bine v'am gasit!

bine v'am gasit! | Autor: ohhana

Link direct la acest mesaj

deschid acest topic in speranta ca cineva dintre voi s'a lovit deja de aceasta problema.
impreuna cu sotul, dupa indelungi chibzuinte (mai ales din partea mea) am hotarat sa adoptam un copilut.
din pacate totul s'a spulberat cumva inainte chiar de a incepe, in contextul in care, locuim in bucuresti(apartament inchiriat prin CF), cu viza de resedinta si fiecare dintre noi are CI in alta parte a tarii!
cu toate ca traim si muncim in bucuresti de ani buni de zile, autoritatea tutelara refuza sa ia in considerare resedinta...
s'a mai lovit cineva de aceasta problema? si daca da! cum a fost rezolvata?
va multumesc si astep cu mare nerabdare vesti bune...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

ohhana in primul rand trebuie sa va faceti domiciliul pe o singura adresa amandoi (nu neaparat in Bucuresti daca acest lucru nu e posibil). Apoi cererea pt eliberarea atestatului o depuneti la DGASPC de la domiciliu (daca e in alt judet nu e nici o problema). Pt ca voi aveti resedinta pe Bucuresti, DGASPC de la domiciliu va solicita DGASPC de la resedinta sa faca evaluarea garantiilor morale si a conditiilor materiale. Pe baza evaluarii efectuate de catre DGASPC de la resedinta, DGASPC de la domiciliu va elibera (sau nu) atestatul necesar adoptiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ohhana spune:

a-ha
inteleg acum ca au dreptate in atitudinea lor...
multumesc pentru raspunsul tau concis Ennni...
inainte sa ne batem capul cu un nou domicliu asteptm o modficare de lege a adoptiei ce gaseste acum in parlament; a descoperit'o sotul intamplator tot cautand informatii pe site'ul oficiului roman pentru Adoptii. am pus link-ul mai jos, poate mai foloseste cuiva...
toate cele bune!


http://www.adoptiiromania.ro/images/custom/file/Proiect%20de%20Lege%20de%20modificare%20si%20completare%20a%20Legii%20nr.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raffi spune:

Buna! De azi ma alatur si eu acestui forum, pe care il citesc de mai multa vreme.
Suntem atestati deja de vreo 7 luni si parca asteptarea e din ce in ce mai grea.
De la inceput ne-am dorit sa adoptam un copilas cat mai mic dar pana in prezent nu am fost contactati pentru a ni se prezenta un copil. Stiam de la bun inceput ca procedura e destul de lunga si ca e foarte dificila adoptia unu copil mic ( pana intr-un an), astfel ca ne-am inarmat cu rabdare cand am pornit la acest drum dar cu cat trece timpul cu atat simt ca imi pierd uneori rabdarea.
Am citit atatea povesti de succes pe acest forum incat de multe ori cand deschid forumul simt ca-mi hranesc sufletul cu povestile voastre iar acum m-am hotarat sa ma inregistrez, sperand ca intr-o buna zi va voi spune si eu o poveste cu happy end.

Pentru ohhana - sfatul meu ar fi sa nu-ti pui prea mari sperante in legea de modificare, poate sa dureze inca un an-doi pana la adoptare. Si eu urmaresc modificarile la legea asta de cel putin un an si uite ca inca nu s-a intamplat nimic. Mai bine pornesti incet si sigur la drum, daca v-ati hotarat a adoptie, decat sa-ti para rau mai tarziu ca ai pierdut timp pretios.

Raffi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Ohhana, acelasi sfat ca si Raffi iti dau si eu, daca esti sigura ca-ti doresti sa adopti nu mai amana pana la schimbarea legii. Pana ajungi sa adopti sunt niste etape care trebuie trecute si care dureaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Raffi, iti doresc un drum cat mai scurt. In 7 luni nu te-au contactat deloc cei de la DPC? Cat de mic vrei copilasul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raffi spune:

Din pacate nu m-au contactat deloc, am mai fost eu pe-acolo sa intreb si mi-au spus sa mai astept..ca o sa vina si copilasul.
Eu am trecut in cerere intre 0 si 12 luni, gandundu-ma ca si daca vor avea un copil ceva mai marisor, adica un an si ceva ma vor contacta ei..dar pana acum nimic..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Eu am in cerere 0-3 ani si mi-a spus de la DPC ca ne vor atesta pt un copil de varsta asta si nu ne vor arata nici macar un copil mai mare cu cateva luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Ohhana, si eu zic sa te apuci de acte, in nadejdea modificarilor legislative... pierzi timp pretios.
Iata stadiul propunerii legislative de modificare a Legii 273/2004: Termen adoptare (in Senat), în conformitate cu art. 75 alin. 2 din Constitutie: 07.06.2011.
Nu stiu cat dureaza mai departe si cine trebuie sa dea unda verde legii, dar la unul dintre articolele legii scrie ca intra in vigoare la 3 luni de la publicare. Deci e cale lunga...

_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
ASPIRANTA FOREVER
http://handmadeamy.blogspot.com/

Mergi la inceput