Prietene la bine si la greu - 104

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

Simina Dumnezeu sa o odihneasca pe bunica ta.

Miany da de zice ”poporu'” ca esti ”ciudata” cu papa pt bebe?

Licurici iote cafia sau ceai verde direct in vena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Salutare!

Tin sa incep acest post cu mii multumiri fetelor de pe acest forum (fara a face nominalizari) care au incurajat si incurajeaza inca alaptarea Inca o data alaptatul m-a ajutat, defapt ne-a ajutat, sa trecem peste niste momente nu tocmai de dorit.

Si acum povestea: va spusesem vinerea trecuta ca am ajuns cu Alex la urgenta pentru ca respira greu si vomita si ca ne-au dat acelasi tratament: aerosoli cu ventolin si flixotide (si ca o paranteza, nu se mai gaseste Ventolinul ca nu au actualizat prospectul , dar am reusit si l-am procurat, am fact chiar provizii ) Toate bune si frumoase pana spre seara cand a vomitat tot ce a mancat si se chinuia din ce in ce mai tare sa respire. Dupa aerosoli m-am dus sa-l culc, in speranta ca se va linisti si va fi bine. Ei bine, nu a fost asa, iar la ora 22 eram iar la camera de garda. A vomitat din nou cand am ajuns acolo si in timp ce ii faceam inca o tura de aerosoli a inceput sa ii creasca temperatura pana la 39.2 . A urmat inevitabil chinul cu montarea branulei in vena, au reusit la a 4-a intepatura, in picior, si internarea. Ne-au dus direct la terapie intensiva unde l-au conectat la aparate, la perfuzii si unde i-au luat sange din calcai. N-am mai auzit de asa ceva pana atunci…Alex avea patut, eu un scaun, dar cum el nu doarme singur, ce sa stea acolo?? Ne-am petrecut noaptea amandoi pe scaun (fara spatar, dar macar era din burete), el agatat de tztz, din care mai tragea din cand in cand, mai adormea, se mai trezea, mai plangea, si tot asa. Aerosoli in continuare, la 3 ore. Avea ceva interzicere la tztz, ca il obosea si se vedea pe monitor ca nu respira bine in timp ce suge, dar nu era de speriat, asa ca l-am lasat sa suga chiar de se uitau urat asistentele. Macar atata lucru sa fac si eu pentru el…Dupa 2 ore de perfuzie a trebuit schimbata branula, ca nu mai mergea, asa ca s-a schimbat piciorul Toata noaptea a dormit numai 2 reprize de cate o ora, una in patut si una la mine in brate.
Spre dimineata am ramas fara aparat, caci venise un copil in coma si nu avea aparat si pentru el, ca asa e in Ro…ceilalti doi copii din salon nu se puteau lipsi de aparate, erau mult mai grav. La 8 am coborat la camera de garda sa i se masoare saturatia, a fost 99%, deci era in stare sa respire singur, asa ca am fost mutati de la TI intr-o rezerva. Atat a fost bun din sederea asta la spital, ca am stat singuri in camera. Prima noapte de stat in pat si dormit profund de la 12 noaptea la 6, cand a trebuit sa-l scol pt aerosoli. Noptile urmatoare am revenit la frichinelile obisnuite, ca si acum, acasa.
De sambata dimineata pana duminica dupa-amiaza nu l-a vazut niciun doctor, ca deh, era we. Dr ce l-a vazut duminica a zis ca e bine cu respiratia, dar sa ii verificam glicemia, ca a fost cam mare la internare, 215, iar in urina s-au gasit glucoza si corpi cetonici.. Vine si aparatul, inca o intepatura, in deget de data asta, glicemia 137, foarte mare, maxima ar fi 100 la varsta lui…(si ca o paranteza, dupa 2 zile de perfuzie cu glucoza, si nemancat, doar supt, ce ar trebui sa gaseasca in urina??? Sau cum ar trebui sa fie glicemia????) Inca o proba de urina, tot cu glucoza.
Se face luni si vine dr care era pe sectia respectiva, o dr in varsta, ce o avea ca si rezidenta pe dr ce ne-a “salvat” in octombrie de la internare, si care a descoperit terenul asta alergic la Alex. Ma gandeam ca am scapat, ca ne-a recunoscut, dar nu! Trebuie vazut ce e cu glicemia, la capitolul respiratie stam super. Ca sa fie treaba treaba, dr sefa infige morcovu: il suspectam de diabet! Ca are glicemia in continuare mare, ca s-a nascut cu 4,600. Mi-a cazut cerul in cap si n-am fost in stare sa mai zic nimic. Am retinut doar ca nu ne lasa asa si ne rezolva, reface testul si in functie de rezultat de trimite la Budimex parca, ca acolo au sectie specializata . Luni glicemia era 132. Am sunat sotz si i-am dat vestea. A guglit pe net si a zis ca nu are nimic Alex si ca nu stie aia ce vorbeste . Toate testele au fost facute dupa ce mancase putin, asa ca a ramas ca marti sa ii recolteze din vena pe nemancate si in functie de rezultat vedem ce e de facut. Marti la ora 5.30 a avut ultimul supt, iar la 9 i-au recoltat. Glicemia a iesit 74.
Concluzia: Glicemia a fost mare din cauza starii generale proaste, a traumelor si stresului Asta cred ca puteam sa zic si eu.
In fine, m-am lungit cred mai mult decat era necesar , acum suntem bine, de marti dupa-amiaza suntem acasa, incercam sa ne revenim, sa reintram in rutina.
Avem inca 10 zile de aerosoli cu Flixotide, de luat fier ca este anemic tare si ne-a dat si Imunogrip Junior, pe care nu l-am cumparat inca.
Aceste viroze respiratorii se manifesta violent la el din cauza terenului alergic, pana la 5 ani spun ei ca tot va mai avea episoade de genul asta, dar vor scadea in intensitate si se vor rari.

Nu stiu cat de cursiv am relatat cele intamplate pt ca am scris pe fuga.

De la 1 teoretic reincep serviciul, tot nu stiu care este solutia fiala pt Alex, mai discutam si analizam, oricum va sta cu cineva din familie.

Multumesc Many, Raluci si Monis pt urarile de sanatate si fetelor care m-au “strigat”.

Nu am citit decat pe sarite, am vazut ca sunt multi fulgusori bolnaviori, le doresc multa sanatate ceea ce ii doresc si puiului meu.

Simina, condoleante!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

buna ziua de la cluj!!!

mda se pare ca nu e tocmai buna la toata lumea...

simina sincere condoleante ptr. bunica!!!

Lyly doamne prin ce v-a fost dat sa mai treceti.. multa sanatate lui Alex!!!

Lidia sunt catalogata ciudata ,ptr. ca nu mananca pufuleti,biscuiti din comert,papa ca si noi si alte magarii...asta e..nu ma mai agit pe tema asta ,important e ca david sa fie sanatos!!! nu?

licu sa iasa repede maseluta si sa nu o chinuie prea tare pe rechinasa

monis ai primit PM-ul?!

fug la dus ca piticul e la plimbare cu "bui" sau "mbuni"-cum zice david..ne auzim!!gascha!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

SAlutari!

Imi e si rusine sa scriu, dupa atata vreme, dar, chiar nu am avut timp! Va scriu de acasa...de la noi de acasa...pentru ca ne-am mutat, si in sfarsit am reusit si noi sa ne punem net, dupa negocieri cu proprietarul...

Sunt libera azi, pentru ca maine ne imbarcam in avion si venim in tara, fiindca fratele sotului meu are ceva probleme de sanatate, si Luci isi doreste neaparat sa vina sa il vada. Asa ca avem si noi cate doua saptamani de concediu...si am hotarat sa ne intoarcem. Asa, ca o sa am timp berechet sa sporovaim..de duminica, bineinteles! De citit, spre marea mea rusine, nu am citit decat aceasta ultima pagina...si am aflat cu regret ca Alex de Lyly e bolnavior! si ca Simina e in doliu.[black]condoleante[/b]!

In principiu suntem bine, oricum, mult mai bine decat eram inainte sa plecam!

Rares e din ce in ce mai obraznic, mai alintat si uneori imi scoate peri albi, ma straduiesc de zor sa il disciplinez, fara prea mari sanse de reusita, fiindca nu prea intelege el, dar ma inarmez cu rabdare si cu speranta ca va mai creste si o sa se dea pe brazda! De cand nu am mai intrat pe forum mi se pare o eternitate, si vreau sa cred ca nu ne-ati uitat!

