Bebei cu greutate mica

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna,

Noi folosim Nutren la recomandarea medicului nutritionist pediatru. Totusi, in ciuda greutatii mici, mi s-a spus sa-i combin laptele praf obisnuit cu Nutren in proportie de 50-50%. Adica nu-i dau doar Nutren. Fetita mea l-a acceptat usor si intr-adevar ia in greutate cu el. Noi am inceput sa-l folosim pe la 2 ani cred, dar banuiesc ca se poate si mai devreme.
Nana s-a nascut cu 2.500kg. A scazut la 2.300 kg. Doar in prima luna a crescut ca la carte, apoi pauza! N-a stagnat niciodata, n-a dat inapoi, dar creste f.f. putin in greutate. Am fost pe percentila 10 parca muuuult timp. Acum e pe percentila 25. La inaltime insa e in percentila 75, deci e ok.
Am facut analize de toate felurile in 3 ani si 3 luni. De intoleranta, de digestie, de alergii, celiachie, hormoni tiroidieni,supra-renala, you name it! Plus cele uzuale de urina si copro si sange. Fier si calciu si fosfataza alcalina...Nimic! Nada! Zero! Toate-s normale!
Ecografie abdonimala si toracica. Radiografie de pumn. Si astea-s bune. Cu toate astea, ne chinuim abia-abia la 12.900Kg si vreo 98 cm...si acum suntem intr-o faza in care nu vrea nimic. Doar lapte. Astept sa vad daca se declanseaza vreo boala, ceva zilele urmatoare...O sa-i repet copro...ca altceva nu stiu ce sa-i fac...
E un copil normal, vesel, destept. A crescut teribil de greu si e un permanent chin cu mancarea. Dar pare ca e sanatoasa. Deci, da, si noi in categoria musca....
Eu totusi nu incetez sa ma intreb ce am gresit. De ce copilul meu e asa, altfel...E chinuitor ca mama sa traiesti zi de zi cu teama ca are o boala pe care tu n-o descoperi. E infernal s-o vezi langa alti copii care se comporta normal vizavi de mancare...Te intrebi mereu de ce?...Pe mine experienta asta m-a terminat psihic. Ma macina zi de zi, oricat as incerca sa ma linistesc. Gestul de a-ti hrani copilul e fundamental la animale si oameni. E vorba de supravietuire, de conservarea speciei, e satisfacerea unei nevoi primare, e o maniera de exprimare a grijii, a iubirii, a devotamentului. Nu vorbesc de indopat, vorbesc de a-ti hrani copilul cat sa stii ca e bine, ca poate supravietui. Ei, traiul zilnic langa un copil care-ti refuza sistematic acest gest, indiferent ce strategii abordezi, e greu de suportat. Eu ma simt respinsa. Ne-necesara la un punct. Da, sigur, o mama poate da infinit de multe alte lucruri copilului ei, dar nu despre asta vorbim acum ! Vorbim despre anxietatea pe care ti-o da zi de zi faptul ca puiul tau nu mananca. Sarpele care te musca de inima soptindu-ti ca nu esti o mama buna…sau suficient de buna. Ca ai dat gres acolo unde atatea alte mame au reusit…Plus presiunea celor din jur. Plus imaginea altor copii. Tendinta naturala de a compara. Pentru mine e infiorator de greu ! Nu o data am simtit nevoia unui grup de suport. Sau a unui psiholog.
Nu, abordarea de genul « o sa treaca ! » nu ajuta :)…Nici sfaturile de genul « dar ai incercat…sufleul de spanac /ou fiert in apa/carne de curcan/carne de rechin? » « dar vitamine ii dai ? » « dar poate nu alearga destul » « adu-i companie la masa ! » « da-o la gradi ! » « las-o sa rabde ! »…da, sunt bine intentionate, dar, nu, nu ajuta :)
Solutii nu am. Detasarea pare sa ajute, daca iti iese figura ca mama :) Insa problema ramane. Nu pot decat sa ma rog sa fie sanatoasa si sa am suficienta putere cat sa mai rezist asa. Eu. Ca ea, e bine, se pare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Anca,, n-am auzit pana acum de laptele asta, am cautat pe net, dar multe informatii n-am gasit.
Eu am trecut-o pe maimu pe Milumil Junior acum, pentru ca am papat doar Nan (cat a fost mai mica si doctorul de familie si pediatrul m-au sfatuit sa nu i-l schimb) pentru ca nu prea mai vroia Nan si, in plus, am eu un feeling ca o sa fie mai bine cu Milumil (am vazut ca are valoare energetica de 3-4 ori mai mare decat Nan-ul).


