Chiar in panica!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Imi imaginez cum ar fi fost sa va citesc eu pe voi. Cred ca mi s-ar fi ridicat parul maciuca. M-am speriat ingrozitor, Tora nu putea sa-mi spuna la telefon sa ma duc la scoala, ca vrea diriginta sa-mi dea ceva.
Da, de Teodora e vorba. Cea care era data exemplu de toata lumea, si nu cand era la gradinita. Pana acum ceva timp. Pe drumul spre scoala imi faceam scenarii: tigari nu-s, ca-mi spunea Tora; o fi vreo revista porno, un vibrator, orice m-am gandit...si diriga mi-a intins o cutie mica, cu un praf alb. Am simtit nevoia sa ma intind pe jos, langa cancelarie. Diriginta e profa de religie. Ne stiam, am mai discutat despre unele iesiri in decor ale Teodorei. Acum era galbena, nu stia ce sa faca. N-am vorbit prea mult...mi-a spus ca stie de la copii ca Tea prizeaza praful.
Culmea este ca Tora se gandea la mine...sa nu fac vreun AVC, ceva......eu am santier in curte, nu stiu ce moaca aveam la scoala plin de pamant si cu fata cazuta.
A venit Teodora, ne-a spus 100 de minciuni, in final a ramas ca s-a dat mare in fata colegilor. Eu deja discutasem cu Tora sa nu o spanzuram direct...sa fim calmi. Asa am fost si, in seara aia va citeam si pe voi si puneam tara la cale. Am dat zeci de telefoane (Tora, mai mult...eu cu santierul. In final, azi au fost la centrul antidrog sector 5, singurul cu o adresa si telefon valabil sau personal amabil. Conditiile...de tot rasul. Dar oameni ca lumea. Tineri, entuziasti. Doctori, psihologi, sociologi. S-au "consiliat" pe rand, Tora si Tea.
Concluzia: Tea are o problema de incredere. De imagine. Face lucruri ca sa atraga atentia. Nu se gandeste ce face, doar face. Psihologul a sfatuit-o pe Tora sa-i acordam incredere si sa trecem cu calm, adica exact ce am facut. E speriata, e rusinata, nu isi imagina ce amploare poate sa ia asa ceva. Da, stie ce sunt drogurile, ca nu se face asa ceva...nu s-a gandit.
Cei de acolo spun ca mai mult ca sigur in cutie nu-i nimic rau. Ei i-au spus Torei sa nu apeleze la politie, din experienta lor nu e cazul. Vor urma sedinte cu psihologul, e un lucru bun, e clar ca Tea a strans in ea lucruri pe care nu le spune. Nici nu e genul sa spuna. Insa exista o conditie: sa vrea ea sa mearga, dusa cu forta nu se poate.
Eu nu prea stiu ce sa zic...merg pe mana Torei, desi sunt mai radical de felul meu si as fi zis ca treaba asta e prea grava ca sa ma joc.
Am sa caut, totusi, sa aflu ce-i in cutie, imposibil sa nu gasesc unde s-o fac. Pentru linistea mea. Si pentru a fi sigur ca nu gresesc ca nu merg la Politie. Nu pot sa gresesc.

Imi dau seama, in timp ce scriu, ca nici nu stiu ce sa sfatuiesc pe cineva din experienta asta. Ce sa faci ca si parinte? Tot personalul de la centru i-a spus Torei ca nu suntem parinti rai, ea repeta intr-una: cu ce gresim? Evident, ne asteapta si pe noi psiholoaga de acolo.
Asta e...

Multumesc la toti pentru sprijin. Chiar conteaza, sa stiti...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Rufus, au dreptate psihologii..nu ati gresit cu nimic voi parintii..cel putin asta rezulta din ce povestesti tu.Tea voastra are o problema cu ea, nu cu voi...se cauta pe sine si nu se gaseste, isi cauta un loc..o apartenenta...cere atentie si face lucruri ca sa socheze, nevrand sa va faca rau voua sau ei.Chiar daca nu e inca la liceu, practic e o adolescenta si trebuie sa o priveste ca o adolescenta si sa inveti sa ii faci fata.
A gresit,da..dar nu e ireparabil.

in primul rand trebuie sa gasiti sursa micului haos creat:cine a "prostit-o" sa prepare acel praf.

poate ar trebui..zic si eu..sa o inscrieti undeva unde poate face voluntariat...crede-ma i-ar prinde bine.

ar fi multe de spus si nu vreau sa par eu cea care iti da tie povete..mi-e cam rusine..



Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Rufus o floare pentru tine si Tora
Ati actionat bine, rapid si asta va conta mult.
Mult succes cu psihologul, va da roade si acest lucru. Teodora se cauta pe sine, nu a gasit calea cea mai buna dar cu ajutorul vostru o va regasi, sunt convinsa!
Adolescenta e grea ... si pentru noi si pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai rabdare. Pas cu pas. Calm. Va fi bine. Doar - incet - fara pressing. Comunicati - comunicati - comunicati. Este esential ca acest copil sa fie linistit. Apoi vin si raspunsurile. Nu stiu daca esti pescar (nici eu nu sunt culmea ) - insa ai rabdare. Asa cum noi aici suntem alaturi de tine - la modul sincer - ai rabdarea de a fi alaturi de ea.
Ai incredere.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Nu degeaba e o vorba: "copii mici, probleme mici - copii mari, probleme mari".

Aveti grija de voi si rabdare unul cu celalalt!


"Daca nu ai fost niciodata cutremurat pana in adancurile sufletului de o floare deschisa in primavara, poate ca sufletul tau nu va cunoaste nicicand inflorirea." (Audra Foveo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Rufus va doresc sa fi fost asta tot socul si sa se rezolve si partea cu increderea in sine.

Mi s-a ridicat parul cand am citit primele tale mesaje, si mi-am dat seama cat de nepregatiti suntem pt probleme de acest fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Rufus, Tora, bravo voua pt cum ati reactionat
cred ca e grozav ca ati fost calmi si ati luat-o usor. si, da, cred ca Tora are dreptate si e bine sa mergi pe mana ei (si a psihologului) - o atitudine mai ferma/dura nu are face decat sa o determine pe Tea ca data viitoare sa se ascunda mai bine. indiferent ca va fi vorba de o tigara sau o bere. sau un baiat. sau orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Rufus, ma bucur ca aveti raspunsuri, chiar daca nu complete. Important este sa aflati si sursa prafului. Si sa nu pierdeti increderea pe care fiica voastra o are in voi.

Am citit undeva, demult, ca, intr-o familie cu 3 copii, mijlociul are pozitia cea mai ingrata: nu are nici statutul primului nascut, nici pe cel al celui mai mic din familie.

Va doresc sa va regasiti linistea pierduta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

o,doamne...multa putere va doresc si va admir pt cum ati reusit sa gestionati situatia!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M


Viata...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Rufus, va doresc putere sa ramaneti calmi si sa treceti peste asta cat mai repede!!!! Curaj si succes!!!!

Mergi la inceput