Copii nascuti la final de mileniu (1999 - 2000)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Salutare!

Sper ca toata lumea e bine si copiii s-au mai acomodat cu ideea ca s-a terminat vacanta. Sincera sa fiu, chiar si eu am avut o problema cu acomodarea... inca nu sunt sigura ca am depasit-o . V-am mai spus, cred, ca eu ma implic destul de mult inca.

Adusesem vorba despre "pasiuni", tot prin perspectiva problemei care ma "framanta" pe mine, a lipsei timpului. Eu nu i-am impus vreo preocupare. Am observat ca ii plac lucrurile facute in colectivitate, i-ar placea sa faca dans, de exemplu sau chiar un sport. Chiar m-am hotarat ca astazi sa merg la o scoala de dans sa vad care ar fi optiunile. Ma gandesc ca, odata ce ne apucam de o chestie, vom fi obligate sa ne gasim timp si pentru ea. Nu caut deloc sa obtina rezultate deosebite, ci doar sa faca miscare, mi se pare anormal sa stea pe scaun cu orele si este si complet nesanatos. Am citit dealtfel undeva, nu mai retin unde, ca statul pe scaun cel putin 6 ore pe zi aduce daune care nu pot fi compensate nici macar daca dupa aceea te apuci de miscare. Ii mai place ceea ce tine de domeniul, sa zicem, "handmade", (aici cred ca ma mosteneste pe mine), dar eu prefer sa faca ceva ce presupune si miscare. Ii mai place limba engleza si de aceea am luat decizia sa o ajut cu ore de pregatire si cu diverse materiale de studiu.

Nici fiica mea nu e pasionata de matematica. Astept sa vad ce atitudine va avea si fata de fizica, care apare de anul acesta. Am facut-o sa inteleaga, sau cel putin asa sper, ca este prea devreme sa intoarca definitiv spatele unul anumit domeniu, inchizandu-si astfel, poate pentru totdeauna, orice cale catre el. In primul rand pentru ca nu a ajuns sa patrunda in niciunua din materii atat de mult incat sa poata sti daca are sau nu ceva sa-i ofere, apoi pentru ca rezultatele bune ii vor oferi posibilitatea mai tarziu sa aleaga un liceu bun si un profil pe care si-l doreste si, in plus, nu se stie niciodata ce posibilitate ni se ofera si ca, in general, nimic din ceea ce invatam nu e degeaba. Nu ii pretind insa sa fie eminenta si sa fie topita de placere cand are de lucrat. Vreau doar sa cultiv constiinciozitatea care se pare ca o caracterizeaza si sa speculez cumva faptul ca ii place sa aiba rezultate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

eu sunt intr-un mare cerc de semne de intrebare...merita sa duc copilul la sport, la cursuri de limbi straine daca el nu manifesta interes pentru aceste activitati? Concret, la noi...Ozi merge la inot pentru ca s-a obisnuit...nu-i plac concursurile pt ca avand putine ore de antrenament nici rezultatele nu sunt grozave...nu vrea sa renunte in speranta ca se va gasi mai mult timp... Engleza, franceza, germana face impinsa de la spate...nu refuza sa colaboreze dar nici nu misca o carte fara sa i se spuna...nu vrea sa citeasca in limba respectiva, nu vrea sa asculte casete altele decat cele date ca tema... Matematica intra la nu scap fara ea... lucreaza inainte de concurs si fix temele...nu-i o pasionata. Ma intreb daca e cazul sa o las in plata ei sau sa o imping pana trece dealul...

grati.ela eu cred ca merita sa faca un sport, nu pentru performante ci pentru miscare.Din pacate in ziua de azi copiii nu mai fac atita miscare cita faceam noi in jurul blocului si eu zic ca e bine pentru organism.
De restul activitatilor, nu stiu ce sa zic, daca tu crezi ca e important sa o trimiti la limbi straine, eu m-as tine de ea si as trimite-o, eventual poate nu-i place engleza dar ii place spaniola si atunci alegeti spaniola. La toata urma e important sa stii o limba straina si mai tirziu o sa-ti multumeasca.

