sarcina cu probleme

sarcina cu probleme | Autor: tzontzonel27

Link direct la acest mesaj

bine v-am gasit, sunt o tanara de 27 de ani cu o problema grava. Sunt isarcinata in 4 saptamani, dar am urmat un tratament dat de medicul internist cu detralex 4 pastile zi, arcoxia 1 zi, arprazxonal(sanax) 2 zi, ibutin 1 zi, controloc 1 zi, fara sa stiu ca sunt insarcinata, iar la ecografia generala nu s/a vazut. Mi/a intarziat menstruatia si am fost la ginecolog care mi/a spus ca sunt insarcinata, ca am dureri de la un chist si ca sarcina este prinsa mai jos, pentru a tine sarcina tr sa iau tratament. Nu a putut sa/mi garanteze ca bebeul nu va avea probleme de la pastile, ca voi face ecografii pana la 29 de saptamani. Sunt nelinistita, nu dorm si nici pofta de mancare nu am, viitorul sot ar vrea sa pastram bebeul, dar a citit de efectele medicamentelor si ne/a spariat. Poate ne poate ajuta cineva, medicamentele le/am inceput cand sarcina avea 15 zile, iar contraceptive nu foloseam pentru ca am fost mai tot timpul bolnava, cistita cronica datorata bacteriei e.coli, colon iritabil, hemoroizi interni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Draga Tzontzonel, cred ca banuiesti ca nimeni nu iti poate garanta nimic, pt ca previziuni sunt greu de facut, indiferent de cat de bine a fost tinuta si supravegheata sarcina .
Inteleg ca medicamentele le-ai luat in primele zile de sarcina - nu stiu cum consideri debutul sarcinii, adica de la ultimul ciclu sau de la data ovulatiei - si parerea mea este ca bebe nu va fi afectat . La varsta asta a sarcinii orice modificare este puternic resimtita, embrionul este sensibil si in general, in primele zile de sarcina, natura decide "totul sau nimic" , adica embrionul ori e bun si rezista, ori are probleme si se opreste din evolutie .
Este strict parerea mea, nu trebuie sa iti influenteze hotararea .

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica26 spune:

buna, tzontzonel27! cam in aceeasi situatie am fost si eu... am luat tinidazol si klion exact in primele zile de la conceptie.nu am stiut nimic si am aflat abia la 5 saptamani... cand am mers la medic mi-a zis din prima...ca nu e tocmai in regula ca am facut acel tratament. dar am zis ca merg mai departe sa vad cum decurg lucrurile. la 7 saptamani incepuse sa-i bata inimioara... iar la 9 saptamani,fara nici un simptom, s-a oprit din evolutie...
acum ce vreau eu sa-ti transmit de fapt...nu renunta, daca e sa fie ceva rau si sarcina a fost afectata, se va opri singurica! eu asa sunt de parere!intr-adevar nimeni nu iti poate garanta nimic! mie chiar daca mi-au zis ca e foarte grav ca am facut acel tratament nu aveam de gand sa renunt de bunavoie, am zis ce-o fi o fi! recunosc ca mi-e foarte greu ca am pierdut acest bebe,mai ales ca imi doream asa de mult, dar mergem mai departe si asteptam sa treaca 3 luni sa putem incepe din nou treaba.
fii tare, mergi inainte si nu renunta! sper sa-ti fie de folos!

Mica

Mergi la inceput