiv.acum 2 sapt a fost racita sonia, i-am dat lui sergiu oscilococccinum.dar cum stau in acealsi pat la joaca ziua..o s-o tinem tot asa?ieri am incercat sa-i mai despart, dar nu rezista mult in patutul personal..idei, de la mamicile cu gemeni mari, please!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Viss si cred ca ne-am intelege de minune daca am avea ocazia sa ne cunoastem personal. Ma bucur ca traiest toate aceste momente minunate. Gandeste-te ca e doar inceputul , sa vezi minunatie cand vor incepe sa vorbeasca.

Cu raceala, nu stiu ce sfat sa iti dau. Nu stiu daca ar trebui sa dai Panadol preventiv, nu prea cred ca ar avea efectul scontat. Dar oscilo e bun, nu are ce sa-i dauneze, se da si pt intarirea imunitatii organismului. Cateva picaturi de vit. C (sau ceai cu lamaie daca le dai asa ceva), fructe, legume pline de vitamine cat de mult de poate. Sanatate multa!
De ex. de joi Rares al meu a pornit robinetul cu muci, apoi 2-3 zile a si tusit usor de cateva ori. Eu de ieri sunt varza de mucioasa si cu dureri de cap (asa patesc de 2-3 ani, copii iau un virus, ei mucesc cateva zile, eu bolesc de rup cate o saptamana-doua). Bianca a simtit nevoia ieri de sufle nasul de 2 ori. Dar in afara de ceai cu lamaie nu i-am dat nimic ei. Rares ia niste picaturi de Prospan pt tuse, dar i le opresc si lui maine dimineata, ca nu l-am mai auzit asnoapte sa tuseasca. Ma rog, ai mei sunt mai mari si ii stiu cand e cazul sa ma ingrijorez si cand e ceva ce trece fara complicatii. Am si avut mult, mult noroc sa am 2 copii rezistenti si f. sanatosi.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Cucul buna!

viiis ce tare zici de iubinizarea din pat ! parca zici de mine! Si da, telefonu, telicomanda, cutia cu servetele + firele de prelungitor sunt BEST TOYS EVER!!io nu stu de ce mai dam banii pe altele
Dc si fata are muci si vezi primele semne eu zic ca e bine sa ii dai si ei un panadol sau ibalgin 2.5ml. Oscilo am impresia ca e cam apa de ploaie..da da-l acolo ca nu are ce rau sa ii faca.

Roxxy tinem pumni sa stea fetele acolo pana la 35s, hai ca va fi bine. Tu sa stai mai mult in pat, ca am vazut fete gravide cu mine in salon de li s-a deschis colu si cu cerclaj, desi stateau NUMAi in pat..Asa ca ai grija mai bine.Cum o sa le cheme pe fetite? hai zi-ne

Vei face fata singura nu te mai ingrijora, cum ne descurcam noi asa te descurci si tu. Viata te invata.

Ilinkiki e mai bine, mucii s-au inchegat, nu mai haraie si tuseste; antibioticu se pare ca si-a facut treaba. URaa. In schimb Maruta (de la care luase raciala si a facut-o mai grav cu tuse) imi facu azi 38.8 , dat un ibalgin si am pus si supozitor diclogestic, nu mai arde acu. Nu are alte simptome, doar azeala asta.Ce o fi?! Muci nu, tuse nu..De la dintii care ies sa fie asa febra de mare?! Acu dorm Puficele,cand se depatucinizeaza mai ii iau febra odata sa vedem.


Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

sugubina, e posibil sa fie de la dinti sau o boala a copilariei, ceva viral (roseola e ex.). Sanatate multa!



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

initial am intrat doar sa va citesc mamicilor de gemeni ,dar m-a emotionat mult mesajul lui viss. Frumos.

vissuna din fetitele mele a facut amigdalita cu puroi. a tusit, a facut febra 39,3, abia putea inghiti si cealalta nu a luat si nu i-am dat nimic preventiv .
cu panadolul preventiv...nu stiu...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Viss, eu personal,nu sunt de acord cu datul de mdicamente preventiv. Eu,cand am avut astfel de cazuri(si acum Dragos e cu supermuci, Eva nu),cel care nu era racit primea zilnic cate 5 pic vit C/2 ori pe zi si oscillo (asta in ultimul timp, cred ca dupa 1 an jumatate),fructe si acum si miere. Am avut si noroc de raceli putine... Iar antibiotic in raceala eu stiu ca nu se da,nu ajuta cu nimic pt ca e virala.
Noi mai avem f putin si nu am luat nici macar un sfert de pastila de antibiotic pana acum...nici nu intentionez sa le dau decat daca e absolut necear.(se pare ca mergem la gradi de la 1 oct,asa ca vom fi mai expusi...)
Am avut si noi cate o zi,doua cu febra dar sfatul pedi a fost ca se asteapta 3 zile de febra (tratata cu antitermice) inainte a a sari cu antibiotic (nici nu-mi dadea reteta...preventiv)
Asta e ce am facut eu...nu am pretentia ca e cel mai bine,dar datul de medicamente preventiv ma seaca
..... cam din categoria asta era si recomandarea unor pediatrii ca dupa vaccinuri sa le bagi un supozitor cu paracetamol,"preventiv",sa nu faca febra... de ce nu as astepta si verifica din ora in ora,o perioada, daca fac ori nu febra inainte de a sari cu medicament...???


vara asta :)

Mergi la inceput