Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***307***

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ilinca, mie mi-a venit la 6 luni dupa nastere, gata regulat Dar m-am ingrasat cumplit dupa intarcare, desi haleam ca atunci cind alaptam. Deci clar alaptatul prinde bine la silueta...

Neaaaatzaaaaa!

Floric, felicitari ! Cred ca tu si Chato ati ramas singurele pe baricade... pt mine.

Chato, felicitari si tie, desi nu prea pricep pina la cit vrei sa scazi. Tu tii dieta Rina? Sau ce tii? Detaliaza, stiu ca e " aia cu proteine" dar da niste detalii






http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ilinca, nu ma abat din drum. Am avut sapt trecuta oarece abatari generate de starea "rosie" si zici ca si tu ai fel de fel de pofte. Dar chiar m-am simtit rau sapt trecuta si am decis sa mananc. (bine, nu am balotat ca nebuna doar cat sa ma tin pe picioare).

Si nu uita ca merg zilnic la sala. Cred ca asta face toti banii mai mult decat mancarea. Stii de ce numar caloriile? Mai ales in ziua de proteine (lactate si carne) sa stiu cand sa ma opresc. Bine, ca niciodata nu am mancat cat mi-am propus. Adica, eu imi iau mancare la mine, la serv, si de aceea spun ca nu am depasit ratia.

Astazi am zi de lactate. Dar o voi spurca si cu peste cand ajung acasa. Aand in vedere ca si peste e tot la proteina. Pentru azi am 200 gr cas de vaca (din ala cu cheag), 500 ml de lapte. (adica atat mi-am luat la mine). cand ajung acasa am un peste fript. sau 2, depinde daca imi este foame sau nu.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Pisi, nu uita de Gianina, Oli, Anaan...si cred ca in cursa s-a inscris si Gina2008. Dar nu a mai intrat decat s-a inscris.
Mai era, inscrisa in taina, Ana Maria.

Acum mi-am dat seama de ce pastrasem salvata o pagina de la un capitol mai vechi. Si pe care am sters-o dimi, caci nu intelegeam de ce am pastrat-o. Mi-am amintit ca acolo era lista silfidelor.
Dar...nu ne mai trebuie lista, nu? Mergem din inertie in jos la kg si in sus cu moralul.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Neatza!

Ana inca doarme. Ce ma fac eu cu ea de luni, cum o trezesc?Of, parca de ieri numai chestii care sa imi arate ca am luat o decizie proasta imi ies in cale. Ea nu s-a trezit veci la ora asta, cred ca o data i s-a mai intamplat.

Am primit pe mail o chestie. Stiu ca scepticele, in frunte cu BIANCA, o sa vina cu pareri si chiar le astept. So, am primit o chestie cu facutul banilor acasa, prin Google Ads. Cica este o documentatie care costa 134 ron si include si 300 site-uri gata facute, care te invata cum sa pui anunturile astfel incat sa generezi cat mai multe click-uri si ca se castiga pana la 300 de euro/zi muncind cate 3-4 ore pe zi de acasa.
Nu pot sa zic ca sunt genu care pune botul la orice, dar tot in ultima vreme am invatat si sa nu mai fiu sceptica la orice fara a cerceta intai, sa mai am si incredere, ca nu o fi lumea chiar asa de rea. Ce ziceti de treaba asta, ati mai primit vreuna, stiti de sistem?

Mami de minune mica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

asaaaaa
Cu metodele de educatie tre sa imi spun si eu pasul. Puteti sa nu cititi, ca iar cred ca imi iese un kilometru de postare....

Imi place cum a clasificat Ela metodele de educatie in "comunista" si "americana", doar ca am impresia ca asta este doar o impresie pe care o avem noi despre cele doua curente in educatie.
Mie a inceput sa mi se cam aplece de metoda asta asa-zisa americana. Adica gasesc in ea citeva directii si principii de urmat, dar incepe sa ma irite vehementa cu care e bagata pe git pe forum, pe la topicele de profil, si mai ales ma irita faptul ca pare tare prost inteleasa de unele persoane care o promoveaza agresiv.(Si nu, Ilinca, tu nu ai atins niciodata punctul ala in care sa mi se para ca esti agresiva, desi ai mai capatat cite un cartonas. Exista o metoda tare subtila - culmea, taman din partea bietilor copii captivi - de a insufla un sentiment de vinovatie si de a submina increderea in sine ca parinte, care ma scoate din pepeni)
Sint de acord: copilul trebuie respectat, nu trebuie lovit si nu trebuie sa i se spuna vorbe grele. Nu trebuie sa ii fie subminate independenta si increderea in sine.
Dar copilul are nevoie de cineva care sa il invete disciplina si reguli. Un copil fara reguli este un copil debusolat, pierdut, care sufera din cauza ca "seful haitei", parintele, cel care in mod normal ii satisface toate nevoile fizice si sufletesti, nu il ajuta sa isi managerieze propriile conflicte interioare, ci il lasa sa se zbata in incertitudinile si in dificultatea de a face alegeri si de a lua decizii. Exista adulti care se simt impartiti si inconfortabil cind trebuie sa ia o decizie, de ce sa ne imaginam ca le e mai usor copiilor nostri sa faca asta?

Noi am ajuns in sfirsit la faza "NU". Dar frate, e nu. Orice e nu. Am lasat-o in boii ei si am ajuns de ma rugam de ea cite o ora sa ii schimb pampersu. Si sa ma enervez ca in loc sa ne distram impreuna, pierdem putinul timp pretios cu asemenea prostii.
Si am zis ca decit sa imi pun nervii pe bigudiuri, sa schimb abordarea. Si am chemat-o sa o schimb, hotarita ca daca iar incepe sa faca fitze, o iau pe sus si o schimb. Cred ca maimutza a simtit ca abordam situatia altfel, pentru ca s-a potolit din milioanele de mofturi pe care le facea.
Acu sa nu va imaginati ca "izghesc" copilul. Dar schimbatul era asa: Nu vreau "pepeszuszu cu oitza, vreau cu pui. Nu cu pui, cu Mickey Mouse. Nu cu MM, cu vacuta", si mergeam cu fiecare pina la canapea, se intindea, apoi imediat se ridica in fund si pleca sa isi caute alt model. Asta tinea cit tinea, dupa care incepea bilciul ca ea nu vrea sa o imbrac la loc. Ilinca e frig, Ilinca racesti si iar ajungem la doctor. "Nu mejem la dotor" ...da nici nu ne imbracam. Pina la urma punem pepeszuszu, da nu punem pantalonii. Incaltatul era cu crize si istericale, ca vrea ba papucii aia de casa, ba sosetele groase, ba mocasinii, aducea cite o pereche apoi cind vroiam sa i-i pun ii azvirlea cit colo ca nu-s buni aia, vrea altii...De va spun, imi venea sa ma dau cu capul de pereti.
Si desigur ca astea-s talente numai pentru mami. In rest, cu bona, cu buni sau cu tati o doare la 3 metri-n spate de chestiile astea.

Naaa...si am zis bine, inteleg, e suparata si solicitata, sta fara mine 8 ore/zi, ii e greu, se controleaza cit e cu bona si cu tati si cind ne reintilnim are nevoie de confirmarea dragostei, de eliberarea emotiilor de peste zi. Chiar o cred si o inteleg.
Dar cum sa fac ca sa reusim totusi sa convietuim si sa petrecem frumos orele astea de dupa-masa?
(Ca de-aia am luat-o eu de la capat cu Brazelton....)
Si am zis sa incerc si ca el (care mi se pare un "americano-moderat", respectind aceeasi clasificare a Elei), facem un milion de prostii impreuna, dar sint momente in care e nevoie de fermitate si de respectat niste reguli. Si doar pe baza de fermitate (care a fost perceputa f repede, nu stiu din ce, din tonul vocii, din gesturi, habar n-am) am mai scapat de o parte din mofturele...

Io am ramas cu o problema la mansarda dupa problemele noastre de sanatate, asa ca am nevoie de un copil care sa isi sufle nasul cind ii spun si care sa imi permita sa o protejez cit mai eficient de riscul de a raci. Deci la imbracat, spalat, suflat muci, verificat urechi, jucat cu apa rece (ca gheata), stat uda etc, nu pot sa accept sa negociez deocamdata; poate imi trebuie psiholog, poate o sa-mi treaca de la sine dupa ce ne lamurim ca a trecut cu totul vechea infectie. Dar nu pot sa o las sa faca ce vrea in aceste privinte.

La fel cu activitatile extra"scolare". Sint 100% sigura ca orice copil ar prefera (cel putin intr-o prima faza) sa fie lasat sa se joace nonstop, sa zaca la TV sau sa frece calculatorul. Si intr-o prima faza probabil ca nu l-ar atrage nici vreun sport, nici sah, nici dansuri, nici karate, nici nimic care l-ar "deranja" din aceste activitati.
Sau ar spune da, vreau sa merg, dupa care ar refuza dupa prima sau a doua sedinta, pentru ca "nu ii place" (echivalent al "e prea greu, nu ma pricep si nu am chef sa fac efort ca sa ajung sa ma pricep" - si cred ca toti cunoastem sentimentul asta).
Na, eu nu cred ca la acest capitol noi, ca parinti, trebuie sa stam sa asteptam sa aiba odrasla o revelatie ca e talentat/dedicat intr-u anumit domeniu si vrea sa incerce cutare sau cutare. Pina la urma, fara a cere performanta, un sport, un instrument, o activitate, oricare, il invata ceva si ii antreneaza anumite calitati/trasaturi. Asa ca si aici marturisesc sincer, io o sa fiu "comunista" si o sa-mi duc copilul la diverse activitati chiar daca el nu tine neaparat sa le faca.

Hai ca m-am intins (dupa cum am avertizat)... Asa ca iau o pauza




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Pisik am auzit si eu Adsense, nu m-am apucat inca dar ma mai gandesc. Pentru tine ar fi mai usor pentru ca ai deja un blog. (l-am vazut si e foarte foarte frumos). Daca vrei pot sa iti trimit pe mail ce am adunat eu pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Cine stie ce am facut...Ia vedeti acum:
reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=4&idart=112

Oricum chestia asta a tot fost pusa aici, bade monnvas, ba de mine...unele ati mai citit, daca ati fost la capitolele alea de discutii.
Pana la urma vine primavara de tot au ba, ce stiti?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Pisi, nu uita de Gianina, Oli, Anaan...si cred ca in cursa s-a inscris si Gina2008. Dar nu a mai intrat decat s-a inscris.
Mai era, inscrisa in taina, Ana Maria.


Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel



Mai, eu nu uit ca am pornit un intreg pluton la drum.
Dar nu am mai vazut alte rapoarte :)
Sau le-am ratat eu...?




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Floric, ce ambitioasa esti Categoric faptul ca mergi la sala iti da energie si putere Tine-o tot asa
La capitolul asta n-am cu ce sa ma laud, buba mea nu sint Kg ci burta, cu monti scad in greutate (iar mi-a zis sotul ca nu mai am fund), dar burta e tantosa la locul ei. Deci, la mine nu functioneaza decat mancat putin si des si nimic dupa 19


Ilinca, n-am reusit sa deschid linkul, cica-i reclama


Anaan, imi pare rau ca te-apasa pe suflet atmosfera de la servici Nu stiu cum e, trebuie neaparat sa stai la taclale cu colegele, nu poti doar sa vii, predai si pleci? Iar in timp "te imprietenesti" cu cele care merita si aveti afinitati...


Pe mine m-a sunat ieri o colega, mi-a zis ca totul e asa cum stiu, doar niste programe noi au implementat cei din Germania, in rest traficul s-a imbunatatit (de cand au dat drumul la pasajul Baneasa). Acum sa vedem la fata locului... A! si ca m-asteapta ca pe painea calda Mi-a linistit multe din stress-urile mele in privinta intoarcerii la servici.






Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ilinca, ce reclama ai bagat?? Nu era link de pe forum...?

Pisik, si eu stiu de Adsense, dar nu am prea priceput cum functioneaza. Dar cred ca ce spui tu e altceva...?




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput