nastere naturala dupa cezariana

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Costa 350 de dolari si include tot: doua vizite prenatale cu durata de doua ore (vine acasa la mine si vorbim despre nastere, alaptare), asistenta pe timpul nasterii indiferent de durata (si aici depinde de ce vreau eu, probabil vom sta acasa la mine o perioada apoi ma va duce la spital), asistenta cu alaptatul dupa nastere (mai sta cam 3 ore dupa nastere) si o vizita postanatala.

mai exista varianta cu postnatal doula care are fee pe ora - 15 dolari, si vine acasa dupa ce ai nascut sa te ajute cu indiferent ce ai nevoie, curatenie, mancare, are grija de tine si copil...este recomandata pt cele care nu au ajutor (am inteles ca este un cadou pe care prietenii il pot face si ca este f apreciat).

Sa stii ca acesta este cel mai mic pret pe care l-am gasit, am avut intalniri cu mai multe persoane si majoritatea cereau in jur de 600 de dolari, doamna asta este cu adevarat speciala si ofera asistenta si gratuit daca femeia nu are posibilitati financiare. Aaa....si pe net am gasit si doule care cereau 1600 de dolari pt aceleasi servicii!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

A, credeam ca e pret general asta. Oricum, foarte bine ca exista asa ceva, cred ca e un mare ajutor.
La voi nu sunt moase la spital? ca in Ro, Spania, sa fie angajate ale spitalului si sa te asiste la nevoie.
Am citit ca sunt care au contract cu spitalul, dar nu am auzit sa lucreze acolo.


**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ba da, sunt. La spitalul unde nasc eu exista posibilitatea sa fii urmarita si asistata la nastere numai de moase, au propriul practice/office, dar se ocupa numai de sarcini usoare, fara complicatii. Dar nu s-ar baga peste medicul meu, nu cred ca au voie, daca iti alegi un OB atunci el te asista la nastere. Doula oricum nu are rol medical cum ar avea o moasa, ea asigura suportul moral doar.

O alta varianta ar fi Birth Center care este deservit numai de midwifes. La fel, pt sarcini fara complicatii.

De asemenea sunt moase care asista nasteri acasa, dar aici difera...unele au contracte cu asigurarile, altele nu, in unele state nu au voie sa practice home births, etc.

Pe mine nu m-ar fi acceptat, nu m-au acceptat nici la Birth Center din cauza complicatiilor si a faptului ca am deja o cezariana.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelyk spune:

am citit cu foarte mare interes tot ce s-a scris pana acum... sa va povestesc prin ce am trecut eu si prin ce voi trece mai departe... primul copil l-am nascut normal,foarte repede,travaliu foarte scurt si usor(de la 3 noaptea pana la 12 dimineata a fost tot)nastere in apa, m-am rupt putin dar inrest a fost super. a doua sarcina a inceput dupa 1.3anisi a fost o sarcina usoara avand in vedere ca a fost gemelara... cosmarul a inceput intr-o vineri cand am mers la un nou control(erau foarte dese...si 3 pe saptamana)in saptamana 34 si mi-au zis ca bebe2 nu creste si sigur are ceva probleme ,ca nu a luat in greutate de 3 sapt si ca trebuie sa-l scoatem cat mai repede,ca are numai 1400g si bebe 1250g...m-au plimbat de la un specialist la altul si m-au speriat foarte tare... fiind vineri m-au programat pentru injectii pentru maturarea plamanilor luni si marti si miercuri pentru cezariana. cand i-au scos bebe 2 avea1980g si bebe1 2500g,deci m-au taiat degeaba.copii au fost ok nu au avut nevoie de oxigen sau altceva dor ca erau prematuri 35 sapt,dupa 5 luni am ramas insarcinata desi nu intentionam,dar abia astept sa vina pe lume micutul si intentionez sa fac vbac. cezareana a fost cosmarul vietii mele,a fost cel mai greu moment din viata mea,nu as mai repeta experienta pentru nimic in lume... din fericire aici spitalele sustin vbac si sper din toata inima sa nu fie alte probleme sa pot sa ma bucur de o nastere normala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Acolo rata de cezariene la privat este undeva pe langa 100%.



Normal, pentru ca sistemul lor de stat functioneaza si nu iti da motive sa nasti la privat decat daca ai ceva probleme la cap si nu vrei sa nasti natural. O fi (??) procentul asta de 100%, dar este un 100%(?) dintr-un numar extrem de mic de paciente.


