La France

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

felicitari pentru sarcina, olim!

daca mergi la ginecolog la spital si nasti tot la spital nu ai nimic de plata in plus; daca mergi la clinica privata ai sa platesti consultatia dubla aproape si ai sa ai de plata ceva la nastere, fie ca e naturala, fie ca e cezariana... dar poate ca mutuelle a ta ia in considerare surplusul si te ramburseaza (scrie in contract, ori, daca nu esti lamurita, suna si intreaba); tot asa e si cu rezerva (camera particulara): sint mutuelle care ti-o platesc, altele care nu.
o sa ai spre sfirsitul sarcinii dreptul la cursuri de nastere (10) cu moase, sa mergi neaparat, sint interesante (nu platesti nimic, cartea de asigurare sociala e deajuns).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, va multumesc de raspunsuri
azi nu am ajuns la medicul de familie, dar sper maine, ca asteptam acte de la MSA, unde are sotul asigurarea.
la noi e mai complicata situatia, deoarece platim asigurare in departamentul 22, acolo e angajat Marius, dar lucreaza in 49, si orice act de la MSA e nevoie trebuie sa il trimita ei prin curier, si nu is foarte punctualiplus ca acm suntem si cu schimbatul rezidentei, si asta dureaza un pic
am sa sun si la Groupama sa vad complementara daca imi acopera la privat.
am emotii mari cu spitalul, ca am auzit tot felul de poveti pe aici de la colege de-a lui Marius ce au nascut la stat
dupa mine as merge tot in Spania sa nasc, poate si pentru siguranta si confortul de acolo, dar stiu ca 2 sarcini si nasteri nu sunt la fel
va multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si daca tot is la capitolul intrebari, vreau sa va intreb de scoala.
alex merge la o scoala privata aici, o mamica a unei colege mi-a spus ca de la MSA sa da ceva ajutor banesc la intrare pentru a cumpara rechizite.
alex e in PS1 A ,oare putem avea dreptul pentru el?
a, si inca ceva, anul acesta am depus prima data declaratia de venit, am trimis prin posta, dar inca nu am primit nici un raspuns,In spania la o saptamana deja stiam in ce ape ne scaldam, aici nimic.Dureaza asa mult ca e prima data cand depunem declaratia, sau e normal?Iar cei de la banca mi-au zis ca daca ,arius nu depaseste o anumita suma de bani, ar avea dreptul d ela stat de o prima de vacanta de vreo 500 de euro.Voi ce stiti de asta?
Imi cer scuze pentru atatea intrebari, dar e asa greu schimbul de la ot ara la alta, in Spania ajutoarele erau mai putine, plus ca lucrand amandoi nu ne incadram la nimic.
Ori aici am avut noroc si de alocatie pt Alex si de ajutor pentru longement
va multumesc de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Felicitari pt. sarcina. Eu zic sa nu te iei prea mult dupa cele spuse de mamici despre nastere...fiecare nastere e diferita. Ce pot sa spun, e ca daca sarcina decurge bine si nu sunt complicatii, un spital mai mic de campagnie e bun, apoi si o clinica semi-privata e ok. Mutuelle in general acopera diferenta de la privat caci acesta e rolul lor. Incearca sa fii urmarita cu sarcina la spitalul cel mai apropiat sau la ginecoloaga ta obisnuita sau chiar la medicul de familie si mergi pt. ecografii la un ecograf, si din luna a 7-ea te transferi. Insa inscrie-te pentru nastere, daca te decizi unde, de prin luna a 5-a.

Despre ajutorul banesc pt. rechizite, acesta se da incepand cu CP, adica de la 6 ani,in PS nu au nevoie de multe rechizite, mai mult de servetele:).

Prima de care zice bancherul vostru...nu e o prima de vacanta, e prime d'emploi, in functie de numarul de ore lucrate si in functie de plafonul de venituri. Si ti-o dau ei daca esti éligible.(tresor public)
Raspunsul de la impozite vine pe la inceputul lui septembrie,nu te impacienta. A l'avenir, sa stii ca se poate face declaratia si pe net.

Nu uita ca trebuie sa declari sarcina la MSA in primele 14 saptamani, apoi vei avea dreptul la ceva alocatie de nastere.

Si nu uita ca si MSA are site internet si poti sa tratezi multe prin net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

delphin, multumesc mult de ajutor
multumesc mult de info cu decalratia de venit, ma gandeam sa nu fie vreo problema de nu primim nici un raspuns, dar m-am linistit.
cat despre banutii de scoala, oricum nu e mare suma ce o platim pt Alex, e vreo 30 de euro pe material scolarr si 180 de euro pe an, plus cantina, dar deocamdata manaca acasa, ca stam aproape de scoala, plus ca eu nu lucrez, deci am timp sa pregatesc mancarea.Iar cu 4 euro cat costa cantina la amiaz aproape mancam toti 3 acasa, sa vedem insa dupa ce vine bebe, cum stam cu timpul
multumesc de informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

eu am nascut un copil la privat si unul la spitalul public inafara ca era marmura pe jos si tv in camera pe care nu l am deschis ca nu obisnuiesc sa ma uit la tv nu am simtit absolut nici o diferenta personalul la fel de grijuliu si profesionist
multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

probabil ma gandesc ca depinde mult si de zona in care locuim.
aici e o localitate relativ mica, cred ca nici macar nu este spital, trebuie sa ma interesez exact
am o prietena care a nascut in Saint Brieuc, e kineoterapeuta si erau 6 in camera, ori mie mi se pare enorm de mult, plus ca la nastere ,sotului nu i-au dat voie sa stea cu ea, au tinut-o si vreo 5 zile in spital, chiar daca nu a avut nici o complicatie.
eu in spania am nascut la stat, am stat 2 in camera, iar sotul nu s-a miscat de langa mine cele 72 de ore cat am stat internata pana am plecat acasa cu bebe, cei drept ca era la primul copil, acum sa vedem , ca deja am emotii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Olim-eu am ales spital mare si de stat pentru un singur motiv: sectia de neonatologie. La spitalele mici si mai ales la cele private, nu exista intotdeauna o astfel de sectie cu tot cei trebui.
Bine, la a doua nastere m-au debarcat pompierii in cel mai apropiat si am fost multumita ca nu s-a intamplat in masina lor. Dar nu pot spune ca am remarcat diferente notabile intre cele 2.
Si inca ceva... Eu am vazut numai moasa si totul a fost ok.
Altfel, fetele ti-au spus bine: nu te lua dupa povesti! Personal, eu nu am auzit pe cineva care sa fii stat la maternitate intr-o camera ce avea mai mult de 2 paturi.
In general mutuelele acopera dif stat-privat, dar depinde de fiecare contract in parte. Imi aduc aminte ca eu am avut la fiecare nastere alta si la una, de ex, imi dadeau suplimentul de camera privata, dar dupa 3 zile se reducea si tot asa diverse detalii (unele nici n-am priceput ce inseamna)
Bafta!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Olim, felicitari pentru sarcina ! Si eu pentru al doilea copil am aflat ca sint insarcinata dupa o vacanta in Ro si tot vara era.

Vedeti, fetelor, cum se activeaza topicul asta cind vine cineva cu asa vesti bune si cu intrebari?

Eu am nascut la clinica privata, ca nu mi-a placut cum arata spitalul de stat. De fapt, cel mai mult voiam sa fiu singura in camera, ceea ce s-a rezolvat, dar nu din primele 2 zile, atunci esti obligatoriu cu inca cineva in camera.

Olim, din cite imi aduc aminte, daca e nastere normala, te tin obligatoriu in spital 5 zile, cu cea a nasterii inclusa, si 7 zile daca e cezariana. Ei zic ca asa te ajuta pina se porneste lactatia si verifica daca ia copilul bine in greutate; cind iese, in principiu, si-a recuperat greutatea de la nastere sau e in crestere.

Cristinuk@, ai avut noroc ca ai putut face ecografie la fiecare control, in afara de Paris si Coasta de Azur si poate alte citeva orase mari, ecografiile se fac la medici specializati si e a naibii de greu sa obtii o programare. Cumnata mea, acum 6 ani, a facut a doua eco cu 2 saptamini intirziere, ca i-a fost imposibil sa gaseasca un medic, cel din spital care o urmarea era in vacanta, iar cei liberali nu mai luau pacienti noi.

Am 2 colege insarcinate si mi-au spus ca nu se mai face amiocenteza obligatoriu la femeile peste 35 ani. E o chestie regionala sau nationala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Marox, amnio nu e obligatorie, e doar un drept care trebuie cerut, in caz ca nu este propus. Nimeni nu te poate obliga sa o faci, iar in cazul in care nu este dorita se face triplul test.

Mergi la inceput