Pentru alte activitati gen dans, pian etc daca nu-i plac nu cred ca e mare pierdere, numai daca binaneteles se anunta sa fie vreu Dan Grigore sau ceva asemanator .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Gratiela, tu esti cu Ozi cu mathe, cum eram si noi anul trecut cu Bianca. Taica-su a studiat pe linga facultatea de calculatoare si cea de mathe.....de placere. Eu am fost buna la mathe, mi-a placut. Asa ca ni s-a parut normal ca si fetei sa.i placa. Am insistat sa mearga la mathe club si la olimpiada is la kanguru Copilul mergea de gura noastra, cred ca i-ar fi facut si placere de nu nimerea o nebuna de profa care i-a taiat tot elanul si a descurajat-o de tot. Dupa ce ca nu o pregatea de olimpiada o mai si depuncta, cimnd Biancafacea corect. Rezultatul: eu am ajuns sa discut cu profa, care ulterior si-a mai schimbat atitudinea intelegind ca copilul are si cevsa material genetic...iar Bianca a declarat sus si tare ca pe ea nu o mai convingem sa mai participe la nici un mathe club sau concurs.
Daca Ozi nu face o pasiune pt mathe, las-o! Nu o trimite acolo, doar pt ca tie itzi place. Poate mai tarziu va gasi si frumusetea matematicii.

Cit despre inot! Daca nu-i e greu sa maerga de 3-4 ori pe sapt la bazin, eu consider ca e ok. Face miscare, chiar daca nu si performanta. Bianca merge o singura data pe sapt la inot si odata la tenis. In vara mi-a zsi cineva ca are inclinatie spre tenis, si forta! Ca ar fi bine sa o dau de mai multe ori pe sapt. Sincer, eu nu o vad facind performanta, iar timp liber mai mult nu are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu nu-l mai indemn pe al meu la nimic.... decat la facut temele.
Am hotarat ca anul acesta (clasa a V-a) sa-l las pe el sa hotarasca daca merge la vreo activitate extrascolara sau la vreun concurs. Pana acum a cerut singur sa mearga la informatica la scoala sambata, o ora. Sunt curioasa daca se tine de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu, din contra, sunt acolo gata sa o impulsionez. Nu o las inca sa intoarca spatele definitiv vreunui obiect pe motiv ca "nu-i place". Va veni si timpul unor alegeri mai "inguste", dar consider ca mai e pana atunci. Intre timp, eu incerc sa fiu vigilenta. Ii explic acolo unde nu a inteles, verific daca a inteles bine acolo unde cred eu ca ar putea fi probleme, o ajut cu orice are nevoie, deci "pazesc" punctele slabe si las libertate acolo unde stiu ca ii place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

glimmer rectific: vacanta un vis urit, scoala un cosmar. LOL. Categoric, si eu prefer vacanta scolii, dar noi mergem 2 saptamini undeva si restul de 5 trebuie sa fac ceva cu el, ca noi n-avem nici un fel de ajutor. Singur de capul lui acasa, iti dai seama ca nu face nici un test ori sa citeasca, nici vorba. Sta cu ochii in televizor, DS, Wii etc. De aia zic ca-i cosmar ca tre sa-mi bat capul de fiecare data ce sa fac cu el. Pina acum l-am trimis la holiday club, dar nu primesc decit pina la 12 ani si al meu va avea 12 in mai la anul. Probabil am sa-l trimit in Romania, desi nu-i place sa mearga ca-s tintari si e foarte cald.


Si noi tot din mai, dar deja 12 ani.

Si nu, nu face mai nimic in casa. Il mai apuca asa, ca sa ma impresioneze si sa-l laud, dar in rest nu are sarcini stricte. Mint, tre sa "bond" cu sor-sa macar jumatate e ora pe zi, dar asta a venit ca ceva normal, nu o obligatie.

Insa la partea cu scoala am fost f. stricte mereu, mereu a avut teme suplimentare si nu s-a dus la joaca pina n-a terminat tot. Insa joaca a fost recompensa pentru temele facute, nu temele au fost o obligatie pentru a obtine joaca. Adica am zis: cu cit termini mai repede temele, cu atit mai mult timp ai pt. joaca. Cred ca daca ziceam: nu te duci la joaca pina nu termini lectiile isi punea capul pe masa si statea asa, numa' din incapatinare.

Noi i-am explicat importanta scolii prin exemple practice, x si y au bani sa-si ia z pentru ca au mers la scoala mult si au joburi mai bine platite. (Nu stiu de cind esti pe forum, am scris asta de o mie de ori, in clasa intiia cind nu a vrut sa faca temele l-am dus la Walmart sa spele bude. Literalmente, luat o cirpa in mina, impins copilul in incaparea cu buda si zis: nu faci lectii? Uite asta te asteapta. Spala buda! Asta fac aia fara scoala.

A fost un circ intreg, copilul urla ca nu, eu zicea ca da, insa am trecut prin clasele 1 si 2 ca prin apa, trebuia doar sa-i reamintesc de buda de la Walmart si gasea resurse sa-si faca temele. Pe urma au intrat in obiceiul casei si se faceau din rutina.

Da, are 20 de dolari pe luna alocatie, pentru nimic altceva nu primeste bani, chiar si daca tunde iarba.

Si da, in vacanta a incins PC-ul si PS3-ul si toate alea, asta-i viata, l-am scos noi in curte si etc cind am venit de pe la joburi. Il ma trimit in tabara de cite-o saptamina. (Mai cresc si-i trimitem unii la altii, vine al tau in Ca merge al meu in Europa. O sa stea tot la ecrane, dar o sa fie doi :)))

Pupici,
Simona

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Simonna esti totala!!!
Sunt copii si copii cu unii functioneaza discutia cu altii actiunea, cred ca fiecare parinte simte ce i se potriveste copilului.

E a doua saptamana iar pentru noi care am schimbat o scoala particulara pe una de stat este nesperat de bine deocamdata, nu zic inca hop, pentru ca pornisem cu ideea daca nu merge ne intoarcem.
Urmeaza saptamana testelor care din ce am vazut eu pe edu.ro par destul de usurele. Al meu a dat deja vineri la Biologie un test din stiintele de anul trecut i s-a parut foarte simplu.

Mai pastram chitara si canto ca activitati extra si am renuntat pana in octombrie la bazin. Eu sper poate anul asta se lipeste mai serios de un sport in echipa, macar la scoala, desi al meu e genul boem, cu muzica si limbi straine si desigur calculator daca ar putea la greu numai ca saptamana asta a fost taiat de pe lista.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

pentru toti...tocmai ce am gasit asta http://www.academia-de-engleza.ro/Exercitii-de-gramatica-engleza/Verbul/Modul-indicativ/Exercitii-cu-timpurile-verbelor-explicatii.html
Ozi vrea sa performeze la engleza si din nefericire, meditatorul nu e o solutie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Gratiela, si fiica mea are o pasiune pentru limba engleza. Am descarcat foarte multe materiale de pe scribd, ca tot gaseam si nu ma induram sa nu le descarc, iar acum trebuie sa fac cumva sa le mai sortez. Daca nu ai cont acolo, mertita sa-ti faci si eu pot reconstitui linkuri de pe care am descarcat lucruri foarte utile. Sa-mi spui daca esti interesata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonesy spune:

Eu nu sunt inca mama, cu atat mai putin de adolescent, dar particip intens la viata nepotelului meu de 12 ani. este puiul familiei, ca sa zic asa.

Si vorbeam astazi cu el despre program. mi-a spus orarul si cum a organizat activitatile extra: este la o scoala de arta, deci are ore de arta in plus, si in total are 27 de ore pe saptamana. Mi se pare deja enorm.
Apoi are antrenamente la un sport de echipa care il pasioneaza si la care este bun. Nu este un campion, dar este bun. De 4 ori pe saptamana o ora si jumatate, fac alte 6 ore. Apoi engleza, care ii place, inca 2 si mai urmeaza in curand matematica in supliment, ca sa zic asa.

Pentru Dumnezeu, sunt ingrozita... are program cu norma intreaga pe saptamana, fara sa punem temele, lecturile obligatorii si studiul pentru arta de acasa, obligatoriu si acela. Cine indrazneste sa ii ceara sa puna singur mana pe ceva in plus???

Pasiune... de unde sa mai aiba energie si pentru pasiune. daca adaugam somnul regulamentar, statul afara regulamentar, socializarea si interactiunea cu calculatorul, necesara de altfel in lumea de azi (in limitele prestabilite, evident).... pai adultii ar trebui sa isi faca programare la vorbitor la el....


Mergi la inceput