Romanii din Marea Britanie (28)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mya85 spune:

Darling multumesc mult de raspuns, apreciez. Mai multe intrebari voi pune la momentul potrivit, cand va fi cazul deocamdata astept...
Mai voiam doar sa intreb cum ai facut cu actele pt copii? A trebuit sa mergi la ambasada Londrei pt pasaport? Sau nu ai iesit inca cu ei din tara??

proud mummy of Filip 25.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Daca ai o nastere cu cezariana, ti se poate da de ales cum sa fie a doua.
Eu sunt translator si am fost la multe programari cu gravide la maternitate, multe cazuri cu o cezariana in Ro, a doua sarcina aici, doctorul fie le spunea ca pot alege dar le recomanda nastere naturala, fie le spuneau ca decizia se va discuta pe la vreo 36 sapt, ca daca bebe nu e intors degeaba vrei sa nasti natural si recomanda ei, tot cezariana e.

Prietena mea care a avut aici cezariana la primul copil, e acum insarcinata si desi nu e batut in cuie, au discutat optiunea cezarianei si la al doilea.
Eu am avut ruptura de gradul 4 la prima nastere si mi-a recomandat consultantul ca la a doua sa fac cezariana pt ca daca risc inca o ruptura asa grava e posibil sa am apoi alte probleme. Cand a venit insa momentul sa raman iar gravida, am mers la acelasi consultant si el a zis ca am posibilitatea de a alege, dar nu am vrut sa risc si am ales cezariana. In ziua cand eram programata pt cezariana am intrat in travaliu, cu cateva ore inainte, am ajuns la spital dilatata deja 6cm si pana m-au pregatit ei de cezariana de urgenta eram deja contractata 9cm, eram pe masa de operatii gata de operatie si chirurgul inca ma intreba daca sigur nu vreau nastere naturala totusi. Acum uitandu-ma inapoi imi pare rau ca nu am incercat, mergea atat de repede, si poate a fost un semn ca trebuia sa renunt la cezariana daca a inceput travaliul de la sine inaintea ei...dar atunci nu avusesem timp de gandire ca nici un moment nu ne asteptasem la asa ceva. si am facut cezariana, m-am refacut rapid si minunat si asta e.

Eu iti doresc sa ramai gravida cat mai repede, asa cum iti doresti. Cand ai testul pozitiv mergi la gp, el iti va completa fisele si le va trimite la spitalul de care apartii si te va contacta o moasa. Vei avea intalnire cu ea si ea iti va completa dosarul tau de gravida, iti va spune ce programari vei avea si cu cine si cand. Daca in urma detaliilor date de tine esti declarata ca fiind low risk, sarcina iti va fi urmarita de moasa, cu o singura programare la doctor specialist in jur de 24 saptamani si apoi la final daca nu nasti singura, prin saptamana 40 te vede iar doctorul. La high risk te vede mai des doctorul.

Bafta!



Doamnele in rest ce mai fac? Weekend frumos tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Legat de pasaport, daca voi sunteti de cetatenie romana doar, trebuie sa faci pasaport la consulatul Romaniei, asta dupa ce traduci legalizat certificatul de nastere britanic (pt bebe 2 sigur vei avea, nu stiu primul copil daca e nascut tot aici). Poti obtine o foaie de calatorie daca nu ma insel, valabila un singur drum pana in Ro si poti apoi face acolo pasaport romanesc. Sau il poti face aici direct, nu stiu insa cat dureaza.

Daca voi aveti indeifinite leave to remain sau cetatenie britanica, copilul poate aplica pt pasaport britanic direct si nu mai ai nevoie de romanesc, decat daca doresti neaparat. Noi nu avem romanesti si nici dureri de cap asadar, pot calatori singura cu fetele fara sa imi ceara nimeni procura sau alte documente in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Mya eu le-am facut la amandoi pasapoartele in Ro. Am calatorit cu titlu de calatorie eliberat de consulat. In schimb eu a trebuit sa-mi fac pasaport aici pt ca cel vechi imi expira si nu am vrut sa ma duc in Romania special pentru asta, a durat cam 5 -6 saptamani. Ei zic sa fii pregatit pentru 3 luni. Adevarul e ca eu am aplicat prin noiembrie si nu prea aveau treaba. Daca te duci pe la inceputul verii e dezastru.

wow Motanik ai avut ceva palpitatii la nastere. Eu una ma mir ca au recurs la cezariana cand aveai deja dilatatie de 9, au fost parolisti. Bine ca s-a terminat cu bine, nu au vrut probabil sa riste iar ruptura asa mare. Sa va traiasca bb. Cum te descurci cu 2??

wknd placut la toata lumea!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Au spus azi dimineata la BBC ca femeile or sa poata opta pentru cezariana chiar daca nasterea naturala nu reprezinta un pericol pentru viata lor ceea ce mi se pare de bun simt intr-o tara civilizata cum se da UK.

Eu sint pro nastere naturala, dar daca vezi ca femeia e in travaliu de 72 de ore, fa-i domne cezariana, ca e in distres si copilul si nu mai spun de mama.De ce sa astepti sa faca femeia o ruptura de gradul 4, in loc sa faci cezariana din timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

Letitia , mi-ai luat vorba din gura , exact asta voiam sa spun eu de dimineata da nu am mai apucat , ca aseara am vazut la stiri despre asta cu cezariana si vorbeam cu sotul, de ce nu s-o fi dat asta inainte de aprilie si naibii m-au tinut sa ma chinui 3 zile pana sa nasc si atunci cu forcepsul ca nu s-au bagat la cezariana desi vedeau ca imi dau sufletul acolo pe masa ... nu mai spun cat m-am chinuit si cat m-au taiat sa o scoata la forceps am pierdut si un litru de sange cat s-au chinuit sa o scoata la forceps ca era blocata ... deci nici atunci cand au vazut ca e blocata rau si se chinuie sa o scoata nu s-au bagat sa ma taie, au preferat sa imi faca ditamai epiziotomia si sa chinuie bebele... Slava Domnului am scapat tefere si nevatamate dar eu traumatizata psihic dupa experienta asta ca ma gandeam ca daca mai fac un copil nu as mai putea trece prin ce am trecut ...

_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu stiu daca la mine te referi Leti cu ruptura de grad 4, dar pt ca eu am adus-o in discutie la mine mai devreme tin sa precizez ca la mine nu avea legatura cu a face sau nu cezariana, la mine totul a mers bine si frumos si rapid chiar (rupt apa la 1 noaptea, ajuns la spital la 2 si jumatate asa, dilatata maxim la 7 dimineata, am asteptat o ora sa coboare capul cat mai jos, am scos-o la 8.32) dar in clipa cand capul a iesit jumate ele (moasele) mi-au spus sa nu mai imping ci sa breathe in, breathe out ca restul sa iasa usor, ca altfel risc sa ma rup urat, dar cine care ati nascut natural stiti ca atunci cand e capul iesit jumate e cel mai dureros moment asa ca le-am zis ca i don't give a shit, eu imping si asa am si facut, vroiam sa scap de durere si cu toata forta am impins si am azvarlit-o pur si simplu aproape de marginea patului De aici ruptura. Daca le ascultam, nu erau probleme, eram dilatata 10cm si totul mergea bine, doar ca eu nu am mai rezistat si nu am mai vrut sa astept.

Eu sunt contra cezarianei la cerere, nu inteleg cum o femeie si-ar putea dori o operatie daca nu sunt riscuri sau alte conditii medicale. Clar nici sa se permita ca o mama sa stea 3 zile in dureri, sa se intervina dupa 10 ore sa zic, sau ma rog sa se stabileasca o limita pt ca mamele care pot si vor sa nasca natural.

Strumphiza, eu am pierdut 1.6l de sange, la cezariana. Riscurile operatiei sunt mai mari decat riscurile unei nasteri naturale.
Insa e absolut inuman cat te-au lasat sa te chinui. Cred si eu ca nici nu ai vrea sa te gandesti la nastere naturala in viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mota, nu ma refeream la tine ci la o prietena de a mea care a trecut more or less prin ce a trecut strumphitza (si ea a pierdut 1.5l de singe, era alba ca hirtia cind m-am dus sa o vad). Problema e ca a ramas cu sechele si a pierdut a 2a sarcina la 5 luni din cauza rupturilor suferite la prima nastere. Dupa aia au trebuit sa o coase ca sa poata tina urmatoarea sarcina.

Mie imi pare bine ca o sa existe posibilitatea de a alege, deoarece (ca sa-ti dau un exemplu) oricit ai incerca sa ma convingi pe mine cit e de minunat sa nasti natural eu o sa aleg totdeauna cezariana. Si consider ca intr-o tara civilizata orice femeie ar trebui sa fie libera sa aleaga ceea ce crede ca ar fi bine pentru ea, bineneteles in cunostinta de cauza. Deci femeilor care nasc prima data ar trebui sa li se explice obiectiv ce implica o nastere naturala si o cezariana. Pina acum nu se ofereau cezariene pentru ca sint scumpe, nu ca ar fi daunatoare sau mai stiu eu ce. Si au mai scos si sloganu: too posh to push. Cel mai bun exemplu pro cezariana (ca sa zic asa) e Victoria Beckham care a avut 4 (patru) cezariene si ea e bine merci si copiii ei sint bine merci, deci sperietoarea asta cu cit sint de nocive cezarienele cade din start. In general am observat ca mai toate celebritatile (daca nu toate) au nascut cu cezariana. Oare de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Pai ai scris singura de ce, too posh to push
Dar operatia tot operatie e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Well, mie mi-ar place sa fiu posh, da stiu ca nu sint.
Pai si nasterea naturala tot nastere naturala e, cu rupturi, cu dureri de numa numa, complet imprevizibila etc. Eu vreau doar sa spun ca in secolul 21 femeia trebuie sa aiba posibilitatea sa aleaga nu sa aleaga moasele pentru ea.

Mota, te uiti la x factor? Eu le urmaresc si in USA si in UK. Imi place mai mult ala din USA. Tie?

Mergi la inceput