Accept, ai dreptate, procentul nu e nici pe departe de 100%, cel putin nu in Portugalia. Tendinta generala e si aici nasterea vaginala cu epidurala. Si desi cunosc o multime persoane care au mers la privat, nici macar una dintre ele nu a nascut prin cezariana, in general gravidele merg la privat pentru ca vor sa nasca cu un anumit doctor, pentru ca la stat nasti cu medicul de garda, nu cu cel care ti-a urmarit sarcina.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

deci eu pot sa zic ca am reusit VBAC...

Dupa 2 induceri nereusite la 41 de saptamani(aici se pot incerca un fel de inducere prin membrane stripping sau un cateter cu balon) din cauza colului meu super inchis s-a decis sa mai incercam inca o data pe 10 august (41s+2 zile) sau daca nu cezariana.
Deja ma impacasem cu ideea, cand pe 9august la 9 seara incepusera contractiile si la 3 dimineatza eram la spital cu dilatatie 2.

Travaliul a fost destul de scurt, si la 12.02 ziua in amiaza mare, pe 10 august (ironie, nu..ziua programata pentru cezariana) s-a nascut natural matza mea!!! Iar a doua zi am fost acasa!!!

M-am bucurat de sprijinul si intelegerea doctorilor de aici si mai ales incurajarea lor.M-au lasat sa decid singura avand toate informatiile la indemana plus opinia lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Intalnirea cu doula si planul de bataie (sotul nu este 100% cu mine in povestea asta, este foarte speriat si traumatizat, avem discutii destul de contradictorii, drept urmare am decis sa fac un compromis).

Doula tocmai ce mi-a spus ca a avut o VBAC cu o femeie care are acelasi medic ca si mine si acesta s-a purtat extraordinar, suportive, nu a fortat-o la nici un fel de interventie, etc. Asta e o veste extraordinar de benefica pt moralul meu si pt mersul lucrurilor in genral.

Planul initial era sa astept pana la 42 de saptamani sa se declanseze nasterea si sa petrec majoritatea travaliului acasa la mine sau la doula, eventual in piscina. Dar avand in vedere ca va fi sfarsitul lui noiembrie nu cred ca apa va fi calda, asa ca ar ramane doar varianta de a merge la cineva care are o piscina incalzita sau sa inchiriez o piscina de nasteri pe care sa o instalez in mijlocul sufrageriei. amdoua variantele cad mai ales din cauza sotului care nu este de acord si sincer nici eu nu m-as simti confortabil sa plec de acasa.

Asa ca am decis sa asteptam pana la 40 de saptamani plus 4 zile (tot o concesie facuta sotului) si sa petrec inceputul travaliului acasa. Sunt cam la 20 de minute de condus de spitalul meu si la 5-10 minute de un alt spital, cel unde am nascut prima oara.

Doula va veni acasa la noi si va sta pana dupa nastere si dupa ce va fi initiata alaptarea. Daca e noapte sotul va ramane acasa cu baietelul si eu voi merge cu ea la spital. Daca e ziua si copilul este la gradinita vom merge toti la spital.

Fara epidurala si alte interventii, doar monitorizare eventual wireless ca sa ma pot misca. Nu voi sta culcata in pat si voi naste asa cum simt (in picioare, sau pe maini si genunchi).

La primul semn de suferinta fetala am cazut toti de acord ca voi face cezariana. Va intra cu mine in sala doula si eventual sotul daca este acolo.

Pretul nu stiu daca are vreo importanta pt voi, este 350 de dolari, include doua vizite prenatale, asistenta nelimitata la telefon, asistenta nelimitata in timpul nasterii si o vizita postanatala. Are si un back up in cazuri exceptionale. Are o experienta de 25 de ani si a asistat in jur de 100 de nasteri ca si doula.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator


Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Sper din tot sufletul sa ti se indeplineasca dorinta.
Sper sa ne tii la curent cu situatia ta...te

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Din pacate la momentul actual am un hematom care s-a dezvoltat aproape de incizia veche, deocamdata il supravegheaza, vom vedea ce se intampla. Initial au crezut ca am o dezlipire de placenta, dar hematomul e pe partea opusa.

Felicitari pentru nastere!



Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Din Timisoara doctorul Crisan asista nasteri naturale dupa cezariana.
miere, succes!!!!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Super veste, XIO!

asa a fost

blog

Mergi la inceput