In alta ordine de idei, azi ne-am facut vaccinul de 1 an (numai Pentaximul, Priorixul o sa-l facem luna viitoare) si am cerut un set de analize complet (sange, urina, materii fecale - apropo: am uitat sa intreb cum recoltam urina, ca la olita nu facem - sunt prea mari pt noi cele pe care le gasesc aici). Am intrebat si daca e necesar sa merg la endocrinolog. Nu e obligatoriu, dar pentru linistea mea o s-o fac. Bineinteles ca n-am avut rabdare sa ajung in Bucuresti la parintii mei si am sunat dr endocrinolog care ma supravegheaza pe mine. I-am mai explicat inca o data situatia si mi-a zis sa-i fac urmatoarele analize: TSH, T3, T4 total si HGH (hormonul de crestere), apoi sa-i comunic rezultatele. O sa i le duc si pe cele pe care ni le-a dat dr de familie.
M-a intrebat cum s-a dezvoltat motor pana acum, mi-a zis ca e ok din punctul asta de vedere (am aflat printre altele ca ar putea fi (nu obligatoriu) o problema daca nu merge pana la 1 an si 3 luni)). In fine, m-a linistit inca o data.
Vom face tot ce ni s-a zis si revenim cu amanunte.





Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_vlad

ce stiti de NUTREN de la NESTLE, cica e un produs recomandat copiilor cu greutate mica, daca a folosit cineva poate ne ajuta cu mai multe informatii!

Anca

Anca, mami de bebelina MARIA (30.07.2010) si astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)


Noi folosim Nutren junior,la recomandarea pediatrului.Si noi suntem cu 3 teroristi miculuit pt varstele lor.Si i-am controlat din cap pana in picioare,de n ori,cu baietelul am fost si la endocrinolog,care desi analizele erau ok,era gata sa ne dea hormoni de crestere,ca nu au nici un efect negativ.Noroc ca inainte de a ne interna pt analizele pt dozaj,am mai intrebat si pediatrul si ne-a zis ca in niciun caz copilul nu are nevoie de asa ceva.Pe baietel l-am nascut cu 48 cm si 2950,am tras-o cu el cu o intoleranta la lactoza,cu mega mofturi la mancare,cu crescut inceeettt si foarte inceeett.Acum,la aproape 5 ani jumate are cam 1m si vreo 14,maxim 14,5 kg,habar n-am ca nu l-am mai masurat,cantarit demult.De la 2 ani jumate e pe Nutren junior,el bea numai seara la culcare 300 ml,e ok.Mijlocia,e si ea tot pe Nutren,de la 1 an,aum are 2 ani si aproape 9 luni,are cam 86 cm si vreo 12 kg,arata bine,e armonios dezvoltata,are bulanase,fundic,e indesata .Ei sunt la gradinita,unde mananca foarte bine si diversificat,acasa mai fac mofturi desi si eu gatesc natural,fara delikaturi si alte adaosuri chimicaloase,dar mananca si acasa multumitor.Asta e ritmul lor,nu am ce le face.
Pitica mica......e jaleeee.Are 18 luni,vreo 74 cm si maxim 9 kg(nu am mai cantarit-o de 2 luni ,sper sa fi ajuns la 9 kg)Ea e inca pe san,mananca binisor si mancarica,lapte bea de vaca,de vreo 3 luni(din comert,nu de la tzara)mananca fructe si legume engross,i-am facut o gramada de analize(chiar azi mergem cu niste rezultate la pediatru)si inafara de imunitate foarte scazuta(raceste super repoede si puternic,desi i-am dat trat de imunizare)analizele sunt ok.I-am facut chiar si o eco abdominala,sa vad ce zice nenea dr.Vreau sa o trec si pe ea pe Nutren-pe langa san- desi costa de te indoaie,dar e bun.
Acum ca am citit de dr Antonela Burlacu,poate mergem si la ea.Oricum,pediatrul nostru e satul de mine la cate intrebari ii pun,in legatura cu greutatea si inaltimea copiilor mei.Mi-a zis de n ori sa las in pace copiii ca sunt perfect sanatosi,si multi parinti si-0ar dori copii ca ai mei....
Am mai citit pe aici si de Tonotil.Miljociei i-am facut o cura de 10 flacoane parca,pe la un an si vreo 3 luni jumate,ca inca nu mergea in picioare singura.Si pediatrul mi-a zis ca daca dupa trata cu Tonotil nu merge inca singura,sa revenim pt alte investigatii...si surpriza,ca nu a mai fost nevoie,a luat-o fata la picior,de de-a 2-a zi alerga.
Cu mancatul(e fapt nemancatul) copiilor,sfatul meu e rabdare,rabdare,rabdareeee,altceva nu ai ce le face.Numai ei stiu cat m-am chinuit cu feciorasul meu si cate trucuri si jmecherii am incercat,poate poate mai mananca o lingurita de mancarica....Uofff

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

M-a intrebat cum s-a dezvoltat motor pana acum, mi-a zis ca e ok din punctul asta de vedere (am aflat printre altele ca ar putea fi (nu obligatoriu) o problema daca nu merge pana la 1 an si 3 luni)). In fine, m-a linistit inca o data.
Vom face tot ce ni s-a zis si revenim cu amanunte.





Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...


eu am fost la ortoped,cu mijlocia,pe la 2 ani exact,ca mi se parea ca nu are coloana dreapta(a inceput obsesia mea pe la 6-7 luni,cand a inceput sa stea bine in fundic,atunci pediatrul mi-a zis ca nu are nimic,ca e ok,dar na,pune-te cu o mama la care i-a intrat in cap obsesia ca puiul ar avea o problema ).Si cand i-am zis ca a inceput s amearga tarziu,la 1 an si 4 luni,mi-a zis ca nu e deloc tarziu,e ok.Pana acum se zicea ca daca nu merge pana la 1 an si 6 luni poate avea probleme,dar mai nou s-a dat termen pana la 2 ani sa o ia copilul singur la picior.Bine,investigatii trebuiesc facute daca Doamne fereste se apropie de 2 ani si inca nu merge,dar nu e obligatoriu sa aiba probleme .

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Anca Eu i-am dat la fata Tonotil N si complex B, timp de 3 luni, la recomandarea medicului neurolog. Vad ca esti din Bucuresti, incerca sa ajungi la dr Burloiu Carmen. Eset neorolog pediatru. Eu, ma duc la Sanador Victoria, unde platesc 100 lei consultatia. O mai gasesti si la un spital. Daca nu ma insel, la Obregia, dar nu sunt sigura.
Chiar azi, am fost din nou la ea, dupa 4 luni. Mi-a zis ca a recuperat foarte bine. Copilul este bine. A evaluat-o la 12 luni ca dezvolatare motorie si psihica. Mi-a zis sa mai stau inca o luna fara nimic, apoi ii dau din nou 3 luni: 10 zile de Tonotil, urmate de 29 zile de complex B, apoi nimic si sa ma ami duc peste 6 luni. Trebuie sa continui kineto pana merge independenta.

Unde faci kineto? La kinetobebe?
Si la noi, diversificarea a mers foarte foarte greu. M-a innebunit. Eram un pachet un nervi. Ce n-am facut! Ii ascundeam lingurite printre jucarii. AVeam de diferite forme, culori, marimi. Incercam sa o imprietenesc cu lingurita. Sa o vada ca pe o jucarie. Degeaba! Se juca cu ea. Dar cand o vedea cu mancare - bleah! In perioada aia a slabit. Pana la urma, a venit bona si a dat-o pe brazda. Am ajuns la concluzia ca o asculta pe bona, dar pe mine nu. Nici pe mama mea nu o asculta. Doamna s-a tinut de capul ei pana a inceput sa manance. Poate sa incerci sa-i dea si altcineva sa pape (mama, soacra...)
Ajunsesem sa ma asocieze cu mancarea. Nu ma mai vroia deloc. Nici la suzi nu mai deschidea gurita daca venea de la mine. Pana la urma, venea tasu' si incet incet manca ceva.
Nu am auzit in viata mea de Nutren. O sa forez sa vad ce aflu.

Te rog sa-mi dai mai multe detalii despre homeopatul tau. Eventual PM. Multumesc frumos!

