Bebei cu greutate mica

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

AM O CUTIE DE NUTREN JUNIOR....MI-A CUMPARAT-O CINEVA, DAR LA NOI NU SE POTRIVESTE ASA CA CINE ARE NEVOIE SI O VREA, AM DAT 53 lei pe ea o pun la dispozitie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Topfer vs Nutren Junior cu Vanilie

Spre deosebire de Nutren, Topfer contine:
-glucoza
-maltoza
-fructoza
-amidon
-acizi grasi saturati
-acizi grasi monosaturati
-acizi grasi polinesaturati
-acid arahidonic
-acid docosahexaaenoic
-fibre
-kalin
-florura
-inositol

Spre deosebire de Topfer, Nutren contine:
-beta-caroten
-taurina
-carnitina
-crom
-molibden

Deosebiri in compozitie

-la calori T 472, N 467 deci nici o diferenta aici. Totusi de ce Nutren este un lapte hipocaloric si Topfer nu? Hipp ar 487 calori. Babylove are 482. Deci...
- la proteine T 12,4, N 13,9 diferenta mica, cred ca nu are importanta
-carbohidrati T 60,3 , N 62.2 alta diferenta care nu se pune
-lactoza T 37,1 N <20 ca are sau nu lactoza, pe mine nu ma intereseaza, dar o sa iau in consideratie daca o sa aibe diaree.
-grasimi T 20 , N 18,3 diferenta mica
-natriu (sare) T 0,200 N 0,222 deci, Nutren este un pic mai sarat
-calciu T 520, N 417 Topfer are mai mult calciu si Pinky chiar are nevoie, ca are doar 5 dinti.
-magneziu T 54 N 53 diferenta insesizabila
-fosfor T 375 N 278 diferenta destul de mare
-clorura T 300 N 370 diferenta destul de mare
-fier T 6,2 N 4,7 diferenta destul de mare
-zinc T 4,8 N 4,7 diferenta insesizabila
-cupru T 320, N 370 diferenta destul de mare
-iod T 95 , N 37 diferenta foarte mare. Copilul are nevoie de iod pt buna functionare a tiroidei. Si asa solul nostru este sraca in iod.
-mangan T 126, N 231 diferenta destul de mare
-seleniu T 14 N 12 diferenta insesizabila
-vit A: T 440, N 700 asta da diferenta
-vit D: T 8 N 19 diferenta foarte mare
-vit E: T 9,5 N 7 este o diferenta si aici
-vit K: T 51, N 19 diferenta foarte mare.
-vit B1: T 0,6 N 0,28 diferenta foarte mare.
-Vit B2: T 1,4 N 0,37 diferenta destul de mare



As vrea sa mentionez, ca ceea ce lipseste din Nutren si apare la Topfer, apare si la Hipp si la Babylove. Poate mai apre si la alte lapticuri, dar eu am comparat doar vreo 4 formule pana acum.

Concluzia mea: ii voi da combinat, in proportie de 50-50, Topfer cu Nutren. Mie nu mi-a recomndat nimeni lapticul asta. Am citit la voi. MA facut studiu amanuntit si asta e concluzia mea. Vreau sa vad cum o sa fie peste 2 luni, adica sa vad rezultatele. In functie de asta, o s avad cum merg in continuare.

Sper sa va fie de folos informatiile astea.

Anca multumesc de oferta. Noi am facut comanda la o farmacie. Am lasta acont si mi-a adus. Deci, tind sa cred ca exista lapticul asta pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Dankutza, super comparatia ta! Bravos! Poate ar fi trebuit s-o fac si eu, in loc sa merg direct pe mana nutritionistei...Sunt doua variante din cate ma pot gandi acum: 1. modul in care se descompun toate substantele alea in organism (ar putea sta in asta diferenta? habar n-am, ne-ar trebui un specialist sa ne explice). 2. (mult mai probabil din pacate) abordare agresiva de marketing a celor de la Nestle (Nutren e facut de Nestle) si relatii cu dr-ii care sa-l prescrie...Ce sa mai zic? Eu am fugit de Nestle si Danone cat am putut - Nutrenul a fost si este singurul produs consumat de la ei si asta doar pt ca sunt disperata cu greutatea fetei si mi-a fost recomandat de un nutritionist pediatru!...Nana l-a acceptat din prima, asa ca am refuzat sa ma mai intreb...Cred ca pana la urma ne intoarcem la efectul placebo, nu?...Totul e in capul nostru...offf!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Ca sa completez ... Nu, mie nu mi-au spus de ce n-a crescut in perioada intrauterina. Nici n-au stiut de ce, au fost doar supozitii, care de care mai "elevate" ("nu e o boala letala, dar copilul o sa fie o leguma""seamana cu cazul cutare de la conferinta cutare din anul cutare", etc pe aceeasi tema).
Si nu, nu e doar slaba, ci e si mica. Are 1 m si ceva. Am fost sa isi cunoasca invatatoarea ca va incepe clasa I in toamna si toti din scoala se mirau ca ea incepe clasa I!




Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

cu placere!

daca nu apar doritori il pastrez si il papam dupa un an!

Maria mananca Milumil, nu m-am gandit sa il compar cu topfer, voua v-a fost recomandat topfer de catre medic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Nu mi-a recomndat nici pediatrul, nici neonatoloaga sa-i dau Topfer. Cand am vazut ca din 2 cat 2 lubenite, nu iese nimic, am inceput sa ma documnetez, sa vad care e cel mai bun laptic de pe piata noastra. Pediatra noastra a zis sa-i dau Nan. Eu nu am vrut.
Am citit, am rascolit netul, am activat toate "medicinele" din familie sa aflu care este cel mai bun. Un coleg pediatru de-al sora-mii i-a zis: "daca isi permite, sa-i dea Topfer". Medicul respectiv a fost in fabrica Topfer din Germania. Este un lapte facut pt piata nemteasca si nu romaneasca. In plus este si bio.
Nepotelul meu a crescut cu Topfer, pe care l-a baut de la 6 luni. Prietenul de joaca a lui Pinky a baut numai Topfer. Mia avem o cunostiinta care a baut numai Topfer. Asa ca nu pot da vina pe lapte ca nu a fost bun. Este vorba de "personalitatea domnisoarei", dupa cum mi-a spus dr Stamate la eco.
Saptamana trecuta, cand o pisam la cap pe una de la Dona, mi-a zis ca de ce nu-i dau Topfer ca si ala e lapte foarte bun si chiar hipocaloric. Asa ca sunt in ceata, daca si asta e hipocaloric sau nu.
Oricum m-am hotarat sa merg pe 50-50 sa vedem ce iese. Nu stiu daca mi se pare, dar parca Pinky mi s-a parut un pic mai grea zilele astea. Maine am programare la dr ca sa facem Rorul. O s-o si cantaresca si sa o masoare. Mi se pare ca s-a mai lungit. Poate am eu vedeniii.

Adela si eu am un dinte (de fapt mai multi) impotriva lui Nestle si mai ales impotriva lui Danone. Eu nu am vazut reclama la Nutren nicaierei si slava domnului, ca sunt vesnic pe diferite siteuri pt informatii. Topfer apare doar in reclamele din revista Dona. Tins sa cred ca sunt putini medici care stiu despre Nutren.
Kinetoterapeuta lui Pinky, mi-a zis ca se dadea Nutren in spital, la Budimex, la copii cu probleme. Deci, poate ca sunt doar prin spitalele de copii. Zic si eu...

Anca Milumil tine de Danone.

Linda poti sa ne spui ce greutate a avut fetita ta la un an? Mersi. Vad ca face multe pt varsta ei. Dar la un basket sau un handball, te-ai gandit sa o dai? Eu am in plan asta. Mai intai, termin cu kineto. Trecem pe inot. La un moment dat, vom ajunge si la basket sau handball.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaboby spune:

Buna seara! Am o fetita de un an care are 73cm si 7600KG.La nastere a avut 3450 si 48 cm. Este alaptata la san si altceva in afara de lapte nu accepta. La recomandarea pediatrei ii dau INFATRINI.A mai folosit cineva INFATRINI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niki81 spune:

Bonjurel dragi mamici :)
am vazut ca discutati despre greutatea bb-ilor. Tare as fi si eu interesata sa va intreb despre greutatea puiului meu. Noi ne-am nascut dismaturi -2.500 si am scazut la 2.400 si 48 cm. Acum, la aproape 5luni, avem 5.500gr si in jur de 60-61cm (din ce am resuit eu sa masor si cataresc pana ajung la medic) am papat pana la 4luni exclusiv san, iar de la 4luni am inceput diversificarea (suc de mar+morcov pt 1 spat, api acelasi suc cu pulp si acum branzica calcica cu piure de mar, toate completate cu laptic de la san) Ce parere aveti despre greutatea si mesel noastre. Trebuie sa mentionez ca in primele 3 luni am luat cate ~1kg in greutate, iar la inceputul lunii a 4 doar 450gr de aceea am inceput si diversificarea. Luam zilnic supliment de fier si vigantolul de rigoare.
Va astept parerile :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adaboby

Buna seara! Am o fetita de un an care are 73cm si 7600KG.La nastere a avut 3450 si 48 cm. Este alaptata la san si altceva in afara de lapte nu accepta. La recomandarea pediatrei ii dau INFATRINI.A mai folosit cineva INFATRINI?


Adica la un an papa numai lapte? Nu e inca diversificata? Daca ii place asa tare lapticul, de ce nu incepi sa-i pui niste supa de legume amestecata cu lapte. Scazi cantitatea pana este numai supa. Poate deja ai incercat asta. Sa stii, ca eu nu am fost in stare sa o diversific si nici sa o invat cu lingurita. Bona m-a ajutat. Ai incercat sa o lasi pe mana vreunei bunicute/bone, sa vezi ce face cea mica? Poate ar papa cu altcineva.
Nu am folosit Infantrini. Am vazut ca ala e in jur de 10 lei o sticluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Niki si fetita a fost dismatura: 48cm si 2300g.

1 luna: 3430g 51cm
3 luni: 4600g, 57.3cm
5 luni: 5420g, 61.3cm
7 luni: 6300g, 65.5 cm
9 luni: 6400g, 68.5cm
10 luni: 6600g
12 luni: 7050g, 71.7cm
13 luni: 7250g, 72.4cm
14 luni: 7580g

Ti-am scros greutatile noastre, ca sa ai termen de comparatie.
Vad ca este la fel ca fetita mea la 5 luni.
Am luat si noi fier de la 1 luna pana la un an.
Vigantol am luat de nastere.
Eu am incercat diversificarea pe la 5 luni. Ne-am chinuit impreuna cateva luni, timp in care nu lua in greutate bine, si apoi a venit bona care m-a salvat.

Mergi la inceput