experiente mistice(3)

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Exclusive spune:

Am sa aduc aici o experienta pe care am povestit-o la grupul nostru pe FB [ptr. cei care (inca) nu sunt cu noi acolo, daca nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed ]

O intamplare din viata mea, pe care eu o consider daca nu mistica atunci powerful. La 25 -26 ani,studenta in Israel la colegiul de infirmiere calificate, tocmai faceam rotatia la sectia de copii, cand ma apuca un junghi la spate si niste dureri la ovare, apoi o hemoragie (sange uterin inchis la culoare). Durerea la spate nu m-a lasat, si m-a fulgerat in gand, ca simptomele erau ca cele din carte de la ectopic pregnancy (sarcina stabilita in afara uterului). Profesoara m-a trimis de urgenta sa fac un US vaginal si apoi blood tests. Mi-a iesit in sange ß-hCG (hormonul care indica ectopic pregnancy) foarte ridicat, iar la controlul vaginal au vazut "ceva" pe trompa uterina. In aceeasi zi am fost internata si pusa pe o lista de asteptare sa fiu operata (laparascopie)de urgenta in urmatoarele zile. Nu va pot descrie panica mea - cum sa imi fie corpul "ciopartit" si pe deasupra si de catre un dr. rezident (numai acestia erau disponibili de pe azi-pe-maine). Eram foarte suparata/contrariata: Cum de corpul meu fizic m-a tradat si a ramas insarcinat cand si mai ales unde nu trebuia :-)) ??
(PE DE ALTA PARTE, DE MICA MI-AM PUS IN CAP CA VOI AVEA UN SINGUR COPIL, O FETITA, PE CARE O VOI FACE LA 30 DE ANI, IN SUA, si in luna Martie, ca mine si ca sotul - asta e alta "misticitate", sa spun asa, pe care mi-am dus-o la bun sfarsit). Deci eu avem in cap un fel de "clarviziune" cum trebuia sa decurga destinul meu, iar acum acesta sarcina fixata unde nu trebuia risca sa imi dea peste cap toate calculele :-)

Si m-am pus pe gandit - ptr. mine ganditul puternic, focusat spre un outcome pe care il doresc, e ca un fel de rugaciune - si m-am gandit, si m-am gandit, in cele 3 zile si 2 nopti cat am stat internata ce si cum sa fac sa scap din situatia asta... A doua zi cand mi-au masurat hormonul ß-hCG a iesit mai putin elevat, a treia zi si mai putin, iar in a patra dimineata, mi-au spus ca s-a petrecut un lucru f neobisnuit, ca ß-hCG are absolut valori normale si ca sa elucideze ceea ce se intampla m-au mai supus la un vaginal ultrasound - spre uimirea tuturor specialistilor care-mi investigau cazul, acel "ceva" nu mai era de vazut pe trompa uterina. Se topise. Disparuse. Mi-au spus ca "apparently" my ectopic pregnancy wasn't anymore there si ca asa un fenomen, in care o ectopic pregnancy dispare "de la sine" e ffff rar ...

Dar eu in sufletul meu am stiut. Puterea gandului meu, acea fractiune de D-zeu din mine, mi-a ascultat ruga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

msl1 ,parerea mea, nu cred ca e cazul sa-i faci pomana unui caine care a trecut in nefiinta de exemplu.
Doar gandul tau catre animalutul respectiv si el va fi langa tine.
Eu de exemplu o simt pe Phoebe (golden retriever) cand ma gandesc la ea, de multe ori ma trezesc dimineata cu senzatia ca ma linge pe fata, asa cum facea ea cand era in viata. Parca ii simt mirosul ei prin casa, o aud cateodata ca latra,mai ales dimineata dupa ce opresc alarma de la ceas si zic ca mai stau un minut, si trec vreo 10, ma trezesc brusc din somn din cauza latratului .
Daca te face sa te simti fine sa dai de pomana pt animalut, da cu toata inima, cel care primeste iti va multumi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Exclusive spune:

Hyperspace by Michio Kaku
ati citit-o careva?

http://www.amazon.com/Hyperspace-Scientific-Odyssey-Parallel-Universes/dp/0385477058

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

eu cred ca viata omului este si asa o enigma. Cu atat mai mult intelegerea a ce se numeste spiritualitate.si fiecare scrie ce traieste.este o calatorie mistica,indiferent de calea aleasa.

Daca citesti in biblie, se vorbeste despre suflet. cui apartine spiritul?este un termen care ne transporta in transcedental cognitiv. Este tamponul dintre lumina divina pura si planul fizic, este altfel spus universul creatiei omului in lumina- limbaj transcedental.
Lipsa unui limbaj clar, genereaza confuzii.experienta mistica are un drum foarte simplu,trairea, care este eternitate coborata in prezent. prezenta constienta prin traire este o experienta transcedentala. Mentalul este...sa fac o analogie mai clara, ca un ecran de computer, pe care sunt proiectate toate conexiunile, constientizate sau mai putin constientizate din planul transcemdental. Imi vine sa folosesc termenul energetic. Este clar, ca daca lumea visului era atat de simpla, doar energetica, era descoperita pana acum.insa accesul deocamdata la aceasta lume se face doar prin traire.
Este imposibila obiectivizarea unei trairi. Calea este prin om, si nu in afara lui. calea este prin legea divina, care exista ca structura absoluta la fundatia creatiei. Daca calea rataceste, sau ilumineaza este responsabilitatea mistica a omului. I s-a dat libertatea de a isi alege calea, din momentul in care a vrut sa stie, nu numai sa traiasca.
Ecranul mental cara in stare de veghe ,informatii catre constientizare, la fel ca si in vis, numai ca este focalizat spre...lumea interioara transcedentala.toate visele se fac din perspectiva celui ce traieste. Cand omul se viseaza, se disting doua planuri transcedentale a unei singure realitati, spectatorul , detine constiinta, si actorul, constienta.cand individualitatea constientei prin traire se recunoaste prin acceptare a realitatii divine, si nu a egoului, spectatorul,si actorul devin prin traire una si aceeasi realitate. Abia de aici incolo calatoria devine un proces de initiere.acolo unde nu este religie, credinta, exista traire, ca nici unui suflet sa nu i se ia dreptul la reintregire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

exemplul cel mai clar este iubirea. Este un non sens sa intelegi, stii , de ce iubesti, atunci cand iubesti. Iubesti, si atat. Este suficienta trairea iubirii, ca sa mobilizeze o viata, sa desfasoare un destin.
Cat de cerebrali putem fi cand iubim...ei bine, si aici exista o limita. Cand sunt atinse culmi de traire prin cerebraliate, prin acces voluntar mental are loc un fel de catalizare a trairii...fortez o imagine pentru reprezentare(vizualizare constienta pe ecranul mental, prin simbolul cel mai simplu, cuvantul):imaginati cumva ca gestul voluntar constient este ca si gestul de atingere a ecranului, ca la ipad, unde doar prezenta constienta prin gestul de conectare prin ecran a prezentului relativ al omului, la prezentul etern al transcendentului, este suficient. Gest care uneste individualitatea cu eternitatea.
Vocea constiintei este prezenta permanent, atunci cand in backgroundul mentalului face corectiile la deciziile egoului.vocea constienta este vocea egoului trezit la propia realitate, si defineste momentul prezent prin constientizare.

cate mesaje din mental sunt auzite? in cate mesaje ale mentalului egoul este prezent prin constientizare? Foarte putine! insa,atunci cand ecranul, mentalul este in pace, still, tot ce apare poate fi receptionat cu acuratete.omul constient poate privi-clar vede in lumea de dincolo. am sa fortez o imagine comparatie. cand apa este tulbure, se vede foarte greu sau deloc detaliul din adancul apei, insa daca apa se limpezeste, ochiul fizic care vede, constientizeaza,traieste in prezent, poate citi clar detaliul din adancuri.
Iata de ce una din conditiile evolutiei spirituale este...atingerea starii de stillness mental.cand se atinge aceasta pace mentala, constienta se indreapta catre adancurile templului om, intra pe teritoriul constiintei, iar cand cele doua puteri vor vorbi o singura limba si vor reprezenta o singura putere...cea divina,omul este la carma corabiei pe care navigheaza in viata asta. el este singur cu corabia!
egoul nu va fi niciodata mai departe de imaginea lui de lumina in transcendent. asta am vazut-o clar, foarte clar. camasa transcedentala a individualitatii dispare, devine lumina pura. si aceasta lumina pura dispare si ramane con-stiinta.egoul niciodata nu se va regasi in divin ca individualitate, pentru ca egoul este vointa in afara divinului. este acea cadere din rai...vointa propie!

astfel, prin constientizare omul este captat dincolo de mental, trans- cende de la trairea ca spectator, purtat de emotii si intamplarile din subtil, aparute pe ecranul mentalului, in realitatea subtila, in realitatea "filmului", unde traieste filmul ca si experienta propie. mai mult, acolo poate da finalul dorit prin traire in prezent si decizie. imageria visului este o astfel tehnica, schimbarea cursului visului, din forma vazuta in forma dorita...dupa intelegerea mesajului de lumina din transcendent.

in rest, materia urmeaza amprenta subtila a realitatii din vis. Intelegerea acestei conexiuni deschideo poarta generoasa constientizarii realitatii dincolo de mental.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Buna,

Am avut un vis ciudat, era Eva si Adam ,Eva aducea pe lume un copil Adam o ajuta. au intrat in apa unde o scroafa in acelasi timp a fatat o multime de purcei. Eu eram sub apa si ma uitam cum Eva se chinuia sa nasca si toti purcei inotau pe langa ea. Oare ce inseamna toate astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

Gwendoline, ma bucur ca ai impartasit visul.
Ceea ce visam, este un univers personal de lumina transcedentala.cand visul se manifesta in cladire, relatiile sunt mai personale. Cand arata o prezenta in natura, intra in contact cu elementele, singura realitate obiectiva intr-o lume subtila pur individuala.apa este elementul granita dintre 2lumi energetic transcedentale. Si va dau exemplul visului avut de mama Emei.
Animalele in vis sunt creaturi imagini provenite din realitatea universului actual sau karmic, cu care exista o legatura, evidentiata sau ascunsa cunoasterii.
Din popor se zice ca daca visezi animal mare e necaz, sau caine dusman, sau urs, boala...exista un adevar in spatele acestor vorbe, adevar ce este construit propabil pe experienta.
Gwendoline, intre tine din vis si porcii din vis exista un mediu, element, apa.care imparte realitatea ta de o situatie, realitate exterioara tie, insa indirect legata de tine.
Revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui 3x3
Din popor se zice ca daca visezi animal mare e necaz, sau caine dusman, sau urs, boala...exista un adevar in spatele acestor vorbe,

Nasol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Aoleu!
Daca am visat un caine mare negru care imi sare pe piept, e de ...rau?
Ca e de rau sunt sigura pt. ca dupe aceea am visat-o pe olteanca de soacra-mea!
Vai de mine, ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

capcaun si b.nica,
dupa credintele din popor,dpmdv, vaicareala din mesajele domniei voastre este intemeiata. mesajul din experiente mistice vizeaza o cu totul alta realitate, pe care in mod deliberat refuzati sa o abordati, indiferent de nivelul personal de cunoastere.
de cate ori va vad, retoric ma intreb, cum este posibil ca oameni seriosi sa decida o pierdere de timp, energie atat de pretioasa a vietii personale...si uite ca se mai intampla!
si inca ma mir, iarasi si iarasi,in ciuda unei expresii tot din popor, "mare este gradina lui Dumnezeu"!

Mergi la inceput