Littlelight sunt curioasa ce iti va spune/recomanda endocrinoloaga ta. Mai multe idei, nu strica.
Pentru a recolta pisulica, la fetite, cumpara de la farmacie, niste pungute speciale. Se lipesc pe pasarica. Apoi o bagi cu piciorusele in apa calda. Ar trebui sa mearga. Pe mine asa m-a invatat la Synevo. Eu nu am stiut, si am tinut-o 1/2 de zi cu punguta. Nu a vrut sa faca in punguta. Ba, mai mult, s-a oparit. Si nici nu a facut pisi. CUm am scos punguta, nu se mai oprea. Daca as fi stiut treab cu apa calda... Si inca ceva. Imediat cum se trezesc, copii fac pisulica. Atunci, ar trebui actionat.
Eu, am ajuns la o concluzie. Nu ma intreseaza ce zice pedi, sau altii. Daca eu am un pitic pe creier care ma toaca, pt ca mi se pare ca fata ar avea o problema, scormon netul, intreb in stanga si in dreapta, pana gasesc un medic specialist pe problema respectiva, si ma duc la medic. Nu astept. Mie mi-au zis la kineto, ca mama trebuie sa fie atenta si sa observe, daca ceva e in neregula cu copilul.

Eu am citit ca un copil poate merge intre 12 si 18 luni. Si astia sunt copii normali. De cele mai multe ori, intarziere in mers, este din cauza dezvoltarii insuficeinte a musculaturii.

Adela nepotelul meu are 3 ani si 3 luni. Are 13kg imbracat si vreo 93cm inaltime. Este foarte Atomix. Sora-mea, desi este medic, nu s-a agitat absolut deloc. Mi-a zis ca asta este ritmul lui si ca ea daca se agita nu rezolva nimic. In schimb eui, ma trezesc noaptea si ma gandesc. Oare o fi buna, formula aia de lapte? Oare ar trebui sa-i dau si carne de porc (asa recomanda dr Bilic)? Oare pantofiori aia sunt buni pt piciorusele ei sau ii trebuie ceva cu talpa nu-stiu-cum? Oare cerealele alea sunt ok pt ea? Sa-i fac vaccinul ala sau nu? SI multe altele. Imi dau seama ca ea are nevoie de mine si ca eu trebuie sa iau decizii pt ea. SI imi este frica ca nu iau decizia cea buna. M-am plans si eu, ca imi dau seama ca voi ma intelegeti, cele de la subiectul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

adelamaria, littlelight, alex@sara, dankutza va multumesc din suflet pt raspunsuri si pt sfaturi, imi pare atat de rau ca sunt asa multi copii cu probleme de greutate...stiu cat e de greu atunci cand nu mananca copilul.

Adelamariaai descris atat de bine starea psihica a mamei incat nu imi mai ramane nimic de adaugat...e greu...dar speranta moare ultima!

Noi avem nevoie de NUTREN 1.0 si nuil gasesc pe nicaieri, exista la producator dar nu am vazut sas il importe!

va imbratisez cu drag si ma bucur ca aici am gasit intelegerea de care aveam nevoie si de sustinere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Ancutza,
Endocrinologul meu mi-a zis sa-i fac analizele alea asa, pentru linistea mea, pentru ca mi-a pus o sumedenie de intrebari si, chiar fara s-o vada, a ajuns la aceeasi concluzie ca si pediatrul si medicul de familie. Eu sunt convinsa 99% ca la noi e treaba de lipsa de atractie fata de mancare. E muuuult mai interesanta topaila . De cateva zile am schimbat si laptele, am inceput sa punem si o idee de sare in mancare si, parca, e mai bine. In plus am forat in arborii genealogici ai mei si ai sotului si am aflat ca asa am fost si noi (eu una, mi-au zis parintii, pana pe la 2 ani traiam mai mult cu aer. Asta pana am ajuns la un medic bun, renumit la vremea respectiva, coleg de geneneratie si prieten cu profesorul Pesamosca si oarece neam a saptea spita de la roata, care mi-a dat un preparat dupa care am inceput sa pap bine. Pacat ca nu mai traieste , Dumnezeu sa-l odihneasca. El mi-a salvat un rinichi bun, pe care altii vroiau sa-l scoata la 6 ani). Pe de alta parte si sotul meu, cumnatul si socrii mei tot calibru mic in copilarie au fost. Mama mea si fratele meu la fel (mama a ramas calibru mic, frate-meu a explodat ulterior si a iesit din gasca. Asa ca ce mari pretentii sa am de la maimu?

Off, fetelor, habar n-aveti ce greu mi-a fost sa ma linistesc, cata munca de lamurire a dus pediatrul fiica-mii cu mine. La inceput plangeam noaptea de inmuiam perna, ca nu bea decat putin lapte, ca in maternitate manca 50ml odata si avea si masa suplimentara noaptea ca urla de foame, ca acasa sigur nu stiu eu ce sa-i fac si cum sa-i dau de ia putin in greutate. Abia cand am vazut ca e sanatoasa, vioaie, receptiva, cand mi-a "desenat" medicul ce caracteristici ar trebui sa aiba daca ar avea probleme, cand mi-a zis sa ma raportez cu cantitatea de lapte/mancare la greutatea corporala, nu la varsta si cat scrie in carti ca trebuie sa manance, m-am mai linistit.
Acum trecem prin alta: am impresia ca o sa-i iasa incisivii inferiori amandoi odata ca-i simt la deget cand ii dau cu calgel.
In alta ordine de idei la 1 an are 6,8 kg si 68 cm (deci luna trecuta a luat 400 gr), face deja cativa pasi singurica pe podea (la ea in patut face mai multi - probabil se simte mai in siguranta), isi baga nasul in toate alea si n-a iesit din faza de "madam scama" .
Noi pe toti bebeii de categoria "pana-musca" si mai asteptam vesti si asteptam sa vedem cum evolueaza "esentele tari din sticlutele mici".


Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BRAHARUALEXA spune:

Salutare mamici. Am si eu o pisica mica de 3 luni juma si are 6,400 (nu o consider slaba si nici grasa - cred ca e normala).
Apropos de subiect, va spun povestea mea de bebelus: m-am nascut cu 3,100 si la un an aveam doar 7 kg. Varsam tot ce mancam, nu mancam delok branzica, laptik, carnita, ou si multe altele (nu mai vb de banane care erau raritate pe atunci) ...si astea pana pe la 15 ani. Nu mi s-au facut multe analize ca in zilele astea, nu mi s-au dat tot felul de pastile pt imunitate, si cu toate astea nu am avut nici macar o simpla raceala pana la varsta de 9 ani (si tineti cont de frigul din case de pe timpul odiosului). E adevarat ca am fost cosmarul mamei mele: stateam la masa si 4 ore pt o ciorba amarata, cand mergea in concediu cu mine la mare ii venea sa ma lase acasa ca stia ce "comoara" are si ce nazuri fac: pur si simplu nu inghiteam mancarea si cand o faceam,,,,urma si varsatura de rigoare.
Acum nu mai am nimik, totul s-a schimbat prin clasa a 10-a, cand m-am ingrasat pana la o greutate normala pt 1,60 m = cam 50 kg.Inainte aveam max 40 kg.(eram o schiloada de care radea toata lumea)
Nu am avut niciodata prob de sanatate mai grave de simple raceli.
Cred ca fiecare copil are un ritm al lui: nu toti putem fi la fel, ar fi monoton

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Nici eu nu mai gasesc Nutren Junior, mai nou. Cica ii schimba ambalajul si o sa revina in farmacii. Asteptam, ce sa facem.
Nutrtionista la care am fost mi-a mai spus si de un alt lapte, similar, Infatrini (de la Nutricia, cred). Tot hipercaloric. Vedeti ca poate asta se gaseste mai usor.
Noi am fost ieri la o pediatra vestita, la Medlife. Nu vreau sa comentez, dar m-am lecuit! Am zis sa incerc si c-o pediatra pe "stil vechi", poate stie ceva ce astea mai tinere nu stiu. Aiurea! Repet, nu comentez experienta, dar nu recomand deloc-deloc! Pentru genul nostru de probleme medicul trebuie sa stie istoricul copilului, graficul de crestere, ritmul...Noua ne-a recomandat in max 5 minute analize (noroc ca le aveam deja facute, eco abdominala-idem), Tonotil N si Supradyn. Si Peritol. Eu Peritol abia i-am dat in decembrie si in afara de somn, de mancat - pas! Asa ca...
Alexa, multumesc de mesaj! Aflu din ce in ce mai multe povesti de genul asta de la cunoscuti...Si ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Adela,bag mana in foc,si nu ma ard ,ca ati fost la Marcu Mihaela..ma insel?Eu nici catelul nu l-as mai duce la ea...am mers cu baietelul pana la 1 an,si in mare parte din cauza ei e asa copilul,scarnav la mancare,etc...o sa revin asupra subiectului,acum ne pregatim sa plecam la pediatru ca ieri nu am ajuns.

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput