Controlul colului inainte de nastere

Controlul colului inainte de nastere | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nedumerire, nu stiu daca titlul sau intrebarea e formulata ok... La prima sarcina, cand eram in 38 de saptamani am fost la control si dr m-a urcat pe masa sa verifice daca colul e inchis. Cum totul parea ok am fixat cezariana peste o saptamana. Numai ca, la o zi dupa controlul asta m-am trezit ca mi s-a rupt apa (evident, in toiul noptii...). Ei, intrebarea mea e daca e posibil ca apa sa se fi rupt in urma controlului efectuat de medic. Nu de alta, dar acum ma apropii de a 2-a nastere si parca nu as vrea sa repet experienta. DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Eu cred ca este posibil, am o prietena careia i s-a rupt apa la cateva ore dupa consultatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu se poate. Si atunci cand membranele se rp artificial ai nevoie de o dilatatie mare (6 cm) si acestea se rup cu ajutorul unui instrument special.
Colul tau era inchis, deci medicul nu avea cum sa ajunga la ele.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

xio, eu cred ce spui, dar mie, de exp, la fiecare dintre cele 2 nasteri, atunci cand m-am dus la ctrl de 38 de saptamani, dr m-a avertizat de fiecare data ca e posibil sa sangerez dupa consultatie, ca verifica temeinic colul ( ) sa vada in ce stadiu este. Oare o astfel de manevra mai brutala, pe care acum o si consider nenecesara, nu poate duce la o declansare a mnasterii si implicit la ruperea membranelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

da, eu eu cred ca examenele repetate ale cervixului in ultimele saptamani de sarcina pot cauza ruptura prematura a membranelor.

Dr meu a insistat sa imi faca verificare de cervix la fiecare control in ultimele saptamani si cand am intrebat de ce tot face controlul asta enervant care pe mine ma doare si nu ii vad sensul a zis: 'asta o sa ajute'. nu stiam la ce se refera dar am inteles mai tarziu :(
mi s-a rupt apa la 39 de saptamani. am mers la el in vizita si mi-a facut un control cu degetul foarte foarte dureros. la nici 24 de ore de la acel control mi s-a rupt apa (cantitati uriase) si am avut un travaliu extrem de brusc si intens incat era sa nasc in masina in drum spre spital.

sfatul meu e sa vb cu medicul tau despre asta si il rogi sa nu iti faca acest examen decat daca este extrem de necesar.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

http://www.scribd.com/doc/25894321/Conduita-in-RPSM

Apa nu se rupe de la un simplu consult ginecologic, si in ruperea artificiala a membranelor acestea sunt intacte desi femeia este tusata de multe ori pana ajunge la dilatatia optima, iar la tuseu degetele intra in contact cu punga tot timpul.
indy, tie doctorul ti-a agresat nitel colul, daca te uiti in slidurile pe care ti le-am dat scrie acolo de probleme ale colului.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

La mine nu a fost vorba de controale repetate, pana atunci imi facuse doar ecografii. Deci o fi fost pura coincidenta... Acum sper din suflet sa nu mai patesc asa ceva, mi-ar fi cam greu sa plec in toiul noptii spre spital. Multumesc pentru raspunsuri. DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_bubulina spune:

Salut!

Nu cred sa fie o cauza exacta controlul facut atunci si ruperea apei... dar ce pot sa-ti spun este ca in cazul meu, pe final colul meu se micsorase si se inmuiase,majoritatea doctorilor care ma controlasera....; ca asa e la noi in spitale si cu sarcina gemelara cum aveam eu, si-au dat cu parerea muuulti doctori, ..imi spuneau ca daca se doreste trece prin el si il deschide, atunci mi-sa parut bizar comentariul, dar acum cu experianta ta....ma gandesc un doctor care nu prea este finut din fire....as putea crea niste probleme/ neplaceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai asta face colul in timpul travaliului: se inoiase si mai tare si se scurteaza pana devine ca o ata...
Ca sa treci prin col cand femeia nu este dilatata inseamna sa rupi pe acolo, nu ai cum sa ajungi daca nu esti finut sau din greseala. :)

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Buna, ce bine pica topicul asta!
Chiar aseara am fost la un control si medicul mi-a verificat colul cu degetul, spunandu-mi ca e usor deschis doar la exterior. Eu maine fac abia 35 sapt. Problema e ca acasa am observat o scurgere maronie, care nu s-a oprit nici pana acum. Nu e cantitate mare, cat sa pateze tamponul zilnic, dar m-a speriat. Acum, parca parca ma si doare asa, usor burta, dar foarte usor.
O fi de la control sau sa ma sperii ca nasc acusi?
Dr. la telefon mi-a zis ca e posibil sa fie de la control si sa iau no-spa.
Dar tot mi-e teama, mai ales cand va aud pe voi...

Stef 34+ cu Tudor Stefan

AMR 6 saptamani

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput