Mastoza (chisturi la sani)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Siren, stai linistita ca nu patesti nimic grav! ceaiurile sunt ft bune, fac tratamente si cu ceaiuri de ft ft multi ani. Hormonii din anticonceptionale sau altele fac rau, dar nu astea luate corect.
Si sa stii ca tumorile maligne nu dor. Iar cand ajung sa doara, ehaaaa e alta ciorba, adica dor ca naiba. Pe tine te doare si ca tot ai umblat acolo. Pune niste comprese reci pe sani sa se mai dezimflameze si lasa-i in pace. Desre treaba cu copiii, tre sa ai un an macar de incercari serioase, sa se traga concluzia ca ai probleme de fertilitate. Eu zic sa o iei usurel; dc vrei sa le iei pe toate tincturile, homeopatul si unguientul, atentie: pt ca toate sunt pt acelasi lucru, incearca sa nu iei doze maxime din fiecare, ia moderat. Ceaiul de coada soricelului Maria Treben recomanda 3 cescute pe zi. Asta dc vrei sa-l iei. Eu zic ca in principiu ar fi bine sa iei doar Mastodynonul, nu are rost sa te indopi cu toate odata, pune si unguient, dc ai durerile astea si incearca sa te detasezi ca sa nu iti joace imaginatia feste, sa crezi ca te mai doare. La varsta ta categoric sunt indicate doar ecografiile, eu nu as face mamografie decat dc se cere absolut si dupa ce am incercat toate remediile astea fara niciun rezultat.Insasunt convinsa ca nu va mai fi cazul.In plus sa stii ca am vazut la Oprah(nu o urmaresc insa asta m-a interesat ) discutie cu tema cancerului la sani, erau bolnave venite in emisiune, carora mamografiile nu le-au fost de folos pentru ca prezentau tesut dens si ele spuneau ca ecografiile sunt mult mai bune in acest caz, pot strabate acest tesut dens si se observa mai exact ce e acolo la sani. Iar tu ai facut ecografiile, ai confirmare de la atatia doctori ca esti in regula, si sunt diferiti ca specializare!
Incearca sa te linistesti, e primul pas. si bea cafea adevarata, neagra si buna(la ibric sau esspresso, nu filtrata), eventual cu un pic de lapte, nu porcarii preparate la pliculete. II simti si gustul adevarat si e sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Siren, stai linistita, nu ai nimic grav, doar neplacut!!!!
Am si eu mastoza asta, de pe la 15 ani, acum am 32, intre timp m-am casatorit si am nascut 2 copii conceputi fara probleme, ba am luat AC, ba n-am luat, dar de mastoza tot n-am scapat. Si nici nu ma mai streseaza. Merg doar 1 data pe an la control, eco mamara, mai mult asa, sa nu fi aparut ceva dubios pe langa ea, pt ca daca am chisturi, eu degeaba ma palpez ca simt chisturile si nu pot diferentia un chist de un eventual, Doamne FEreste, cancer.

Amandoi medicii, atat ginecologul meu f bun cat si ecografistul mamar f f bun mi-au spus ca gelurile cu progesteron sunt utile doar pt a ameliora durerea de moment, nu iti dispar chisturile de la ele.

Mi-a mai spus dr ca si eu am tesutul mamar dens, cu putina grasime, ceea ce e OK, cum am zis, am nascut 2 copii fara probleme.

Nu te mai stresa, viata e frumoasa, prietenul te iubeste, bolnava nu esti, ce mai vrei?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui siren25
Cred ca un copil ar schimba, da, sunt sigura, dar cu problemele de la noi...se mai poate face un copil?

Ginecologul meu (care se pare ca a infiintat o fundatie ptr prevenirea cancerului de col si de san, care este un om MINUNAT, e prieten de familie cu ai mei), m-a palpat si el INCA O DATA si a zis : NU AI NIMIC GRAV. Mi-ar vrea binele, nu? Asa zic...
Offfff!!!! Te mai anunt ce am facut, ce e nou, si sper sa vin cu vesti bune. Te pup. MULTUMESC MULT DE TOT.

Asa zic si eu , nu ai nimi grav, nu te mai stresa , esi tanara , gandeste pozitiv , asa mi-au spus si mie 3 medici ginecologi ca f multe femei au problema asta, plus endocrinologul . Eu personal nu ma mai strezes de mult. Intr-adevar se observa o schimbare de cand am nascut copilul dar sincer nu stiu daca e din acest moptiv sau cum am mai zis se datoreaza unguentului( eu cred mai mult in a doua varianta , am mai spus ca la 8 luni de la nastere am avut iar dureri f mari).
De ce sa nu se poata face copii? Eu sunt dovada vie , am o minune de barbatel de 2 ani si 5 luni. Este adevarat ca in primele 3 luni de sarcina am avut iminenta de vaort si-am luat duphaston , dar sunt f multe femei care au aceeasi problema. Deci nu te mai stresa ca stresul este un factor al infertilitatii. O sa fie bine , ai incredere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

siren, din pacate pt tine,dr-ul Parscuta lucreaza in Arad,nu in Bucuresti.
in mesajul care l-ai scris drept raspuns la postarea mea,ai scris ca ai fost trimisa sa faci mamografie. sincera sa fiu,nu stiu daca ii o idee buna si-ti spun si de ce: ai spus ca ai sanii mici...si eu am avut sanii mici (acum am silicoane )si dr-ul Parscuta mi-a zis sa nu fac niciodata mamografie,chiar daca sunt trimisa de cineva,pt ca am sanii mici,cu 95% tesut mamar si ar fi un adevarat chin pt mine si nu ar face bine deloc sanilor.mi-a spus ca tot timpul trebe sa fac ecograafii,iar daca ceva este suspect,va trebui sa fac punctie,sau operatie,pt curatare...ceva de genul...sincera sa fiu,numai tu poti hotari daca vei face mamografie sau nu...
mie nu mi-i s-a spus ca din cauza cafelei ii posibil sa am mastoza...doar mi-a spus ca nu este ceva anormal si fff multe femei au asta...
sanatate multa iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

LAVI, multumesc pentru mesaj. Da, cred ca nu dispar chisturile, observ ca tot mai multe femei au, tu de pe la 15 ani...
AZI dimineata cand m-am trezit, aveam sanii ...normali, ca de obicei adica, nu mai erau umflati, si nu mai erau asa durerosi, normal, poate si ptr ca sunt la CM de 3 zile. Nu ma mai dureau asa tare, s-au mai umflat dar fff putin. Deci cu tratamentele astea isi vor reveni la normal, adica nu vor mai fi asa umflati si durerosi...pe mine asta ma deranjeaza, ca sunt umflati si ca ma dor, altfel nici nu i-as baga in seama. Ma simt mai bine psihic, oricum, dupa toate sfaturile voastre, atatea cuvinte frumoase ma fac sa ma simt din nou vie si cu optimism. Multumesc. Ah, app, imi doresc si eu un copil mult de tot. Ne vom pune pe treaba, peste 1 an, sa zic...pana ne mai reabilitam si noi. Te pup, iti doresc multa sanatate si sa te bucuri de ingerasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Didi, am gresit, scuza-ma, am vrut sa spun ca dupa tratamentul pe care am sa-l urmez,trebuie sa ma duc la un medic de la MEDSANA, si sa fac o ECOGRAFIE MAMARA, Nu mamografie cum am scris.
Stiu ca nu e ok sa fac mamografie, nici nu m-ar primi.
Ma simt coplesita de atatea sfaturi si iti multumesc. Iti doresc multa sanatate, si ...da, pacat ca dl dr e in Arad! Adica tu esti tot din ARAD. CE FRUMOS. Iubitul meu e din Cluj.
Keep'in touch. Ai grija de tine. Te pup, sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Siren si eu am problema asta de 15 ani, si da nu trece cu Progestogel sau Mastodynon, o poti ameliora pe moment cateva luni cu Mastodynod sa zicem, insa corpul se obisnuieste si tot va incerca sa faca ce stie el cel mai bine. Insa poti sa o tii in frau prin modul tau de viata fara cafea, dulciuri si bauturi alcoolice in excess si sport. Cand spun sport nu inseamna neaparat sa alergi km ci un sport usor cu bratele pe langa corp, ridicari de greutati nu neaparat mari, inot, tai-chi, qigong.
In boala asta nu exista tratamentul miraculos, si asta nu trebuie sa te sperie.

Stii care e secretul ficatul, orice tratament medicamentos vei inghiti gandeste-te bine inainte la beneficiile care ti le aduce si la efectele secundare care le poate crea, si numai daca e musai. Trebuie intotdeauna sa iti protejezi ficatul, probleme hormonale pe care le avem majoritatea, sunt din cauza ficatului, el este singurul organ din corp responsabil cu eliminarea hormonilor creati in excess, daca el a fost impovorat cu alte chimicale (din medicamente, din cosmetice, detergenti, alimente procesate, etc) nu isi mai face treaba pe partea cu hormnonii in excess, le reintroduce in sistem si le depoziteaza la tesuturile-receptori pt. hormonii respectivi, si atunci apar dezechilibrele: chisturi, mai tarziu noduli, etc...

Cand ai dureri la sani, incearca comprese cu argila si suc de varza. Fa o pasta din argila si suc (prin storcator) de la o varza bio si pune-le pe sani, stai cu ele cateva ore, sau cat rezisti, insa varza miroase cam funny. O alta solutie contra durerii este aspirina (Bayer). Aspirina este un antiinflamator si nu e toxica pt. ficat ca alte medicamente.

Iti urez sanatate si nu intra in panica, insa of course in caz ca nu ai trecut pe la un medic, ar fi bine sa mergi doar sa te asiguri ca totul este in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Loma, multumesc. Da, din ce am inteles, nu trece asta, nu este grav, doar ca trebuie sa ma obisnuiesc cu asta. Oricum, nu cred ca v-am spus, dar....in octombrie am descoperit ca am 3 rinichi . Evident, dupa o internare urata, temperatura ridicata si dureri de cateva luni de zile. Asta e. Nu stiu ce si daca au vreo legatura.
App, ai cumva idee daca e interzis COMPLET alcoolul in timpul tratamentului? Pentru ca am niste evenimente in lunile ce urmeaza. In feb ziua mamei, sf lui martie a iubitului meu , in mai ziua mea si logodna noastra. Si nu stiu daca se poate consuma vreun pic de alcool.
Daca tu ai asta de 15 ani....ce sa mai zic.... Ai vreo nastere? Dureri ai? Se umfla ca la mine? Cafeaua s-o elimin complet din dieta? Nici macar una mica mica dimineata? Dulciuri nu prea mananc, si daca poftesc la ceva dulce, fac o salata de fructe. Iar sport fac ptr intretinere, pilates si putin lucrez cu gantere de 1,5 kg abdomene, cam atat....( am 1.61m si 44 kg)
App, am auzit de asta cu varza, am sa incerc. Am fost la medic, am facut ecografie, m-au vazut medici, un oncolog si ginecologul meu, si toti au zis ca nu e ceva grav.
Te anunt daca mai apare ceva. Te pup, sa iti dea Dumnezeu sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

Siren , ma bucur tare mult c-ai primit atatea raspunsuri si te-ai mai linistit!
te si sanatate multa iti doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siren25 spune:

Didi, sa stii ca m-am mai linistit.
Azi mi-a cumparat iubitul meu tinctura de coacaz negru si extract de zmeur, si unguent pentru masaj (Nu progestogel, ci Mameldin). Maine o sa iau si picaturile Mastodynon.
S-au mai linistit si sanii, fara sa iau ceva, poate din cauza CM asa ca pot si eu sa dorm putin mai bine.
Peste 2 sapt o sa aflu si rezultatul de la Papanicolau, ma gandesc ca ar avea ceva legatura. Sper sa nu aiba vreo legatura totusi, acum sunt si cu CM pe terminate.
Multumesc oricum pentru tot.
Mai vorbim, cu mult drag. Te pup, iti doresc multa sanatate si liniste!

Mergi la inceput