Spper sa reusesc sa mai postez azi ceva, daca nu, ramane pe duminica! Pupici si o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa13 spune:

Buna ziua,

Am intrat sa zic doar multa sanatate puilor bolnaviori si mamicilor incercate multa putere!!

Imi pare rau de piciorusul Mayei, de intepaturile Maiei, infectiile urinare a lui Vlad, Alex chinuit in spital (nu imi vine sa cred prin ce ati trecut), Rares iar imi pare rau ca trebuie sa te chinui cu sistemul noastru sanitar, sa dea DD sa scapi repede si fara probleme de aspenter.
Va pup puisorilor, vreu sa aud ca sunteti bine!

(imi cer scuze daca am ratat vreun puiut bolnavior, nu e cu intentie)

Noi suntem bine, cam atasati de tztza, dar asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Lyly,off...am inima stransa dupa ce am citit prin ce ati trecut..si eu ma plangeam ca fiimea are niste dureri de dinti..
Sa va insanatositi rapid, si fara raceli de acum inainte! Bafta sa rezolvati cine ramane cu Alexutu acasa dupa ce te intorci la munca.

Lavi, m-am bucurat sa te vad, si ca sunteti mai bine!! Noi tot asteptam pozicile miresica ............

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 9+ cu Iris/ul

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Ziua buna,


Lyly,prin cate a trecut micutul Alex...sanatate multa si refacere rapida
Symina,condoleante
Lavi, bine ai revenit...
Monis si Ralu... sunt haiosi foc micutii,ce se joaca ei impreuna..
Monis,sa stapaneasca Santi-cucuiatul sanatos patutul...
Magda,bafta multa la TM,sa reveniti cu vesti foarte bune
Licurici,hai ca iese si maselutza aia si isi revine Amalia
Ralu-seby, dar ce nazdravan ai tu acolo...

La cantecele,la noi succesul e garantat de "Ceata lui Pituigoi", la orice ora,indiferent de dispozitie,cand le cant ii apuca rasul...si le mai cant niste cantecele "pionieresti"(au ramas puternic in memorie)


Am facut si eu pateul de linte... super bun ,dar si foarte spornic... am respectat cantitatile din reteta de pe blog si mi-a rezuiltat ditai castronul...



Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

Simina condoleante.

toti prichindei bolnaviori si putere la mamici.

Nu prea stiu cum ii sa ai copilul bolnav si mi-e teama cand o sa fie bolnav Mihai nu stiu ce sa ii dau.

Ne chinuie alta maseluta nu stiu cand o sa apara, in rest e bine mananca si nu prea manaca, e mai maraici, plange cateodata cand doarme mai ales ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Laura, acum m-am uitat la semnatura...si nu poti sa iti dai seama cat ma bucur pentru tine! Sa fiti sanatosi si tu si grauntele mic...de Rechinasa nu mai zic! Cele bune! Merg sa bagajesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns na_bo spune:

Salutare!
Noi am trecut ieri printr-un episod de febra, e umflat un canin si asa se vede ca o doare si scrasneste din dinti. Si eu i-am dat antitermice ca nu am indraznit sa nu-i dau. La mine nu sar un- doi cu medicamente, dar ei mi-i teama.

Dankutza- felicitari, mai dar din inspectie in inspectie o tii, mai poti?

Monis- am facut si eu creme de broccoli si avocado, mi-a iesit o idee prea acra, am pus prea multa lamaie, asa ca Amalia s-a cam strambat, dar o papam asa incet
in legatura cu cantecelele eu am descarcat de pe net de pe un motor de cautare si le tot pun mai ales dimineata cand stam si ne jucam. texte iti pot scrie dar melodia?

Lalu- nu esti inconstienta, si eu ezit mult cand sa incep sa-i dau medicamente

Magda- sa veniti cu vesti bune

Ralu-sebi- ma bucur ca v-ati adaptat noului program, pupam Mateiutul vorbaret

Simina- condoleante, sa se odihneasca in pace

Lyly- vai prin ce ati trecut, sanatate lui Alex

Lavinia- ce bine ca ne-ai salutat, sedere placuta acasa


Raluci si Monis-aveti doi flacai adorabili

maine mergem la un botez, Amalia va ramane cu mama, asa ca merg sa mi caut ceva de imbracat...prin dulap
tuturor

Natalia, fericita de Amalia Maria

Mergi la inceput