Floricele de liliac de mai iunie 2010! (57)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

hello mamicute :)


softurela nu mai ne povestesti ca shakeuri face copiilor si ce le putem da la aceasta varsta?

ii au curmale zilnic, dupa ce le hidratez, 2-3 curmale sper sa aiba ceva aport de fier



Veronica, astazi i-am pregatit niste urzici tinute 10 min la steamer. Am adaugat o jumatate lingurita faina din seminte dovleac + faina roscove + faina seminte in si putin usturoi crud + ulei in si Blenduite.

Trebuie testata toleranta la seminte si inceput cu cant foarte mici. Eu nu am depasit inca jumatate de lingurita/portie si nu cred ca voi depasii curand.
Uite, aici aportul de fier si magneziu la semintele de dovleac:
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3066/2

si uite si la faina de roscove, aportul de calciu:
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4324/2

Eu inca nu i-am bagat galbenusul si branza/iaurtul si analizele nu indica carente de fier. I-am dat acum 2 zile, putin galbenus si i-a placut tare mult, asa simplu. Cred ca maine o sa-i dau mai mult, ca tot am niste oua proaspete de tzara.

Legat de storcator, iti recomand cele care merg si pentru frunza de patrunjel, spanac, urzici.
Am dat 170 lire si l-am comandat din UK. In 3 zile a venit. Cauta Samson si fa-ti o parere daca te avantajeaza. Nu mai stiu de unde l-am luat. Daca te intereseaza, caut si iti dau linkul.

Mult succes!


Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Tenteaza pe cineva intalnirea de maine organizata de "Scoala mamelor"?



Cris,mami de Sebi,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010



Bazar umanitar pentru David si alti copilasi speciali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:



SUPERB COPIL, SUPERBA POZA!

Uau!!!


Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Veronicach mai poti detalia o data subiectul cu laptele de migdale. Cred ca am ratat post-ul. Mersi!

Corina cred ca faci o forma fizica dupa ce porti gemenii asa in sling de nu iti mai trebuie nici un sport. Eu daca o port pe Eva 15 min. mor de spate. Imi imaginez cum e cu 20 de kg.

Sabina sunt de acord cu atentia, dar cred ca e frustrant pt. ei sa ii tot iei de la diverse obiecte, sa ii indepartezi si sa nu le dai voie sa se joace cu ele. Eva plange cand o iau de la ceva ce ii placea ei si in opinia mea nu e ok pt. ea. Acum se pune cu mainile pe televizor, care e undeva mai jos, se baga cu mainile intr-un pantofar care nu are usa si s-ar juca cu toti pantofii de acolo (si stii cum s-ar juca - rozandu-i) etc. Asa ca o sa incerc pe cat posibil sa elimin toate chestiile interzise.

Despre vizita la pediatru: asa cum ma asteptem, mi-a spus ca nu are rahitism, sa continui sa ii dau Vigantol 3 - 4 picaturi, iar la vara 2. In rest am mai discutat diverse chestii mai putin interesante. Nu prea mi-a placut de el, avea conceptii cam invechite. Imi spunea ca pot sa dau zahar si sare la copil, ca pana la un an e mai greu sa pleci cu copilul in vacanta etc. Eu ii tot spuneam ca noi am fost plecati de multe ori si a fost ok, dar el o tinea pe a lui. Ma rog...
O sa mai caut un ortoped bun sa vad ce parere are si el. Aveti ceva sugestii de ortoped?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Bun regasit dragele mele!

In primul rand vreau sa le urez la multi ani floricelelor de liliac care au implinit deja un anisor!
[s] Sofi
Nati
Ecaterina
Iustina
Sabina


Multa sanatate sa va dea Dumnezeu, sa cresteti frumoase si cuminti si sa va bucurati parintii la fel cum ati facut-o in zilele in care ati venit pe lume! E putin cam tarziu, stiu, insa urarile sunt cele mai sincere. Nu imi vine sa cred ca s-a implinit un an deja... ma napadesc amintirile...

E primul mesaj pe care vi-l trimit din casa noua, dupa o perioada destul de epuizanta de amenajare pentru noi si acomodare cu noua casuta pentru Maia. Inca nu am reusit sa ne punem internet in noua locatie si va mai dura ceva pana ne vom instala, iar eu reusesc sa intru pe net doar seara sau in weekend de pe leptop-ul de servici al sotului, iar asta cand nu sunt prea obosita...

Prima saptamana jumatate in noul apartament a fost destul de dificila pentru Maia. Cred ca mititica astepta sa se intoarca la ea acasa si i-a luat ceva timp pana a inteles ca nu ne mai intoarcem si asta e de acum casa noastra. Plangea de numai daca o lasam sa ma duc la baie, incepea sa planga numai daca ma indreptam catre usa si voia numai in brate. Chiar si atunci cand eram cu ea pe pat, se agata in disperare de mine, chiar daca eram chiar acolo. Dar a trecut si perioada de acomodare, iar acum e foarte incantata ca are loc sa exploreze, o porneste de-a busilea prin camere, acolo unde are chef sa mearga, chiar daca eu o iau in alta directie.
Din pacate, de o saptamana jumate a racit. Multi muci, putina raguseala. Acum e mai bine, aproape ca s-a imprietenit de nevoie si cu batista bebelusului, de care sper sa nu mai avem nevoie in cateva zile.

Cam atat de la noi. Mie imi e dor de voi. Sper sa reusesc sa dau mai des pe forum, insa pana imi instalez net nu garantez nimic. Va pup! Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:


Vad ca dormiti mai mult azi

Ce ziceti de o cafea buna, pentru o trezire placuta?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile


Vad ca dormiti mai mult azi

Ce ziceti de o cafea buna, pentru o trezire placuta?






Corina, mami de Maria (14.06.2010)



mmm, buna cafeluta!
mai ales la somnul pe care il am pe mine...

Mary, e superba poza, iar protagonistul de nota 10!

Mira, sa fie intr-un ceas bun mutarea in noua casuta, sa petreceti numai clipe minunate impreuna .
(am aceleasi emotii si eu, peste vreo 2 luni facem si noi pasul asta. si mi-e teama si pt adaptarea copiilor, dar si pt mine ).

softurela , vino mai des cu idei de retete, mi se par foarte apetisante. nu stiu daca voi face cu urzici, poate o sa o incerc, ca mi-e tare pofta si mie, dar combinatia o s-o retin si pt alte "frunzoase". eu sunt tare amatoare de seminte si nuci - de toate felurile. acum fac o cura cu seminte de dovleac si ulei de dovleac (curatarea de primavara ) - sa stii ca se simt deja efecte, desi iau doar de cateva zile.

nikol, sanatate multa .
damian, de bine ce-am zis ca a trecut hopul cu raceala, a facut din nou febra duminica noaptea. asa ca ieri am fost la medic - cica n-are nimic la plamani, nimic la urechi, in gat...concluzia a fost ca ne-a bantuit o viroza nasoala rau si acum e pe trecute. dar 10 zile de febra???? ne-a dat totusi un antibiotic, sa-l avem in casa . (de parca ar fi malai, asa, sa-l ai in casa!)

referitor la protectii, eu sincer n-am avut deloc. luasem unele pt prize, dar se fixau asa bine ca abia reuseam eu sa le scot de acolo. si ma enervau la culme. plus ca aveau o cheita si o pierdeam mereu prin casa si trebuia sa improvizez ceva sa scot protectia. al meu (cel mare) avea un fix si scotea cablurile din priza (acolo ce protectii sa mai pun?). din fericire nu l-a tentat sa bage lucruri in gaurile de la priza.

pt mobila n-am avut protectii, dar nici nu s-a intamplat sa se loveasca prea rau. sper sa n-o faca nici de-aici inainte, ca daca incep sa caut pericole posibile, atunci o iau razna si capitonez toata casa.

ma duc la smotru.




Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Neatza mamicute!

Bine v-am regasit, n-am mai reusit sa intru, parca si la noi timpul s-a comprimat, si in plus o tinem numai din boala-n boala. Cand unul, cand celalalt, de mai bine de 2 luni nu stiu daca au fost cateva zile fara boala la cei mici, si mai nou am luat si noi, cei mari. Viroze, otite, enteroviroze, iar viroze respiratorii, parca am intrat in sezonul bolilor, plus ca iau unul de la altul si deja ma lasa nervii. Ieri l-am trimis pe Tudor la mama pt cateva zile, in speranta ca va scapa de ultima "achizitie" a lui Matei. Si nici nu a inceput gradi, sa vezi peste mai putin de-o luna ce-o sa fie pe noi..
Altfel, Tudor e tot mai miscacios, bine, nu face el asa multe, adica patruleaza de-a busilea peste tot, se ridica in picioare agatat de mobila, merge tinut de ambele manute, e hlizit tot timpul, primul lui cuvant constient este "badiii" adica Matei (zicem noi), are 82 de cm, aproape 13 kg, un vlajgan in toata regula

Corina, mai esti culmea cu cafelele astea, sunt o nebunie!

Si gata, ma opresc aici, fug cu copilu mare la niscaiva treburi, revin mai tarziu sper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Buna !

Noi suntem bine,eu am inceput serviciul.Cand sunt acasa profitam de vremea frumoasa, ne place in parc la copii. Sofia e innebunita dupa ei, ii cuprinde pe toti in brate, le vorbeste pe limba ei ... si le fura mancarea din mana ( pofticioasa mica ). E o mare cersatoare, cum vede pe cineva mancand cum se posteaza in fata lui si intinde mainile si ii cere. Asa ca trebuie sa ma duc cu ghiozdanul plin cum s-ar spune, sa putem face schimb de biscuiti in parc .

Mary : nici eu nu i-am dat fier Sofiei
Laurita : sa fie intr-un ceas bun semnarea contractului, felicitari

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput